končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
Celkom: 427 (zobrazuje sa 291-300) | << predošlé 1,.,25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35,.,43 ďalšie >> |
ZAVÁRANINY |
Cesnaková pastaPOTREBNÉ PRÍSADY cesnak * olivový olej * soľ POSTUP PRÍPRAVY domáci recept na cesnakovú pastu, na ochutenie mäsa, do marinád a pod. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 14 návštěvníkov) Mirka M. (Myrca) ID 22115 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (8) posledné: 22.8.2010, 16:55 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ZAVÁRANINY |
Zavárané orechy – spôsob uskladnenia vylúpaných orechovPOTREBNÉ PRÍSADY vylúpané, vyschnuté vlašské orechy POSTUP PRÍPRAVY Orechy dáme do čistých suchých fliaš. Zavíčkujeme a sterilizujeme v pare 20 min. Vyberieme a prevrátime aby riadne chytilo víčko. Takto orechy nezostarnú, nezhorknú nezožltnú a vydržia celú zimu. Takto isto sa dajú zavariť aj sušené huby OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 13 návštěvníkov) Martina M. (mmj) ID 19672 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (12) posledné: 2.1.2021, 13:21 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ZAVÁRANINY |
STERILIZOVANÁ ČERVENÁ KAPUSTA k pečenému mäsu /polotovar/POTREBNÉ PRÍSADY 5kg červenej kapusty Nálev: 2 litre voda, 1/2 litra ocot, 120g soľ, 200g kryšt.cukor, 2dcl olej POSTUP PRÍPRAVY Kapustu nakrájame a zalejeme horúcim nálevom - všetky suroviny na nálev spolu rozvaríme. Občas premiešame a necháme stáť do vychladnutia. Dáme do pohárov uzatvorime a sterilizujeme cca 1/2 hodiny. Keď potrebujeme k mäsu postupujeme nasledovne: Na troche oleja orestujeme do sklovita na kocky nakrájanú cibuľu. Pridáme kapustu z pohára a dusíme do mäkka. Podľa chute pridáme mletú rascu, ocot, cukor - kto ako má rád. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 14 návštěvníkov) Helena B. (hela2) ID 37749 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (1) posledné: 6.3.2009, 8:47 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ZAVÁRANINY |
Jablkové čatniPOTREBNÉ PRÍSADY Cca 700 g očistených jabĺk, 1 veľká cibuľa, 2-3 strúčiky cesnaku, 50 g cukru, 2 dl jablkovej šťavy /100% džúsu/, 0,5 dl octu (alebo 2 dl bieleho vína), 2 rovné lyžičky mletého zázvoru, 1 rovná lyžička mletej škorice, trošku mletého chilli korenia - na špičku noža, 1 lyžička soli, 4-5 klinčekov, za hrsť hrozienok, 2 lyžice oleja POSTUP PRÍPRAVY Upravila som si recept na čatni tak, aby to nebolo ostré a príkre, aby to chutilo aj deťom. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 8 návštěvníkov) Adriana B. (Aďka27) ID 32431 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (19) posledné: 6.2.2016, 19:34 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ZAVÁRANINY |
JABLKOVÝ KOMPÓTPOTREBNÉ PRÍSADY jabĺčka, citróny, kryštálový cukor, voda, klinčeky POSTUP PRÍPRAVY Jabĺčka očistíme a nakrájame na mesiačiky. Z cukru a vody si uvaríme nálev ( na jeden hrček cukru idú dva hrnčeky vody) pridáme pár kúskov klinčekov necháme prevariť 2-3min. Odstavíme a necháme vychladnúť. Do pripravených fliaš dáme naspodok plátok citrónu, poukladáme pokrájané jabĺčka navrch dáme opäť plátok citrónu (aby nám jabĺčka nezhnedli). Zalejeme pripraveným vychladnutým nálevom (bez klinčekov tie vyhodíme). Dáme sterilizovať stačí 20min. A máme hotovo.... OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 12 návštěvníkov) Iveta P. (narcis26) ID 42855 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (5) posledné: 11.10.2013, 15:03 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ZAVÁRANINY |
PAPRIKOVA NATIERKA /na jednu davku/POTREBNÉ PRÍSADY 2 kg cervenej papriky,1 kg zelenej papriky,1/2 kg mrkvy,10 ks feferoniek,1 kg cibule,6 hlavok cesnaku,130 g cukru,130 g soli,1 flasu oleja,2 dl octu,2 lyzice horcice,2 lyzice mleteho cierneho korenia, POSTUP PRÍPRAVY Vsetku zeleninu umyjeme,ocistime,zomelieme / feferonky cele / a dame verit.Pridame cukor,sol,olej,ocot a hodinu varime.Dame vychladnut a potom vymiesame horcicu a mlete cierne korenie.Nalozime do poharov a dobre uzavrieme.Paprikove natierka je vyborna na chlebicky s maslom,ale aj ako pridavok do omacok a do stiav k mäsu. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci) Marta M. (burky55) ID 50886 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ZAVÁRANINY |
Nakladané paprikyPOTREBNÉ PRÍSADY červené papriky _____ NÁLEV: 1 l vody * 20 g soli * 2 dcl octu * ½ dcl oleja POSTUP PRÍPRAVY v obrázkovom postupe OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci) Mirka M. (Myrca) ID 22115 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (1) posledné: 9.2.2009, 20:02 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ZAVÁRANINY |
Jabkovo-bazový džem z báječnej ženyPOTREBNÉ PRÍSADY 600g zrelých plodov bazy čiernej , 400g jabĺk, 500g kryštálového cukru, 1čl škorice, 2-3 klinčeky , 1 balíček Gelfixu POSTUP PRÍPRAVY Strapce so zrelými bobuľami dôkladne umyjeme a oberieme. Pomôžeme si vidličkou. Bobule varíme vo väčšom hrnci 20 min, potom pridáme očistené na kocky nakrájané jablká, cukor klinčeky a škoricu. Varíme kým sa jablká nerozvaria a hmota nezhustne pridáme gelfix. Plníme do teplých pohárov. Dobre uzatvoríme necháme 3-4 hodiny otočené hore dnom, prípadne sterilizujeme 20 min pri 85 °C. Môžeme variť aj z čistých bobúľ bazy Pozor surové sú bobule sú pre deti jedovaté. Účinky jedu sa strácajú pri teplote nad 80 °C potom môžu ich papať aj drobci. Sú výborné na vypotenie a sú vynikajúce pri zápche. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 16 návštěvníkov) Martina M. (mmj) ID 19672 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (11) posledné: 9.7.2013, 17:13 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ZAVÁRANINY |
Nakladaná zelenina - bez sterilizáciePOTREBNÉ PRÍSADY 12 l vody, 3 l octu, 2 kg cukru, 40 dkg soli, ½ balíčku čierneho korenia, 1 PL horčičného semena- zrná, 3čl BORKÉN – (dostať v záhradkárskych potrebách), 15 -20 ks bobkového listu. POSTUP PRÍPRAVY Takto pripravený nálev necháme stáť 24 hodín. 4-5 krát premiešame (nevaríme). Naložíme akúkoľvek zeleninu okrem červenej kapusty, paradajok, cvikli. Ja som robila nálev z polovičnej dávky. Je to kyslá zeleninka. Keď odjeme môžeme pridať zeleninu znovu. Táto zeleninka vydrží do jari. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 26 návštěvníkov) Martina M. (mmj) ID 19672 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (44) posledné: 24.9.2011, 16:49 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ZAVÁRANINY |
Sušené paradajkyPOTREBNÉ PRÍSADY 1 kg väčších rajčín, olivový olej, obyčajný olej, 1ČL soli, štipka práš. cukru, timián alebo iná zmes korenia, 1 pollitrový, alebo 2 štvrťlitrové poháre POSTUP PRÍPRAVY Rajčiny umyjeme, rozdelíme na štvrťky a vydlabeme jadierka (môžeme z nich neskôr uvariť polievku). Poukladáme ny vymastený plech a posypeme zmesou soli a cukru. Pokvapkáme olivovým olejom. Dáme do rúry a pri pootvorených dvierkach sušíme 3,5 - 4 hod. Ešte teplá rajčiny poukladáme do pohárov, zasypeme korením, zalejeme obyčajným olejom a zatvoríme. Odložíme až do zimy. Sú parádne (o: ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 7 návštěvníkov) Lenka D. (laugaricio) ID 11298 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (4) posledné: 24.8.2011, 21:47 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 427 (zobrazuje sa 291-300) | << predošlé 1,.,25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35,.,43 ďalšie >> |