končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
|
|
Celkom: 209 (zobrazuje sa 181-190) | << predošlé 1,.,14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21 ďalšie >> |
ZELENINOVÉ JEDLÁ |
Jednoduché a chutné cvikľové carpaccioPOTREBNÉ PRÍSADY upečená cvikľa (1 menší kus na osobu), soľ, čerstvo zomleté čierne korenie, balsamiková redukcia, 1 malá lyžička medu, slaný syr, vlašské orechy a čerstvý tymian na ozdobu POSTUP PRÍPRAVY ... rýchla večera alebo raňajky ...... upečenú cviklu (pečieme neošúpanú, zabalenú v alobale v rúre vyhriatej na 200°C - menšiu 1 hodinu, väčšiu 1,5 hodiny - najlepšie deň vopred) očistíme a nakrájame na čo najtenšie plátky, rozložíme na tanier, jemne osolíme a okoreníme, pokvapkáme balsamicovou redukciou, medom, posypeme rozdrobeným syrom, dozdobíme vlašskými orechmi a tymianom ... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
NÁTIERKY |
Skvelá nátierka z údeného pstruhaPOTREBNÉ PRÍSADY na 4 porcie : 300 g údeného pstruha bez kože a kostí, 100 g masla povoleného na izbovú teplotu, 5 sardeliek (ančovičky alebo očká), šťava z jednej limety, soľ, čerstvo zomleté čierne korenie, 1 zelené jablko, panenský olivový olej, ciabatta alebo bageta POSTUP PRÍPRAVY ... recept mám z knihy Marcela Ihnačáka a je jemne upravený s ohľadom na dostupnosť niektorých surovín - vlastne len údenej ryby, nakoľko podľa pôvodného receptu sa má použiť údený úhor, ktorého som nezohnala - ale údený pstruh (občas dostanem kúpiť v Bille) je úplne super - údenú makrelu neodporúčam, pretože má veľmi výraznú údenú chuť, ktorá prebije ostatné chute a množstvo limetovej šťavy (pôvodne mali byť dve limety a myslím si že by to bolo veľmi kyslé) ... taaakže : do mixéra dáme údeného pstruha, maslo, sardelky, limetovú šťavu, soľ, korenie a rozmixujeme dohladka. Ciabattu alebo bagetu nakrájame a nasucho opečieme na plechu v rúre do zlatohneda. Jablko umyjeme a pokrájame na malé kocôčky. Opečené kúsky bagety natrieme nátierkou, posypeme nakrájaným jablkom a pokvapkáme olivovým olejom, na čo ja vždy zabudnem ale aj bez neho je to luxusné ... vrelo odporúčam ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
PREDJEDLÁ |
Výborná kačacia (husacia) pečeň s karamelizovanými jablkamiPOTREBNÉ PRÍSADY rozpis pre 2 osoby : biela kačacia (husacia) pečeň (z vykŕmenej kačice - husi) - cca 6 plátkov, 2 jablká, hnedý cukor (2-3 PL), hrubozrnná soľ, portské víno alebo Marsala príp. tokajské víno (1 dl) POSTUP PRÍPRAVY ... receptík som našla na internete a jemne upravila podľa stavu špajze :-) ... a keďže bol výborný, posúvam ďalej ... z celých jabĺk vyberieme stred pomocou špeciálneho "vypichovača", jablká ošúpeme a nakrájame na kolieska hrubé cca 1 cm, ktoré obalíme z oboch strán v hnedom kryštálovom cukre, pečeň nakrájame na cca 0,5 - 1 cm hrubé plátky ... rozpálime panvicu najlepšie s nepriľnavým povrchom, na rozpálenú vložíme jablká obalené v cukre a necháme skaramelizovať z oboch strán - trvá to len chvíľku, treba dávať pozor aby sa jablká nespálili ... opečené jablká vyberieme a na panvicu do výpeku z jabĺk vložíme plátky pečene a osmažíme z oboch strán cca po minúte a vyberieme von ... do výpeku vlejeme víno a zredukujeme na šťavu ... pečeň servírujeme na skaramelizovanom jablku, jemne osolíme a polejeme šťavou z vína (ja som mala tokajské a bolo to výborné) ... podávame s chlebíkom alebo bagetkou ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
NÁTIERKY |
Nátierka z foie gras (pečene kŕmenej kačky / husi)POTREBNÉ PRÍSADY ... pečeň z kŕmenej kačice alebo husi, tokajské vínko - cca 3 - 5 dl podľa veľkosti pečene, maslo, soľ, korenie POSTUP PRÍPRAVY ... receptík je zo stránky http://lucylovetobake.blogspot.sk/2011/10/pasteta-z-kacacej-pecienky-alebo-foie.html ... a je skutočne výborný - málo surovín, aj keď nie práve lacných ... ale raz za čas sa dá ...jednoduchá príprava a výsledok famózny ... jemne som ho vytunovala podľa dostupnosti niektorých surovín - ale výsledok bol úúúžasný .... pečeň vložíme do zapekacej nádoby a do polovice zalejeme vínkom, prikryjeme, vložíme do väčšej nádoby naplnenej teplou vodou a pečieme v rúre vyhriatej na 180°C cca 35-45 minút podľa veľkosti pečene - keď pichneme do pečene nesmie vytekať krv ... keď je upečená necháme trocha schladnúť ... pridáme cca 1 PL povoleného masla, pridáme soľ a korenie podľa chuti a vymixujeme na hladko ... preložíme do vhodnej nádoby a vrch potrieme brusnicovým džemom alebo zalejeme tukom aby paštéta neoschla, necháme stuhnúť ... a potom už len vychutnávame ... veeeeľkááá dobrota ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (2) posledné: 15.5.2015, 19:56 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
KURACIE MÄSO A HYDINA |
Úžasné pečené kuracie krídelkáPOTREBNÉ PRÍSADY kuracie krídelká (rozpis surovín je cca na 12 ks) alebo napr. horné stehienka, 1 stredne veľká cibuľa, 2 strúčiky cesnaku, 2 PL kryštáľového cukru, 3 PL kečupu, 1 PL octu, 2 PL sójovej omáčky, 1 PL worchesterovej omáčky, pár kvapiek chilli omáčky alebo štipka chilli korenia (nemusí byť), 1 zarovnaná PL plnotučnej horčice, soľ, korenie POSTUP PRÍPRAVY ... na suroviny nenáročný a pritom chuťovo výborný recept, ktorý mám už roky z nejakého časopisu - skúšala som aj iné recepty, ale vždy sa vrátim k tejto kombinácii ... krídelka umyjeme, osušíme a odkrojíme tú najmenšiu časť (kto nechce nemusí, ale pri pečení sa zvykne spáliť) ... rúru zapneme na 200 °C ... zo zvyšných surovín si urobíme marinádu : cibuľu a cesnak očistíme a pokrájame na malé kúsky, dáme do hrnca, pridáme cukor, kečup, ocot, horčicu, sójovú a worchesterovú omáčku, chilli, soľ, korenie a povaríme (necháme prevrieť) cca 2 minútky ... pekáči si vyložíme papierom na pečenie (odporúčam, inak sa bude veľmi zle umývať, pretože cukor skaramelizuje a prilepí sa) ... krídelká namáčame v marináde a uložíme na pekáč, zvyšnú marinádu lyžicou rozdelíme na jednotlivé krídelká ... šupneme do vyhriatej rúry a pečieme na 190 - 200°C cca 40 - 45 minút pokiaľ krídelká nie sú mäkké, nakoniec prepneme rúru na funkciu gril a opečieme cca na 5-8 minút ... alebo zapneme horný ohrev a pekáč vložíme na najvyššiu mriežku (ale výborné sú aj bez "dogrilovania") ... podávame s chlebíkom, bagetkou alebo ryžou ... mňam ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 15 návštěvníkov) KOMENTÁRE (10) posledné: 16.4.2020, 3:08 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ZELENINOVÉ JEDLÁ |
Fantastické paradajkové carpaccio - s chrumkavou slaninou a parmezánomPOTREBNÉ PRÍSADY pre 2 osoby : 3-4 paradajky (najlepšie žlté, ale úžasné aj z klasických červených) ... 2-3 plátky oravskej slaniny ... na ochutenie : soľ ... čerstvo zomleté korenie ... balsamicovú redukciu alebo vínny ocot ... panenský olivový olej ... čerstvú bazalku (3-5 lístkov) ... parmezán POSTUP PRÍPRAVY ... je to upravený recept z knihy Marcela Ihnačáka podľa aktuálneho stavu domácej špajze a chladničky :-) môžem vrelo odporučiť ... rýchle a úžasne chutné ... oravskú slaninu nakrájame na menšie kúsky (cca 1,5 x 4 cm), opražíme do chrumkava nasucho na teflónovej alebo keramickej panvici a necháme odkvapkať na papierovom obrúsku ... paradajky nakrájame na tenučké plátky (mne to ide najlepšie zúbkatým nožom na chleba), rozložíme na tanier, osolíme, okoreníme čerstvo mletým korením, jemne pofŕkame balsamicovou redukciou (v originál recepte je vínny ocot, ale ten som nemala a zistila som že aj balsamicová redukcia je výborná) a olivovým olejom ... obložíme kúskami opraženej a "odmastenej" slaniny, natrhanou čerstvou bazalkou (ja som pridala aj štipku čerstvého tymiánu) a hoblinkami parmezánu ... podávame s chlebom (ja som potrela výpekom zo slaniny pre lepšiu chuť a aby nebol taký suchý) ... výborné raňajky, večera alebo len rýchly snack ... mňaaaaaam ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (1) posledné: 25.7.2014, 17:38 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Kokosovo-karamelové rezy ... výbornéPOTREBNÉ PRÍSADY ... recept mám už pekným pár rokov z už neviem akého časopisu ... je výborný a môžem len a len odporučiť ... Cesto : 7 bielkov, 250 g kryštálového cukru, 100 g kokosovej múčky, 5 PL polohrubej múky, 1 prášok do pečiva Krém : 1 karamelové salko, 250 g Hery (masla), 3 PL práškového cukru, 1 PL kakaa čokoládová poleva na ozdobenie POSTUP PRÍPRAVY Bielky a cukor vyšľaháme na tuhý sneh, zľahka vmiešame kokosovú múčku a polohrubú múku zmiešanú s práškom do pečiva - cesto rozotrieme na vymastený a múkou vysypaný plech a upečieme vo vyhriatej rúre. Na krém vymiešame Heru (maslo) s cukrom a kakaom, nakoniec postupne vmiešame karamelové Salko. Rovnomerne rozotrieme na upečené kokosové cesto. Dozdobíme čokoládovou polevou. Kombinácia kokosového cesta a karamelovej plnky s čoko polevou je fantastická - a koláč mizne z plechu behom chvíle ... krájať treba s nožom namočeným vo vode, pretože karamelová plnka sa troška horšie krája (ťahá sa) ale tá chuť ...... mňaaaaaaaaaaam ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 9 návštěvníkov) KOMENTÁRE (8) posledné: 1.2.2016, 22:46 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
KURACIE MÄSO A HYDINA |
Voňavé orientálne kuracie špízyPOTREBNÉ PRÍSADY na 4 porcie : ... 4 kuracie stehienka zbavené kostí a kože, soľ ... na marinádu : 1/2 PL čínskeho korenia piatich vôní alebo perníkového korenia, čerstvý zázvor (cca 3 cm) - postrúhaný najemno, 2 zarovnané PL hnedého cukru, 3 PL sójovej omáčky, 2 PL ryžového octu ... 4 bambusové špajdle s ostrým koncom alebo kovové ihly na špízy POSTUP PRÍPRAVY ... toto je ďalší z receptov z úžasného Anetkinho blogu (www.anetagoesyummi.blogspot.de), ktorý stojí za vyskúšanie ... najskôr som sa bála kombinácie perníkového korenie a mäsa (čínske korenie piatich vôní som u nás nezohnala), ale zbytočne - výsledok je úžasný a vrelo ho odporúčam ... ako prílohu môžeme použiť ryžu alebo len šalát ... príprava kuk do obrázkového postupu ... OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BEZMÄSITÉ JEDLÁ |
Voňavé zapekané zemiakyPOTREBNÉ PRÍSADY 1 kg zemiaky, olivový olej, soľ, korenie, oregano, tymián, citrónová šťava z jedného citróna, mrkva (3 ks), čierne olivy (cca 20 ks), 6 paradajok, 2-3 cibule, 5-6 strúčikov cesnaku, slaný syr (1 balenie - Feta, Tatranský, Balkánsky a pod). POSTUP PRÍPRAVY ... úúúúžasná kombinácia - a ako to býva často zvykom aj tento recept vznikol náhodou - je to súčasť "mäsového" receptu, ale zistila som, že príloha je lepšia ako mäso :-)))), takže som ju jemne upravila a posúvam ďalej - postup nie je zložitý a výsledok rozhodne stojí za to .... mňaaaaaaaaaaam :-))) .... postup : ... zemiaky očistíme a pokrájame na štvrtiny či osminky (podľa veľkosti zemiakov), osolíme, okoreníme a pokvapkáme citrónovou šťavou - necháme postáť cca 1/2 hodinku ... medzitým si očistíme mrkvu, cesnak a cibuľu ... mrkvu nakrájame na kolieska, cibuľu na štvrtiny alebo osminky podľa veľkosti ... na pekáč dáme olivový olej, pridáme zemiaky aj so šťavou, pokrájanú mrkvu, cibuľu a cesnak, posypeme oreganom a tymiánom, premiešame, trocha pofŕkame olivovým olejom ... vložíme do rúry rozohriatej na 180°C - pečieme pokiaľ zemiaky nie sú mäkké (cca 20 minút), občas premiešame aby sa nám zemiaky neprichytili ... pred dopečením pridáme olivy, pokrájané paradajky a na kocky pokrájaný slaný syr, jemne pokvapkáme olivovým olejom a zapečieme, pokiaľ sa syr nezačne topiť ... potom už len degustujeme ... je to úžasná kombinácia OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov) KOMENTÁRE (2) posledné: 20.1.2017, 19:54 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BEZMÄSITÉ JEDLÁ |
Prudko žravé na slano plnené palacinkyPOTREBNÉ PRÍSADY palacinky (1-2 ks na osobu), toľko plátkov šunky a syra koľko budeme plniť palaciniek, bešamelovú omáčku (hladká múka, mlieko, citrónová šťava, soľ) - dobre poslúži aj syr v črievku, paradajky (3-4 ks), petržlenová vňať (2-3 stonky), na trojobal - múku, vajce, soľ, strúhanku, olej na vyprážanie POSTUP PRÍPRAVY ... tento chuťovo úžasný recept kedysi dávno (hádam pred 10 rokmi) pripravoval v TV Petr Novotný ... odvtedy je to môj obľúbený recept, aj keď nepatrí medzi najzdravšie a je pomerne časovo náročný - preto ho robím maximálne 2x za rok - ale je chuťovo super a rovnako dobre chutí teplý aj studený ... buď s tlačenými zemiakmi (vtedy bohato stačí 1 kus na osobu) alebo len so zeleninovou prílohou (vtedy zvládnem aj 2 kusy) ...mňaaam \\\\r\\\\n\\\\r\\\\n... takže ideme na to - pripravíme si palacinky - ja mám osvedčený recept bez cukru, ktorý používam aj na sladké varianty - 25 dkg hladkej múky, 0,6 l mlieka, 2 vajcia, soľ - zmiešame, necháme chvíľu odpočinúť a urobíme klasické palacinky (s cestom sa dobre robí, palacinky sa netrhajú - robím na teflónovej panvici s minimálnym množstvom oleja - len vytriem namočenou mašlovačkou) ... a bešamel alebo namiesto bešamelu použijeme iba syr v črievku (BAMBINO) - táto varianta je rovnako dobrá a ušetríme čas :-) OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 209 (zobrazuje sa 181-190) | << predošlé 1,.,14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21 ďalšie >> |