. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY > ZAVÁRANINY

NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 427 (zobrazuje sa 291-300)<< predošlé 1,.,25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35,.,43 ďalšie >>

ZAVÁRANINY

Cesnaková pasta



POTREBNÉ PRÍSADY

cesnak * olivový olej * soľ

POSTUP PRÍPRAVY

domáci recept na cesnakovú pastu, na ochutenie mäsa, do marinád a pod.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 14 návštěvníkov)

Mirka M. (Myrca) ID 22115 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (8) posledné: 22.8.2010, 16:55 | PRIDAŤ KOMENTÁR

ZAVÁRANINY

Zavárané orechy – spôsob uskladnenia vylúpaných orechov



POTREBNÉ PRÍSADY

vylúpané, vyschnuté vlašské orechy

POSTUP PRÍPRAVY

Orechy dáme do čistých suchých fliaš. Zavíčkujeme a sterilizujeme v pare 20 min. Vyberieme a prevrátime aby riadne chytilo víčko. Takto orechy nezostarnú, nezhorknú nezožltnú a vydržia celú zimu. Takto isto sa dajú zavariť aj sušené huby

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 13 návštěvníkov)

Martina M. (mmj) ID 19672 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (12) posledné: 2.1.2021, 13:21 | PRIDAŤ KOMENTÁR

ZAVÁRANINY

STERILIZOVANÁ ČERVENÁ KAPUSTA k pečenému mäsu /polotovar/



POTREBNÉ PRÍSADY

5kg červenej kapusty Nálev: 2 litre voda, 1/2 litra ocot, 120g soľ, 200g kryšt.cukor, 2dcl olej

POSTUP PRÍPRAVY

Kapustu nakrájame a zalejeme horúcim nálevom - všetky suroviny na nálev spolu rozvaríme. Občas premiešame a necháme stáť do vychladnutia. Dáme do pohárov uzatvorime a sterilizujeme cca 1/2 hodiny.
Keď potrebujeme k mäsu postupujeme nasledovne:
Na troche oleja orestujeme do sklovita na kocky nakrájanú cibuľu. Pridáme kapustu z pohára a dusíme
do mäkka. Podľa chute pridáme mletú rascu, ocot, cukor - kto ako má rád.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 14 návštěvníkov)

Helena B. (hela2) ID 37749 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (1) posledné: 6.3.2009, 8:47 | PRIDAŤ KOMENTÁR

ZAVÁRANINY

Jablkové čatni



POTREBNÉ PRÍSADY

Cca 700 g očistených jabĺk, 1 veľká cibuľa, 2-3 strúčiky cesnaku, 50 g cukru, 2 dl jablkovej šťavy /100% džúsu/, 0,5 dl octu (alebo 2 dl bieleho vína), 2 rovné lyžičky mletého zázvoru, 1 rovná lyžička mletej škorice, trošku mletého chilli korenia - na špičku noža, 1 lyžička soli, 4-5 klinčekov, za hrsť hrozienok, 2 lyžice oleja

POSTUP PRÍPRAVY

Upravila som si recept na čatni tak, aby to nebolo ostré a príkre, aby to chutilo aj deťom.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 8 návštěvníkov)

Adriana B. (Aďka27) ID 32431 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (19) posledné: 6.2.2016, 19:34 | PRIDAŤ KOMENTÁR

ZAVÁRANINY

JABLKOVÝ KOMPÓT



POTREBNÉ PRÍSADY

jabĺčka, citróny, kryštálový cukor, voda, klinčeky

POSTUP PRÍPRAVY

Jabĺčka očistíme a nakrájame na mesiačiky. Z cukru a vody si uvaríme nálev ( na jeden hrček cukru idú dva hrnčeky vody) pridáme pár kúskov klinčekov necháme prevariť 2-3min. Odstavíme a necháme vychladnúť. Do pripravených fliaš dáme naspodok plátok citrónu, poukladáme pokrájané jabĺčka navrch dáme opäť plátok citrónu (aby nám jabĺčka nezhnedli). Zalejeme pripraveným vychladnutým nálevom (bez klinčekov tie vyhodíme). Dáme sterilizovať stačí 20min. A máme hotovo....

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 12 návštěvníkov)

Iveta P. (narcis26) ID 42855 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (5) posledné: 11.10.2013, 15:03 | PRIDAŤ KOMENTÁR

ZAVÁRANINY

PAPRIKOVA NATIERKA /na jednu davku/



POTREBNÉ PRÍSADY

2 kg cervenej papriky,1 kg zelenej papriky,1/2 kg mrkvy,10 ks feferoniek,1 kg cibule,6 hlavok cesnaku,130 g cukru,130 g soli,1 flasu oleja,2 dl octu,2 lyzice horcice,2 lyzice mleteho cierneho korenia,

POSTUP PRÍPRAVY

Vsetku zeleninu umyjeme,ocistime,zomelieme / feferonky cele / a dame verit.Pridame cukor,sol,olej,ocot a hodinu varime.Dame vychladnut a potom vymiesame horcicu a mlete cierne korenie.Nalozime do poharov a dobre uzavrieme.Paprikove natierka je vyborna na chlebicky s maslom,ale aj ako pridavok do omacok a do stiav k mäsu.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci)

Marta M. (burky55) ID 50886 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

ZAVÁRANINY

Nakladané papriky



POTREBNÉ PRÍSADY

červené papriky _____ NÁLEV: 1 l vody * 20 g soli * 2 dcl octu * ½ dcl oleja

POSTUP PRÍPRAVY

v obrázkovom postupe

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci)

Mirka M. (Myrca) ID 22115 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (1) posledné: 9.2.2009, 20:02 | PRIDAŤ KOMENTÁR

ZAVÁRANINY

Jabkovo-bazový džem z báječnej ženy



POTREBNÉ PRÍSADY

600g zrelých plodov bazy čiernej , 400g jabĺk, 500g kryštálového cukru, 1čl škorice, 2-3 klinčeky , 1 balíček Gelfixu

POSTUP PRÍPRAVY

Strapce so zrelými bobuľami dôkladne umyjeme a oberieme. Pomôžeme si vidličkou. Bobule varíme vo väčšom hrnci 20 min, potom pridáme očistené na kocky nakrájané jablká, cukor klinčeky a škoricu. Varíme kým sa jablká nerozvaria a hmota nezhustne pridáme gelfix. Plníme do teplých pohárov. Dobre uzatvoríme necháme 3-4 hodiny otočené hore dnom, prípadne sterilizujeme 20 min pri 85 °C.
Môžeme variť aj z čistých bobúľ bazy



Pozor surové sú bobule sú pre deti jedovaté. Účinky jedu sa strácajú pri teplote nad 80 °C potom môžu ich papať aj drobci. Sú výborné na vypotenie a sú vynikajúce pri zápche.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 16 návštěvníkov)

Martina M. (mmj) ID 19672 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (11) posledné: 9.7.2013, 17:13 | PRIDAŤ KOMENTÁR

ZAVÁRANINY

Nakladaná zelenina - bez sterilizácie



POTREBNÉ PRÍSADY

12 l vody, 3 l octu, 2 kg cukru, 40 dkg soli, ½ balíčku čierneho korenia, 1 PL horčičného semena- zrná, 3čl BORKÉN – (dostať v záhradkárskych potrebách), 15 -20 ks bobkového listu.

POSTUP PRÍPRAVY

Takto pripravený nálev necháme stáť 24 hodín. 4-5 krát premiešame (nevaríme). Naložíme akúkoľvek zeleninu okrem červenej kapusty, paradajok, cvikli.

Ja som robila nálev z polovičnej dávky. Je to kyslá zeleninka. Keď odjeme môžeme pridať zeleninu znovu. Táto zeleninka vydrží do jari.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 26 návštěvníkov)

Martina M. (mmj) ID 19672 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (44) posledné: 24.9.2011, 16:49 | PRIDAŤ KOMENTÁR

ZAVÁRANINY

Sušené paradajky



POTREBNÉ PRÍSADY

1 kg väčších rajčín, olivový olej, obyčajný olej, 1ČL soli, štipka práš. cukru, timián alebo iná zmes korenia, 1 pollitrový, alebo 2 štvrťlitrové poháre

POSTUP PRÍPRAVY

Rajčiny umyjeme, rozdelíme na štvrťky a vydlabeme jadierka (môžeme z nich neskôr uvariť polievku). Poukladáme ny vymastený plech a posypeme zmesou soli a cukru. Pokvapkáme olivovým olejom. Dáme do rúry a pri pootvorených dvierkach sušíme 3,5 - 4 hod. Ešte teplá rajčiny poukladáme do pohárov, zasypeme korením, zalejeme obyčajným olejom a zatvoríme. Odložíme až do zimy. Sú parádne (o:

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 7 návštěvníkov)

Lenka D. (laugaricio) ID 11298 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (4) posledné: 24.8.2011, 21:47 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 427 (zobrazuje sa 291-300)<< predošlé 1,.,25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35,.,43 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesta
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu