končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
Celkom: 465 (zobrazuje sa 351-360) | << predošlé 1,.,31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41,.,47 ďalšie >> |
ZELENINOVÉ JEDLÁ |
Smotanová cuketaPOTREBNÉ PRÍSADY 1 väčšia cuketa, 2 PL oleja, 1 cibuľa, 1 KL soli, 2 ks bobkového listu, 2 ks nového korenia, 1 kyslá smotana, 1 biely jogurt, kôpor /kto nemá rád nemusí byť, ale je to oveľa chutnejšie s ním), kryštálový cukor a ocot podľa chuti POSTUP PRÍPRAVY Cuketu dobre umyjeme, rozrežeme ju na polovicu, ak má veľké jadierka, tak ich lyžicou vydlabeme. Cuketu postrúhame na väčšie rezance. V kastróli si rozpálime olej, pridáme na kocky nakrájanú cibuľu a do sklovita opražíme. Pridáme postrúhanú cuketu a zamiešame. Potom pridáme soľ, bobkový list, nové korenie a udusíme vo vlastnej šťave. Za 10 - 15 minút rozmiešame smotanu s jogurtom a vlejeme do cuketovej zmesi. Necháme prejsť varom a dochutíme cukrom a octom. K tejto smotanovej cukete sa hodía hrianky, môžme to servírovať aj s volským okom, alebo opečenou párkou. Najlepšie je to len s hriankou. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) Jana M. (marjo) ID 54254 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ZELENINOVÉ JEDLÁ |
Slaný tekvicový koláč na taliansky spôsob (alebo čo s tekvicou?)POTREBNÉ PRÍSADY Tento recept je vymyslený mnou, lebo nám takéto talianske chutia, ale môžete si ho prispôsobiť, ako sa vám páči. Potrebujete: 1kg postrúhanej tekvice, ale vyžmýkajte z neho vodu, 3 celé vajcia, 30-40dkg hrubej múky (nevážila som ju, ale tak "přimeřene"), pol balíčka prášku dopečiva, 1 KL pizza korenia, 2 KL vegety, 2 PL petržlenu, 0,5dcl oleja, prípadne strúhaný syr na vrch - ja som ho doma nemala,ale aj tak je dobrý.:-) POSTUP PRÍPRAVY Všetko pomiešame,musí nám vzniknúť taká polotuhá masa. Nalejeme na plech - netreba ho vymastiť,ani vysypať, nepripáli sa, len do chrumkava upečie. Pečie sa pri 250°C asi 20 minút. Papá sa osamotene,alebo s kečupom, syrom, tatárskou a pod. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci) Kornélia P. (nellyP) ID 5421 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ZELENINOVÉ JEDLÁ |
Nadýchaný cuketový nákypPOTREBNÉ PRÍSADY 400g cukety, 250g diétnej salámy, 100g syru, 1 kyslá smotana, 1-2 rožky, 1 kypriaci prášok do pečiva, 4vajíčka, 1 dcl oleja, soľ, korenie, vegeta, petržlenová vňať a na zahustenie hrubá múka POSTUP PRÍPRAVY všetko zmiešame, vylejeme do vymasteného pekáča a dáme piecť OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov) Lucia Č. (Speetie) ID 18825 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (1) posledné: 4.9.2008, 12:34 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ZELENINOVÉ JEDLÁ |
Nakladaný baklažán v olivovom olejiPOTREBNÉ PRÍSADY 1 veľký baklažán, 20 dkg ovčieho syra /Feta/, balíček olív, koreniny /bobkový list, nové a čierne korenie/ ak máme čerstvé bylinky môžeme pridať /bazalka, tymian, oregano, majoránka/, cesnak, olivový olej POSTUP PRÍPRAVY Baklažán nakrájame na plátky a posolíme. Necháme asi 1/2 hodinu odležať. Potom plátky dobre vyžmýkame a na suchej teflonovej panvici z oboch strán opečieme. Baklažány polejeme olivovým olejom a premiešame. Začíname nakladať. Vrstva baklažánov, syr /pokrájaný na kocky/, olivy, cesnak pokrájaný na plátky, bobkový list, koreniny, bylinky až kým nenaplníme pohár. Poriadne zatlačíme a zalejeme olivovým olejom. Necháme jeden deň odležať v chladničke a konzumujeme. Nakladaný baklažán vydrží v chladničke aj týždeň. Ale u nás nie, lebo ho veľmi rýchlo vždy spapkáme. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 12 návštěvníkov) Dada M. (odeure) ID 35266 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (2) posledné: 29.7.2008, 7:42 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ZELENINOVÉ JEDLÁ |
Výborné francúzske zemiakyPOTREBNÉ PRÍSADY väčšie balenie zemiakov, slovenská klobása, smotana na varenie (my sme dali 500ml), olej alebo masť na vymastenie plechu, korenie, červená paprika, soľ POSTUP PRÍPRAVY Včera som nechala na mojej drahej polovičke, nech sa postará o večeru. Suroviny som si musela síce doniesť z obchodu sama, ale zvyšná práca včítane umytia použitého kuchynského náčinia bola zahrnutá v robení večere. :-) A výsledok veru stál za to!!! :-D Tu je postup, ako som ho mala možnosť sledovať z pohodlia kuchynskej stoličky: 1. Oškrabať primerané množstvo zemiakov a nakrájať ich na tenšie plátky. 2. Vymastiť plech na pečenie. 3. Poukladať plátky zemiakov na plech. 4. Slovenskú klobásku nakrájať na kolieska a naukladať ich na vrstvu zemiakov. Zobraz viac ... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) Peťka B. (Korinna) ID 45364 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ZELENINOVÉ JEDLÁ |
Karfiol v syrovom cestíčkuPOTREBNÉ PRÍSADY karfiol * vajíčka * hladká múka * mlieko * soľ * strúhaný syr POSTUP PRÍPRAVY na fotečkách OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 14 návštěvníkov) Mirka M. (Myrca) ID 22115 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (5) posledné: 8.1.2009, 18:04 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ZELENINOVÉ JEDLÁ |
CUKINOVA BABAPOTREBNÉ PRÍSADY 6 uvarenych zemiakov (vychladnuté nastrúhať) 40 dkg nastrúhanej cukiny 20 dkg nastrúhaného tvrdého syra (eidam, údený... môžte aj kombinovať) 20 dkg salámy (klobása, slanika, údenina - podľa chuti, nemusí byť vôbec) 2 paradajky - nakrájať 2 papriky - nakrájať 4 vajcia 1 pohár polohrubej múky 1 pr do peč 1/2 pohára oleja soľ, vegeta, príp. korenie POSTUP PRÍPRAVY Všetky prísady spolu zmiešame a vylejeme na vymastený a múkou vysypaný plech. Pecieme do ruzova. Je skutocne velmi dobra! Ingediencie mozte obmienat - uvidite ako Vam najviac zachuti. My ju casto robime aj bez maska no nie pre chlapov. Vcera som ju prvy krat robila mojmu priatelovi a ten nemal slov... Od vcera vecera je uz skoro cely plech v cudu... Prajem dobru chut! :-) FOTO doplnim neskor! ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov) Andrea B. (Godzillka) ID 34483 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (2) posledné: 7.12.2009, 21:41 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ZELENINOVÉ JEDLÁ |
Cukinová PlnkaPOTREBNÉ PRÍSADY 1 Cukina menšia, cibuľa, 3 špekačky, 5 vajec 1 hrnček hl. múky, 1 kypriaci prášok, 10 dkg tvrdého syru, 5-6 strúčikov cesnaku, grilovacie korenie, pažítka, petržlenová vnať, 1/4 hrnčeka oleja, soľ, korenie POSTUP PRÍPRAVY Cukinu nastrúhame aj syr, všetko spolu zmiešať a 30 minút piecť. Dobrú chuť !!! ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) KATARINA J. (KARINA1306) ID 28198 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ZELENINOVÉ JEDLÁ |
Šalát plný kyseliny listovejPOTREBNÉ PRÍSADY karfiol*,150 ml kyslej smotany*100 ml jogutru*2 PL citronovej šťavy*soľ*nové mleté korenie POSTUP PRÍPRAVY Očistený,na drobné ružičky rozobraný karfiol namočíme na 10 minút do osolenej vody.Vyberieme,prepláchneme pod tečúcou vodou.KARFIOL SA NEVARÍ!!!! Urobíme si zálievku....zmiešame jogurt so smotanou,citronovou šťavou,osolíme a okoreníme novým mletým korením.Premiešame s karfiolom.Necháme vychladiť.Na tanieri ozdobíme paradajkami.Dochrumkania. Len doplním:Kyselina listová je veľmi doležitá pre vývoj plodu v pvom trimestri a doporučuje sa jesť už v období "snaženia sa". ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) Lubica L. (lubica007) ID 19881 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (2) posledné: 21.7.2008, 19:54 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ZELENINOVÉ JEDLÁ |
Nákyp z cukiny (tekvice, patizónu)POTREBNÉ PRÍSADY 1kg cukiny, 200g tocenej salamy, alebo podobnej makkej, 6 vajec, 2 velke cibule, 4-6 strucikov cesnaku, 100-400g polohrubej alebo hrubej muky, jedna vacsia mrkva, 150-200g tvrdeho syra, cierne korenie, vegeta, 1dl oleja, 1 prasok do peciva POSTUP PRÍPRAVY V prvom rade vas chcem ubezpecit, ze ked date muky bud menej alebo viac, vzdy to bude dobrotka. Ja som totiz urobila chybu a dala som namiesto 400g len 40g, potom je to take zeleninovejsie a stavnatejsie .........preto som upravila gramaz tak ako je teraz, pretoze je to dobre tak alebo tak...mne osobne chuti oveľa viac, ked je tej múky menej!!!.....Takze postup: vsetky prisady nastruhame, ci uz na tensom alebo hrubsom struhadle a zmiesame s ostatnymi prisadami, ja som ale syr dala po dopeceni na vrch, ale moze sa zamiesat aj do hmoty, pecieme pomaly do ruzova. Ak ale chcete docielit nadychanejsi nakyp, tak bielka vyslahajte a opatrne vmiesajte do hmoty a dajte upiect. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 63 návštěvníkov) Lucia H. (gupka) ID 9968 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (57) posledné: 14.8.2013, 18:10 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 465 (zobrazuje sa 351-360) | << predošlé 1,.,31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41,.,47 ďalšie >> |