![MIMIAUKCE.cz](http://img-new.mimibazar.sk/h/bs/i/cs2s.gif)
![]() |
končiace aukcie | ![]() ![]() |
návod na inzerciu | ![]() ![]() |
časté otázky | ![]() ![]() |
podmienky inzercie | ![]() ![]() |
ponuka reklamy | ![]() ![]() |
kontaktujte nás... | ![]() |
![]() |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy | ![]() |
|
|
|
Celkom: 38 (zobrazuje sa 21-30) | << predošlé 1, 2, 3, 4 ďalšie >> |
BEZLEPKOVÁ DIETA |
![]() Minibagetky - bezlepkovéPOTREBNÉ PRÍSADY 330 ml vlažnej vody, 1 PL oleja, 1 KL jablčného octu, 1 KL vlákniny Psylia, 400 g múky Mix B, 1KL cukru, 1KL soli, 1 droždie Dr. Oetker POSTUP PRÍPRAVY Prísady dáme do pekárničky a necháme si vymiesiť cesto, kto nemá pekárničku, može použiť mixér a miesi 4-5 min. Potom vyformujeme 6-8 ks bagetiek, prípadne žemličiek. Dáme kysnúť do rúry na 45 C na 30 min. Do rúry dáme aj nejaku malu misku alebo hrnček s vodou. Pečieme na 230C do zlatozlta. Žemličky sú po upečení makkučké, akurát kôrka bola taká chrumkavejšia. Našej Saške veľmi chutili. Počas kysnutia krásne narástli, pred tým mali výšku cca 2-3 cm a po upečení 6-7 cm. Pripomínaju sladké žemle Bon Matin, len nie sú sladké :) OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov) KOMENTÁRE (10) posledné: 30.5.2014, 8:43 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BEZLEPKOVÁ DIETA |
![]() Bezlepkové žemle a rožkyPOTREBNÉ PRÍSADY 250 g muky Mix B, 1/2 kl soli, 3 PL oleja, 200 ml vlažnej vody, 1 sáčik droždia Dr. Oetker POSTUP PRÍPRAVY V pekárničke si vymiesime cesto a mokrými rukami formujeme 6 ks žemličiek. Dáme na plech vyložený papierom na pečenie a dáme do rúry na 50 stupnov nakysnúť na polhodinku. Žemličky zdvojnásobia objem, potom prepneme na 200 stupňov pečieme 20-25 minút. Po upečení som ich potrela rozpusteným maslom - kôrka zmäkla a krásne voňajú. Žemličky sú chutné aj na druhý deň. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 9 návštěvníkov) KOMENTÁRE (4) posledné: 2.1.2011, 20:39 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BEZLEPKOVÁ DIETA |
![]() Slané tyčinky a šatôčkyPOTREBNÉ PRÍSADY 1 kelímok Bánoveckej pomazánky od Milsy, 1 kelímok múky Mix B od Scharu, 1 kl zarovnaná prášku do pečiva POSTUP PRÍPRAVY Z prísad vypracujeme cesto, ak sa lepí pridáme múku. Cesto dáme do chladu na 1-2 hodiny odležať. Rozvaľkáme na hrúbku 0.5-1 cm a nakrájame tyčinky prípadne štvorce, kt. naplníme lekvárom alebo inou plnkou. Potrieme rozšľahaným vajíčkom a tyčinky posypeme soľou, rascou, sezamom, kto, čo má rád. Recept som našla na stránke celiakia.sk a u nás sa osvedčil :) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 10 návštěvníkov) KOMENTÁRE (2) posledné: 19.1.2012, 13:37 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BEZLEPKOVÁ DIETA |
![]() Bezlepkové lievance - výbornéPOTREBNÉ PRÍSADY 150 ml vlažného mlieka, 5-10 g droždia Fala, 1 Pl cukru, štipka soli, 1 vajce, 60 g múky Mix C, 60 g múky Farina- obive múky od Scharu. POSTUP PRÍPRAVY Z mlieka, droždia a cukru urobime kvások, potom pridáme štipku soli, vajce , múku a rozmixujeme. Necháme nakysnúť 45 min. na teplom mieste (cesto zdvojnásobí objem). Na panvicu dáme trochu oleja a pečieme na stredne silnom plameni. Z tejto dávky vyjde cca 7 ks lievancov, možno aj viac ( nerobila som ich na lievancovej panvici). Upečené potrieme džemom, tvarohom a pod. Naozaj sú výborné a chutia aj "lepkáčom ". Dobrú chuť. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 23 návštěvníkov) KOMENTÁRE (5) posledné: 1.5.2020, 12:58 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BEZLEPKOVÁ DIETA |
![]() Fantastické bezlepkové croissanty s nutelouPOTREBNÉ PRÍSADY 180 ml mlieka, 1 vajce, 25 ml oleja, 300 g múky Mix B, 1 sáčik droždia Dr. Oetker, 1 kl cukru POSTUP PRÍPRAVY Uvedené prísady dáme do piecky v takom poradí, ako sú napísané a zapneme program Príprava cesta. Po vykysnutí si cesto rozdelíme na dve časti. Vyvaľkáme do kruhu o hrúbke 5 mm a radielkom rozdelíme na 8 trojuholníčkov. Dáme za lyžičku nutely a skrútime do tvaru croissantov. Dáme na plech a potrieme rozšľahaným vajíčkom. Pečieme na 230 C cca 15 min. Niekoľko kúskov som vybrala už po 7 min. a po vychladnutí som ich dala do mrazničky. Keď dostaneme nabudúce chuť, tak ich iba vyberieme, rozmrazíme a dopečieme. Určite vyskúšajte, sama som bola veľmi milo prekvapená výsledkom. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 55 návštěvníkov) KOMENTÁRE (29) posledné: 7.2.2014, 11:16 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BEZLEPKOVÁ DIETA |
![]() Adrianke k narodeninám - Bezlepková tortaPOTREBNÉ PRÍSADY Korpus- 4 vajcia, 230 g trstinoveho cukru, 1 dl mlieka, 1 dl oleja, 200 g bezlepkovej muky - zmiešala som 100 Mix C, 33 g Mantler, 33 g kukuričnej , 33 g ryžovej múky, 1 prášok do pečiva. Žltka vymiešame s cukrom, mliekom, olejom, pridáme múku s práškom do pečiva a nakoniec vyšlahané bielky. Pečieme na 180 C . Čokoládová plnka + banány Ríbezlový džem Maslový krém POSTUP PRÍPRAVY x ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) KOMENTÁRE (14) posledné: 13.2.2010, 20:31 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BEZLEPKOVÁ DIETA |
![]() Bezlepková bábovkaPOTREBNÉ PRÍSADY 280 g Mix C 250 g cukru- môže byť aj menej 3 vajcia 250 ml šľahačkovej smotany 1 prášok do pečiva štipka soli POSTUP PRÍPRAVY Vyšľaháme žltky s cukrom, pridáme múku s práškom do pečiva a smotanu, potom vyšľahame bielky so štipkou soli. Pečieme na 180 C 40-45 min. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 15 návštěvníkov) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BEZLEPKOVÁ DIETA |
![]() Bezlepkový perníkPOTREBNÉ PRÍSADY 250 g bábovky v prášku od Novalimu, 175 g múky Mantler bez laktózy, 100 g trstinového cukru, 1 prášok do pečiva, 1 kl sody bikarbony, 1 kl perníkového korenia, 4 vajcia, 60 ml oleja, 3 Pl medu, 150 ml mlieka, 50 g nasekaných vlašských orechov, hrozienka, rumová aroma POSTUP PRÍPRAVY Sypké prísady si zmiešame, vajcia vyšlaháme s olejom, pridáme do nich zohriate mlieko s medom a rumovú aromu. Vylejeme to do sypkých prísad a vyšlaháme, pridáme nasekané orechy a hrozienka. Cesto vylejeme na plech vyložený papierom na pečenie. Pečieme asi 20 - 30 min. na 180 C. Použila som menší plech s rozmermi 36 x 24 cm a koláčik mi narástol do výšky 4.5 cm. Perník sa dá aj prekrojiť a možeme ho potrieť lekvárom. Dobrú chuť! ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) KOMENTÁRE (1) posledné: 21.10.2009, 14:50 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BEZLEPKOVÁ DIETA |
![]() Kysnutý slivkový koláčPRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY Prísady sú rovnaké ako u pečených buchiet, ale teraz som zmiešala múku Mantler bez laktozy s Mix B pol na pol. POSTUP PRÍPRAVY V piecke si pripravíme cesto, necháme nakysnúť a keď bude dobre nakysnuté, rozložíme ho na olejom vymastený plech, poukladáme slivky (dávala som z kompotu) môžeme ich trochu zatlačiť do cesta a posypeme škoricovým a vanilkovým cukrom. Koláčik je dobrý aj na druhý deň, pokiaľ vam samozrejme ostane :-) OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BEZLEPKOVÁ DIETA |
![]() Bezlepková knedľaPOTREBNÉ PRÍSADY 330 g muky Mix B, 2 dcl vody, 1 vajce, 1/2 kocky droždia, 1 čl. soli, 1 čl cukru POSTUP PRÍPRAVY Všetky prísady som dala do pekarničky a zapla program priprava cesta. Po vykysnuti som mokrymi rukami vyformovala do tvaru knedle prípadne možeme rozdeliť na dve knedle a parila 25 min. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 18 návštěvníkov) KOMENTÁRE (17) posledné: 6.10.2012, 22:22 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 38 (zobrazuje sa 21-30) | << predošlé 1, 2, 3, 4 ďalšie >> |