končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže 1 | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
Celkom: 1.324 (zobrazuje sa 1271-1280) | << predošlé 1,.,123, 124, 125, 126, 127, 128, 129, 130, 131, 132, 133 ďalšie >> |
CUKROVINKY |
Nezbedne ociPOTREBNÉ PRÍSADY Na jednu hmotu: 2 vajcia , vanilkovy cukor, dve lyzice praskoveho cukru, 50 gramov maslana druhu hmotu: 200 gramov cokolady( ja zvyknem davat milku,alebo mliecnu), 200 gramov praskoveho cukru, 100 gramov mandle nesolene mlete, 3 lyzice rumu, 2 bielka (nie uvarene samozrejme) :-))) a este 100 gramov cokolady na obalovanie POSTUP PRÍPRAVY Tento receptik mi raz odkialsi doniesla moja svagrinka Matka.. z roboty, ci odkial?? :-)) a je to super.. stalo sa to mojou "najoblubenejsou sladkostickou" spolu s vanilkovymi roztekmi. Vyhoda je aj to, ze sa to nepecie,hlavne u nas.. lebo mame ruru, len tak, na cestne slovo, na tolko stupnov, kolko sa "trafite"..ako som pisala, maly plamienok, vacsi, este vacsi, najvacsi.. :-)) Kedysi som to robievala pomerne casto, ale odkedy poznam mimi, tak akosi neni cas, co mojho stareho dost stve :-( lebo mu moje "dobrotky" chutia bol zvyknuty.. takze teraz bude mat radost.. tak sa tesil, (aj ked nepriznal) ,ze aj maleho odhanal z kuchyne, nech ma nevyrusuje :-)))) OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 9 návštěvníkov) Sandy C. (sandy) ID 1290 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (8) posledné: 26.1.2007, 14:19 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
CUKROVINKY |
Grilazove rezyPOTREBNÉ PRÍSADY 1 salko, 250 g kryst. cukru, 200 g stuzeneho tuku, 200 g posekanych vlasskych orechov, lyzica kakaa, oblatky velke obdlznikove POSTUP PRÍPRAVY Tento recept som tu este nevidela, tak sa podelim s nasou "rodinnou" grilazou ... Cukor roztopime na karamel, primiesame salko, pomaly roztopeny stuz. tuk a nakoniec kakao a orechy... Este teplou zmesou natierame oblatku, prikryjeme dalsou oblatkou, potup popripade opakujeme... ;) Naplnene oblatky zatazime a nechame ztuhnut (aspon den), potom krajame na stvorceky, alebo obdlznicky a mozeme namacat aj do cokolady... OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 54 návštěvníkov) Eva V. (vinka) ID 5640 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (30) posledné: 17.12.2018, 17:10 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
CUKROVINKY |
Domaca studentska pecat ;)POTREBNÉ PRÍSADY cokolada - podla chuti horka, mliecna..., trocha stuzeneho tuku,lieskove oriesky, hrozienka, zele cukriky alebo kandizovane ovocie... POSTUP PRÍPRAVY Neviem ako u vas... ale u nas po Vianociach a Velkej noci ostane kopec cokoladovych figuriek, vajiciek, minci a bohvie coho este... Ak vam lezu hore krkom a radsej by ste si dali Studensku pecat..., nevahajte a vsetko rozbalte, nalamte a supnite ho hrnca! Takze v hrnci nad parou roztopime cokoladove "dobroty", pridame trocha stuzeneho tuku (podla uvazenia). Pripravime si oriesky (cele alebo mierne nasekane), hrozienka a cukriky a vsetko vmiesame ku cokolade. Hrniec uz zlozime zo sporaka a masu nechame trocha zhustnut. Pripravime si alobal, do ktoreho vysypeme obsah hrnca. Pomocou alobalu vytvarujeme valcek a zabalime ho (urobime taku peknu velku salonku). Dame stuhnut do chladnicky. Samozrejme mozete vmiesat do nej hocico podla chuti (mandle, arasidy,...) Tiez mozete ciastocne stuhnutu "cokoladovu salamu" vyvalat v praskovom cukre alebo v kokose a dat dalej tuhnut do chladnicky... - ale to uz nebude studentska pecat ;). Zobraz viac ... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | Eva V. (vinka) ID 5640 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (6) posledné: 21.12.2007, 9:35 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
CUKROVINKY |
Čokoládky z čokoládkyPOTREBNÉ PRÍSADY čokoláda na varenie * HLAVNÝ vercajch: forma na odliatky * POMOCNÝ vercajch: podnos pod odliatky * chladnička * malá lyžička na nalievanie roztopenej čokolády do formy * POSTUP PRÍPRAVY Postup je frišký :-)) a o príprave ani netreba moc hovoriť - ale ako by to bolo, keby som nepridala zopár fotiek pre začiatočníkov. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov) Marcela Krištofíková (EmKa) ID 633 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (5) posledné: 18.12.2011, 13:26 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
CUKROVINKY |
Vianočné perníkovo-rumové guličkyPOTREBNÉ PRÍSADY maslo * perníky * práš.cukor * kakao * sušené alebo kandizované ovocie * hrozienka * rum * orechy * kokos * POSTUP PRÍPRAVY Najprv si rozmrvíme 4 balíky perníkov, nasekáme si ovocie, hrozienka a podrvíme orechy. Všetko od oka a podľa chuti. Túto celú zmes spojíme, zmiešame s 3.pol lyž. práš.cukru a 3.pol.lyž. kakaa. Na záver zalejeme rumom /podľa chuti/ a rozpusteným maslom asi 200g, tak aby sa nám urobila hmota na tvarovanie guličiek. Hotové guličky obalíme v kokose, alebo v pomletých orechoch a dáme do košíčkov. Veľmi jednoduché a nenáročné. A moc dobrééé :) Zobraz viac ... OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 9 návštěvníkov) Nikola B. (Peckola) ID 1115 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (2) posledné: 22.12.2006, 13:43 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
CUKROVINKY |
Vianočné stromčekyPOTREBNÉ PRÍSADY Pomleté piškóty * mleté orechy * maslo * práškový cukor * kakaový prášok * želé cukríky * ... čo len chcete * farbený kokos na ozdobenie * papierové košíčky * formička úlik na vytvarovanie stromčekov POSTUP PRÍPRAVY Obmena klasických nepečených guličiek. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 7 návštěvníkov) Marcela Krištofíková (EmKa) ID 633 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (9) posledné: 23.10.2011, 13:29 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
CUKROVINKY |
Škoricové hviezdičkyPOTREBNÉ PRÍSADY 380 g hladkej múky * 120 g práškového cukru * 1 vanilkový cukor * 1 lyžička škorice * 250 g masla * 1 vajce * lekvár na zliepanie * škoricový cukor na posypanie * vajíčko na potieranie POSTUP PRÍPRAVY Z hladkej múky, cukru, vanilkového cukru, škorice, masla a vajce urobte hladké cesto, vyvaľkajte na hrúbku asi 3-4 mm, vykrajujte hviezdičky, upečte pri 200 stupňoch, nechajte vychladnúť a zliepajte po dvoch. Pred pečením potrite vrchnú časť hviezdičky rozšľahaným vajíčkom a posypte škoricovým cukrom. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 79 návštěvníkov) Marcela Krištofíková (EmKa) ID 633 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (29) posledné: 17.12.2013, 9:40 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
CUKROVINKY |
Ovsenné cookies – hobbitsPOTREBNÉ PRÍSADY 25 dkg masla * ½ hrnčeka kryštálového cukru * 2 hrnčeky hladkej múky * 2,5 hrnčeka ovsenných vločiek * 2 vajcia * 1 vanilkový cukor * 1 prášok do pečiva * 1 ČL soli * 15 dkg mletých orechov * sušené nakrájané ovocie alebo kandizované nakrájané ovocie * čokoládová poleva – nemusí byť POSTUP PRÍPRAVY Zo všetkých surovín urobte cesto, vyvaľkajte ho na hrúbku asi 3-4 mm, vykrajujte kolieska a upečte ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 8 návštěvníkov) Marcela Krištofíková (EmKa) ID 633 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
CUKROVINKY |
Kokosové rohlíčkyPOTREBNÉ PRÍSADY 250 g práškového cukru * 125 g masla * 120 g kokosu * 100 g polohrubej múky * 1 ČL prášku do pečiva * čokoládová poleva POSTUP PRÍPRAVY Zo všetkých prísad urobíme cesto, dáme ho na hodinu odležať a plníme formičky. Formičky ani nemastíme, ani nevysypávame múkou, vložíme do nich po troške cesta – pri pečení sa pekne nafúknu a budú duté. Z formičiek sa ľahúčko vyklepávajú. Pečieme ich pri teplote 200 stupňov, necháme vychladnúť, vyklopíme, a namáčame v čokoládovej poleve. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 41 návštěvníkov) Marcela Krištofíková (EmKa) ID 633 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (21) posledné: 23.12.2012, 7:44 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
CUKROVINKY |
Kakaové srdiečka s kakaovým krémomPOTREBNÉ PRÍSADY 200 g hladkej múky * 15 dkg kakaa * 80 g práškového cukru * 1 žĺtok * 180 g tuku * 1 vanilkový cukor * KRÉM: 100 g čokolády na varenie * 70 g práškového cukru * 1/8 l smotany * 2 žĺtky * 1 lyžica rumu * POLEVA: biela alebo tmavá čokoláda POSTUP PRÍPRAVY Z múky, kakaa, cukru, žĺtku, tuku a vanilkového cukru urobíme cesto, dáme ho asi na hodinku do chladničky. Potom ho vyvaľkáme na hrúbku asi 0,5 cm, vykrajujeme srdiečka, upečieme pri teplote 200 stupňov, necháme vychladnúť a po dvoch spájame s kakaovým krémom a namáčame v poleve. Príprava krému: čokoládu rozlámeme, pridáme cukor, smotanu, privedieme do varu na malom ohni. Potom odstavíme, za občasného miešania necháme vychladnúť a primiešame žĺtky a rum. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) Marcela Krištofíková (EmKa) ID 633 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (1) posledné: 13.12.2007, 17:37 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 1.324 (zobrazuje sa 1271-1280) | << predošlé 1,.,123, 124, 125, 126, 127, 128, 129, 130, 131, 132, 133 ďalšie >> |