. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY > RYBY A DARY MORA

NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 356 (zobrazuje sa 291-300)<< predošlé 1,.,25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35,.,36 ďalšie >>

RYBY A DARY MORA

Ryba v hubách



POTREBNÉ PRÍSADY

Rybu, akúkoľvek min 500 g, klobúky z húb (bedle, václavky, šampiňóny, čírovnice) 800 g, cibuľa, soľ, razca, olej, grilovacie korenie.

POSTUP PRÍPRAVY

Na dno pekáča dáme časť pokrájanej cibule, položíme vrstvu klobúčikov a posypeme razcou, grilovaným korením, jemne osolíme a pokapeme olejom. Položíme ďalej osolené a orazcované ryby, uložíme ďalšiu vrstvu klobúčikov a opäť ich osolíme, okoreníme a pokapeme olejom. Zasypeme zvyškom cibule a uložíme ďalšie vrstvy klobúčikov. Pečieme v rúre pri 200 stupňov 35 až 45 minút. Podávame s zemiakmi alebo zemiakovou kašou.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Lenka Tarabova (cocacola3) ID 20161 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

RYBY A DARY MORA

Vianočný pečený kapor



POTREBNÉ PRÍSADY

Potrebujeme: 1 menší kapor ( asi 1,5 kg), 3-4 jablká, 5 strúčikov cesnaku, 3-4 cibule, rascu, soľ, 1,5 dl vína, maslo

POSTUP PRÍPRAVY

Očistené jablká nakrájame na tenšie mesiačiky, cibuľu pokrájame na kolieska a cesnak pretlačíme. Umytého kapra bez hlavy potrieme z vnútra aj z vonka pretlačným cesnakom, osolíme, posypeme rascou. Do kapra dáme striedavo cibuľu a jablká. Kapra dáme do maslom vytretého pekáča (radšej menší), zbytok jabĺk a cibule uložíme okolo. Na kapra položíme ešte plátky masla, polejeme asi 1 dl vína a prikryté dusíme asi 15-20 minút. Potom kapra odkryjeme, otočíme, polejeme zbytkom vína a odkryté dopečieme asi 10 minút.
Recept je dobrý aj s bielym aj s červeným vínom. Podávame s opekanými zemiakmi.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Lenka Tarabova (cocacola3) ID 20161 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

RYBY A DARY MORA

Filé á la Charlie



POTREBNÉ PRÍSADY

1 kg rybacieho filé (kocka), 1 veľká cibuľa, 3 strúčiky cesnaku, mletá červená paprika, mleté čierne korenie, 3 feferónky, 3 bobkové listy, 6 bobuliek nového korenia, 6 klinčekov, kečup, hladká múka, vegeta, olej.

POSTUP PRÍPRAVY

príprava 45 min

Pokrájanú cibuľu opražíme na oleji do zlatista. Odstavíme ju, prisypeme k nej čajovú lyžičku červenej papriky a premiešame. Pridáme rybie filé, pokrajané zhruba na 2 cm kocky a zalejeme horúcou vodou. Pridáme vegetu, prelisovaný cesnak, nadrobno pokrajané feferónky, mleté čierne korenie a zľahka premiešame. Spolu s pridanými bobkovými listami, klinčekmi a novým korením dusíme pod pokrievkou 20 minút. Viac nemiešame! Potom vyberieme bobkové listy, klinčeky a nové korenie. Rybie filé zalejeme kečupom, v ktorom sme rozhabarkovali múku. Opäť premiešame a necháme zavrieť. Odstavíme z ohňa a na 10 minút prikryjeme pokrievkou. Podávame s kari ryžou.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Lenka Tarabova (cocacola3) ID 20161 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

RYBY A DARY MORA

Ryba po grecky



POTREBNÉ PRÍSADY

1-1,2 kg morskych bielych ryb(asi 6 filiet), velke vajicko, 2 PL. mlieka, 3/4 hrnceka hr. muky, 2-3 PL hl. muky, 3 stredne velke cibule, polovicu maleho zelera, 2 mrkvicky, 1 vacsi petrzlen, paradajkovy pretlak, vacsi citron, 3 KL cerv. sladkej papriky, maly bobkovy list, 2 velke korenia cele, 1 KL vegety, stipku muskatoveho orieska, cerstvo pomlete korenie, sol, cukor, olivovy alebo iny olej na smazenie

POSTUP PRÍPRAVY

JA som sa tento recept naucila v Polsku a je velmi dobry a hlavne lahky na pripravu. Velmi dolezita je chut omacky. Musi byt vyvazena sladko-kysla.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

Majka S. (skyvka) ID 4227 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

RYBY A DARY MORA

Môj experiment :o)



POTREBNÉ PRÍSADY

Nevedela som čo mám vykúzliť dnes na večeru a dostala som super nápad, na super jedielko, kto chce, nech vyskúša!!!
Takže potrebujeme: 2xTreska Filé - značka TESCO-úplne suprové, potom zemiaky uvarené v šupke-ani neviem koľko, pri postupe nájdeme :o), 1stredná cibuľa, 2 vajíčka, korenie na ryby, masielko, tatarská omáčka - polka stačí a nálev, ktorý som použila z Maťkinho receptu - Mata74 :1PLoctu, 1PL horčice, 2Pl kečupu, 2PL worchestru ale ja som nemala, dala som polievkové - Magi :o))

POSTUP PRÍPRAVY

Tento receptík je z mojej hlavičky, dostala som pochvalu za skvelú večeru. Tak ak chcete vyskúšajte!
Pozri do obrázkového postupu

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov)

Martina Z. (mata198511) ID 20128 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (6) posledné: 13.3.2008, 14:51 | PRIDAŤ KOMENTÁR

RYBY A DARY MORA

Ryby s cesnakovo-citronovým dressingom***** -rýchly obed!!!



POTREBNÉ PRÍSADY

Rybie filety,maslo,kmin,sol.Dressing: cesnak podla chuti,polovica citrona,petrzlen.vnatka,olivovy olej

POSTUP PRÍPRAVY

Rybky - klasika na masielku opecena,okminena,posolena .Do poharika prelisujeme cesnak-ja som dala 4 strucky mensie,vytlacime stavu z citrona, pridame olivovy olej a posekanu petrzlenovu vnat. Touto zmeskou potrieme hotove opecene rybicky taniery. A mnamka je hotova. My sme ju prave dopapali.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov)

Eva H. (EVA 33) ID 24479 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (6) posledné: 15.3.2008, 20:47 | PRIDAŤ KOMENTÁR

RYBY A DARY MORA

Kapor - rýchlo a chutne



POTREBNÉ PRÍSADY

3 podkovičky kapra (môže byť aj iná rybka), 6 - 8 zemiakov, 1 cibuľa, 4 strúčiky cesnaku, korenie na ryby, morská soľ, plátky masla

POSTUP PRÍPRAVY

Naozaj výborný, bez rybacej pachute.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 12 návštěvníkov)

Lucia G. (Luliky) ID 9334 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (10) posledné: 25.8.2011, 8:17 | PRIDAŤ KOMENTÁR

RYBY A DARY MORA

Ryba na šťave - rýchla večera, alebo obed



POTREBNÉ PRÍSADY

rybka (ja som použila zubáča), 1/2 kocky zeleninového bujónu, červená paprika, maslo, sušená zelenina ( ja poživám Solčanku), soľ, cesnak, múku na zahustenie
príloha: zemiaková kaša

POSTUP PRÍPRAVY

Mierne osolenú rybku (pozor soliť opatrne, bujón zvykne byť dosť slaný) osmažíme z jednej aj druhej strany na masle, podlejeme pripraveným bujónom, pridáme papriku a podusíme. Ku koncu pridáme cesnak a solčanku podľa chuti. Dokončíme zahustením omáčky. Ryba je rýchlo spravená. Takže kým spravíte zemiakovú kašu, rybka je hotová. Dobrú chuť.
Z mojej skúsenosti musím povedať, že je lepšie investovať do drahšej rybky. Raz som to robila z bežného filé a po rozmrazení tam bolo viac vody ako ryby. Alebo kúpiť kvalitnejšie filé.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 9 návštěvníkov)

Andrea N. (ruzicka) ID 17646 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (2) posledné: 30.10.2009, 15:08 | PRIDAŤ KOMENTÁR

RYBY A DARY MORA

Rizoto s morskými plodmi



POTREBNÉ PRÍSADY

Příprava pro 4 osoby:
175 g sépiového masa;
200 g krevet;
4 polévkové lžíce olivového oleje;
2 utřené stroužky česneku;
175 g bílého rybího filé, například z mořského ďasa, mořského okouna nebo tresky, zbaveného kůže a rozkrájeného na malá soustíčka;
16 db očištěných šalotek;
1 l rybího vývaru;
1 pórek, pouze bílá část, rozkrájená na tenká kolečka;
360 g rýže na rizotto (arborio, vialone nano nebo carnaroli);
125 ml suchého bílého vína;
1 kávová lžička másla;
1 ½ kávové lžičky jemně nasekané petrželky;
1 ½ kávové lžičky jemně nasekaného kopru;

POSTUP PRÍPRAVY

Tělíčka sépií nakrájíme na tenká kolečka. Krevety očistíme a odstraníme z nich vnitřnosti.
Polovinu předepsaného množství olivového oleje si rozehřejeme na široké pánvi se silným dnem. Do oleje vhodíme česnek, který krátce, asi 20-30 vteřin, podusíme, ale nerestujeme jej. Přidáme sépiové maso a krevety, načež vše lehce osolíme a opepříme. Potom zesílíme plamen pod pánví a dusíme do sklovita. Sépie a krevety vyjmeme z pánve a dáme si je stranou.
Rybí filé a šalotky vhodíme rovněž do pánve a dusíme tak dlouho, dokud nezačnou chytat barvu. Potom je z pánve vyndáme a odložíme stranou.
Do pánve vlijeme rybí polévku, zahřejeme ji na bod varu a potom ji na sporém plameni necháme bublat.
Na velkou a širokou pánev si nalijeme zbylý olivový olej. Vhodíme do něho pórek, který 3-4 minuty dusíme, aby změkl, ale nezačal se připékat. Přidáme k němu rýži a ztlumíme plamen. Osolíme, opepříme, rýži s pórkem dobře promícháme a zalijeme bílým vínem. Potom plamen pod pánví znovu zesílíme a za stálého míchání vaříme rýži tak dlouho, dokud se do ní veškerá tekutina nevsákne.
Přimícháme k ní jednu naběračku horké rybí polévky a vaříme za stálého míchání na středně silném plameni. Jakmile rýže vývar vstřebá, přidáme ještě jednu naběračku polévky. Touto metodou vaříme asi 20 minut, dokud nespotřebujeme celé množství vývaru a rýži nebudeme mít uvařenou na stupeň tvrdosti al dente. (Je dost dobře možné, že nebudeme ani všechnu polévku potřebovat, ale může se zrovna tak stát, že jí budeme potřebovat o něco více, než je předepsáno – neexistují totiž dvě stejná rizotta. Pokud máme rádi rizotto v tekutějším stavu, můžeme teutiny přidat více.) Potom k rýži přidáme rajčata a mořské plody a všechno lehce promícháme.
Stáhneme pánev s plotny, přimícháme k rizottu máslo a okořeníme je bylinkami. Osolíme, opepříme a podáváme na předehřátých talířích.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

Martina L. (Kolar) ID 5002 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

RYBY A DARY MORA

Zapekane rybky a zemiacky



POTREBNÉ PRÍSADY

Na klasicku jensku misu ktoru vidno na obrazku, je treba:
8-9 stredne velkych zemiakov,
3-4 vacsie rybky (moze byt file, alebo hocijaka ina rybka, treba nimi prikryt prvu vrstvu zemiakov... takze ak mate radi vela moze byt aj viac),
tvrdy syr na postruhanie (cca 100 - 150 g, kludne moze byt co chladnicka da, ja struham vsetko co zostalo...),
1 kysla smotana (cca 250 g),
1 paradajkovy pretlak - husty (cca 200-220 g, ja pouzivam Tutti z Tesca, je nesladeny a dobry),
2 vajicka,
trocha mlieka,
maslo,
trocha vegety,
kôpor (alebo ina bylinka ak nemate radi kôpor).

POSTUP PRÍPRAVY

Je to veeeeelmi jednoduche a priprava je uplne rychla:

Zemiaky treba ocistit, pokrajat (ale nie na male kococky, skor a take polmesiaciky, chuti to lepsie) a v slanej vode uvarit (soli fakt len malicko, z ryb pojde soli dost). Nemusia byt uplne uvarene, pri zapekani sa dorobia.
Kym sa zemiaky varia, zmiesame smotanu, pretlak, mlieko, vajcia do normalnej tekutej masy. Mlieka naozaj len malo, nemusi to byt riedke, lebo rybky pustia dost stavy.

Uvarene zemiaky (asi polovicku) vysypeme do jenskej misy, zasypeme polovickou struhaneho syra, poobkladame troskou masla a na toto polozime umyte rybky. Posypeme trochou vegety, celkom normalne kôprom a zalejeme polovickou pretlakovo-smotanovej masy. Na toto vysypeme zvysok zemiakov, zasypeme zvyskom syra, obsypeme znova kôprom a zalejeme zvyskom pretlakovo-smotanovej masy. Na vrch este polozime par kuskov masla a cele to vlozime do rury zapiect (mozete to chvilu nechat aj zakryte nech sa rybky trochu dusia, ale potom pokrievku dajte dole aby sa voda mohla odparovat... aby ste nemuseli volat poziarnikov .-) )
Ja to zapekam tak 35 - 40 minut na 200 C, v teplovzdusnej rure, na konci na nejakych 5 minut necham "oskvarit vrch" nech to chyti este trocha farby :-)

Zobraz viac ...


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov)

Emilia L. (mirkakvietok) ID 12510 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 356 (zobrazuje sa 291-300)<< predošlé 1,.,25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35,.,36 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesta
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu