. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY > BEZMÄSITÉ JEDLÁ

NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 1.488 (zobrazuje sa 181-190)<< predošlé 1,.,14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24,.,149 ďalšie >>

BEZMÄSITÉ JEDLÁ

Cuketa čo sa tvári ako cestovina



POTREBNÉ PRÍSADY

pre dvoch ľudí som použila 2 stredné cukety, olivový olej, soľ, mčk, 2 rajčinky, cesnak, troška kečupu ale nemusí byť....údený tvaroh - možme nahradiť akýmkoľvek syrom....

POSTUP PRÍPRAVY

Cukety poriadne umyjeme a aj so šupkou ich nastrúhame na strúhadle ktoré používame na uhorkový šalát...aby sme mali tenučké plátky....ešte lepšia verzia si z cukety urobiť pappardelle tučné slíže pomocou škrabky na zeleninu ale ja som ju tento krát nemala po ruke....
Tenučké plátky cukety dáme na rozpálený olivový olej prudšie osmažiť...osolíme, okoreníme a ja mám veľmi rada na takúto zeleninku štipku sušenej citronovej kory...dodá to zaujímavú sviežu chuť...celé osmahnutie cukiet trvá tak max 10 minúť...nepodlievame vodou bude im stačiť to čo samé vypotia...za 10 min hotovo...
2 rajčiny si nakrájame na drobno celé ako sú...do hrnca dáme olivový olej, pridáme nakrájané rajčiny a možme šprtnúť aj trošku kečupu...osolíme, okoreníme,pridáme najemno nastrúhaný strúčik cesnaku... miešame ...rajčinky sa veľmi rýchlo zdusia na omáčku...
cuketu naservírujeme na tanier...polejeme rajčinovou omáčkou a ozdobíme údeným tvarohom robí Pilos včera som ho objavila v obchode má skvelú chuť odporúčam vyskúšať...

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov)

Lucia P. (Luzla1) ID 58386 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (2) posledné: 26.4.2013, 20:32 | PRIDAŤ KOMENTÁR

BEZMÄSITÉ JEDLÁ

Jarný pohánkový šalát



POTREBNÉ PRÍSADY

1 malá šálka pohánky, 1 viazanička červenej reďkovky, 1 mladá cibuľka, 2 PL kukurice, 20g slnečnicových jadierok, olivový olej, soľ, umeocot alebo šťava z citróna, petržlenová vňať

POSTUP PRÍPRAVY

Pohánka nemusíme konzumovať len za tepla, dnes som vyskúšala urobiť z nej šalát a som ním nadšená.


Postup v obrázkoch...

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 11 návštěvníkov)

Darina B. (danda3) ID 104195 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (10) posledné: 21.4.2013, 15:01 | PRIDAŤ KOMENTÁR

BEZMÄSITÉ JEDLÁ

Zeleninové lievance



POTREBNÉ PRÍSADY

zmes sterilizovanej zeleniny (hrášok, fazolka, mrkva, paprika alebo akú máte - z každého tak 4 - 5 lyžic) 3 vajíčka, polohr. muka asi 5 lyžic, hrnček mlieka, trochu soli a černého korenia a pažitky kolko len chcete, olej

POSTUP PRÍPRAVY

Z vajcových bielkov ušlaháme sneh s trochou soli. Do misky nalejeme mlieko, dáme žltka a rozhabarkujeme a pomaly pridáme múky a zas to rozhabarkujeme do hladka. Prichutíme to trochou soli ,korenia a pažitky. Necháme to odstáť asi 15 minut. \r\nZatiaľ zcedíme zelniny a dáme okvapkať do dresu. \r\nOdstáte cesto zobereme, pridáme tam lyžicu oleja a zamiešame. Potom tam nasypeme zeleninu, premiešame a po lyžiciach pridávame sneh. Opatrne ale dobre rozmišame. \r\nNa panvicu dáme olej a lyžicou kladieme do neho cesto a trochu ho vždycky upravíme na gulaté lievanečky. Smažíme po oboch stranách do hnedkasta. \r\nVýborné sú za tepla a papáme s tatarkou alebo syrovou pomazánkou (spravte si k tomu takú redšiu)

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Mária S. (atsi) ID 264015 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

BEZMÄSITÉ JEDLÁ

Zelené halušky alebo halušky s medvedím cesnakom



POTREBNÉ PRÍSADY

zemiaky, viazanička medvedieho cesnaku, polohrubá múka, soľ, bryndza a kto chce môže dať aj slaninu

POSTUP PRÍPRAVY

Zemiaky a medvedí cesnak rozmixujeme. Pridáme múku, soľ a vymiešame hladké cesto. Do vriacej vody hádžeme halušky cez haluškovač a keď vyplávajú na povrch, scedíme, zmiešame s bryndzou a kto chce môže aj s podusenou slanikou. Dobrú chuť.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

Lenka M. (lelem) ID 118880 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (4) posledné: 14.4.2013, 6:49 | PRIDAŤ KOMENTÁR

BEZMÄSITÉ JEDLÁ

Švajčiarske placky



POTREBNÉ PRÍSADY

Zemiaku uvarené v šupke, soľ,korenie, cibuľa, olej na vysmážanie

POSTUP PRÍPRAVY

Uvarené zemiaky, nastrúhame na veľkom strúhadle, posolíme, pokoreníme, pridáme na jemno nakrájanú cibuľu a vytvarujeme placky ktoré vysmažíme.
Nám chutia najviac jogurtom alebo rozrobenou bryndzou.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci)

Zuzana Š. (suzihu) ID 57991 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

BEZMÄSITÉ JEDLÁ

Ovsenná kaša s pohánkou



POTREBNÉ PRÍSADY

200ml mlieka, 100ml vody, 4PL ovsenných vločiek, 1PL pohánkovej lámanky, soľ, med, ovocie podľa chuti, orechy, sušené ovocie, škorica mletá

POSTUP PRÍPRAVY

Jednoduché, rýchle a hlavne zdravé raňajky.

POSTUP je veľmi jednoduchý - mieko s vodou a štipkou soli dámje variť, pridáme vločky s pohánkou a varíme do zhustnutia za neustáleho miešania. Do odstavenje kaše dáme podľa chuti med. Na tanieri ozdobíme ovocím, škoricou, orechami a hneď podávame.

Namiesto mlieka môžeme použiť nápoj sójový, ryžový, ovsenný a podobne a pohánkovú lámanku nahradiť pšenovými vločkami, prípadne si uvariť kašu len z ovsenných vločiek.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

Darina B. (danda3) ID 104195 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (8) posledné: 2.8.2016, 22:20 | PRIDAŤ KOMENTÁR

BEZMÄSITÉ JEDLÁ

Rýchly tofu paprikáš



POTREBNÉ PRÍSADY

300 g tofu, 2 zelene papriky, 2 rajčiny, sol, sladka cervena paprika, majoranka, cierne korenie, sojova omacka, olej, paprikova pasta, dva struciky cesnaku, 200 ml smotany, solamyl

POSTUP PRÍPRAVY

.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 26 návštěvníkov)

kikuska t. (jasidielko) ID 56687 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (21) posledné: 6.8.2013, 17:46 | PRIDAŤ KOMENTÁR

BEZMÄSITÉ JEDLÁ

Kapustové placky



POTREBNÉ PRÍSADY

Velka konkurencia tym zemiakovym! a staci nam iba: 1 mala hlavka bielej kapusty, 3 vajcia, vegeta, sol, korenie, asi 1 hrncek nejakej muky, bravcova mast alebo olej

POSTUP PRÍPRAVY

1. nakrajame si kapustu na tenucke pasiky cca 0.5x2cm
2. nakrajanu kapustu zmiesame v miske s vegetou, korenim a solou a nechame odpocinut asi pol hodku, kym pusti stavu
3. primiesame muku, aby jej bolo tak akurat... ja som pouzila polohrubu.
4. na panvici rozpalime mast/olej a vyprazame. (ja som pouzila mast, pretoze na dlhe vyprazanie je zdravsia ako olej, ma vyssi stupen prepalenia sa..)

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci)

Ivana B. (brculka8) ID 173421 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (4) posledné: 20.2.2015, 10:11 | PRIDAŤ KOMENTÁR

BEZMÄSITÉ JEDLÁ

domáce bryndzové pirohy z rožkov



POTREBNÉ PRÍSADY

prísady v postupe

POSTUP PRÍPRAVY

4 rožky namočime do mlieka.pridáme k nim 1 vajce,sol,polobrubu muku-aby vzniklo nelepive cesto-neviem kolko som dala.premiešame. na pomučenej doske si vyvalkáme cesto,naplnime plnkou-uvarené rozpučene zemiaky a bryndza,sol.preložíme a okraje pritlačíme prstami alebo vydličkou.dáme do vriacej,osolenej vody. varíme asi 2-3min.podávame s opraženou cibulkou a slaninou a na vrch som dala bryndzu zmiešanú so smotanou.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 7 návštěvníkov)

Erika j. (erikaPN3) ID 258622 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (2) posledné: 6.6.2013, 13:58 | PRIDAŤ KOMENTÁR

BEZMÄSITÉ JEDLÁ

Zdravé rizoto zo špaldovej tarhone :-)



POTREBNÉ PRÍSADY

cca 200g bezvaječnej špaldovej tarhone, 1 cibuľa, 2 str.cesnaku, 2 mrkvy, 1 cuketa, 1 petržlen, 1 pór, 1 stonka zeleru, pár kúskov karfiolu, olivový olej, soľ, petrž.vňať, tymián....

POSTUP PRÍPRAVY

Určite všetci poznáte a viete pripraviť rizoto.No ale i tak pridavam recept na takú zdravšiu verziu: Špaldovú tarhoňu pripravíme podľa návodu. Čiže si potrebné množstvo na olivovom oleji a cibuľke dozlatista orestujeme.Potom tarhoňu zalejeme vodou,tak aby bola celá ponorená,pridáme prelis.cesnak.Chvíľu dusíme do polomäkka a potom pridáme pokrájanú zeleninu podľa chuti.Dusíme cca 15 min.nie viac,aby sme nezničili vitamíny v zelenine.Posypeme bylinkami a servírujeme.


Rýchle, chutné, ľahké a hlavne zdravé jedlo !


Prajem dobrú chuť :-)

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov)

Mária K. (konteska) ID 177553 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (1) posledné: 19.8.2013, 20:50 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 1.488 (zobrazuje sa 181-190)<< predošlé 1,.,14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24,.,149 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesta
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu