. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY > TORTY

NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 1.895 (zobrazuje sa 31-40)<< predošlé 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10,.,190 ďalšie >>

TORTY

Malinová torta bez múky na spôsob Kilimandžára



POTREBNÉ PRÍSADY

***cesto:*** 10 vajec, 300 g cukor kryštálový (trstinový), 100 g kakaa ***plnka: ***250 ml šľahačková smotana, 250 g mascarpone, 2 PL medu, maliny (čerstvé, alebo mrazené), 1 bal. vanilk. cukru, 1 bal plátkovej želatíny, 1 prášková želatína ***okrem toho:*** 1 varová čokoláda na polevu (100g), 1/5 Cery, malinový džem

POSTUP PRÍPRAVY

Torta sa dá pripraviť aj ako klasická torta z dvoch korpusov na sebe, medzi nimi plnka, navrchu maliny poliate želatínou a ozdobené, ale ja som sa tentokrát inšpirovala MMB a Kilimandžárom podľa Adriana S. (adrika280) a výsledok sa mi celkom páčil. Tortička nie je náročná, je vhodná aj pre bezlepkovú diétu, nakoľko do nej nejde múka a výborne sa v nej dopĺňajú maliny s horkastým korpusom a sladkým krémom - vyskúšajte :).

Postup:
Upečieme si dva korpusy (2x 5 vajec), ja si cesto urobím naraz a pečiem vo dvoch formách naraz.
Bielka vyšľaháme s dvoma tretinami cukru. Žĺtky vymiešame so zvyšným cukrom, zľahka pridáme ušľahané bielky a preosiate kakao. Cesto vylejeme do foriem vystlaných papierom na pečenie a pečieme 10 minút pri 180 °C, potom ešte 20-30 minút pri 150 °C (vyskúšajte špáradlom, keď je suché, je to ok). Necháme poriadne vychladnúť.
Na plnku si vyšľaháme smotanu s vanilkovým cukrom, V druhej mise vyšľaháme mascarpone s medom a malinami (necháme si maliny aj na ozdobenie vrchu). Vmiešame šľahačku.
Roztopíme si plátkovú želanínu (podľa návodu). Vlažnú želatínu vmiešame do plnky a vylejeme do misy vystlanej potravinárskou fóliou. (Misa by mala mať obvod menší z každej strany zhruba o 5 cm, aby sme tam mohli prikladať špicaté kúsky korpusu). Misa poputuje na pár hodín do chladničky.
Jeden vychladnutý korpus olejeme roztopenou čokoládou vymiešanou s Cerou a necháme stuhnúť. Rozkrájame ho na 16 častí (vždy na polovicu, znovu na polovicu, atď).

Zobraz viac ...


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci)

Jana O. (Olivia) ID 1265 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (4) posledné: 1.8.2014, 18:03 | PRIDAŤ KOMENTÁR

TORTY

Tvarohová torta s lesným ovocím



POTREBNÉ PRÍSADY

Cesto: 5 vajec, 5 lyžíc praškového cukru, 2 kávové lyžičky prášku do pečiva, 2 lyžice oleja, 5 lyžíc polohrubej múky, 2 lyžice kakaa Plnka: 2 ks hladký tvaroh, 1 velké maslo, 100 g práškový cukor Ovocie: lesné ovocie podľa chuti

POSTUP PRÍPRAVY

zltky si vymiešame s cukrom, pridáme múku, prášok do pečiva a olej, vymiešame. Potom pridáme kakao, vymiešame, nakoniec pridáme vymiešané bielka a jemne zamiešame. Dáme do formy a pečieme na 180 stupňov cca 20 minút.

Medzi tým si vymiešame tvaroh s cukrom a maslom na jemný krém. Po vychladnutí korpusu dáme krém a ovocie a necháme v chladničke stuhnút. Nakoniec som ešte pre chuť nastrúhala čokoládu.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci)

Katarina R. (Katuska88) ID 66820 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (1) posledné: 1.6.2014, 14:50 | PRIDAŤ KOMENTÁR

TORTY

Kokosovo-tvarohová torta s jahodami



POTREBNÉ PRÍSADY

4 vajcia, 125g masla, 125g cukru, 110g polohrubej múky, 1/2 PDP, 50g kokosu, 250-300g mäkkého tvarohu, 2 šľahačky, vanilkový cukor, želatína do krémov za studena, čerstvé jahody (500g)

POSTUP PRÍPRAVY

Vymiešame zmäknuté maslo s cukrom, pridáme vajcia, vyšľaháme, vmiešame múku prášok do pečiva a kokos. Cesto naplníme do vymastenej, hrubou múkou vsypanej tortovej formy, pečieme vo vyhriatej rúre asi 30 minút na 160st. Necháme vychladnúť. Polovičky jahôd poukladáme na korpus. Môžete korpus prekrojiť a natrieť džemom, nutelov ap., je dosť hutný. Ja som ho nechala vcelku bez plnky.\r\nŽelatínu dáme podľa návodu namočiť do 4 lyžíc vody a necháme nabobtnať. Medzitým vymiešame tvaroh s vanilkovým cukrom podľa chuti, vyšľaháme šľahačku a vmiešame do tvarohu. pripravíme si jahody, očistíme ich a prekrojíme napoly. \r\nSo želatínou pracujeme rýchlo, lebo raz-dva tuhne. Najprv ju zohrejeme, do tekutej vmiešame 2 lyžice tvarohovej šľahačky, potom vmiešame celé do krému, a navrstvíme na korpus s jahodami. Navrch ihneď poukladáme jahody reznou plochou hore.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

Mária M. (majkatorka) ID 10016 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (1) posledné: 16.5.2014, 21:09 | PRIDAŤ KOMENTÁR

TORTY

Kávovo - arašidová torta



POTREBNÉ PRÍSADY

KORPUSY - 3 x 3 ks vajcia, 3 x 80g kryštálového cukru, 3 x 75g polohrubej múky, 3 x 2 PL kakaa, 3 x 1 KL PDP, 3 x 3 PL silnej kávy, 3 x 1 PL oleja, PLNKA - 1 karamelové salko, cca 350g masla, 4 - 6 PL arašidového masla crunchy, POLEVA - 150ml smotana šľahačková, 100g várovej čokolády, OZDOBA - nesolené arašidy, kakaové guličky

POSTUP PRÍPRAVY

Torta pre môjho syna k narodeninám.


POSTUP v obrázkoch:

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci)

Darina B. (danda3) ID 104195 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (12) posledné: 5.8.2014, 19:20 | PRIDAŤ KOMENTÁR

TORTY

Úžasný citrónový cheesecake



POTREBNÉ PRÍSADY

Recept zo stránky LIDL. Už dávno som doma nemala taký úspech ako s týmto cheesecakom. Nie je presladený, citrónová poleva ho nádherne osvieži. Korpus: 200 g maslových (alebo iných) sušienok, 100 g masla Plnka: 750 g mascarpone, 200 g kyslej smotany, 300 g práškového cukru, 4 vajíčka, 2 žĺtky , 5 kopcovitých lyžíc hladkej múky, kôra z 1 citróna Citrónový krém: 3 vajíčka, 3 kopcovité lyžice práškového cukru, 3 citróny, 1 lyžica masla

POSTUP PRÍPRAVY

Korpus: Maslové sušienky rozmixujeme v sekacom mixéri. Rukami ich miešame so zmäknutým maslom a vypracujeme cesto. Okrúhlu tortovú formu vyložíme papierom na pečenie. Sušienkové cesto natlačíme na dno tortovej formy a vytvarujeme aj cca 2 cm okraje. Pečieme v rúre 10-12 minút pri 180°C, až kým okraje korpuse nie sú zlatohnedé.

Plnka: Šľahacím mixérom pri nízkych otáčkach vyšľaháme dohladka mascarpone s kyslou smotanou a práškovým cukrom. Potom postupne po jednom za stáleho šľahania pridáme 4 celé vajíčka, 2 žĺtky a 5 kopcovitých lyžíc hladkej múky. Nakoniec pridáme kôru z 1 citróna, ktorý sme si predtým obarili horúcou vodou. dôkladne premiešame. Krém vylejeme na predpečený korpus a dáme piecť do rúry vyhriatej na 180°C na 10-15 minút. Potom teplotu znížime na 150°C a pečieme ešte 40 minút. Hotový hceesecake má byť pevný pri krajoch a v strede polotuhý. Ešte horúci cheesecake nožom oddelíme od okrajov formy, aby sa počas chladnutia nenalepil na steny formy a nepopraskal. Cheesecake vyberieme z formy až keď úplne vychladne, aby plnka nevytiekla.

Citrónový krém: V miske šľahacou metličkou vyšľaháme 3 celé vajíčka s 3 kopcovitými lyžicami práškového cukru. Pridáme kôru z 3 citrónov, ktoré sme predtým obarili horúcou vodou a scedenú šťavu z 3 citrónov (aby sme v kréme nemali jadierka). Misku preložíme do parného kúpeľa a za stáleho miešania varíme, kým krém nezhustne (krém ale nesmie vrieť). Potom misku zložíme z parného kúpeľa a do krému zamiešame 1 lyžicu masla. Miešame metličkou, kým sa maslo úplne nerozpustí. Krém necháme za občasného premiešania vychladnúť. Vychladnutý krém vylejeme na vychladnutý cheesecake.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov)

Jana Abelovská (janeinka1) ID 54349 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

TORTY

Torta s parížskou šľahačkou



POTREBNÉ PRÍSADY

Cesto: 3 vajcia, 90 g kryštálového cukru, 3 lyžičky olej, 20 g kakaa, 80 g polohrubej múky, 5 g Solamylu, 6 g prášku do pečiva ********** Parížska šľahačka: 250 ml rastlinnej šľahačky, 100 g čokolády na varenie (52% z Lidl) ********** Šľahačka na vrch a boky: 200 ml rastlinnej šľahačky ********** Do vnútra: černicový alebo ríbezľový lekvár, 2 až 3 banány ********** Na vrch: strúhaná čokoláda

POSTUP PRÍPRAVY

Tortová forma s priemerom 26 cm.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov)

Kristína K. (kemkk) ID 251735 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (4) posledné: 13.3.2014, 8:32 | PRIDAŤ KOMENTÁR

TORTY

Torta s lienkou



POTREBNÉ PRÍSADY

Cesto: 2 vajcia, 50 g kryštálového cukru, 1 lyžička olej, 16 g kakaa, 60 g polohrubej múky, 5 g Solamylu, 6 g prášku do pečiva ********** Čokoládová šľahačka: 150 ml rastlinnej šľahačky, 2 plné lyžičky nutely ********** Čokoládová poleva: 100 g varovej čokolády, 40 g Cera ********** Na vrch: lienka na liste z K2

POSTUP PRÍPRAVY

Srdiečková silikónová forma.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Kristína K. (kemkk) ID 251735 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (2) posledné: 13.3.2014, 8:32 | PRIDAŤ KOMENTÁR

TORTY

Torta s koníkom



POTREBNÉ PRÍSADY

Cesto: 2 x biela piškóta z 3 vajec = 2 x (3 vajcia, 75 g kryštálového cukru, 90 g polohrubej múky, 1 polievková lyžica olej, 1 lyžička prášku do pečiva, 1 lyžička Solamyl) ********** 1 piškóta zo 4 vajec (4 vajcia, 100 g kryštálového cukru, 1 polievková lyžica olej, 120 g polohrubej múky, 5 g Solamyl, 6 g prášku do pečiva) ********** Šľahačkovo-vanilková plnka: 1 zlatý klas, 400 ml mlieka, 2 vanilkové cukry, 400 ml šľahačková smotana (rastlinná), 100 g práškový cukor ********** Do plnky: 2 x malý mandarínkový kompót, 3 banány ********** Vanilková (maslová) plnka na potretie bokov a vrchu pod kokos a čokoládu a na zdobenie: 500 ml mlieka, 1 zlatý klas, 120 g kryštálového cukru, 2 vanilkový cukor, 250 g masla ********** Na vrch: kokos, K2 na koníka a srdiečka, ozdobné perličky, 100 g bielej čokolády, 20 g Cera

POSTUP PRÍPRAVY

Plech s rozmermi 36x26 cm.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

Kristína K. (kemkk) ID 251735 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (5) posledné: 11.3.2014, 9:02 | PRIDAŤ KOMENTÁR

TORTY

NEPEČENÁ ANANÁSOVÁ TORTA



POTREBNÉ PRÍSADY

okrúhly piškótový korpus, kyslá smotana, puding bez varenia, želatína, ananásový kompót, džem, šľahačka

POSTUP PRÍPRAVY

Okrúhly piškótový korpus vložíme do tortovej formy, potrieme džemom alebo pokvapkáme sirupom. Do misky dáme 4 tégliky kyslej smotany alebo jogurtu, pridáme vanilkový puding bez varenia. Metličkou riadne premiešame. Pridáme ananás nakrájaný na drobné kúsky a riadne premiešame. Krém rovnomerne rozotrieme na piškótový korpus. Zakryjeme piškótovým korpusom, ktorý sme z jednej strany natreli džemom alebo pokvapkali sirupom. Na korpus poukladáme ananásové kolieska. Ananásovú šťavu zohrejeme na 60 stupňov, pridáme plátkovú želatínu. Keď sa želatína v šťave rozpustí, odložíme ju na pol hodinku do chladničky. Čiastočne stuhnutou želatínou zalejeme tortu. Tuhnutie musíme odsledovať. Keď je stuhnutá veľmi, nedá sa vyliať na tortu (vtedy ju môžeme rozpustiť v mikrovlnke a dať znova stuhnúť). Naopak, keď je želatína stuhnutá málo, môže pretiecť a nasiaknuť do korpusu. Tortu odložíme na pol dňa do chladničky. Energetická hodnota celej torty je 7280 kJ (1739 kcal). Jedná porcia (osmina torty) má 910 kJ (217 kcal). Dobrú chuť!

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

Ivan K. (ikzm1) ID 254041 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (3) posledné: 4.3.2014, 19:10 | PRIDAŤ KOMENTÁR

TORTY

Torta "domček pre princezné"



POTREBNÉ PRÍSADY

Cesto: 3 x jahodovo-vanilkové rezy ********** Vanilková plnka: 3 x jahodovo-vanilkové rezy ********** Jahodová plnka: 2 x jahodovo-vanilkové rezy ********** Na vrch: kokos zafarbený na ružovo, zeleno, fialovo, K2 na boky torty, zmrzlinové kornúty na strechy vežičiek, disko keksy spájané nutelou na hradné vežičky

POSTUP PRÍPRAVY

Tortová forma s priemerom 28 cm a tortová forma (alebo hrniec) s priemerom 18 cm.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Kristína K. (kemkk) ID 251735 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (2) posledné: 11.3.2014, 8:15 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 1.895 (zobrazuje sa 31-40)<< predošlé 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10,.,190 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesta
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu