končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
|
|
|
Celkom: 26 (zobrazuje sa 11-20) | << predošlé 1, 2, 3 ďalšie >> |
SLADKÉ JEDLÁ |
Dnešný prídel palaciniek =)PRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY dvojitá dávka palacinkového cesta POSTUP PRÍPRAVY Mala som na ne chut.. Zevraj sa podarili, tvrdil zvyšok osadenstva =) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (4) posledné: 21.9.2011, 8:13 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Osie hniezda - inspiracia na piatok =)POTREBNÉ PRÍSADY 450 g hladkej muky, 1 kocka drozdia, 250 ml mlieka, 7 PL cukru, 1 PL skorice, 1 PL kakaa, 1/2 KL soli, 2 vajcia, 200 g masla, hrozienka do skoricovej plnky. POSTUP PRÍPRAVY Raz som piekla osie hniezda inak ako inokedy, zvynula som ich do závinu.. A pridavam aj na zelanie postup.. =) Vo vlaznom mlieku rozmiesame drozdie s 2 PL cukru. Po 10 minutach pridame muku, 1 vajce, sol, a 60 g roztopeneho masla. Vypracujeme hladke cesto, ktore nechame nakysnut 40 minut. Maslo so zvysnym cukrom vymiesame dopenista, pridame skoricu, kakao a hrozienka. Zmes natrieme na cesto, ktore potom zvynieme. Povrch zavinu potrieme roslahanym vajcom, nakrajame na ∆ a pecieme v predhriatej rure na plechu, ktory sme si vylozili papierom na pecenie. Osie hniezda mozeme plnit nutelou, orechovou plnkou, hustym pudingom alebo skoricovym maslom s hrozienkami. Dobru chut zelam vsetkym skusajucim ,-) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) KOMENTÁRE (5) posledné: 23.9.2011, 9:31 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
PIZZA |
Pizzové jednohubky =)PRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY lístkové cesto, kečup, saláma, eidam, kukurica, oregano, bazalka,... POSTUP PRÍPRAVY Lístkové cesto naplníme, potrieme, zrolujeme a krajame na kolieska, dáme upiecť.. Dobrú chuť! =) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci) KOMENTÁRE (2) posledné: 12.11.2013, 8:59 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Eskimo rezyPOTREBNÉ PRÍSADY Cesto: 2 hrnčeky hladkej múky, 1 kypriaci prášok, 1 hrnček práškového cukru, 1 vanilkový cukor, 2 vajcia, 1 hrnček mlieka, 1/2 hrnčeka oleja, 2 PL kakaa. Krém: 400-500 ml mlieka, 2 kokosové pudingy, 125 g masla, 100 g práškového cukru, 1 kyslá smotana. POSTUP PRÍPRAVY Suroviny na cesto zmiešame a vylejeme na vymastený a múkou vysypaný plech, dáme piecť do vyhriatej rúry. Medzitým uvaríme hustý puding, ktorý necháme poriadne vychladnúť. Vyšľaháme maslo s cukrom, do masla postupne zašľahávame po lyžiciach puding a kyslú smotanu, práškový cukor. Krém natrieme na vychladnuté cesto, pofŕkame čokoládou, aby sme vytvorili efektné zdobenie a koláč dáme stuhnúť do chladničky. Krájame na úhľadné rezy dlhým rozohriatym nožom. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 53 návštěvníkov) KOMENTÁRE (26) posledné: 8.10.2013, 11:22 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
SLADKÉ JEDLÁ |
Makové šúľancePRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY moje rožkové cesto - viď Slivkové gule, masť, pomletý mak, práškový cukor .. POSTUP PRÍPRAVY Detto ako pri rožkovom ceste, z vypracovaného cesta odkrajujeme malé šúľančeky, uvaríme vo vriacej vode. Uvarené šúľance pomastíme, premiešame pomletým makom a dochutíme, resp. dosladíme práškovým cukrom.. :-) dobrú chuť!! ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) KOMENTÁRE (19) posledné: 23.11.2011, 16:42 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
RYŽA A CESTOVINY |
Halusky s Bambinom vynikajúce!!! =)POTREBNÉ PRÍSADY 600 g polohrubej múky, 3-4 dcl vody, 1 ČL soli, 1 vajce, 2 syry Bambino, vyúdená slanina, nie ovarena (ta neurobí haluškám takú dobrú chuť.) POSTUP PRÍPRAVY Dáme si variť osolenú vodu, medzitým si zamiešame na halušky, z múky, soli, vody a vajca vypracujeme jednu masu, ktorú necháme chvíľku oddýchnuť. Pripravíme si slaninku, nakrájame na jemné kúsky a dáme ju škvariť na jemnom ohni. Keď začne vrieť voda, pomocou sitka hádžeme halušky do vriacej vody a čakáme, kým vyplávajú. Do misy dávame hotové halušky, postupne pridávame do vrelých halušiek syr, ktorý sa nám krásne roztopí. Prvú várku halušiek nemusíme precediť, keďže sme ešte nemali zakalenú vodu, druhú a ďalšie už prepláchneme vrelou vodou. Keď sa nám slaninka uškvarí, vmiešame ju do hotových halušiek, všetko spolu poriadne premiešame a môžeme jesť. Dobrú chuť!! :-) OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 26 návštěvníkov) KOMENTÁRE (38) posledné: 9.12.2012, 15:00 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
CHUŤOVKY |
Maslové pagáčikyPOTREBNÉ PRÍSADY 1/2 kg hladkej múky, 2 žĺtka, 1 smotana na šľahanie, 1 Hera, 1/2 másla, 1 kocka droždia, 1 ČL octu, 2 1/2 ČL soli POSTUP PRÍPRAVY Postup je jednoduchý, všetky prísady zmiešame spolu, vypracujeme jednu hmotu, ktorú necháme tak hodinku oddychovať. Potom si cesto rozvaľkáme, vykrajujeme pagáčiky, ukladáme na vymastený plech. Na plechu ešte potrieme žĺtkom a posypeme sézamom. Po oškvarkových pagáčoch sú tieto moje druhé obľúbené :-) a ich chuť je fakt máslová.. mňam.. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 12 návštěvníkov) KOMENTÁRE (4) posledné: 14.6.2011, 20:21 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Slivkový bálešPOTREBNÉ PRÍSADY 300 g hladkej múky, 2 dcl mlieka, 1 kocka droždia, 2 PL kryštálového cukru, 1 ČL soli, 1 vajce, 50 ml oleja, 1 pohár zaváraných sliviek, 1 vanilínový cukor, 1 škoricový cukor, Na posýpku: 3 PL polohrubej múky, 3 PL práškového cukru, 2 PL oleja. POSTUP PRÍPRAVY Najprv si pripravíme kvások (do vlažného mlieka pridáme kryštálový cukor a droždie), ktorý po 10 minútach pridáme k múke, vajcu, soli a oleju. Vypracujeme cesto, ktoré necháme 40 minút kysnúť. Táto dávka je na jeden plech. Plech si najprv naolejujeme, dáme naň cesto, ktoré si ručne upravíme na celú šírku plechu. Aj povrch cesta je potrebné trošku poolejovať, slivky si porozkrajovať na štvrťky a ukladať nahusto vedľa seba. Potom treba ešte pripraviť posýpku, všetky prísady dobre premiešať, až sa posýpka dobre sype na báleš =) na slivky posypať najprv vanilkový a potom škoricový cukor. Už ho len šupnúť do rúry na 220 st. na 15-20 minút a je hotovo. Dobrú chuť!! =) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) KOMENTÁRE (10) posledné: 27.7.2011, 20:13 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
NÁTIERKY |
Nivová nátierkaPOTREBNÉ PRÍSADY 100 g syru Niva, 100 g masla, 2 trojuholniky taveneho syra, 1 cibuľa POSTUP PRÍPRAVY Na strúhadle postrúhame Nivu, najemno nakrájame cibuľu, pridáme maslo a tavený syr, všetko spolu dobre vymixujeme. Treba ochutnať, ale ešte ani raz som to nedosoľovala, pretože syry samé o sebe sú dosť slané. Dobrú chuť!! =) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 8 návštěvníkov) KOMENTÁRE (2) posledné: 19.9.2011, 15:42 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BEZMÄSITÉ JEDLÁ |
Granatiersky pochodPOTREBNÉ PRÍSADY zemiaky, cestoviny, cibula, olej, mck, vegeta, sol, cervena paprika, POSTUP PRÍPRAVY Najprv si dame uvarit zemiaky v supke. Nechape vychladnut a osupeme. Medzitym si dame varit cestoviny. Osupeme cibulu, nakrajame nadrobno a spenime ju na oleji, musi byt dozlatista. K cibuli pridame pretlacene zemiaky (pretlacila som si ich na tom malom sitku, ako ked robim majonezovy salat), poriadne to tiez oprazime, pekne dochrumkava =) Pridam sol, mck, vegetu, cervenu papriku, chyti to peknu farbu. No a ked sa nam uz zda hotove, pridaju sa cestoviny, ktore uz len poriadne zamiesame. Ochutname a popripade uz len dochutime podla vlastneho zvazenia. Dobru chut. Ja toto jedlo zboznujem, ak si k tomu dam uhorky alebo calamadu, mnaam =) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 10 návštěvníkov) KOMENTÁRE (14) posledné: 13.12.2010, 19:44 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 26 (zobrazuje sa 11-20) | << predošlé 1, 2, 3 ďalšie >> |