. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY > MÚČNIKY, POHÁRE

Etela, Ing. Š. (etelinka) ID 29660
.
mimibazar.sk/etelinka
Oblasť: Zvolen
Telefon: 0910 / 947 414
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 6.12.2007
Naposledy: 13.4.2021 13:33
Aktualizácia: 13.4.2021 13:31
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 261
RODINNÉ FOTOGRAFIE 44
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 2
RECEPTY 43
NÁVODY 3
NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 13 (zobrazuje sa 11-13)<< predošlé 1, 2

MÚČNIKY, POHÁRE

Medové rezy "Marlenka"



POTREBNÉ PRÍSADY

Na cesto: 100g masla, 2 PL medu, 250g cukru, 1PL sódy bikarbóny, 1ČL octu, 2 vajcia, 700g hladkej múky Na plnku: 500ml mlieka, 1 zlatý klas, cukor, maslo (hera, palmarin ...)

POSTUP PRÍPRAVY

Cesto na "Marlenku" je jemnejšie a nadýchanejšie ako klasické cesto na "Medové rezy".
Zmiešame sódu bikarbónu s octom a necháme vyšumieť. Pridáme maslo, med, cukor, rozšľahané vajcia a dáme variť do hrnca. Varíme na miernom ohni, až kým sa nezačne tvoriť pena a hnednúť. Odstavíme, necháme troška vychladnúť a pridáme múku. Vypracujeme cesto, rozdelíme na 5 častí a z každej upečieme plát cesta. Pečieme na vymastenom a vysypanom plechu (alebo na papieri) pri 190 stupňoch cca 4-5 minút. Pláty zlepíme krémom (varíme klasicky: mlieko zmiešame s cukrom, pridáme rozmiešaný zlatý klas v troške mlieka a uvaríme kašu. Po vychladnutí vyšľaháme s maslom) potrieme krémom aj vrch a posypeme mletými orechmi a polejeme čokoládou.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 13 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (3) posledné: 24.2.2010, 21:40 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Perníkové trojuholníčky



POTREBNÉ PRÍSADY

400g hladkej múky, 150g prášk.cukru, 120g Hery, 2 celé vajcia, 3 lyžice medu, 1 čajová lyžička sódy bikarbńy, 1 čajová lyžička korenia na perníčky

POSTUP PRÍPRAVY

Všetky prísady majú mať rovnakú teplotu, spolu zmiešame, cesto necháme cez noc postáť v chladničke (alebo aspoň 1 hodinu). Potom rozdelíme na 2 časti, upečieme 2 pláty a zlepíme džemom. Vykrajujeme trojuholníčky a jeden okraj namočíme do čokolády.

PS: Cesto je stále mäkké, ja pečiem z neho aj medovníčky na Vianoce.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (4) posledné: 3.6.2009, 13:29 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Múčnik s kyslým mliekom



POTREBNÉ PRÍSADY

3 hrnčeky polohrubej múky, 2 hrnčeky kryštálového cukru, 1hrnček oleja, 1 vanilkový cukor, 3-4 polievkové lyžice kakaa, 1 čajová lyžička sódy bikarbóny, 1/2 litra kyslého mlieka, hrozienka, sekané orechy

POSTUP PRÍPRAVY

Všetky prísady spolu zmiešame, vylejeme na vymastený a múkou vysypaný plech a upečieme v predhriatej rúre, v teplovzdušnej na 190 stupňov cca 1 hodinu. Po upečení necháme múčnik vychladnúť a posypeme ho práškovým cukrom. Pre mimoriadne maškrtné jazýčky potrieme múčnik džemom a polejeme čokoládou.

ZDRAVÁ OBMENA: ja dávam 2 hrnčeky polohrubej múky a 1 hrnček celozrnnej múky, 2 hrnčeky hnedého cukru, ak nemáte doma kyslé mlieko, môžete kľudne použiť Acidko, alebo pridať 2 kyslé smotany / biele jogurty/ a potom priliať kompótovú šťavu, namiesto orechov môžete pridať lúpané tekvicové a slnečnicové semienka a ešte nakrájaný broskyňový kompót, alebo aj čučoriedkový. Namiesto sódy bikarbóny dávam "Kypriaci prášok do perníka". Na vysypanie plechu nepoužívam múku, ale strúhaný kokos alebo mleté orechy, oveľa lepšie sa múčnik oddeľuje od plechu a má zospodu výbornú chuť.

PRÍJEMNÉ MAŠKRTENIE

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci)

KOMENTÁRE (5) posledné: 14.9.2013, 17:04 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 13 (zobrazuje sa 11-13)<< predošlé 1, 2
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesta
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu