. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY > MLETÉ MÄSO

NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 333 (zobrazuje sa 241-250)<< predošlé 1,.,20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30,.,34 ďalšie >>

MLETÉ MÄSO

Mäsové guľky s paradajkami



POTREBNÉ PRÍSADY

Prísady sú uvedené v postupe

POSTUP PRÍPRAVY

750g pomletého bravčového, hovädzieho, teľacieho alebo morčacieho mäsa osolíme, okoreníme mletým čiernym korením a roztlačeným cesnakom podľa chuti. Pridáme strúhanku, lyžicu hladkej múky, pokrájanú petržlenovú vňať, trošku vody a vajce (môžme vynechať). Zo zmesi tvarujeme guličky asi ako väčšie marhule, ktoré vkladáme do maslom vymasteného pekáča. Pomedzi guľky vkladáme celé zelerové, ligurčekové a petržlenové vňate. Pohár ošúpaných sterilizovaných paradajok rozmiešame s malým paradajkovým pretlakom a tromi lyžicami kečupu, alebo použijeme 420ml balenie šúpaných paradajok z obchodu. Paradajkovú hmotu ochutíme troškou cesnaku, bazalkou, oreganom a prelejeme cez mäsové guľky. Na 200 stupňoch pečieme podľa potreby asi 35 minút a na záver z vrchu zagrilujeme alebo zapečieme. Podávame s varenými zemiakmi s maslom a petržlenom.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 9 návštěvníkov)

Zuzana B. (Zaina72) ID 62769 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (4) posledné: 18.10.2018, 14:15 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MLETÉ MÄSO

Lasagne



POTREBNÉ PRÍSADY

Lasagne, mleté mäso, 3 strúčiky cesnaku, hovädzí vývar, pokrájané paradajky v konzerve, malý paradajkový pretlak, sójová omáčka, 50 g masla, 50 g hladkej múky, 500 ml mlieka, kyslá smotana, slaninka, postrúhaný syr, šamiňóny v konzerve, soľ, oregano, bazalka, cibuľa, olej, olivový olej

POSTUP PRÍPRAVY

Na oleji si speníme pokrájanú cibuľku, pridáme mleté mäso. Posolíme, pridáme oregano a bazalku a toto všetko chvíľku orestujeme. Zatiaľ si urobíme silný hovädzí vývar. Tým podlejeme mäso, zakryjeme a necháme dusiť asi 20 min. Urobíme si bešamel a to tak, že rozpustíme maslo, pridáme múku a za stáleho miešanie vlejeme mlieko, až kým nám nevznikne hladká kaša, potom odstavíme z ohňa a vmiešame kyslú smotanu. Pokračujeme s mäskom, vlejeme doň sójovú omáčku, paradajky a pretlak a necháme ešte chvíľku podusiť. Potom vlejeme bešamel, ale opatrne, aby sa smotana nezrazila, radšej stiahneme úplne plyn. Toto všetko necháme zovrieť. Dno zapekacej misky potrieme olivovým olejom a zakryjeme ho lasagnami, na ne vlejeme vrstvu mäska s omáčkou, na toto poukladáme plátky slaninky a posypeme strúhaným syrom. Opäť vrstva lasagní, mäsko s omáčkou, ale teraz dáme šampiňóny z konzervy a posypeme syrom. Znova lasagne, mäsko, syr a posledná vrstva lasagní, ktorú zalejeme už len riedkou omáčkou a šup s tým do rúry. Pečieme asi 30 min pri 190 stupňoch.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 7 návštěvníkov)

Michaela S. (michaela0802) ID 29229 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

MLETÉ MÄSO

Čevabčiči



POTREBNÉ PRÍSADY

0,5 kg bravčové pliecko, soľ, korenie, sladká paprika na obaľovanie hl.múka, sladká paprika ako príloha cibuľa, horčica, zamiaky,

POSTUP PRÍPRAVY

Mäso pomelieme pridáme soľ, korenie a papriku všetko dobre premiešame a tvarujeme malé valčeky ktoré obaľujeme v múke do ktorej pridáme červenú papriku. Vyprážame na horúcom oleji. Podávame zo zemiakmi, nakrájanou cibuľou a horčicou. Dobrú chuť.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 11 návštěvníkov)

Andrea H. (dadam) ID 14268 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (2) posledné: 14.10.2009, 13:21 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MLETÉ MÄSO

PECENOVE HALUSKY



POTREBNÉ PRÍSADY

30 g masla,sol,1 vajce,100 g mletej pecene,1 strucik cesnaku,mlete cierne korenie,asi 100 g struhanky alebo detskej krupice

POSTUP PRÍPRAVY

V miske vymiesame maslo so solou,vajcom,pecenou,prelisovanym cesnakom a mletym ciernym korenim.Potom pridame tolko struhanky alebo detskej krupice aby sme z cesta mohli robit halusky.Najlepsie je redsie nie velmi huste a robit ich na tom haluskovaci rovno do polievky su vyborne nadychane.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 7 návštěvníkov)

Marta M. (burky55) ID 50886 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

MLETÉ MÄSO

SALAMOVE KOSICKY



POTREBNÉ PRÍSADY

4 hrubsie kolieska parizskej salamy,2 vajcia,mleta cervena paprika,150 g tvrdeho syra,sol,petrzlenova vnat

POSTUP PRÍPRAVY

Kolieska salamy neosupeme,ale len poutierame a poukladame na rozohriaty grilovaci rost.Na kazde koliesko dame cast cast rozslahanych vajec s postruhanym syrom,ktory osolime.Potom rost zasunieme a 4 minuty grilujeme lem z jednej strany.Grilovanim sa z koliesok salamy utvoria akoby kosicky.Povrch posypeme mletou cervenou paprikou.Ozdobime vňatou a podavame so zemiakmi alebo s chlebom.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Marta M. (burky55) ID 50886 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

MLETÉ MÄSO

Zemiaky plnené mletým mäsom



POTREBNÉ PRÍSADY

8 rovnakých zemiakov, 200g mletého bravčového mäsa, 1 cibuľa, 2 strúčky cesnaku, 2Pl oleja, mletú červenú papriku, soľ, mleté korenie

POSTUP PRÍPRAVY

Na zemiakoch po dĺžke odkrojíme 1/3 a vnútro opatrne vydlabeme. Na oleji speníme nakrájanú cibuľu a prelisovaný cesnak, pridáme mleté mäso a restujeme asi 5 min. Zmes podľa chuti osolíme, okoreníme, posypeme mletou paprikou a naplníme vydlabané zemiaky. Zabalíme každý zvlášť do alobalu a pečieme asi 50 min.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

lucia p. (Ajfelovka) ID 60738 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

MLETÉ MÄSO

Zapečené zelené fazuľové struky s mletým mäsom



POTREBNÉ PRÍSADY

zelené fazuľové struky čerstvé alebo mrazené * 3-4 mrkvy * 1-2 cibule * olej * mleté mäso * soľ * cesnak * biele mleté korenie * čierne korenie * olej a strúhanka do pekáčika * kyslá smotana * 1 vajíčko * pór * čerstvá petržlenová vňať * tvrdý alebo plátkový syr na zapečenie * PRÍLOHA: zemiaky varené v pare

POSTUP PRÍPRAVY

Kuk nižšie:

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 24 návštěvníkov)

Marcela Krištofíková (EmKa) ID 633 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (13) posledné: 20.9.2012, 12:01 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MLETÉ MÄSO

Mletý rezeň so syrom



POTREBNÉ PRÍSADY

1kg bôčik nie veľmi mastný, 0,2 l mlieka, 25 dkg tvrdý syr a soľ je dobré si ich pripraviť jeden deň vopred na obaľovanie 2 vajíčka, hl múka, strúhanka a olej

POSTUP PRÍPRAVY

Bôčik pomelieme, osolíme a postupne zapracujeme mliekok, všetko dobre premiešame a uložíme do chladničky. Na druhý deň vmiešame postrúhaný syr rukou tvarujeme rezne /ako fašírky/ a obaľujeme presne ako klasické rezne: múka, vajce, strúhanka a vyprážame.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 10 návštěvníkov)

Andrea H. (dadam) ID 14268 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (5) posledné: 17.11.2011, 6:16 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MLETÉ MÄSO

Sekaná



POTREBNÉ PRÍSADY

sekaná, forma na bábovku

POSTUP PRÍPRAVY

Nandat a upéct, polévat vodou, upečenou vyklopit a dát dopéct na kurčičku.Příšte do ní dám i vařené vejce a zeleninu.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Iva K. (Ivunka 1) ID 53941 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

MLETÉ MÄSO

zavitky v ryzovom papieri



POTREBNÉ PRÍSADY

mleté maso, zelenina ( mix ), ryzovy papier, olej, koreniny, sojova omacka, priloha: rezance

POSTUP PRÍPRAVY

Masko podusime na cibulke, pridame zeleninu, sol, korenie...podlejeme trochu vyvarom a dusime pokial sa nam nezda zmes meka. Papier si namocime vo vlaznej vode alebo vo vyvare ( ak nam zostal ), papier si rozlozime na utierku, na kraj dame tak za lyzicku zmesi a zabalime do rolky. Pecieme na panvici do zlatova. Pozor: pecte zavitky trosku dalej od seba aby sa Vam nezlepili. PRAJEM DOBRU CHUT

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci)

michaela l. (miska85) ID 48478 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 333 (zobrazuje sa 241-250)<< predošlé 1,.,20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30,.,34 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesta
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu