. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY > BRAVČOVÉ MÄSO

NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 792 (zobrazuje sa 721-730)<< predošlé 1,.,68, 69, 70, 71, 72, 73, 74, 75, 76, 77, 78,.,80 ďalšie >>

BRAVČOVÉ MÄSO

prasa na horcici



POTREBNÉ PRÍSADY

6 velkych cibuli
500 gramov kare
1 pohar kremzskej horcice
korenie sol olej

POSTUP PRÍPRAVY

ocistime cibule nakrajame na drobno mäsko nakrajame na kocky a na panvici na oleji osmahneme osolime okorenime troska podlejeme a dusime do mäkka ked sa voda odpari a mäsko je mäkke pridame pohar horcice a dobre premiesame podavame so zemiacikmi mozu byt aj varene ale naj su ups kminom mnamky mnam je to rychle a brutal chutne malo prace

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

Alena Kotvan (alena22) ID 7939 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (1) posledné: 22.11.2007, 12:55 | PRIDAŤ KOMENTÁR

BRAVČOVÉ MÄSO

Bravčové mäsko so šampiňónmi



POTREBNÉ PRÍSADY

mäsko vhodné na dusenie, cibuľa, cesnak, soľ, paradajkový pretlak, šampiňóny v konzerve

POSTUP PRÍPRAVY

Na oleji speníme cibuľku, pridáme umyté mäso nakrájané na kocky, opražime ho, osolíme, pridáme prelisovaný cesnak (2 strúčiky), podlejeme vodou a dusíme. K poloudusenému mäsu pridáme krájané šampiňóny z konzervy, premiešame a ďalej necháme dusiť. Pred koncom pridáme jeden paradajkový pretlak, premiešame, môžme dochutiť troškou cukru - podľa chuti a ešte podusíme. Priebežne sa môže dolievať voda. Podávame s ryžou, do ktorej pridáme mrazený hrášok.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci)

Jana B. (Nijja) ID 1003 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

BRAVČOVÉ MÄSO

Vrabec, červená kapusta, knedlík



POTREBNÉ PRÍSADY

Vrabce: bravčové mäso, rasca, soľ, cesnak, cibuľa, mletá paprika, hladká múka al. solamylČervená kapusta: červenú kapustu, cibuľu, jablko, soľ, rasca, ocotKnedlik: kupený :)

POSTUP PRÍPRAVY

Vrabce:
Bravčové mäso narežeme na väčšie kusy. V mise si pripravíme pretlačený cesnak, soľ, rascu (drvenú) a v tejto zmesi obalíme mäso. Prudko ho opečieme na oleji z každej strany. Zvlášť si urobíme cibuľový základ, to znamená na oleji si orestujeme cibuľu, zaprášime paprikou a zalejeme vodou, osolíme. Dáme kusy mäsa a dusíme do mäkka. V kuchte stači 20 minút. Mäsa vyberieme a šťavu zahustíme hladkou múkou al. solamylom.

Červená kapusta:
Červenú kapustu si nastrúhame. Na oleji orestujeme cibuľu, pridáme kapustu a na kúsky nakrájané jablko. Osolíme, pridáme rascu a troška podlejeme vodou. Dusíme do mäkka. Na konci pridáme troška octu.

Brú chuť.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 16 návštěvníkov)

Mirka M. (Myrca) ID 22115 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (8) posledné: 28.5.2011, 22:57 | PRIDAŤ KOMENTÁR

BRAVČOVÉ MÄSO

Mletý syrový rezeň



POTREBNÉ PRÍSADY

0,5 kg bravčového mletého mäsa,0,15 dkg tvrdého syra,soľ,MČK

POSTUP PRÍPRAVY

Málo ingrediencii a ide to rýchlo....

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov)

Deni T. (fufik) ID 1652 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

BRAVČOVÉ MÄSO

Domáca živánska



POTREBNÉ PRÍSADY

Zemiaky, klobasa (podla chuti napr. udena mozu byt aj spekacky), cibula, slanina-gazdovska alebo oravska, paradajky cerstve, cierne korenie, vegeta, mleta cervena paprika, diabolska zmes, grilovacie korenie, korenie na americke zemiaky, paprikova pasta alebo gulasova pasta, rasca. Olej nie je potrebny lebo klobasa resp. spekacky a slanina pustia hodne stavy.

POSTUP PRÍPRAVY

Do velkej misy vsetko pokrajame na kolieska, tzn. zemiaky, cibulu, klobasu, paradajky, slaninu mozme nakrajat na tenke pruzky. Vsetko posypeme koreninami ktore som uviedla vyssie. Cim viacej prisad korenia date podla vlastnej chuti tym lepsie. Celu tuto zmes dokladne premiesame a nechame odstat cca 30 min (kto je velmi hladny cakat nemusi). Po odstati zmes vysypeme na plech (ja som pouzila alobalovu tacku, da sa bezne kupit v obchode, zemiaky sa potom nelepia) a na vrch poukladame tenko nakrajane paradajky. Zakryjeme alobalom a dame piect na cca 1,20 hod. Pred dopecenim alobal odstranime a nechame este zvrchu zapiect cca. 10 min. Popritom mozme zmes premiesat lyzicou. Tento recept je pomerne rychly a nenarocny na Vasu penazenku a hlavne dobre nasyti. Dobru chut.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 9 návštěvníkov)

Irena K. (Iriska13) ID 14906 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

BRAVČOVÉ MÄSO

nieco na extra prilezitost :)))



POTREBNÉ PRÍSADY

nejake masko na rezne(je len a len na vas ci zvolite bravcove,alebo kuracinu), broskynovy kompot, cucoriedkovy dzem,tvrdy syr-neudeny, sunka. = Toto vsetko je len do masa!
omacka-kusok poru (odorucam pouzit len bielu cast) , vytlacaci syr, 5-6 sampionov,resp.podla chuti, smotana na varenie,ak jej chcete urobit viac,tak aj mlieko a trocha muky na zauhustenie.

POSTUP PRÍPRAVY

toto jedlo podla receptu vyzera dost divoko,ale je to totalka :))) takze nakrajame si maso na vacsie rezne,tak,aby sme ich po vyplneni mohli pozatvarat.vyklepeme,posolime,pokorenime a zacneme do nich ukladat-sunku,potrieme ju cucoriedkovym dzemom,pridame kusok!!!-nieze tam svacnete celu polku :) broskyne a syr.poriadne to pozapichujeme spajdlami,alebo poviazeme nitkou.takto pripravene masko si hodime na rozhoruceny olej a smazime a smazime a smazime,kym maso nema krasnu zlatu farbu a nieje hotove.ja som este pred nedavnom skusila do zvysneho oleja co mi ostal na panvici dat lyzicku medu a hodila som tam pokrajane broskyne a trosku este posmazila-bolo to mnam :),ale neodporucam tym co nemaju radi velke kombinacie :)))
Omacka: na troske oleja si trooosicka posmazite por(nedavajte vela,lebo potom bude mat omacka len porovu chut! , pridame tam sampiony.ked budu hriby hotove,tak na ne vylejeme smotanu a nechame zovriet.pridame cely syr a nechame rozpustit. ja robim vela omacky,takze este pridam pol litra mlieka v ktorom rozhabarkujem 2-3 lyzice muky a necham vsetko dobre povarit. u nas sa toto jedlo podava s ryzou a hranolkami,broskynovym kompotom alebo zeleninovym salatom.je to ozaj super...odporucam kazdemu,kto rad experimentuje :)))

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

lenka š. (lenkass) ID 2330 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

BRAVČOVÉ MÄSO

Tekvicový Eintopf - originálny recept



POTREBNÉ PRÍSADY

300 g bravčového mäsa, 1 mladá tekvica (asi 1 kg), 5 PL oleja, 1 stredná cibuľa, 1 KL mletej papriky, čierne korenie, 250 ml kyslej smotany, 2 PL hladkej múky, kôpor čerstvý, sterilizovaný alebo sušený, soľ.

POSTUP PRÍPRAVY

Na drobno pokrájanú cibuľu speníme na oleji, pridáme papriku a na kocky pokrájané mäso. Posolíme, podlejeme vodou a dusíme do mäkka. Tekvicu očistíme a postrúhame sa hrubšom strúhadle. Pridáme k mäsu a prilejeme toľko vody, aby bola tekvica ponorená. Dusíme chvíľu, kým nie je tekvica „ na skus“. Na chvíľu odstavíme z ohňa. V smotane rozšľaháme múku a primiešame k tekvici. Prichutíme kôprom a necháme ešte chviľku povariť. Ak je treba, možeme pokrm ešte zriediť vývarom alebo len vodou. Podávame s varenými zemiakmi alebo s chlebom.
Malá rada: mäkké, nezrelé vnútro tekvičky nevyhodíme, ale pokrájané na kocky pridáme do obyčajného leča z paprík a paradajok, čím vylepšíme chuť hotového jedla.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Marta P. (Oldlady) ID 23050 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

BRAVČOVÉ MÄSO

Alsaská zemiaková panvica-to je fakt žranica!



POTREBNÉ PRÍSADY

500g zemiakov *500g bravč.pliecka*3 velké cibule*500ml Maggi Zlatého bujonu(z 1 kocky)*200ml bieleho vína*soľ*mleté čierne korenie*maslo

POSTUP PRÍPRAVY

Viď obrazky.....Ja nedodržujem celkom postup....dávam všetkého viac......hlavne zemiakov a cibule......víno tiež vždy nedávam.....

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 274 návštěvníkov)

Alena K. (EMALA) ID 11458 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (70) posledné: 25.1.2013, 18:05 | PRIDAŤ KOMENTÁR

BRAVČOVÉ MÄSO

Dusené rezne



POTREBNÉ PRÍSADY

4 rezne , vajce,strúhanka , tuk na vyprážanie , 2 čajové lyžičky vegety , 2 čajové lyžičky mletej papriky , 1/2 lyžičky mletého korenia , 1 cibula , 4 strúčiky cesnaku , sol.

POSTUP PRÍPRAVY

Rezne naklepeme , okraje narežeme. Obalíme v strúhanke a v rozšlahanom vajci.Opražíme na rozpálenom tuku z obidvoch strán a preložíme kastrola.Vo výpeku speníme cibulu , pretlačený cesnak a ostatné koreniny.Dáme na rezne podlejeme trochou vody a udusíme do mekka.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

Jana A. (hubinka51) ID 19753 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

BRAVČOVÉ MÄSO

Omamine rezne



POTREBNÉ PRÍSADY

Nálev: 1PL masla, 1PL masti, 1PL oleja, 2-3PL kečupu (môže byť samozrejme aj viac a nejaký fajný), 1lyžička vegety, 1lyžička horčice, asi 1-2dcl vody, a samozrejme mäsko,asi pol kila karé alebo pekné pliecko,struhanku,vajíčka

POSTUP PRÍPRAVY

Príprava je jednoduchá a výsledok perfektný, moja omama nám ich robievala....skúšala som aj rybie filety zapekané v rúre,super, a môže sa tak pripraviť aj hovädzie (variť v hrnci), tiež je to vynikajúce.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 112 návštěvníkov)

Lucia H. (gupka) ID 9968 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (98) posledné: 10.9.2015, 16:37 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 792 (zobrazuje sa 721-730)<< predošlé 1,.,68, 69, 70, 71, 72, 73, 74, 75, 76, 77, 78,.,80 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesta
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu