. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY > ZAVÁRANINY

NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 427 (zobrazuje sa 251-260)<< predošlé 1,.,21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31,.,43 ďalšie >>

ZAVÁRANINY

Fazuľová konzerva s párkom



POTREBNÉ PRÍSADY

1/2 kg fazule; 1 kg paradajky; 1 kg papriky; 1 kg cibule; 1/2 kg párky; 1 deko; 2 dcl ocot; 2 1/2 dcl oleja; 20 dkg cukru; 2 PL sójová omáčka; feferóny podľa chuti.

POSTUP PRÍPRAVY

Fazuľu zvlášť uvaríme namäkko. Paradajky, papriky, cibuľu nakrájame a posypeme cukrom, preosiatym dekom, octom, olejom, sójovou omáčkou a všetko dusíme 20 minút. Potom pridáme uvarenú fazuľu a dusíme ešte 5-10 minút.
Sterilizujeme.
P.S.: Ak sa čudujete, kde sú párky :-)) tak nie sú napísané preto, lebo u nás sa to zvyklo zasterilizovať takto bez párkov a a tie sme si pridávali čerstvé uvarené do prihriatej konzervy. Ale kto chce, môže si ich pridať rovno do konzervy a zasterilizovať to tak. Párky sú však citlivé na teplo - všimnite si, aké sú napr. v konzerve "trenčiansky párok s fazuľou", také mazľavé, bez skusu.... Preto sme to robili radšej takto a bolo to vážne výborné :-))
No a pokiaľ ide o feferónky - tie sme nedávali, ale dospelí si jedlo "doštipľavili" podľa chuti rovno na tanieri

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

Renáta I. (Dobrota) ID 41578 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (4) posledné: 18.8.2009, 7:29 | PRIDAŤ KOMENTÁR

ZAVÁRANINY

Horčica - superská k mäsu



POTREBNÉ PRÍSADY

1,5 kg očistenej cukety, 1 kg paradajok /môžu byť aj žlté odrody/, 0,25 kg papriky, 3 cibule, 1 hlávka cesnaku, 5-6 feferóniek - základ. Potom: 0,25 lit. oleja, 1 dl octu, 150 g kryšt. cukru, 50 g soli, 1 malá lyžička mletého čierneho korenia, 1 malá lyžička sladkej papriky, 1/2 balenia horčice,

POSTUP PRÍPRAVY

Základné suroviny pomelieme, pridáme ostatné, varíme 1 hodinu, rozmixujeme, plníme do pohárov. Sterilizujeme krátko, len aby chytilo viečko, prípadne šupneme do umývačky riadu.
Ak by bola horčica riedka, môžeme zahustiť Solamylom /rozpusteného v troche vody/.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci)

Tina H. (kokaZM) ID 102821 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (2) posledné: 6.2.2010, 11:26 | PRIDAŤ KOMENTÁR

ZAVÁRANINY

Rajčinový pretlak



POTREBNÉ PRÍSADY

rajčiny v akom kolvek množstve

POSTUP PRÍPRAVY

poumývané rajčiny nakrájame,dáme dusit,potom pomixujeme,prepasírujeme a dáme to hrnca varit ešte 30min,potom plníme do pohárov ale stále máme hrniec na sporáku....dávame do suchého dúnctu...

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov)

lucia h. (3bitka) ID 69705 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (9) posledné: 28.8.2011, 22:04 | PRIDAŤ KOMENTÁR

ZAVÁRANINY

Paprika v oleji



POTREBNÉ PRÍSADY

na 5kg papriky ide 2L vody 3dcl olej 0,5L ocot 2 PLcukru za hrst soli

POSTUP PRÍPRAVY

v náleve varit 4min podla hrúbky papriky...dávat do pohárov trošku natlačit,prikryt vrchnákom lež sa nedovaria všetky papriky...a potom doliat vodu do nálevu(treba si zapametat kolko tam bolo ),prevarit...no a podolievat do pohárov a uzavriet a dat do dúnctu....nechat vychladnút..
ja som robila z polovičnej dávky,a kedže som ju málo natlačila tak mi chýbal nálev ,ale to nevadí..dorobila som si..robila som ho prvý raz,do teraz to robila moja mamina ale aj ja musím neako začat..xixiix...tento nálev používame už vééélmi dlho...a je dobrý....

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

lucia h. (3bitka) ID 69705 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

ZAVÁRANINY

ribezľový sirup



POTREBNÉ PRÍSADY

5kg červených ribezlí, 3l vody , 3dcl. octu , na 1l štavy 800g cukru

POSTUP PRÍPRAVY

3 l vody + 3 dcl octu prevaríme, necháme vychladnúť a zalejem mierne rozpučené odstopkované ribezle, necháme stáť 24 hodín. po scedení cez gázu alebo husté sito pridáme na 1l štavy, 800g kryš.cukru . necháme rozpustiť, zohrejeme na bod varu a horúce nalievame do fliaš, uzatvorime a dáme naležato vychladnúť.

sirup sa nekazí, nemusíte dávať do neho žiadnu chémiu- veľmi dobrý pre detičky. ja používam 1/2 l fľaše od pálenky s kovovými (originál) uzávermi. najlepšie tesnia.

dobrú chuť.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov)

Jana B. (naja32) ID 104317 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (2) posledné: 24.9.2012, 21:12 | PRIDAŤ KOMENTÁR

ZAVÁRANINY

Znojemské uhorky



POTREBNÉ PRÍSADY

Na 1 fľašu: 5 ks čierne korenie celé * 5 ks nové korenie * 3 ks bobkový list * 7 KL cukru * 1 KL soli * 1 dcl octu _____ Na dno fľaše sa môže dať: kôpor, mrkva, cibuľa, chren, cesnak

POSTUP PRÍPRAVY

Do fľaše uložíme uhorky, zalejeme octom, dolejeme vodu po okraj, zatvoríme a dáme sterilizovať - cca 10 minút.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 8 návštěvníkov)

Mirka M. (Myrca) ID 22115 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (2) posledné: 4.9.2009, 22:24 | PRIDAŤ KOMENTÁR

ZAVÁRANINY

cuketové čatné



POTREBNÉ PRÍSADY

2 kg cukiet, 1 kg paradojok, 1 kg papriky , soľ, ale množstvo a pomer zeleniny si môžete zmeniť podľa chuti. Ak máte radi ostré, tak aj pár baraních rohov alebo feferoniek.

POSTUP PRÍPRAVY

Cukety ošúpeme a vyberieme stred (mlade cukety môžeme použiť celé), nastrúhame ich na hrubé rezance, papriky a paradajky nakrájame na drobno. Dáme ich do hrnca, pridáme soľ a varíme neprikryté, kým všetko nezmäkne. Potom ich vložíme do pohárov a sterilizujeme 20 minút pri 80˚C.
Vlani som do toho dávala ešte aj nakrájanú brokolicu a ačokču, lebo sa mi jej urodilo neúrekom.
Čatné používam miesto kečupu na špagety. Pripravujem to tak, že na olej a cibuľku dám čatné, nechám prevrieť a rozmixujem ponorným mixerom alebo roztlačím "mačkadlom" na zemiaky, nechám zasa len prevrieť a potom pridám roztlačený cesnak, ale ten už nevarím.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

Jarmila P. (jatea) ID 106659 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (5) posledné: 18.9.2012, 15:06 | PRIDAŤ KOMENTÁR

ZAVÁRANINY

Náš domáci kečup- výborný



POTREBNÉ PRÍSADY

1kg rajčín, 500g jabĺk, 1 stredne veľká až väčšia cvikla, 250 g cibule, 5 strúčikov cesnaku, 4 bobkové listy, 5 guliek čierneho korenia, 6 guliek nového korenie, 200 g kryštálového cukru, 3 čajové lyžičky soli, 50-100 ml octu, 1 feferónka, 1 čajová lyžička mletého čierneho korenia, 1 polievková lyžica červenej papriky

POSTUP PRÍPRAVY

Všetky suroviny pokrájame na menšie kúsky a dáme variť za stáleho miešania, aby nám hmota neprihorela... na miernom plameni varíme asi cca pol hodinku, kým nám všetko pekne nezmäkne, potom rozmixujeme ponorným mixérom a prepasírujeme, potom ochutnajte či nechcete ešte dokoreniť a nechajte ešte raz prejsť varom. Nakoniec nalejeme do pohárov a sterilizujeme.
Kečup ma fakt výbornú chuť a krásnu farbu vďaka cvikle, sme sa ho tohto roku nevedeli dojesť :-)))
Snáď ešte, že suroviny sú také orientačné, ak dáte trošku viac jabĺk nič sa nestane, ak máte radi pikantnejšie, dajte viac feferóniek (alebo chilli papričiek). akurát cukru dajte zo začiatku menej, aby ste potom nemali veľmi sladké (neviem aké sladké jablká dávate, tak preto). dúfam, že aj vám bude chutiť ,)

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 24 návštěvníkov)

jana j. (Janushinka) ID 30839 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (11) posledné: 2.9.2016, 20:01 | PRIDAŤ KOMENTÁR

ZAVÁRANINY

Červené ríbezle nahusto /ako brusnice/



POTREBNÉ PRÍSADY

červené ríbezle, cukor

POSTUP PRÍPRAVY

Odstopkované umyté ríbezle dáme variť do hrnca so sendvičovým dnom, na 1kg ríbezlí pridáme 1/2kg cukru, nepridávame vodu. Občas premiešame, po zovretí varíme ešte 5 minút. Plníme do čistých malých fliaš na zaváranie, otočíme na 2-3 minúty hore dnom, hotovo :) Podávame k mäsu alebo použijeme na prípravu dezertov - želé, zmrzlinový pohár.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

Mária M. (majkatorka) ID 10016 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (2) posledné: 24.6.2014, 19:15 | PRIDAŤ KOMENTÁR

ZAVÁRANINY

Sterilizovane lečo s cibulou



POTREBNÉ PRÍSADY

2 dcl oleja,500 g cibule,2 kg papriky,2,5-3 kg paradajok,2 čl soli

POSTUP PRÍPRAVY

Všetko si nakrajame (ja som to hodila do robota,bolo to raz -dva),cibulu podusime na oleji do sklovita,pridame papriku,paradajky,poriadne zamiešame a nakladame do poharov ešte horuce..Sterilizujeme 15 min od bodu varu. Lečo je chutovo vyborne,použivam ho cez zimu do duseneho maska ,alebo len tak s vajičkami a davam ho aj na pizzu..

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov)

Marta G. (Egreska) ID 53992 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (6) posledné: 18.6.2011, 12:21 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 427 (zobrazuje sa 251-260)<< predošlé 1,.,21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31,.,43 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesta
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu