![MIMIAUKCE.cz](http://img-new.mimibazar.sk/h/bs/i/cs2s.gif)
![]() |
končiace aukcie | ![]() ![]() |
návod na inzerciu | ![]() ![]() |
časté otázky | ![]() ![]() |
podmienky inzercie | ![]() ![]() |
ponuka reklamy | ![]() ![]() |
kontaktujte nás... | ![]() |
![]() |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy | ![]() |
Celkom: 1.252 (zobrazuje sa 361-370) | << predošlé 1,.,32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42,.,126 ďalšie >> |
POLIEVKY |
![]() Úžasná /diétna/ brokolicová polievka.POTREBNÉ PRÍSADY 150 g masla, 1 hlavička brokolice, 1 cibuľa, 3 strúčiky cesnaku,/ ja dávam viac cesnaku, my to tak máme radi/ soľ, ml.čierne korenie,rasca, majorán, rastlinný olej, zemiaky POSTUP PRÍPRAVY Brokolicu rozoberieme na ružičky a nakrájame na drobno. Cibuľu nakrájame, speníme na oleji, pridáme pokrájanú brokolicu a krátko pražíme. Zalejeme vriacou vodou,pridáme pokrájané zemiaky soľ a koreniny a varíme do mäkka.Po odstavení pridáme prelisovaný cesnak a majoránku ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 12 návštěvníkov) Katarína U. (kacena65) ID 86546 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (12) posledné: 17.12.2016, 7:58 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
POLIEVKY |
![]() Jarná zemiaková polievkaPOTREBNÉ PRÍSADY Potrebujeme (pre 4 osoby): 100 gramov posekaných vňatí (žihľava, petržlenový vňať, pažítka, špenát), 200 gramov zemiakov, 40 gramov masla a 2 lyžice hladkej múky (na zápražku), 1,5 l vývaru, 1 dcl šľahačkovej smotany, sušené hríby, drvená rasca, soľ, čierne korenie, solčanka POSTUP PRÍPRAVY Príprava je rýchla a veľmi jednoduchá. Presne tak, ako to mám rada. Bylinky nasekáme a krátko povaríme vo vývare s rascou a korením. Inak podľa receptu ide byliniek 100 gramov, ale nič sa nepokazí, keď sa dá viac. Zemiaky si očistíme a nakrájame na kocky. Pridáme variť do vývaru spolu s hríbmi, ktoré sme namočili vo vode a vyžmýkali. Spolu to povaríme cca 10 minút. Nakoniec pridáme zápražku, ktorú sme si urobili z masla a hladkej múky a zjemníme smotanou, ktorú nalejeme do polievky až tesne pred dokončením a krátko prevaríme. http://radostzvarenia.blogspot.com/2011/04/jarna-zemiakova-polievka.html ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov) Ludmila B. (milika4) ID 77960 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (4) posledné: 27.5.2011, 14:09 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
POLIEVKY |
![]() Polievka z mleteho bravcoveho masaPOTREBNÉ PRÍSADY 100-150g mleteho masa * sol,peps,sladka paprika* bravcovy bujon* mrkva(ja som dala z konzervy cca 150g) * mensi petrzlen * 1 strucik cesnaku * 1 mensia cibulka* petrzlenova vnat * pol hrste ryze POSTUP PRÍPRAVY Mlete maso dame do hrnca, zalejeme vodou a premyjeme dokladne. Premyte znova zalejeme asi 1-1,5 l vodyy, pridame sol,korenie,papriku* Dame varit asi na 15 minut. Medzitym si nachystame zeleninu, cibulku nakrajame, taktiez petrzlen aj mrkvu. Na oleji osmazime par minut spolu s cesnekom. Ked je hotovo, pridame do polievky plus bujon a ryza. Varime do zmaknutia. Ochutname a ak nam chyba solicka, dochutime. Na tanieri posypeme petrzlenovou vnatou. PS: mozno tu uz takyto recept je, tento som nasla v zivote, a troska upravila podla seba. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) Maria M. (misqs17) ID 166394 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
POLIEVKY |
![]() Výborná Staroanglická cibuľová polievkaPOTREBNÉ PRÍSADY * 60g masla * 900g cibule * 2 KL cukru * 2 PL Polohrubej múky * 1 KL sušeného tymianu * 1,75 l vývaru * 200g strúhaného syra * soľ a mleté čierne korenie podľa potreby POSTUP PRÍPRAVY Je to úplne jednoduchá a vynikajúca polievočka, ktorá skutočne pohladí žalúdok a dušu :-) * Cibuľku na masle chvíľu dusíme, po zmäknutí na ňu nasypeme cukor a smažíme vo veľkom hrnci do hneda.* Zaprášime múkou a chvíľku smažíme.* Prilejeme vývar, pridáme soľ, čierne korenie, tymian a varíme na miernom plameni cca 30 min.* Pred podávaním posypeme strúhaným syrom, ale výborná je aj bez. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 11 návštěvníkov) Zlatka B. (Zlatka1312) ID 174273 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (13) posledné: 9.8.2011, 14:45 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
POLIEVKY |
kvasnicove halusky do polievkyPRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY vid v postupe POSTUP PRÍPRAVY da sa robit kludne na panvici - na oleji uprazit cibulku s petrzlenovou vnatkou, pridat kocku kvasnic, nechat ju roztopit a odstavit z ohna. ked to vychladne, pridame 2 vajcia, sol, vegeta, cierne korenie, majoranka, trosku cervenej papriky, premiesat a zahustit prezlami. potom cez haluskovac do osolenej, ovegetenej vriacej vody. predtym do vody mozme dat varit mrkvicku, alebo hociaku zeleninku, nejake cestovinky a s tymi haluskami je to fajn, alebo aj samotne halusky iba. da sa tam vela obmienat tou zeleninou. DOBRU CHUT!!!! jaaj a ak mas zelerovu vnatku, mozes do polievky nakoniec trosku pridat. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) Monika H. (monulka) ID 2922 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (1) posledné: 23.8.2011, 8:29 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
POLIEVKY |
![]() Pravá liptovská kyslá polievkaPOTREBNÉ PRÍSADY Dnes som sa rozhodla doma robiť na obed kyslú kapustovú polievku a tak mi rozvoniava celý dom, že som sa rozhodla podeliť sa s vami o tento veľmi jednoduchý a pritom fantastický recept. Každý, kto ju raz ochutnal, už ju bude robiť stále! Čo budete potrebovať: Polievka: 500g údeného mäsa, 500g bravčovej krkovičky alebo 1 väčšie koleno, 2l kyslej vody z kapusty, 3l vody, hrsť sušených húb, 5 zemiakov, soľ, 1 paradajkový pretlak Bábka: 2 väčšie zemiaky, soľ, mleté čierne korenie, 1 lyžička cesnakovej pasty, hrubá múka, 30ml oleja, 1ČL prášku do pečiva, 1 vajce POSTUP PRÍPRAVY Polievka: Do hrnca si odoberieme zo súdka kapustovú vodu (môžeme pridať aj hrsť kapusty), pridáme mäso a dolejeme vodou doplna. Pridáme hrsť vopred namočených hríbikov a dáme variť . Keď polievka zovrie, znížime plameň a necháme pomaly variť. Asi po hodine pridáme celé očistené zemiaky strednej veľkosti, paradajkový pretlak a podľa potreby osolíme. Varíme ďalšiu hodinu. Asi 15 minút pred dovarením vložíme do polievky bábky, ktoré počas varenia vystúpia navrch a vtedy sú uvarené. Mäso a bábky vyberieme z polievky. Polievku podávame s uvarenými širokými rezancami a celým zemiakom. Ako druhé jedlo je plát mäsa s bábkou. Bábka: Zemiaky očistíme a postrúhame na hrubšom strúhadle. Pridáme trošku oleja, malú lyžičku prášku do pečiva, cesnak, soľ, trochu mletého čierneho korenia, vajce. Vymiešame a zahustíme múkou toľko, aby sa dali vytvarovať valčeky, ktoré hádžeme priamo do vriacej polievky. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 11 návštěvníkov) Alena M. (Alinka) ID 18244 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (14) posledné: 10.6.2013, 7:04 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
POLIEVKY |
![]() Polievka z kápie.POTREBNÉ PRÍSADY - 750 gramov kápie - 1 smotana na šľahanie (33%) - 1 kyslá smotana (16%) - solčanka, soľ, čierne korenie - 60 gramov masla - 2 lyžice hladkej múky - pažítka na ozdobenie - balzamikový ocot na dochutenie POSTUP PRÍPRAVY Recept na túto polievku som našla niekedy v jednom časopise, už si ani nepamätám v ktorom. Potom som na ňu úplne zabudla, až teraz som čítala recept od Olivera Andrássyho. Tá polievka bola síce odlišná, ale išla tam kápia, tak som si spomenula na túto super polievku. 1. Kápie umyjeme, nakrájame pozdĺžne na pásy a odstránime jadrovníky. Kápie dáme na plech (na papier na pečenie) a pri teplote 180 stupňov pečieme 20 minút. 2. V hrnci dáme pražiť maslo, pridáme upečené kápie, zalejeme 1 litrom horúcej vody a necháme variť. Dochutíme soľou, vegetou a čiernym korením. Povaríme cca 5 minút, potom rozmixujeme dohladka mixérom. 3. V sladkej smotane rozhabarkujeme hladkú múku a vlejeme do polievky. Ja lejem smotanu tak, že polievku na chvíľu odstavím na susedný horák a za stáleho miešania nalejem, aby sa nezrazila. 4. Polievku už len prehrejeme a môžme podávať. Na tanier ešte dávam lyžicu kyslej smotany, trochu balzamikového octu a ozdobím pažítkou. Podávam s hriankami, ktoré potriem maslom a cesnakom. http://radostzvarenia.blogspot.com/2011/04/polievka-z-kapie.html ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) Ludmila B. (milika4) ID 77960 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (2) posledné: 2.4.2011, 20:16 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
POLIEVKY |
![]() veľmi rýchla krémova polievkaPRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY 3pory ,1veľ.lyžica masla,500gramov zemiakov,,bujon,1pohár smotany na varenie,1žltok POSTUP PRÍPRAVY nakrájať por ,podusiť na masle,pridať olupane zemiačiky ,zaliať bujonom cca 1liter a variť ked je zelenina hotová ,rozmixovať ,pridať smotanu,dochutiť polievku a nakoniec pridať žltok OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) Erika O. (retro) ID 14453 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
POLIEVKY |
![]() Naša francúzska polievkaPOTREBNÉ PRÍSADY Zelenina podľa chuti (ja dávam mrkvu, pór, kaleráb, zemiak, petržlen, zeler), mleté mäso, olej, soľ, rascu, mletú papriku, kvôli autentickosti receptu je dobré dať aj zeleninový bujón alebo vegetu, petržlenová vňať. POSTUP PRÍPRAVY Na oleji si trošku osmažíme najskôr mleté mäso (dávam bravčové plece + bok, ale kľudne podľa chuti môžete nahradiť kuracím, hovädzím alebo králičím mäsom) a potom nakrájanú zeleninu (na kocky, krúžky, hranolky podľa toho koľko času máte na prípravu :-), pridáme rascu a červenú papriku a spolu ešte chvíľku osmažíme (nie dlho lebo paprika zhorkne). Zalejeme vodou a necháme prejsť varom, potom pridáme soľ a vegetu podľa chuti, stíšime plameň a varíme kým nieje zeleninka mäkká. Potom už len šupneme obľúbené cestovinky (my dávame domáce kocky od nagymamy :-), posypeme petržlenom a hotovo. Ak máte čas a zeleninku nakrájate na malé kúsky, polievka je rýchlo hotová a môžete ju podávať aj najmenším papkáčom (vtedy ale bez vegety a papriky). Ja som ju uvarila pre zarytých vyznávačov sáčkovej verzie a pozrite sa ako im chutilo :-) OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 11 návštěvníkov) Lucia H. (ludanka) ID 77560 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (16) posledné: 5.2.2014, 17:54 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
POLIEVKY |
![]() CIBUĽOVO-ZELEROVÁ...vynikajúca polievočkaPOTREBNÉ PRÍSADY 1 veľký zeler,3 stredné cibule,smotana na šľahanie,maslo alebo olivový olej,zeleninový bujón,opražené kocky chlebíka POSTUP PRÍPRAVY Tak a ideme na to :) Cibulu si nakrájame na mesiačiky,zeler na kocky.Do hrnca si dáme maslo alebo olivový olej,pridáme cibulu,zeler a chvílku popražíme.Zalejeme vodou (ale nie do plna,len tak aby bola zelenina zaliata).Pridáme bujón a necháme dusiť.Keď je zeler makký pridáme smotanu na šľahanie a chvílku prevaríme.Vezmeme ponorný mixér a všetko rozmixujeme do hladka.Šľahačka napení a polievka je nádherne krémová.Naberieme na tanier,pridáme opečený chlebík a podávame :)) Moje detičky túto polievku zbožňujú.Tak dobrú chuť prajem :))) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 13 návštěvníkov) Iveta S. (80000) ID 91886 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (8) posledné: 24.2.2013, 12:03 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 1.252 (zobrazuje sa 361-370) | << predošlé 1,.,32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42,.,126 ďalšie >> |