. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY > BEZMÄSITÉ JEDLÁ

NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 1.488 (zobrazuje sa 161-170)<< predošlé 1,.,12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22,.,149 ďalšie >>

BEZMÄSITÉ JEDLÁ

Plnená parenica.



POTREBNÉ PRÍSADY

parenice, plnka podla vlastných chutí ja som dala bambino, čerstvú bazalku, a sušené rajčiny...

POSTUP PRÍPRAVY

x

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci)

Lucia P. (Luzla1) ID 58386 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

BEZMÄSITÉ JEDLÁ

Zapekané zemiaky s kukuricou a nivou



POTREBNÉ PRÍSADY

zemiaky, konzerva kukurice, niva, cesnak, kyslá smotana, mlieko, maslo, soľ, čerstvá bazalka

POSTUP PRÍPRAVY

Zemiaky si uvaríme v šupke. Keď vychladnú ošúpeme a nakrájame na kolieska. Zapekaciu formu vymastíme maslom a dáme jednu vrstvu zemiakov, posolíme, posypeme kukuricou (kto má ako rád), dáme 1 strúčik cesnaku (pretlačený alebo nakrájaný), a posypeme nastrúhanou nivou a na toto všetko dáme kúsky masla. Toto vrstvenie opakujeme kým máme suroviny. Nakoniec to celé zalejeme smotanou, do ktorej sme pridali trochu mlieka a čerstvo nakrájanú bazalku. Zapekáme kým nie je vrch taký hnedo chrumkavý ,). Dobrú chuť.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci)

Lenka M. (lelem) ID 118880 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (2) posledné: 9.10.2013, 13:57 | PRIDAŤ KOMENTÁR

BEZMÄSITÉ JEDLÁ

Moja baklažánová musaka:-)



POTREBNÉ PRÍSADY

1 veľký baklažán, 3 veľké paradajky, 200g syr Eidam, 2 strúčiky cesnaku, 1 cibuľa, 1 jarná cibuľka, štvrť hrnčeka šošovice, 1 mála lyžička kari korenia, čierne korenie, olivový olej, soľ a bazalku

POSTUP PRÍPRAVY

Baklažán umyjeme a nakrájame asi na 1cm kolieska. Vo veľkej mise ho okoreníme čiernym korením, kari korením a pretlačeným cesnakom. Kolieska nakoniec pokvapkáme olivovým olejom a necháme asi 10minút odležať na chladnom mieste. Medzitým premyjeme šošovicu, posolíme a dáme ju variť. Keď je šošovica makká (asi za 15minút varenia) scedíme ju. Nakrájame si paradajku na malé kúsky spolu s cibuľkami. Na plech, ktorý pokvapkáme olivovým olejom ukladáme kolieska baklažánu, na ne paradajky spolu s cibuľkou a navrch posypeme šošovicou. Keď je baklažán pokrytý, zmes posolíme a poukladáme naň zvyšné kolieska.ˇDáme vyhriať trúbu na 180 stupňov a zapekáme cca 25 minút, kým baklažán nezmäkne. Po vypnutí navrch nastrúhame syr a posypeme čerstvou bazalkou. Je to pestrá a lahká mňamka, ktorá sa hodí najmä v týchto horúcich letných dňoch. Dobrú chuť prajem! :)

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Mirka S. (shea) ID 194711 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

BEZMÄSITÉ JEDLÁ

Feta, slaninka a cibuľka zapečené v kukuričnom ceste



POTREBNÉ PRÍSADY

250 g polenty, 1 cibuľa, 3 jarné cibuľky, 2 strúčiky cesnaku, feta syr, na kocky pokrájaná prerastenejšia slaninka, oregáno, olivový olej, soľ petržlenová vňať, pol litra mlieka, nastrúhaný syr (napr. Gouda)

POSTUP PRÍPRAVY

Inšpirovala som sa receptom zo stránky: http://delikatesy.etrend.sk/recepty-suroviny/ovci-syr-a-ine-dobroty-zapecene-v-kukuricnom-kolaci-5513 , ale som to upravila podľa svojich chuťových buniek, keďže ja moc papriku nemusím, tak som ju vynechala a miesto toho pridala slaninku.

Pol litra mlieka s približne 1 litrom vody som dala do hrnca a nechala som zovrieť. Potom som si očistila cesnak a cibuľky, nakrájala mladú cibuľku na krúžky a klasickú cibuľu na kocky, slaninku som si tiež nakrájala na kocky a dala upiecť. Fetu som pokrájala tiež na kocky, hoci ona sa sama tak trochu mrvila. Rúru som si dala predhriať na 200 stupňov. V masti od slaninky som opiekla aj cibuľku. Keď mi voda s mliekom zovrela, pridala som do nej polentu, osolila, stiahla som úplne dole a rýchlo som miešala na stíšenom ohni asi 5 minút, aby mi neprihorela. Masťou zo slaninky som si vymazala tortovú formu. Do polenty som zamiešala odkvapkanú slaninu, cibuľu a na kocky pokrájanú fetu. Všetko som dobre zamiešala a naliala do tortovej formy.

Následne som dala zmes zapekať do rúry. Po 30 minútach som vytiahla, pridala nastrúhaný syr na vrch, na kolieska pokrájané rajčiny, poliala som ich pár kvapkami olivového oleja a posypala oregánom a sušenou petržlenovou vňaťkou. Zapiekla som ešte na chvíľku, kým sa mi nerozpustil syr.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

Eva M. (Pohodovka) ID 30428 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (2) posledné: 27.9.2013, 11:36 | PRIDAŤ KOMENTÁR

BEZMÄSITÉ JEDLÁ

Sójové kocky na paradajkách



POTREBNÉ PRÍSADY

1 bal sójových kociek, 1 konzerva lúpaných krájaných paradajok (400g), 1 zavárané fazuľové lusky, 1 cibuľa, olivový olej, korenie podľa chuti, soľ

POSTUP PRÍPRAVY

Príprava zaberie približne 30 minút.***1. sójové mäso uvaríme podľa návodu na obale- 20 minút vo vriacej vode s korením, ja používam trochu vegety a čierneho korenia ***2. Na panvici speníme na olivovom oleji cibuľu, pridáme na kúsky nakrájané fazuľové lusky a opečieme asi 10 minút. Pridáme uvarené sójové mäso, okoreníme (4 farebné korenie, pálivá paprika, grilovacie korenie), osolíme a prilejeme paradajky aj so šťavou. necháme spolu povariť 10 minút. *** Podávame s cestovinou alebo zemiakmi. *** Dobrú chuť :)

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Zuzana R. (zuzuli90) ID 278741 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

BEZMÄSITÉ JEDLÁ

Naše obľúbené jednoduché pagáčiky s tvarohom



POTREBNÉ PRÍSADY

300 g hladkej múky 300 g pretlačeného tvarohu 300 g masla 1 vajce 5 g soli

POSTUP PRÍPRAVY

Prísady okrem vajca uložíme na dosku a dôkladne ich premiešame / ja som miešala v miske /
Dvakrát vyvaľkáme a preložíme, potom vyvaľkáme na hrúbku 1 cm a vykrojíme drobné pagáčiky.
Vrch opatrne natrieme vajcom, dávame pozor, aby nestekalo, a pečieme v teplej rúre.

Naše obľúbené, rýchle, chutné

Dobrú chuť prajeme.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 15 návštěvníkov)

Silvia V. (veseladorotka) ID 233769 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (3) posledné: 9.6.2013, 10:59 | PRIDAŤ KOMENTÁR

BEZMÄSITÉ JEDLÁ

Paradajková omáčka na cestoviny



POTREBNÉ PRÍSADY

1 kg paradajok, najlepšie sú také domáce čerstvé zo záhradky, alebo z trhu, aby pekne voňali, olej, cibuľa, cesnak, soľ, bazalka, parmezán, cestoviny. Rozpis je asi na tri porcie.

POSTUP PRÍPRAVY

Paradajky zalejeme v mise vriacou vodou, chvíľu necháme a ošúpeme. Nakrájame na kocky. Do hrnca dáme olej, nadrobno nakrájanú cibuľu a na tenké plátky asi dva strúčky cesnaku. Chvíľu porestujeme, pridáme 2/3 ošúpaných a nakrájaných paradajok a zopár potrhaných lístkov bazalky. Prikryjeme pokrievkou a necháme pomaly dusiť. Osolíme podľa chuti. Občas premiešame, paradajky pustia šťavu, takže môžete nechať pokrievku na hrnci, tak aby para aj unikala von. Ide o to, aby sa tá šťava vyvarila. Asi po 3/4 hodine pridáme pretlačený jeden strúčik cesnaku, ostatné paradajky a znovu bazalku. Dusíme odokryté ešte asi 10 minút. Podávame z akýmikoľvek cestovinami, špagetami, posypané podľa chuti parmezánom. Tá chuť omáčky je neskutočná.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci)

Alena K. (ALENAK) ID 16914 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (2) posledné: 31.5.2013, 14:38 | PRIDAŤ KOMENTÁR

BEZMÄSITÉ JEDLÁ

KUSKUS s pečenou zeleninou ♥ ♥ ♥



POTREBNÉ PRÍSADY

2 červené cibule * 3 cvikle * kúsok tekvice * 3 mrkvy * sladké zemiaky * ........3 PL olivového oleja * 2 PL javorového sirupu * soľ * mleté korenie * xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx KUSKUS : vývar na zaliatie * kôra a šťava z citróna * xxxxxxxxxxxxxxxx NA OZDOBU : petržlenová vňať * pistácie *

POSTUP PRÍPRAVY

FOTO NECH VÁS NEODRADÍ ! ! !.....Inšpirovala som sa na TV PAPRIKA. Receptík je veľmi chutný a zdravý. Mám pokazený foťák, tak fotečky sú trochu nepodarené. :-)

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci)

Zlatica K. (kelka23) ID 44449 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (8) posledné: 14.1.2014, 0:53 | PRIDAŤ KOMENTÁR

BEZMÄSITÉ JEDLÁ

Paradajkové palacinky s volovcom



POTREBNÉ PRÍSADY

0,5 L polotučného mlieka, 2 celé vajcia, štipka soli, 250g hladkej múky, trocha kryštálového cukru, vegeta, 1-2 paradajky-mäsitý typ, bylinky na dochutenie (môžu ale nemusia byť), rastlinný olej na pečenie palaciniek, zrejúci syr volovec- aspoň 300g.

POSTUP PRÍPRAVY

Mlieko, vajcia a múku vymiešame. Pridáme len trocha cukru (nechceme, aby boli palacinky sladké), štipku soli, trocha vegety, na malé kocky nakrájané paradajky a podľa chuti nasekané čerstvé bylinky. Celú zmes poriadne premiešame a cesto necháme aspoň 15 minút odležať. Z odležaného cesta pečieme na vymastenej panvici trocha hrubšie palacinky, ktoré naplníme nastrúhaným volovcom ešte kým sú vlažné.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

Maria K. (Maribell) ID 278176 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

BEZMÄSITÉ JEDLÁ

Cuketovo mozarellový koláčik



POTREBNÉ PRÍSADY

1 lístkové cesto, 1 mladá cukina, 1 rajčina, bazalkové pesto, 1 mozarella, čerstvá bazalka

POSTUP PRÍPRAVY

Ja používam hotové vyvaľkané cesto Billa. Cesto rozložte, nechajte ho na pečiacom papieri, všetky 4 okraje zahnite 1 cm dovnútra a mierne pritlačte. Cesto potrite bazalkovým pesto. Cukinu pokrájajte na tenké koliečka, posoľte a opečte na troche oleja na panvici. Cukinu uložte pekne koliečko vedľa koliečka na cesto, navrch poukladajte rajčiny pokrájané na tenké koliečka. Pečte pri 200 stupňoch, 20 minút. Ak by sa Vám kraje cesta dvíhali, popichajte ich nožíkom. Na upečený horúci koláč potrhajte na malé kúsky mozarellu a čerstvú bazalku. Je to nenormálne chutné...krehké a chrumkavé.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci)

Alena K. (ALENAK) ID 16914 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (1) posledné: 17.5.2013, 22:04 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 1.488 (zobrazuje sa 161-170)<< predošlé 1,.,12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22,.,149 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesta
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu