končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže 1 | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
Celkom: 1.895 (zobrazuje sa 1841-1850) | << predošlé 1,.,180, 181, 182, 183, 184, 185, 186, 187, 188, 189, 190 ďalšie >> |
TORTY |
KadibudkaPOTREBNÉ PRÍSADY inspirace na MMB POSTUP PRÍPRAVY :-) OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | Monika S. (monikaskalova) ID 24178 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (1) posledné: 26.1.2008, 18:12 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
TORTY |
Torta pre SebastiánaPOTREBNÉ PRÍSADY Korpus: 6 celých vajec, 30 dkg kryštál.cukor, asi 1 dcl horúcej vody (aj menej) vyšľaháme a pridávame 15 dkg hl.múka, 10 dkg poloh.múka, 1/2 prášok do pečiva. Pečieme 45 minút na 180 st.C Plnka: 1/2 l mlieka, 2 zlaté klasy, 6 vanilkové cukre, opražené pomleté lieskovce, 1 maslo. Z mlieka zlatých klasov a cukru uvaríme puding, vmiešame lieskovce a do vychladenej zmesi vmiešame maslo a zmixujeme spolu. POSTUP PRÍPRAVY včielka ma inšpirovala na českom MMB OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov) Jarmila P. (sebusik) ID 15928 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (10) posledné: 9.3.2009, 13:04 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
TORTY |
Torta pre VanesskuPOTREBNÉ PRÍSADY aké len chcete, len aby z toho vznikla torta:o) Ja som použila na spodok dva druhy korpusu: orechový a kakaový, Na vrchnú lienku treba upiecť korpus, ktorý si orežeme podľa vopred urobenej makety. Tento korpus som robila obyčajný biely, bez prísad. Odporúčam tento korpus rozdeliť na 3 rovnaké pláty. Z toho dva použiť na "základ" lienky, ja som ich zlepila len džemom, lebo veľká torta bola krémová.Tretí spolu s odrezkami, ktoré nám zostali po vyrezanej lienke si potom v miske rozdrvíme, zmiešame so šťavou z kompótu, rumom, lyžicou-dvoma džemu tak, aby všetko držalo pokope a pekne vytvarujeme lienke chrbátik. Myslím, že keby sme použili ako odrezky naozaj len odrezky, tak to na vytvarovanie chrbáta nestačí. Lienku som potom dala do chladu, pretrela krémom a potiahla marcipánom. POSTUP PRÍPRAVY Tortička bola pre kamarátkinu dcérku,nápad som získala od maminky z českého MMB, ID 19252, ktorá má vo svojom albume aj neskutočnú včielku Maju:o) KOMPLETNÝ POSTUP JE UVEDENÝ PRI TORTE RYBKA V MOJICH RECEPTOCH OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci) Lucia H. (Luc2) ID 5741 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (17) posledné: 21.1.2008, 10:20 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
TORTY |
Nepečená torta z odrezkovPOTREBNÉ PRÍSADY Odrezky z koláča, my sme mali z medovníkov, 1-2 PL kakao, asi 50g roztopené maslo, 2-3 PL lekváru, šťava z kompóta. Dalej puding, ovocie a želatína POSTUP PRÍPRAVY Odrezky si pomrvíme, pridáme ostatné ingrediencie a vtlačíme do tortovej formy. Puding si uvaríme podľa návodu, ale miesto 500ml mlieka dáme iba 350ml. Vylejeme na "korpus". Dáme vychladiť, potom poukladáme ovocia a zalejeme želatínou. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 9 návštěvníkov) sylvia g. (sylvia g) ID 3463 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (12) posledné: 7.5.2011, 14:04 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
TORTY |
Dort s ledním medvědedemPOTREBNÉ PRÍSADY Korpus: 5 vajec, 1,5-2dcl oleje, 1,5-2dcl vody, 1 prášek do pečiva, 25 dkg cukru , 32 dkg polohr. mouky, použila jsem hladkou, a bez pproblé,ů. Krém: 0,5l mléka, 2 vanilkové pudinky, 20dkg másla, 100g krupicovéhu cukru Marcipánová hmota: moučkový cukr a sušené polotučné mléko v poměru 1:1, pár kapek oleje, trocha vody, mandlové aroma, potravinářské barvivo POSTUP PRÍPRAVY Recept i dortík jsem okoukala na českém MMB, ale nikde jsem ho tu nenašla, tak přidávám pro inspiraci. Vejce vyšleháme do pěny, přidáme olej a vodu, necháme ještě šlehat a pak až přisypeme cukr a mouku s kypřícím práškem. Z tohoto množství jsem upekla dva korpusy, které jsem pak ještě napůl rozřezala a natřela krémem. Do korpusu, který je až nahoře jsem vyřízla díru jako jezero a zase přiložila na díl pod ním a celý dort (i celé jezero) jsem obmazala krémem. Mimo jezera jsem vše posypala hustě kokosem. Krém jsem připravila takto: Pudinky s cukrem uvaříme v půl litru mléka a za stálého míchání necháme vychladnout. Pak vmícháme na kousky nakrájené máslo až se vytvoří hladký krém. Necháme trochu ztuhnout v lednici a můžeme natírat. Podle návodu na obalu připravíme želatinu a obarvíme pár vločkami barviva. Nalejeme po lžících do jezera a pak už jen vymodelujeme ledního medvěda a vykrájíme kry z vyváleného kousku marcipánové hmoty. Čumák a očíčka jsem namalovala rozpuštěnou čokoládou. Tak ať se daří!! ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | Alena B. (Aluska5) ID 24186 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (2) posledné: 26.1.2008, 18:13 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
TORTY |
Bananova torta zo SlovenkyPOTREBNÉ PRÍSADY CESTO: 80 g masla alebo rastlinného tuku, 150 g práškového cukru, 5 vajec, 150 g hrubej múky, pol balíčka prášku do pečiva, 50 g zomletých orechov. PLNKA: 2 dl mlieka, 20g hrubej múky, 1 žĺtok, 120 g masla, 120 g práškového cukru, 20 g kakaa, 1 lyžica rumu, 4 banány. POSTUP PRÍPRAVY Maslo alebo rastlinný tuk s cukrom vymiešame, po jednom pridáme žĺtky a spolu vymiešame do peny. Nakoniec zľahka primiešame tuhý sneh ušľahaný z bielkov, múku rozmiešanú s práškom do pečiva a orechy. Tortovú formu vymastíme a vysypeme múkou, rozotrieme do nej cesto a v mierne teplej rúre pomaly upečieme. Upečenú a vychladnutú tortu prekrojíme napoly, jednu polovicu natrieme plnkou, poukladáme na ňu olúpané a na kolieska pokrájané banány, potrieme ich druhou polovicou plnky a spojíme. Povrch a boky torty natrieme plnkou a polejeme cokoladouvou polevou Plnka: V mlieku rozmiešame múku, žĺtok, kakao a uvaríme hustú kasičku, ktorú necháme vychladnúť, len občas premiešame. Maslo a cukor vymiešame a postupne pridáme vychladnutú kasičku. Nakoniec primiešame rum. - zvyknem boky obsypat pomletými orechami alebo orieškami a polevu nechám len akoby stekať po bokoch a ozdobit lentilkami alebo na tuho vyšľahanou šľahačkou alebo tou sprayovou.... :)))) PS: Fotodokumentácia bude len čo ju budem piecť :)))))) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) Martina Z. (matazero) ID 5422 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (1) posledné: 17.1.2008, 19:28 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
TORTY |
Barbie tortaPOTREBNÉ PRÍSADY Kysla smotana 2 velke kelimky, detske piskoty 1,5 sacika, vanilkovy cukor 3 ks, broskyne 2 plechovky. Nie ze by sme nevedeli piect, no mame radi taketo lahke dezertiky :-) POSTUP PRÍPRAVY A dalej to uz poznate - klasika smotanova torta - pomiesat smotanu s cukrom, a prekladat to vo forme s piskotami a broskynkami pokrajanymi na kusky. Na vrch si kupite na MMB u pani Soni (Drobec:-) tortovu oplatku - prilepite na hotovu stuhnutu torticku - uslahate si slahacku a zarovnate si boky torty a pripevnite si nou aj okraje oplatky aby sa nepokrutila. A naboky a vrch sme pouzili srdiecka od Dr. Oetkera, ktore teraz maju vsade. Dobru chut. A mala slecna istotne oceni sirokym usmevom. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) Alena R. (atka) ID 15708 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (3) posledné: 21.5.2008, 22:06 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
TORTY |
RUŠEŇ TOMÁŠ pre Tomáša :-)POTREBNÉ PRÍSADY 3 PLÁTY PIŠKÓTOVÉHO CESTA (rozpis na 1 plát: 5 vajec * 5 kopcovitých PL práškového cukru * 5 kopcovitých PL polohrubej múky) *** ČOKOLÁDOVÝ KRÉM: 1.časť: 150 g práškového cukru * 50 g kakaa * 200 g masla * 2. časť: 60 g masla * 60 g hladkej múky * 500 ml mlieka *** ORECHOVÝ KRÉM: 1. časť: 150 g práškového cukru * 200 g mletých vlašských orechov * 100 g masla * 2. časť: 60 g masla * 60 g hladkej múky * 500 ml mlieka ***FALOŠNÝ MARCIPÁN - MLIEČNA HMOTA (z cca 300 g sušeného mlieka)***POTRAVINÁRSKE FARBY: žltá, červená, modrá, zelená ***6 OKRÚHLYCH KEKSOV (napr. disko) ***PEVNÉ NERVY A KOPEC ČASU POSTUP PRÍPRAVY Tohto narodeninového rušňa Tomáša som cez víkend vyrábala na oslavu 3. narodenín nášho Tomina, veľkého fanúšika svojho menovca a jeho kamarátov. Pokúsim sa jednotlivé kroky popísať vo fotopostupe, ak by sa chcel niekto inšpirovať a dať na to. S falošným marcipánom - mliečnou hmotou som robila prvýkrát, takže som mala obavy ako to pôjde. Robila som ho ako inak podľa MMB. :-) Konkrétne podľa receptu http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=1133 - odporúčam. Potrebovala som 6 farieb mliečnej hmoty: bielu - základná hmota - na oči, ústa a do rezervy, žltú - na číslice "1", červenú - na okná a pásy, modrú - na väčšinu rušňa a kolesá, čiernu - na oči, obočie, hlavu, spodný pás, "zadok" a komín - dosiahla som ju zmiešaním červeného, modrého a zeleného farbiva, sivú - na tvár - zmiešaním bielej a trochy čiernej hmoty. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 45 návštěvníkov) Elena Š. (*ela*) ID 4972 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (85) posledné: 1.5.2012, 14:38 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
TORTY |
babka piekla pre vnuckuPOTREBNÉ PRÍSADY , POSTUP PRÍPRAVY pre inspiraciu ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | jana p. (jana74) ID 16372 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (2) posledné: 13.1.2008, 12:50 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
TORTY |
Moja prvotinka k synovmu 1. rocku!!POTREBNÉ PRÍSADY Nic moc na prvy krat dufam ze bude aspon chutit. POSTUP PRÍPRAVY ............... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | Martina K. (Mackatimi) ID 14570 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (14) posledné: 12.1.2008, 13:44 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 1.895 (zobrazuje sa 1841-1850) | << predošlé 1,.,180, 181, 182, 183, 184, 185, 186, 187, 188, 189, 190 ďalšie >> |