končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže 1 | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
|
|
Celkom: 272 (zobrazuje sa 171-180) | << predošlé 1,.,13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23,.,28 ďalšie >> |
POLIEVKY |
SOBASNICA OD JANKY*****POTREBNÉ PRÍSADY Tmavá fazuľa,údená klobáska,údené koleno,kyslá kapusta,zemiaky,soľ,čierne mleté korenie,bobkový list,rasca,cesnak,voda POSTUP PRÍPRAVY Vopred namočenú fazuľu dáme variť do studenej vody spolu s kolenom a klobásou.Pridáme rascu a bobkáč.Uvarenú klobásu vyberieme,koleno pokračuje vo varení,kým nie je jedlé.,ale chvíľu pred jeho vybraním k nemu pridáme kocôčky zemiakov.Ked zmäknú ,do hrnca,ale už s absenciou kolena,šupneme kyslej kapusty aj so šťavou.Povaríme,aby nám kapustička trocha povolila.Nerozvárame,stačí10 minút. Vložíme kolieska klobásy,obraté mäso z kolienka,ktoré sme úhľadne nakockovali. Polievka má byť kyslá a hustá. Mastné a kožky strčíme v alobale stuhnúť,doma sa vždy najde niekto,komu to chutí. DOBRU CHUT ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (1) posledné: 22.2.2010, 8:06 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ZVERINA |
DIVIAK NA KYSLYCH UHORKACH*****POTREBNÉ PRÍSADY Diviačie stehno(z mladého kusa),bravčová masť,soľ,čierne mleté korenie,horčica,kyslé uhorky aj s nálevom,voda,múka POSTUP PRÍPRAVY Mäso pokrájame na rezance a prudko opečieme na rozpálenej masti.Osolíme,okoreníme,podlejeme vriacou vodou a prikryté dusíme.Ked je napoly mäkké,pridáme uhorky,ktoré sme si nakrájali na tenké rezančeky.Prilejeme aj šťavu z uhoriek a ešte dusíme ,kým nie je mäso hotové.Dochutíme horčicou.Ak sa nám zdá vodavé,zredukujeme šťavu alebo zľahka poprášime múkou a necháme prevrieť. Podávame s dusenou ryžou. DOBRU CHUT ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) KOMENTÁRE (4) posledné: 23.2.2010, 20:58 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ZVERINA |
SRNCI CHRBAT NA SPOSOB SVIECKOVEJ*****POTREBNÉ PRÍSADY Srnčí(jelení) chrbát,údená slanina,mrkva,petržlen,zeler,cibuľa,nové a čierne celé korenie,bobkový list,borievky Na karamel:1dl kryštálový cukor,1dl horčica,1dl ocot,2,5dl biele suché víno Na dokončenie:šľahačková smotana,soľ Na ozdobu:plátky citrona,brusnice POSTUP PRÍPRAVY Srnčí chrbát prešpikujeme úzkymi prúžkami slaniny a prudko opečieme zo všetkých strán na opraženej slanine.Zo všetkých strán poriadne opečené mäso vyberieme a na výpek dáme cibuľu,nakrájanú na drobno.Trocha opražíme,pridáme mrkvu,zeler a petržlen.Polovicu množstva zeleniny tvorí mrkva.Podlejeme vodou,pridáme nové a čierne korenie,2-3 bobkáče a zo10 guličiek borievky.Z cukru upálime karamel,dáme pozor,aby nám nezhorel.Pridáme horčicu,ocot a povaríme,aby sa karamel rozpustil,vylepšíme kvalitným vínkom.Do hrnca so zeleninou vložíme mäso,doplníme karamelovo-vínovú zmes,osolíme a pomaly dusíme. Mäso musí byť zakryté.Priebežne dávame pozor,aby sa nerozvarilo.Hotové vyberieme z omáčky,bobkový list vyhodíme a omáčku rozmixujeme.Pridáme šľahačku-aj pol litra a necháme prejsť varom.Ak je treba,dochutíme. Podávame s knedľou-najlepšie domácou,ozdobíme plátkom citrona a brusnicovým kompotom alebo džemom. DOBRU CHUT ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) KOMENTÁRE (1) posledné: 22.9.2013, 10:08 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
POLIEVKY |
MEXICKA ZELENINOVA SO SAMPINONMI*****POTREBNÉ PRÍSADY Mrazená mexická zmes,mrazené šampiňony,olej,cibuľa,múka,soľ-vegeta,čierne mleté korenie,červená paprika,štípľavá údená klobáska,voda,kto má rád-chilli papričky POSTUP PRÍPRAVY Na oleji speníme cibuľku,pokrájanú na drobné kocky.Pridáme 1-2 lyžice múky a ešte necháme troška zbežovieť.Odtiahneme nabok,pridáme papriku a vlejeme vodu.Necháme zovrieť,pridáme zeleninovú zmes,šampiňony a rascu.Klobásku pokrájame na kolieska a troška orestujeme.Hotovú vsypeme do hrnca a varíme.Ked je zelenina uvarená,dochutíme korením,soľou,poprípade cesnakom a chilli papričkami. POLIEVKA má byť pikantná a hustejšia,nie je to vývar. DOBRU CHUT ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (4) posledné: 18.2.2010, 8:11 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BRAVČOVÉ MÄSO |
ZABIJACKOVE ,,KRVAVE" MASO*****POTREBNÉ PRÍSADY Bravčové pliecko alebo krkovička,bravčová pečeň,neúdená slanina alebo bravčová masť,červená paprika,čierne mleté korenie,soľ,rasca POSTUP PRÍPRAVY Slaninu pokrájame na kocky a vypražíme,ak nemáme,dáme masť.Pridáme mäso ,ktoré sme pokrájali na kocky a tiež pečeň.Poriadne orestujeme,aby sa nám zatiahlo zo všetkých strán.LEPSIE je to robiť v širokej rajnici.Pridáme červenú papriku,korenie a rascu.Mäso pustí šťavu,ale môžeme pridať aj troška vriacej vody.Dusíme s občasným podlievaním,kým nie je hotové.Pred koncom šťavu zredukujeme,aby zostala bez vody,osolíme.Môžeme dochutiť strúhaným cesnakom. Robieva sa to ako desiata pri zabíjačkách,ale tam sa dávajú trčiace kúsky mäsa,ked sa rozoberá prasiatko. Je to rýchly a nenáročný recept,ktorý sa dá ukuchtiť aj doma. Podávame s čerstvým chlebíkom,ktorý si namáčame do výpeku a kapustovo-kápiovym šalátom. DOBRU CHUT ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (2) posledné: 23.2.2010, 21:22 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
POLIEVKY |
KELOVA RYCHLOVKA*****polhodinovaPOTREBNÉ PRÍSADY Kel,zemiaky,oravská slanina,červená paprika,rasca,vegeta,cesnak,majoránka,voda,múka POSTUP PRÍPRAVY Slaninku vyškvaríme,ak nepúšťa,pridáme troška masti alebo oleja.NEKAZIT olivovým!Pridáme pokrájaný kel-ako chceme,orestujeme,trocha papriky pre farbu-najlepšie z trhu.Zalejeme vodou,aby bol kel zakrytý,vhodíme 2-3 zemiaky,ktoré sme pokrájali na drobné kocky,vsypeme rascu-dodá chuť a nezdúva,vegetu-aj ked vraj nie je zdravá.Stále varíme NEZAKRYTY.AK sa nám zdá riedka,naberieme polohrúbej múky medzi prsty a rozsýpeme po vrchu.Opakujeme,kým sa nám hustota nepáči,ale POZOR,nevaríme krupicu.Cesnak postrúhame,tak2-3 strúčiky,len pred dovarením.Do hotovej rozmrvíme majoránku. Ja mám takú FINTU,že dám majoránku na sekundičku do mikrovlnky,alebo do rúry-to, na chalupe-a až potom ju rozmrvím do jedla. Je voňavejšia. DOBRU CHUT ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov) KOMENTÁRE (11) posledné: 21.6.2011, 8:08 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
NÁTIERKY |
POMAZANKA Z NEPRAVEHO LOSOSA*****POTREBNÉ PRÍSADY Kelímok nepravého lososa,maslo-nie nátierkové,šľahačková smotana,cibuľa,citron,soľ POSTUP PRÍPRAVY Do mäkkého masla pridáme obsah lososa a šľaháme.Smotany pridáme toľko,aby nám vznikol krém.Osolíme,ale pozor,losos je slaný,pokrájame na jemno cibuľu a ochutíme citronom. CHLIEB,bageta a rožok a máme o rýchle občerstvenie postarané. DOBRU CHUT ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
NÁTIERKY |
POMAZANKA OD MEDVEDOV*****POTREBNÉ PRÍSADY Tvrdý syr,majonéza,jogurt,medvedí cesnak a soľ POSTUP PRÍPRAVY Tvrdý syr postrúhame na hrubo,pridáme majonézu-nie tatarskú omáčku a biely jogurt,osolíme,nasekáme na rezančeky veľa vňate medvedieho cesnaku a premiešame. Podávame na čerstvej bagetke alebo chlebíku s kopčekom čerstvej vňate medvedieho cesnaku. Je to POCHUTKA,ktorá je aj zdravá,medvedí cesnak znižuje vysoký tlak. DOBRU CHUT ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) KOMENTÁRE (4) posledné: 13.2.2010, 18:59 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
NÁTIERKY |
NATIERKA Z UDENEJ RYBY*****POTREBNÉ PRÍSADY Udená ryba alebo údenáč,maslo,cibuľa,horčica,soľ POSTUP PRÍPRAVY Rybu očistíme od kože a vyberieme kosti.Cisté mäsko z nej rozoberieme na menšie časti.Mäkké maslo vymiešame so soľou a horčicou,pridáme na jemno nasekanú cibuľu a mäso z ryby a premiešame. Odporúčam maslo,nie náhradky masla. K tomu len čierny chrúmkavý chlebík. DOBRU CHUT ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (6) posledné: 24.2.2010, 6:24 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BEZMÄSITÉ JEDLÁ |
ZAPEKANA SPARGLA V ZEMIAKOVEJ KASI*****POTREBNÉ PRÍSADY Sterilizovaná špargľa,zemiaky,soľ,maslo,mlieko,vajíčka,smotana kyslá,šunka,tuk na vymazanie formy a hrubá múka POSTUP PRÍPRAVY Zemiaky očistíme,pokrájame na kocky a uvaríme v osolenej vode do mäkka.Scedíme,pridáme maslo,trocha horúceko mlieka a vyšľaháme kašu.Pekáčik alebo formu vymastíme tukom,vysýpeme múkou a rozotrieme kašu .Rozložíme šunku,ktorú sme nakrájali na menšie kúsky a scedenú špargľu,ktorú môžeme tiež rozkrájať na polovice.Dáme do vyhriatej rúry zapiecť na dákych 20 minút .Vajíčka,kyslú smotanu a soľ poriadne rozmiešame a vlejeme na zmes vo forme.Pečieme do ružova,aby nám smotana s vajíčkami stuhla. Lepšie sa to krája studené. PODAVAME so zeleninou alebo zeleninovým šalátom. DOBRU CHUT ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) KOMENTÁRE (1) posledné: 9.4.2014, 12:59 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 272 (zobrazuje sa 171-180) | << predošlé 1,.,13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23,.,28 ďalšie >> |