. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY

Monika P. (sponkaX) ID 14917
.
mimibazar.sk/sponkax
Oblasť: Čadca
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 19.4.2007
Naposledy: 16.9.2019 16:09
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 912
RODINNÉ FOTOGRAFIE 0
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 0
RECEPTY 14
NÁVODY 0
NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 14 (zobrazuje sa 11-14)<< predošlé 1, 2

CUKROVINKY

Čokoládové kopčeky s pepermintovým a Amurolovým krémom...


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

Kopčeky som robila zo zvyškov, čo som doma našla:o)) piškóty 1 a pol PL zemiankový škrob 120 ML voda 100 g kryštálový cukor 1 čoko na varenie (alebo akákoľvek mliečna) 60 g (maslo, stužený tuk - cera, alebo tuk na pečenie, čo máte:o)) Plnka: Amarula - čoko likér s marhuľovou príchuťou, pochádza z Južnej Afriky, ale možno ho kúpiť aj u nás (ak nezabudnem vložím foto:o)) Pepermitový likér šlahačka v prášku (naj. skúsenosti mám s Dr. Oetker) Poleva: Čokoládka + cera

POSTUP PRÍPRAVY

Dáme si zahriať vodičku s cukrom a zemiakovým škorobom, uvaríme na hustú kašu, následne doň nalámeme čokoládku a tuk (podobne ako na špice:o)

Necháme dobre vychladnúť v chladničke (najlepšie do druhého dňa)

Vytiahne, premiešame mixérom.

Rozložíme si piškótky pokvapkáme jemne likérom, ktorý sme si vybrali, prípadne iným, ktorý máme k dispozícii.

Zobraz viac ...


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

KOMENTÁRE (3) posledné: 11.11.2010, 0:16 | PRIDAŤ KOMENTÁR

KURACIE MÄSO A HYDINA

Jánošikové pokušenie...



POTREBNÉ PRÍSADY

kuracie mäsko podľa potreby, slaninka (gazdovská, oravská, hlavne nech je pekne prerastená:o) olej smotana 33% mliečko syrokrém (alebo akýkoľvek tavený syr, ktorý Vám chutí:o) stačí 3 - 4 kúsky čierne mleté korenie soľ sušené bylinky príloha: čokoľvek:o) pečené zemiačky, kaša, fritky, ryža, americké.... čo komu chutí:o))

POSTUP PRÍPRAVY

Mäško si nakrájamé na plátky, osolíme, okoreníme. Slaninku si pokrájame na malé kúsky. Na panvici si rozohrejeme trošku oleja, osmažíme slaninku pekne doružova na slaninku pokladáme plátky kuracie mäska, pekne opečieme z každej strany, nie dlho aby bolo mäsko pekne mäkučké:o))
Mäsko vyložíme. Do výpeku so slaninkou, vylejeme šľahačkovú smotanu, asi é.5 - 1 dl mliečka, syrokérm (lunex, bambino,... ja som použila lunex trojuholníčky) asi 3 - 4 kúsky, trošičku osolíme (slaninka je dosť slaná, takže ozaj málinko) okoreníme a za stáleho miešaňa počkáme kým sa nám všetky ingrediencie pekne nespoja (kým sa neroztopí syrokrém a nevznikne nám hladká omáčka)

Tratadá: môžeme podávať:o)

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 13 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (3) posledné: 22.5.2011, 17:27 | PRIDAŤ KOMENTÁR

KURACIE MÄSO A HYDINA

Kurací špíz s omáčkou z gorgonzoly, pečenými zemiačkami s tymiánovým dressingom...



POTREBNÉ PRÍSADY

Rýchla mňamka:o) kuracie (príp. bravčové alebo kombinácia) mäsko, zeleninka, akú máme práve v chladničke, my sme mali paradajky, červenú cibulku, papriku a olivy, čierne korenie, soľ, tymián, sušené podrvené šípky, grilovacie korenie (dá sa kúpiť grilovacie korenie so šípkami), olivový olej. Omáčka: gorgonzola (alebo niva - je to jedno, čo máte:o), smotana na varenie, pol zotretého jabĺčka a čierne korenie Príloha: umyté zemiačky, soľ, kyslá smotana (najlepšie 14 - 16%), tymián

POSTUP PRÍPRAVY

Mäsko si umyjeme, nasolíme, nakrájame na malé kúsky okoreníme tymiánom, gril. korením, sušenými podrvenými šípkami, čiernym korením, zeleninku očístíme a nakrájame na malé kúsky, aby sa nám dobre napichovali na špajdle, príp. špízy. Ponapichujeme na špízy a vložíme do pekáča, ktorý sme si pokvapkali olivovým olejom. Pečieme asi 20 - 35 min. na 160 stuňoch.

Zemiačky umyjeme, nasolíme a dáme upiecť. Ja ich pekávam výhradne v jánskej mise. Ale ako komu pasuje:o)

Dressing na hotové zemiačky: 1 kyslá smotana, tymián a štipka soli, tymianom nešetrite:o)

Omáčka: Smotanu (prípadne mliečko, ak nie je doma smotana na varenie) vylejeme do panvice, nastavíme mierny oheň a medzičasom si nakrájeme gorgonzolu (alebo nivu na malé kúsočky) primiešame do smotany, okoreníme a predáme pol. potretého jabĺčka (samozrejme očisteného a zbaveného jadierok, jablčko treba potrieť na kašu). Za stáleho miešania, čakáme až sa všetky suroviny spoja a roztopia a môžme podávať:o))

Zobraz viac ...


ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

POLIEVKY

Brokolicový krémik - zdravučký



POTREBNÉ PRÍSADY

Fajnovučký, môj obľúbený, dúfam, že zachutí aj Vám:o) 2 - 3 litre vody, 0,65 - 1 kg brokolice (záleži, koľko vody dávate, ale čím viac brokoličky, tým lepšie, je úplne jedno či mrazenú, čerstvú, alebo kombináciu oboch:o), soľ, hovädzí bujún (jedna kocka - menšia), 33 % smotana, 1 tavený syr v črievku (alebo syrokrém, prípad. iný špeciálne neochutený tav. syr), múka a voda na zachustenie

POSTUP PRÍPRAVY

Do hrnca si nalejeme vodu, vložíme brokolicu (nakrájanú na menšie časti, samozrejme najtvrdšie časti odstránime - hlúbik) a osolíme (približne 3 - 4 čajov. lyžičky) a vhodíme bujún. Necháme prevrieť a na miernom ohni povaríme asi 10 - 15 min.

Na chvíločku odstavíme a všetko krásne premixuje, buď ponorným alebo klasickým mixérom. Opäť prelejeme späť do hrnca a pokračujeme vo varení na miernom stupni (3-4), prilejeme smotanu na varenie, dobre premiešame, postupne pridáme syr v črievku, rovnako dobre premiešame. Ak sa nám zdá polievočka riedka, zahustíme klasicky - hladká múka s vodou.

Na ozdobu použijeme: nakrájený starý chlebík, alebo rožteky opečené na panvici, šľahačku v spreji, alebo kyslú smotanu.

Polievočka najlepšie chutí trošku "odstatá", nie príliš horúca.

Zobraz viac ...


ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (4) posledné: 6.11.2010, 20:08 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 14 (zobrazuje sa 11-14)<< predošlé 1, 2
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesta
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu