končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
|
|
Celkom: 209 (zobrazuje sa 131-140) | << predošlé 1,.,9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19,.,21 ďalšie >> |
BRAVČOVÉ MÄSO |
Výborná bravčová panenka pošírovaná v červenom vínePOTREBNÉ PRÍSADY bravčová panenka, suché červené víno (na jeden kus panenky cca 3/4 litra alebo aj menej ak použijeme menší hrniec, ale panenka musí byť úplne ponorená), soľ, korenie, 2 mrkvy, 1 petržlen, 1-2 bokové listy, 2 hrebíčky, kúsok škorice, kúsok čerstvého zázvoru (nemusí byť), celé nové korenie, celé čierne korenie POSTUP PRÍPRAVY ... pre mňa je toto asi najlepší recept, nakoľko pri ňom vynikne jemná chuť tohto lahodného mäsa a nie je ani zložitý na prípravu, mäsko je šťavnaté a chutné ... suroviny nie sú síce práve najlacnejšie ... ale robievam tento recept asi 1 až 2x do roka, takže sa dá ... rozhodne odporúčam vyskúšať, výsledok stojí zato .. takže ideme na to : červené víno dáme do vhodného hrnca (volíme čo najmenší hrniec - taký aby doň vošla panenka a aby sme zároveň nemuseli použiť veľa vína - ja som 1 kus panenky robila v 1,5 l hrnci) ... pridáme očistenú mrkvu, petržlen, bobkový list, hrebíčky, škoricu, zázvor a celé korenie - privedieme do varu a povaríme cca 5 - 8 minút ... medzitým očistíme panenku od blán, osolíme, okoreníme ... po uvarení vína toto vypneme ale necháme na sporáku, vyberieme zeleninu, vložíme surovú panenku tak aby bola celá ponorená do horúceho vína, prikryjeme pokrievkou a necháme "pošírovať" cca 25 - 30 minút podľa veľkosti panenky, následne panenku vyberieme, zabalíme do alobalu a necháme cca 10 minút odpočívať ... následne nakrájame na porcie a podávame s prílohou podľa vlastného uváženia ... ja som dnes robila opečené zemiaky na masle a karamelizovanú mrkvu ... mňaaam ... výborné papaníčko ... zvyšné víno nevyhadzujeme - precedíme a môžeme odložiť (do chladničky či mrazničky) ako základ pre iné recepty, kde sa vyžaduje červené víno ... časť vína použijeme na omáčku - necháme zredukovať na panvici a zahustíme kúskom masla ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) KOMENTÁRE (3) posledné: 18.6.2022, 7:36 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
overená klasika ... dvojfarebná olejová bábovkaPRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY ... úžasná jemná a ľahká ... podľa môjho receptu, ktorý je rovnaký ako tento na MMB : http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=7261&strana=1 ... namiesto kakaa som časť cesta zafarbila "bretónom" (potravinárske farbivo) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (1) posledné: 3.5.2015, 13:15 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY |
Osviežujúci jablkovo - zelerovo - feniklový šalátPOTREBNÉ PRÍSADY Šalát (4 porcie) : 1 veľká buľva feniklu alebo 2 malé, štvrtina veľkej buľvy zeleru, 1 jablko Dresing: šťava z 1 a pol citróna, 2 ČL medu, 1 ČL dijonskej horčice, 2 PL olivového oleja, soľ, čerstvo mleté čierne korenie POSTUP PRÍPRAVY ... opäť a zasa recept z blogu od Anetky (www.anetagoesyummi.blogspot.sk) ... a opäť výborný ... netradičný a osviežujúci šalátik aj napriek tomu, že vzhľadovo nič moc - ale chuť vám to vynahradí ... fenikel umyjeme, rozrežeme zvislo na polovicu, prípadne na štvrtiny a potom ho nakrájame na plátky aj s vňaťou. Zeler očistíme a nakrájame na veľkosť zápaliek. Jablko rozrežeme na štvrtiny, vyberieme jadierka a nakrájame na plátky. Zmiešame všetky ingrediencie na dresing, vlejeme k pokrájaným surovinám a dobre premiešame. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
HOVÄDZIE MÄSO |
Výborné hovädzie líčka na červenom víne podľa Zdeňka PohlreichaPOTREBNÉ PRÍSADY hovädzie líčka (množstvo podľa počtu hladošov - ja som robila zo 700 g), bravčová masť cca 2 kopcové polievkové lyžice, 2 mrkvy, 1/4 veľkej buľvy zeleru, 1 liter kuracieho vývaru, 1 veľká cibuľa pokrájaná na jemno, 1 kopcovitá PL rajčinového pretlaku, soľ, korenie, 1/2 l červeného vína. POSTUP PRÍPRAVY Konečne sa mi podarilo zohnať hovädzie líčka, ktoré som už dlho chcela vyskúšať. Z množstva receptov som zvolila postup Zdeňka Pohlreicha ... aj keď ide o zdĺhavý proces oplatilo sa ... výsledok úžasný ... len sa ta po ňom zaprášilo ... takže ideme na to : mäso odblaníme, nakrájame na väčšie kúsky cca 4 x 4 cm, opečieme na rozpálenej bravčovej masti aby sa dobre zatiahlo. Volte tak veľký hrniec, aby sa na dno mäso dobre uložilo, ale aby zároveň nebol moc veľký. Inak by sa mohlo začať nedostatočnou teplotou dusiť a vytiekla by z neho šťava. Mäso potom vyberieme a vo výpeku restujeme mrkvu (na kolieska) a zeler (primerane veľké kúsky). Cibuľu pridáme v polovici restovania mrkvy a zeleru. Pripečené časti pravidelne oškrabávate z dna. Moc to nepreháňame s teplotou, aby zelenina nezhorkla, vložíme mäso, pridáme pretlak a miešame, kým sa zelenina nevypraží až na tuk, nakoniec pridáme to najlepšie – víno. Použite také víno, ktoré by ste sa nebáli vziať do úst." Víno sa nechá odvariť, poznáte to podľa toho, že miesto bublania vareného vína počujete prskanie tuku. Niektorí kuchári radia, nalievať víno po častiach – odvariť a opäť priliať, ja som to tam šupla naraz. Teraz už zostáva len zaliať zmes vývarom, osoliť a okoreniť. Všetky ingrediencie prevaríme a dáme ich do rúry. Nastavíme teplotu na 140 °C a zakryté pečieme 3 hodiny. Po 3 hodinách scedíme omáčku do menšieho hrnca, a už bez varu zahustíme kocôčkou masla. Dochutíme soľou a korením. Podávame zo zemiakovou kašou. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) KOMENTÁRE (2) posledné: 12.3.2023, 19:37 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
POLIEVKY |
Chutná zelerová polievkaPRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY http://madewithlovesk.blogspot.co.uk/2015/03/zelerova-polievka.html + 1,5 PL octu, kúsok oravskej slaniny a 2-3 sušené paradajky - také sušené, nie v náleve (výborné kupujem v Bille - zn. Seeberger) POSTUP PRÍPRAVY ... dnes som skúsila uvariť zelerovú polievku zo stonkového zeleru podľa receptu http://madewithlovesk.blogspot.co.uk/2015/03/zelerova-polievka.html ... polievočka je nenáročná na prípravu, chuť je jemná, pre mňa až nevýrazná - preto som pridala cca 1,5 PL octu, čím polievočka dostala jemnučký kyslastý podtón a na tanieri som "dochutila" slaninou nakrájanou na jemné pásiky a opraženou na kvapke oleja, ku ktorej som na minútku hodila prehriať rovnako nakrájanú sušenú paradajku ...... výsledok úžasnýýýýý ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
KURACIE MÄSO A HYDINA |
Výborné zapekané morčacie krídla /stehnáPOTREBNÉ PRÍSADY morčacie krídla (cca jeden kus na osobu), príp stehná, olivový olej, soľ, čerstvo mleté čierne korenie ... okrem toho na marinádu : 2 PL hnedého cukru, 3 PL kečupu, 200 ml bieleho vína, 2 PL balsamicového octu, 3 PL worčestrovej omáčky, 1 PL tymianu POSTUP PRÍPRAVY najskôr urobíme marinádu : všetky suroviny dáme do hrnca, zamiešame a varíme pokiaľ sa množstvo nezredukuje cca na polovicu ... krídla umyjeme, osušíme a prekrojíme na dve časti, osolíme a okoreníme z oboch strán, opečieme na rozpálenej panvici aby sa zatiahli (stehná pečieme vcelku ak máme spodné, horné stehná rozkrojíme alebo necháme vcelku) ... následne namočíme do marinády, dáme na pekáč vyložený papierom na pečenie, polejeme zvyšnou marinádou, prikryjeme a pečieme cca 1 hodinu a 20 minút pri 180°C domäkka, odkryjeme a dopečieme pod grilom alebo pri teplote 220°C cca 10 minút. Podávame poliate výpekom ... vhodná príloha je ryža, prípadne chlebík - alebo ako kto má rád ... mňaaam ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ZELENINOVÉ JEDLÁ |
Zapekaná cviklaPOTREBNÉ PRÍSADY upečená a očistená cvikľa pokrájaná na plátky, slaný syr, oregano, olivový olej na vymastenie pekáča POSTUP PRÍPRAVY pekáč jemne pomastíme olivovým olejom, uložíme na kolieska nakrájanú očistenú upečenú cviklu, na každú dáme plátok slaného syra, posypeme sušeným oreganom a upečieme v rúre vyhriatej na 200°C pokiaľ sa syr nezačne sfarbovať do zlatista - alebo len dáme pod gril na 5 minút ... jednoduchý a chutný recept ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
SLADKÉ JEDLÁ |
Celozrnné jablkové muffiny s voňavou posýpkouPOTREBNÉ PRÍSADY Na cesto: 200 g jemná celozrnnej múky, 100 g hladkej múky, 1/2 balíka PDP, 200 g nadrobno nakrájaných očistených jabĺk, 150 g hnedého cukru, 2 vajcia, 2 PL kyslej smotany, 1/2 dl mlieka, 1/2 dl olej, 1 PL med Na posýpku : 50 g múka celozrnná jemná, 2 PL cukor hnedý, 1 PL škorice alebo perníkového korenia, 25 g klasického masla POSTUP PRÍPRAVY Veľmi chutné, šťavnaté a voňavé muffinky ... recept mám zopár rokov už ani neviem odkiaľ ... takéto som tu nenašla, preto pridávam do zbierky - možno niekomu zachutia rovnako ako mne .... najskôr si urobíme posýpku a vložíme ju na chvíľu do chladničky. Osobitne si zmiešame suché prísady (múku, cukor, PDP) s jablkami a osobitne mokré prísady (vajcia, smotanu, mlieko, med). Spojíme - miešame zľahka ručne. Ja som tentoraz mala zopár zvyšných čučoriedok tak som ich pridala k jablkám - odporúčam, skvele doplnili chuť jabĺk.Do pekáča na muffiny dáme papierové košíčky, naplníme zmesou cca do 2/3 a posypeme posýpkou. Pečieme v rúre vyhriatej na 180° cca 20 minút (vyskúšame drevenou špajľou). ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (2) posledné: 5.3.2015, 9:17 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ZELENINOVÉ JEDLÁ |
Famózna pečená paprika s balkánskym syrom a mätouPOTREBNÉ PRÍSADY farebné hrubostenné papriky (pre 2 osoby cca 3-4 kusy), kvalitný olivový olej, soľ, čerstvo mleté čierne korenie, 1 väčší strúčik cesnaku, 1 PL kvalitnej balzamikovej redukcie, slaný syr, čerstvá mäta POSTUP PRÍPRAVY ... inšpirovala som sa receptom na úžasné pečené papriky, ktorý som myslím našla na MMB a veľmi podobným receptom na nete ... a postupne som ho doladila podľa svojej chuti, a keďže nakoniec z toho vzniklo fantastické papaníčko, ktoré by som ja mohla jesť snáď aj každý deň - posúvam ďalej ... papriky umyjeme, osušíme, prekrojíme na polovice, ktoré očistíme od žiliek a semien, dáme na pekáč vyložený papierom na pečenie a v rúre vyhriatej cca na 200 - 220°C až pokiaľ sa na paprikách neurobia čierne pľuzgiere ... následne vyberieme do misy, prikryjeme potravinárskou fóliou a necháme chladnúť cca 20 minúť, ošúpeme vrchnú tenkú šupu, pokrájame na pásiky, dáme do misy, osolíme, okoreníme, pridáme pretlačený cesnak, balzamikovú redukciu a dobre premiešame - ak vydržíme necháme odležať napr. cez noc, aby sa chute prepojili, ale výborné to je aj keď podávame hneď ... na tanieri ozdobíme slaným syrom a natrhanou čerstvou mätou ... veeeeľkááá mňamka ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY |
Výborný šalát z reďkoviek, čerstvého feniklu a uhorkyPOTREBNÉ PRÍSADY cca 6 reďkoviek, 1 fenikel, polovica uhorky, 1 kopcovitá ČL cukru, 2 PL ryžového octu, 1 PL sójovej omáčky, 1 PL sezamového oleja (prípadne olivového), strúhaný cca 3 cm kúsok zázvoru POSTUP PRÍPRAVY Zeleninu umyjeme, očistíme a nakrájame - uhorku na polkolieska, reďkovku na kolieska a fenikel nakrájaný na polmesiačiky. Suroviny na dresing dobre zmiešame a dresingom prelejeme zeleninu, premiešame. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 209 (zobrazuje sa 131-140) | << predošlé 1,.,9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19,.,21 ďalšie >> |