![MIMIAUKCE.cz](http://img-new.mimibazar.sk/h/bs/i/cs2s.gif)
![]() |
končiace aukcie | ![]() ![]() |
návod na inzerciu | ![]() ![]() |
časté otázky | ![]() ![]() |
podmienky inzercie | ![]() ![]() |
ponuka reklamy | ![]() ![]() |
kontaktujte nás... | ![]() |
![]() |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy | ![]() |
Celkom: 427 (zobrazuje sa 251-260) | << predošlé 1,.,21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31,.,43 ďalšie >> |
ZAVÁRANINY |
Fazuľová konzerva s párkomPOTREBNÉ PRÍSADY 1/2 kg fazule; 1 kg paradajky; 1 kg papriky; 1 kg cibule; 1/2 kg párky; 1 deko; 2 dcl ocot; 2 1/2 dcl oleja; 20 dkg cukru; 2 PL sójová omáčka; feferóny podľa chuti. POSTUP PRÍPRAVY Fazuľu zvlášť uvaríme namäkko. Paradajky, papriky, cibuľu nakrájame a posypeme cukrom, preosiatym dekom, octom, olejom, sójovou omáčkou a všetko dusíme 20 minút. Potom pridáme uvarenú fazuľu a dusíme ešte 5-10 minút. Sterilizujeme. P.S.: Ak sa čudujete, kde sú párky :-)) tak nie sú napísané preto, lebo u nás sa to zvyklo zasterilizovať takto bez párkov a a tie sme si pridávali čerstvé uvarené do prihriatej konzervy. Ale kto chce, môže si ich pridať rovno do konzervy a zasterilizovať to tak. Párky sú však citlivé na teplo - všimnite si, aké sú napr. v konzerve "trenčiansky párok s fazuľou", také mazľavé, bez skusu.... Preto sme to robili radšej takto a bolo to vážne výborné :-)) No a pokiaľ ide o feferónky - tie sme nedávali, ale dospelí si jedlo "doštipľavili" podľa chuti rovno na tanieri ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) Renáta I. (Dobrota) ID 41578 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (4) posledné: 18.8.2009, 7:29 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ZAVÁRANINY |
Horčica - superská k mäsuPOTREBNÉ PRÍSADY 1,5 kg očistenej cukety, 1 kg paradajok /môžu byť aj žlté odrody/, 0,25 kg papriky, 3 cibule, 1 hlávka cesnaku, 5-6 feferóniek - základ. Potom: 0,25 lit. oleja, 1 dl octu, 150 g kryšt. cukru, 50 g soli, 1 malá lyžička mletého čierneho korenia, 1 malá lyžička sladkej papriky, 1/2 balenia horčice, POSTUP PRÍPRAVY Základné suroviny pomelieme, pridáme ostatné, varíme 1 hodinu, rozmixujeme, plníme do pohárov. Sterilizujeme krátko, len aby chytilo viečko, prípadne šupneme do umývačky riadu. Ak by bola horčica riedka, môžeme zahustiť Solamylom /rozpusteného v troche vody/. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) Tina H. (kokaZM) ID 102821 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (2) posledné: 6.2.2010, 11:26 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ZAVÁRANINY |
![]() Rajčinový pretlakPOTREBNÉ PRÍSADY rajčiny v akom kolvek množstve POSTUP PRÍPRAVY poumývané rajčiny nakrájame,dáme dusit,potom pomixujeme,prepasírujeme a dáme to hrnca varit ešte 30min,potom plníme do pohárov ale stále máme hrniec na sporáku....dávame do suchého dúnctu... OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov) lucia h. (3bitka) ID 69705 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (9) posledné: 28.8.2011, 22:04 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ZAVÁRANINY |
![]() Paprika v olejiPOTREBNÉ PRÍSADY na 5kg papriky ide 2L vody 3dcl olej 0,5L ocot 2 PLcukru za hrst soli POSTUP PRÍPRAVY v náleve varit 4min podla hrúbky papriky...dávat do pohárov trošku natlačit,prikryt vrchnákom lež sa nedovaria všetky papriky...a potom doliat vodu do nálevu(treba si zapametat kolko tam bolo ),prevarit...no a podolievat do pohárov a uzavriet a dat do dúnctu....nechat vychladnút.. ja som robila z polovičnej dávky,a kedže som ju málo natlačila tak mi chýbal nálev ,ale to nevadí..dorobila som si..robila som ho prvý raz,do teraz to robila moja mamina ale aj ja musím neako začat..xixiix...tento nálev používame už vééélmi dlho...a je dobrý.... OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) lucia h. (3bitka) ID 69705 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ZAVÁRANINY |
ribezľový sirupPOTREBNÉ PRÍSADY 5kg červených ribezlí, 3l vody , 3dcl. octu , na 1l štavy 800g cukru POSTUP PRÍPRAVY 3 l vody + 3 dcl octu prevaríme, necháme vychladnúť a zalejem mierne rozpučené odstopkované ribezle, necháme stáť 24 hodín. po scedení cez gázu alebo husté sito pridáme na 1l štavy, 800g kryš.cukru . necháme rozpustiť, zohrejeme na bod varu a horúce nalievame do fliaš, uzatvorime a dáme naležato vychladnúť. sirup sa nekazí, nemusíte dávať do neho žiadnu chémiu- veľmi dobrý pre detičky. ja používam 1/2 l fľaše od pálenky s kovovými (originál) uzávermi. najlepšie tesnia. dobrú chuť. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov) Jana B. (naja32) ID 104317 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (2) posledné: 24.9.2012, 21:12 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ZAVÁRANINY |
![]() Znojemské uhorkyPOTREBNÉ PRÍSADY Na 1 fľašu: 5 ks čierne korenie celé * 5 ks nové korenie * 3 ks bobkový list * 7 KL cukru * 1 KL soli * 1 dcl octu _____ Na dno fľaše sa môže dať: kôpor, mrkva, cibuľa, chren, cesnak POSTUP PRÍPRAVY Do fľaše uložíme uhorky, zalejeme octom, dolejeme vodu po okraj, zatvoríme a dáme sterilizovať - cca 10 minút. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 8 návštěvníkov) Mirka M. (Myrca) ID 22115 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (2) posledné: 4.9.2009, 22:24 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ZAVÁRANINY |
cuketové čatnéPOTREBNÉ PRÍSADY 2 kg cukiet, 1 kg paradojok, 1 kg papriky , soľ, ale množstvo a pomer zeleniny si môžete zmeniť podľa chuti. Ak máte radi ostré, tak aj pár baraních rohov alebo feferoniek. POSTUP PRÍPRAVY Cukety ošúpeme a vyberieme stred (mlade cukety môžeme použiť celé), nastrúhame ich na hrubé rezance, papriky a paradajky nakrájame na drobno. Dáme ich do hrnca, pridáme soľ a varíme neprikryté, kým všetko nezmäkne. Potom ich vložíme do pohárov a sterilizujeme 20 minút pri 80˚C. Vlani som do toho dávala ešte aj nakrájanú brokolicu a ačokču, lebo sa mi jej urodilo neúrekom. Čatné používam miesto kečupu na špagety. Pripravujem to tak, že na olej a cibuľku dám čatné, nechám prevrieť a rozmixujem ponorným mixerom alebo roztlačím "mačkadlom" na zemiaky, nechám zasa len prevrieť a potom pridám roztlačený cesnak, ale ten už nevarím. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) Jarmila P. (jatea) ID 106659 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (5) posledné: 18.9.2012, 15:06 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ZAVÁRANINY |
![]() Náš domáci kečup- výbornýPOTREBNÉ PRÍSADY 1kg rajčín, 500g jabĺk, 1 stredne veľká až väčšia cvikla, 250 g cibule, 5 strúčikov cesnaku, 4 bobkové listy, 5 guliek čierneho korenia, 6 guliek nového korenie, 200 g kryštálového cukru, 3 čajové lyžičky soli, 50-100 ml octu, 1 feferónka, 1 čajová lyžička mletého čierneho korenia, 1 polievková lyžica červenej papriky POSTUP PRÍPRAVY Všetky suroviny pokrájame na menšie kúsky a dáme variť za stáleho miešania, aby nám hmota neprihorela... na miernom plameni varíme asi cca pol hodinku, kým nám všetko pekne nezmäkne, potom rozmixujeme ponorným mixérom a prepasírujeme, potom ochutnajte či nechcete ešte dokoreniť a nechajte ešte raz prejsť varom. Nakoniec nalejeme do pohárov a sterilizujeme. Kečup ma fakt výbornú chuť a krásnu farbu vďaka cvikle, sme sa ho tohto roku nevedeli dojesť :-))) Snáď ešte, že suroviny sú také orientačné, ak dáte trošku viac jabĺk nič sa nestane, ak máte radi pikantnejšie, dajte viac feferóniek (alebo chilli papričiek). akurát cukru dajte zo začiatku menej, aby ste potom nemali veľmi sladké (neviem aké sladké jablká dávate, tak preto). dúfam, že aj vám bude chutiť ,) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 24 návštěvníkov) jana j. (Janushinka) ID 30839 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (11) posledné: 2.9.2016, 20:01 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ZAVÁRANINY |
![]() Červené ríbezle nahusto /ako brusnice/POTREBNÉ PRÍSADY červené ríbezle, cukor POSTUP PRÍPRAVY Odstopkované umyté ríbezle dáme variť do hrnca so sendvičovým dnom, na 1kg ríbezlí pridáme 1/2kg cukru, nepridávame vodu. Občas premiešame, po zovretí varíme ešte 5 minút. Plníme do čistých malých fliaš na zaváranie, otočíme na 2-3 minúty hore dnom, hotovo :) Podávame k mäsu alebo použijeme na prípravu dezertov - želé, zmrzlinový pohár. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) Mária M. (majkatorka) ID 10016 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (2) posledné: 24.6.2014, 19:15 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ZAVÁRANINY |
![]() Sterilizovane lečo s cibulouPOTREBNÉ PRÍSADY 2 dcl oleja,500 g cibule,2 kg papriky,2,5-3 kg paradajok,2 čl soli POSTUP PRÍPRAVY Všetko si nakrajame (ja som to hodila do robota,bolo to raz -dva),cibulu podusime na oleji do sklovita,pridame papriku,paradajky,poriadne zamiešame a nakladame do poharov ešte horuce..Sterilizujeme 15 min od bodu varu. Lečo je chutovo vyborne,použivam ho cez zimu do duseneho maska ,alebo len tak s vajičkami a davam ho aj na pizzu.. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov) Marta G. (Egreska) ID 53992 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (6) posledné: 18.6.2011, 12:21 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 427 (zobrazuje sa 251-260) | << predošlé 1,.,21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31,.,43 ďalšie >> |