. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY

Zuzana M. (zumma) ID 214481
.
Oblasť: Piešťany
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 17.9.2011
Naposledy: 23.9.2023 11:55
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 12
RODINNÉ FOTOGRAFIE 0
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 0
RECEPTY 209
NÁVODY 0
BLOGY 47
NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 209 (zobrazuje sa 121-130)<< predošlé 1,.,8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18,.,21 ďalšie >>

KURACIE MÄSO A HYDINA

Voňavé indické špízy TIKKA



POTREBNÉ PRÍSADY

rozpis na 4 porcie : 3 - 4 kusy kuracích pŕs bez kože, 2 červené cibule ... na marinádu : 150ml bieleho jogurtu, 3/4 ČL mletej rasce, 3/4 ČL mletého koriandra, 2 ČL strúhaného čerstvého zázvoru, 3 strúčiky cesnaku, 3 PL oleja, 2 PL citrónovej šťavy, 1 ČL soli, 1/2 ČL kurkumy, 1/2 ČL korenia Garam masala, 1/2 ČL mletého čierneho korenia, 1/4 ČL kajenskej papriky (kajenského korenia - ja som nemala a dala som čili)

POSTUP PRÍPRAVY

... výborné a voňavé kuracie mäsko, ktorým môžeme prekvapiť napr. návštevu .... Do mixéra dáme všetky suroviny na marinádu a zmixujeme. Kuracie prsia nakrájame na väčšie kocky, cibule na 1/4, ktoré rozoberieme na jednotlivé lupene (cibuľu krájame až pred pečením). Marinádou zalejeme pokrájané kuracie prsia, prikryjeme fóliou a necháme marinovať 4 hodiny. Po uplynutí času nastokávame kocky mäsa na striedačku s cibuľou na špajle alebo špeciálne ihly na špízy, dáme na plech vyložený papierom na pečenie, aj nám zvýšila marináda, polejeme ňou jednotlivé špízy. Pečieme v rúre vyhriatej na 190°C (funkcia gril) spolu cca 15 minút (jeden krát obrátime). Vhodná príloha je ryža + studená omáčka (150 ml vychladeného bieleho jogurtu rozmixujeme s malou viazaničkou mäty, osolíme).

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Krehký ovocný koláč



POTREBNÉ PRÍSADY

125 g masla, 125g krupicového cukru, 3 vajcia, 50g mletých mandlí (mandľovej múky), 100g hladkej múky, 1 ČL prášku do pečiva, 2 očistené jablká, višne alebo iné ovocie (ostružiny, ríbezle, maliny, čučoriedky ...) + na posýpku : 25g masla, 25g orechov (opražených lieskových alebo mletých vlašských, škorica, 2 PL trstinového cukru

POSTUP PRÍPRAVY

... vyšľaháme maslo s cukrom do peny, postupne po častiach pridávame rozšľahané vajcia a nakoniec múku s práškom do pečiva ... do cesta opatrne vmiešame 2/3 pokrájaných jabĺk a zvyšné ovocie (ja som mala tentoraz višne) ...zmes dáme do tortovej formy, ktorej dno sme vyložili papierom na pečenie ... vrch posypeme zvyšnými jablkami a posýpkou ... pečieme v rúre vyhriatej na 160°C cca 50 minút podľa typu rúry (skúsime špajdľou) ... upečený koláč poprášime práškovým cukrom ... výborný krehký ovocný koláčik ... skúšala som prvý krát ale určite budem robiť častejšie aj s iným ovocím

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

ZELENINOVÉ JEDLÁ

Zapekaná plnená kápia



POTREBNÉ PRÍSADY

rozpis na 4 porcie : 2 väčšie "bucľaté" kapie alebo hrubostenné červené papriky, olivový olej, 1 stredne veľký baklažán (alebo 1 menší baklažán a 1 menšia cuketa), 1/2 póru, provensálske korenie (alebo korenie podľa chuti), 2 konzervy tmavej fazule, 1 balenie syra Feta (alebo iného slaného syra), 1 strúčik cesnaku, soľ, olivový olej, kto má rád pikantné môže pridať polovicu čili papričky

POSTUP PRÍPRAVY

výborná ľahká večera ... papriky vcelku umyjeme a necháme jemne zmäknúť v pare alebo pod grilom ...medzitým na olivovom oleji opečieme na kocky nakrájaný baklažán, cuketu (ak ju pridávame), pokrájaný pór, spolu so soľou a bylinkami, po cca 10-15 minútach pridáme prepláchnutú fazuľu, premiešame, dochutíme cesnakom a odstavíme ... papriky prekrojíme, očistíme, naplníme zeleninovou zmesou, navrch dáme na kúsky nakrájaný alebo rozdrobený slaný syr, dáme do alobalom alebo papierom na pečenie vyložený pekáč (alobal potrieme trochou olivového oleja), zapekáme cca 15 minúť v rúre vyhriatej na 190 - 200°C, pokiaľ syr nechytí zlatistú farbu ... podávame s chlebíkom, šalátom z čerstvej zeleniny alebo s tzatziki

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

PREDJEDLÁ

Grissini s prosciuttom a gorgonzolou (Grissini con prosciutto e gorgonzola)



POTREBNÉ PRÍSADY

Tyčinky (Grisssiny - mne sa tentoraz podarilo zohnať originál talianske syrové), gorgonzola dolce, prosciutto, niečo na dozdobenie (olivy, cherry paradajky, bazalka, ...)

POSTUP PRÍPRAVY

... výborná kombinácia chutí, ideálne predjedlo na oslavy ... ja som robila mini chuťovky, takže som tyčinky prelomila na polovicu ... koniec každej tyčinky namočíme do gorgonzoly, čo je mäkšia a sladšia talianska obdoba nášho syra Niva (dal by sa určite tiež použiť ak by sme ho zmiešali napr. s trochou kyslej smotany aby bol krémovejší) a obalíme pásikom prosciutta ... mňaaam

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Exkluzívna višňová bublanina s kúskami čokolády a marcipánu



POTREBNÉ PRÍSADY

5 vajíčok (zvlášť žĺtky a bielky), 250g polohrubej múky, 250g práškového cukru, 1 dl voda, 1 dl olej, 1 prášok do pečiva, 1 PL kakao, višne (čerstvé, mrazené), 50g horkej čokolády, 50g marcipánu, práškový cukor na posypanie, štipka soli, hrubú múku na vysypanie plechu

POSTUP PRÍPRAVY

Úžasná a ako obláčik ľahučká bublanina .... viac-menej klasika, ale keďže mi od sviatkov zostala načatá horká čokoláda a marcipán, a v mrazničke višne s minuloročnej úrody - skúsila som skombinovať a nakoniec sa ukázalo, že je to výborná kombinácia ... z bielkov a štipky soli vyšľaháme tuhý sneh - odložíme do chladničky (robím v robote najskôr sneh aby som nemusela použiť zbytočne druhú misku - po snehu nemusíme umývať misu a môžeme priamo šľahať žĺtky). Zo žĺtkov a cukru vyšľaháme penu, postupne pridáme vodu, olej, múku zmiešanú s práškom do pečiva a nakoniec vareškou jemne vmiešame sneh z bielkov. Pekáč potrieme olejom a vysypeme hrubou múkou. Na pekáč nalejeme 3/4 cesta. Do zvyšného cesta vmiešame kakao. Kakaovým cestom pofŕkame biele cesto (samozrejme, kto nechce dvojfarebnú môže urobiť len bielu), posypeme nasekanou čokoládou a nasekaným marcipánom, uložíme višne bez kôstok. Pečieme cca 25 - 30 minút v rúre vyhriatej na 180°C. Nakoniec posypeme práškovým cukrom.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (4) posledné: 23.2.2019, 17:58 | PRIDAŤ KOMENTÁR

ŠALÁTY, ZÁLIEVKY

Výborný šalát s marinovanými mäsovými rezancami



POTREBNÉ PRÍSADY

rozpis na jednu porciu : 100g listov miešaného šalátu, 1 mrkva, 1/4 limety, olivový olej, 200 g bravčovej panenky, soľ, čerstvo zomleté čierne korenie, 1 PL sójovej omáčky, 1/2 ČL sušeného cesnaku

POSTUP PRÍPRAVY

Bravčovú panenku nakrájame na pásiky a zalejeme marinádou z olivového oleja, limetovej šťavy, soli, korenia, sójovej omáčky a sušeného cesnaku - marinujeme v chlade 30 minút, potom opečieme na rozpálenom oleji na panvici do mäkka (je to rýchle - cca 5 minút), medzitým si z očistenej mrkvy škrabkou naškrabeme pásiky (môžeme napariť - ja som dala surové), pridáme k natrhaným šalátovým listom, osolíme, okoreníme, polejeme olivovým olejom (cca 1 PL) a limetovou šťavou, premiešame, pridáme opečené mäsko a podávame ... je to tip na výbornú ľahkú večeru či ľahký obed

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

KOMENTÁRE (2) posledné: 22.4.2015, 8:26 | PRIDAŤ KOMENTÁR

KURACIE MÄSO A HYDINA

Chutné *stredomorské* kuracie prsia



POTREBNÉ PRÍSADY

Rozpis pre 4 osoby: 2 kuracie (morčacie) prsia, soľ, korenie, hladká múka, olivový olej, 2 citróny, 300 ml bieleho vína, 200 ml slepačieho vývaru, 4 veľké PL studeného masla, 2 PL kapár príp. olív (nemusí byť), na ozdobu - 1 paradajka nadrobno pokrájaná a hrsť sekanej petržlenovej vňate

POSTUP PRÍPRAVY

Výborný a svieži receptík stredomorskej kuchyne ...prsíčka prerežeme na polovice tak, aby nám vznikli 4 tenšie kusy. Osolíme, okoreníme, obalíme v múke ochutenej soľou a korením. Z citróna vyrežeme mesiačiky (podľa mňa bohato stačí aj 1 citrón). Pred podávaním na panvici rozohrejeme olivový olej a opečieme na ňom z oboch strán mäso, cca 3 minúty z každej strany a vyberieme von. Do výpeku, ktorý zostal v panvici, nalejeme víno a necháme minútku prevariť. Následne pridáme vývar a varíme ešte minútu, pokiaľ sa omáčka nezredukuje. Odstavíme omáčku preč zo sporáka. Pridáme studené maslo, mesiačiky citróna a kapary (olivy), ja som kvôli farbe prihodila 1 pokrájanú menšiu paradajku. Premiešame, vrátime mäso do omáčky a posypeme petržlenovou vňaťou. Podávame s vhodnou prílohou (varené zemiaky, opečená bagetka, šalát, ...)

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Výborný perník


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

podľa receptu : http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=44480 ... + som pridala do cesta 1 postrúhané jablko a podávala som s jahodovo - čučoriedkovým pyré

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

KOMENTÁRE (1) posledné: 13.4.2015, 18:20 | PRIDAŤ KOMENTÁR

BRAVČOVÉ MÄSO

Veľkonočná plnka s ryžou



POTREBNÉ PRÍSADY

rozpis na klasický pekáč : 8 rožkov, 1,5 dl vody z varenia údeného mäsa, 1,5 dl mlieka, 5 vajíčok, údené mäso asi 6 plátkov, soľ, korenie, vegeta, petržlenová vňať, cca 3/4 šálky uvarenej ryže, 3-4 plátky slaniny na obloženie, bravčová masť a strúhanka na vymazanie a vysypanie pekáča

POSTUP PRÍPRAVY

skoro klasika - len s pridaním uvarenej ryže, ktorá dodá plnke akoby sviežosť .... údené mäso uvaríme, vývar scedíme a odložíme, mäso po vychladnutí pokrájame na malé kúsky ... rožky pokrájame na kúsky (ja krájam na hrubšie kolieska a tie potom na štvrtiny), polejeme časťou (cca 1,5 dl) vývaru z údeného mäsa a mliekom, pridáme údené mäso, surové vajíčka, soľ, korenie, vegetu, posekanú petržlenovú vňať a uvarenú ryžu - premiešame, dáme na pekáč vymastený masťou (ja som tentoraz použila domácu kačaciu) a posypaný strúhankou, uhladíme a navrch dáme kúsky slaniny - pečieme v rúre vyhriatej na 180°C v režime teplý vzduch cca 25 - 30 minút ... tento rok som skúšala aj klasickú bez ryže aj našu tradičnú ryžovú aby som mohla porovnať, pretože u nás sa už oddávna robí len s ryžou ... obe boli dobré, ale ryžová je naaaaaj ... aspoň pre nás :-)))

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci)

KOMENTÁRE (3) posledné: 18.4.2015, 19:08 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Punčové tortičky



POTREBNÉ PRÍSADY

Piškótové cesto : 4 vajíčka, toľko kryštálového cukru a toľko polohrubej múky koľko vážia vajíčka, 1/2 prášku do pečiva, 6 PL horúcej vody Punčovina : zvyšky z piškóty (po vykrojení korpusov tortičiek), rozvar z 2 PL ríbezľového alebo malinového lekváru a 1 dl horúcej vody, 150 - 200 g mletých vlašských orechov, šťava z 1/2 citróna a z 1 pomaranča, 1/2 - 1 dl rumu (kto nechce nech nedáva), môžu sa pridať hrozienka alebo kandizované ovocie nadrobno pokrájané Poleva : 400 g osiateho práškového cukru, podľa potreby vriaca voda, šťava z 1/4 citrónu, potravinárska farba

POSTUP PRÍPRAVY

Trocha iná alternatíva na punčové koláče - veľmi pekne vyzerajú na tanieri :-) ... nápad mám od bývalej kolegyne, recept na cesto od cukrárky a punčovina je podľa nášho rodinného receptu ... Upečieme piškótu - vajíčka rozdelíme na bielky a žĺtky ... bielky so štipkou soli a za postupného pridávania kryštáľového cukru vyšľaháme na tuhý sneh ... žĺtky vymiešame s práškom do pečiva ... do vyšľahaných bielkov pridáme postupne 6 PL horúcej vody, žĺtky vymiešané s práškom do pečiva a múku ... prešľaháme a vylejeme na pekáč vyložený papierom na pečenie a upečieme pri teplote 180°C - po čiastočnom vychladnutí stiahneme papier na pečenie a necháme úplne vychladnúť ... následne vykrojíme korpusy tortičiek (čím menšie tým krajšie - ja som tentoraz nenašla malú vykrajovačku takže mám kúštik väčšie asi 6 cm priemer), každý korpus prekrojíme ostrým nožom horizontálne na polovicu ... zvyšky piškótového korpusu potrháme na menšie kúsky, zalejeme rozvarom z lekváru a horúcej vody, pridáme šťavu z citróna a pomaranča, mleté orechy a rum, premiešame ... a teraz ideme na tvorenie tortičiek : jednu časť prekrojeného korpusu vložíme do vykrajovačky, malou lyžičkou natlačíme 1 ČL punčovej zmesi, priklopíme druhou časťou korpusu a pretlačíme vykrajovačkou (toto nám zaistí peknú hladkú tortičku aj z bokov) ... takto urobíme všetky tortičky (mne vyšlo 14 kusov priemeru cca 6 cm - menších vyjde viac - zvyčajne robím priemer cca 3,5 - 4 cm). Pripravíme si polevu z preosiateho práškového cukru, vriacej vody, citrónovej šťavy a farbiva, a polievkovou lyžicou polejeme tortičky - necháme stuhnúť ... a je hotovo ... sú výborné, šťavnaté a krásne na podnose :-)

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 8 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (5) posledné: 22.4.2015, 18:25 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 209 (zobrazuje sa 121-130)<< predošlé 1,.,8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18,.,21 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesta
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu