končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
|
|
|
Celkom: 13 (zobrazuje sa 11-13) | << predošlé 1, 2 |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Medové rezy "Marlenka"POTREBNÉ PRÍSADY Na cesto: 100g masla, 2 PL medu, 250g cukru, 1PL sódy bikarbóny, 1ČL octu, 2 vajcia, 700g hladkej múky Na plnku: 500ml mlieka, 1 zlatý klas, cukor, maslo (hera, palmarin ...) POSTUP PRÍPRAVY Cesto na "Marlenku" je jemnejšie a nadýchanejšie ako klasické cesto na "Medové rezy". Zmiešame sódu bikarbónu s octom a necháme vyšumieť. Pridáme maslo, med, cukor, rozšľahané vajcia a dáme variť do hrnca. Varíme na miernom ohni, až kým sa nezačne tvoriť pena a hnednúť. Odstavíme, necháme troška vychladnúť a pridáme múku. Vypracujeme cesto, rozdelíme na 5 častí a z každej upečieme plát cesta. Pečieme na vymastenom a vysypanom plechu (alebo na papieri) pri 190 stupňoch cca 4-5 minút. Pláty zlepíme krémom (varíme klasicky: mlieko zmiešame s cukrom, pridáme rozmiešaný zlatý klas v troške mlieka a uvaríme kašu. Po vychladnutí vyšľaháme s maslom) potrieme krémom aj vrch a posypeme mletými orechmi a polejeme čokoládou. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 13 návštěvníkov) KOMENTÁRE (3) posledné: 24.2.2010, 21:40 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Perníkové trojuholníčkyPOTREBNÉ PRÍSADY 400g hladkej múky, 150g prášk.cukru, 120g Hery, 2 celé vajcia, 3 lyžice medu, 1 čajová lyžička sódy bikarbńy, 1 čajová lyžička korenia na perníčky POSTUP PRÍPRAVY Všetky prísady majú mať rovnakú teplotu, spolu zmiešame, cesto necháme cez noc postáť v chladničke (alebo aspoň 1 hodinu). Potom rozdelíme na 2 časti, upečieme 2 pláty a zlepíme džemom. Vykrajujeme trojuholníčky a jeden okraj namočíme do čokolády. PS: Cesto je stále mäkké, ja pečiem z neho aj medovníčky na Vianoce. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov) KOMENTÁRE (4) posledné: 3.6.2009, 13:29 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Múčnik s kyslým mliekomPOTREBNÉ PRÍSADY 3 hrnčeky polohrubej múky, 2 hrnčeky kryštálového cukru, 1hrnček oleja, 1 vanilkový cukor, 3-4 polievkové lyžice kakaa, 1 čajová lyžička sódy bikarbóny, 1/2 litra kyslého mlieka, hrozienka, sekané orechy POSTUP PRÍPRAVY Všetky prísady spolu zmiešame, vylejeme na vymastený a múkou vysypaný plech a upečieme v predhriatej rúre, v teplovzdušnej na 190 stupňov cca 1 hodinu. Po upečení necháme múčnik vychladnúť a posypeme ho práškovým cukrom. Pre mimoriadne maškrtné jazýčky potrieme múčnik džemom a polejeme čokoládou. ZDRAVÁ OBMENA: ja dávam 2 hrnčeky polohrubej múky a 1 hrnček celozrnnej múky, 2 hrnčeky hnedého cukru, ak nemáte doma kyslé mlieko, môžete kľudne použiť Acidko, alebo pridať 2 kyslé smotany / biele jogurty/ a potom priliať kompótovú šťavu, namiesto orechov môžete pridať lúpané tekvicové a slnečnicové semienka a ešte nakrájaný broskyňový kompót, alebo aj čučoriedkový. Namiesto sódy bikarbóny dávam "Kypriaci prášok do perníka". Na vysypanie plechu nepoužívam múku, ale strúhaný kokos alebo mleté orechy, oveľa lepšie sa múčnik oddeľuje od plechu a má zospodu výbornú chuť. PRÍJEMNÉ MAŠKRTENIE ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) KOMENTÁRE (5) posledné: 14.9.2013, 17:04 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 13 (zobrazuje sa 11-13) | << predošlé 1, 2 |