
![]() |
končiace aukcie | ![]() ![]() |
návod na inzerciu | ![]() ![]() |
časté otázky | ![]() ![]() |
podmienky inzercie | ![]() ![]() |
ponuka reklamy | ![]() ![]() |
kontaktujte nás... | ![]() |
![]() |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy | ![]() |
Vážení návštevníci,
reagovať na príspevky môžu iba registrovaní užívatelia. Vyplňte krátky registračný formulár a staňte sa naším členom.
Ak ste už u nás zaregistrovaní, prihláste sa prosím.
Tešíme sa na vás.
TORTY |
Kristína K. (kemkk) ID 251735 | zobrazit další recepty ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov) Torta s parížskou šľahačkou[ recept č. 56424 zo dňa 11.3.2014 ] ![]() POTREBNÉ PRÍSADY Cesto: 3 vajcia, 90 g kryštálového cukru, 3 lyžičky olej, 20 g kakaa, 80 g polohrubej múky, 5 g Solamylu, 6 g prášku do pečiva ********** Parížska šľahačka: 250 ml rastlinnej šľahačky, 100 g čokolády na varenie (52% z Lidl) ********** Šľahačka na vrch a boky: 200 ml rastlinnej šľahačky ********** Do vnútra: černicový alebo ríbezľový lekvár, 2 až 3 banány ********** Na vrch: strúhaná čokoláda POSTUP PRÍPRAVY Tortová forma s priemerom 26 cm. OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ![]() Bielka vyšľaháme do tuha. Postupne zapracujeme kryštálový cukor, potom po jednom pridáme žĺtka a keď je už vajíčková hmota dobre vymiešaná pridáme aj 3 lyžičky oleja. V druhej miske si zmiešame múku, solamyl, kakao a prášok do pečiva a túto zmes už len pomaly preosievame a ručne primiešavame do vajíčkovej hmoty. Cesto vylejeme do vymastenej a múkou vysypanej formy (s priemerom 26 cm) a pečieme v rúre vyhriatej na 180 stupňov asi 30 minút (najprv pečieme na strednej mriežke (cca 15 min.), potom zložíme o jednu nižšie). Po upečení necháme vo forme trochu vychladnúť, potom vyklopíme a necháme vychladnúť celkom. Vychladnuté cesto zarovnáme a natrieme tenkou vrstvou lekváru. ![]() Aspoň 4 hodiny pred pečením koláča si pripravíme parížsku šľahačku. V hrnci zohrejeme šľahačku kým sa neobjaví prvá bublinka a rozpustíme v nej čokoládu. Poriadne rozmiešame, kým sa čokoláda krásne nespojí so šľahačkou. Prelejeme do misky, v ktorej potom budeme šľahať a dáme stuhnúť do chladničky aspoň na 4 hodiny. Poriadne vychladenú vyberieme a mixérom vyšľaháme. ![]() Pripravenú parížsku šľahačku rozdelíme na dve časti a z každej polovice odoberieme 1 lyžicu na zdobenie. Prvú polovicu parížskej šľahačky natrieme na lekvár a poukladáme na ňu na kolieska nakrájané banány. ![]() Na banány natrieme druhú polovicu parížskej šľahačky a dáme do chladničky kým si pripravíme bielu šľahačku. ![]() V miske vyšľaháme 200 ml rastlinnej šľahačky do tuha. Pripravenú šľahačku natrieme na vrch torty a tenkou vrstvou potrieme aj boky torty. Odobratou parížskou šľahačkou tortu ozdobíme a posypeme strúhanou čokoládou. OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI |
Eva M. (evita76) ID 15730 (12.3.2014, 19:10) |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | Kristína K. (kemkk) ID 251735 (13.3.2014, 8:32) |
Ďakujem ![]() |
|
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Alžběta K. (betulinka16) ID 210389 (12.3.2014, 15:37) |
To musí byť mňamka . ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | Kristína K. (kemkk) ID 251735 (13.3.2014, 8:32) |
veru aj bola ![]() |
|
ODPOVEDAŤnahlásiť |