končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
Celkom: 1.167 (zobrazuje sa 1141-1150) | << predošlé 1,.,110, 111, 112, 113, 114, 115, 116, 117 ďalšie >> |
SLADKÉ JEDLÁ |
Tak opäť som skúsila recept ....POTREBNÉ PRÍSADY v albume ID 633 POSTUP PRÍPRAVY Tak pred pol hodinkou som dopiekla tento úžasný koláč podľa receptu pani Marcelky Krišofíkovej. Je super,božský.Veľa plnky a málo cesta,presne tak to milujem. Podľa mňa si zaslúži viac ako 5 hviezdičiek... Tak čo pani Marcelka dáte si? OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 8 návštěvníkov) Katarína Č. (katkaac) ID 565 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (8) posledné: 3.4.2009, 19:40 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
SLADKÉ JEDLÁ |
jogurtove lievancePOTREBNÉ PRÍSADY 4 biele jogurty, 16 lyzic polohrubej muky, 2 vajicka, 2-3 van. cukre, 1 mala lyzicka sody bikarbony POSTUP PRÍPRAVY vsetko spolu vymiesat a na malinkom mnozstve oleja vypekat. naaajlepsie su s cucoried. dzemom a slahackou. obrazkovy postup som dnes nestihla...resp. priznavam - zabudla :-((( ale je to jednoduche a rychle, takze zvladnete lavou zadnou. dobruuu chut :-) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 35 návštěvníkov) Gabriela M. (Gabriella) ID 372 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (3) posledné: 18.12.2013, 9:46 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
SLADKÉ JEDLÁ |
Tvarohový koláčik- strúhaný:)POTREBNÉ PRÍSADY Cesto: 400g hladká múka, 150g práškový (bez problémov aj trstinový) cukor, 1 celé maslo 250g, 1 prášok do pečiva, 3-5 g dobrého kakaa (Holandské), 1 žĺtok. Plnka: 3x 250g tvaroh, 250g práškového sukru, 3 žĺtka, 1 vanilkový cukor, sneh zo 4 bielkov. POSTUP PRÍPRAVY Postup vedľa fotiek:) OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 10 návštěvníkov) Bibiána G. (Biba) ID 18 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (20) posledné: 27.5.2008, 11:13 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
SLADKÉ JEDLÁ |
Kominárske guľkyPOTREBNÉ PRÍSADY 250g tvarohu(najlepšie hrudkovaného), 1 vajce, 3 suché rožky, 1dcl mlieka, 100g kryšt.cukru, 1 vanilkový cukor, pomletý mak zmiešaný s cukrom, maslo, šľahačka a ovocie na ozdobu - môže aj nemusí byť. POSTUP PRÍPRAVY Tento recept som dnes robila prvý krát a určite nie posledný..nejak sa mi nahromadili suché rožky a nevedela som čo s nimi, tak som hľadala nejaký fajný receptík, kde by som ich použila a našla som tento..Kedže v recepte sa nachádza mak o to lepšie, pretože my mak milujeme..sme taký "makožrúti"..aj naša malá ako badám je celá po nás! Takže kto obľubuje mak..nech sa páči skúste..je to suprové!!! OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov) Adriana B. (AdrianaB) ID 7324 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (2) posledné: 7.2.2007, 16:58 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
SLADKÉ JEDLÁ |
ŠiškyPOTREBNÉ PRÍSADY 1 kg hladkej muky,6 zltkov, 1 poldecak umu,1/2 hery (alebo iny stuzeny tuk) kvasnice, 1/2 l mlieka, 2 hrste kryst. cukru, 1 malinka lyzicka soli, POSTUP PRÍPRAVY Pripravime si kvasok a spolu s ostatnymi prisadami vymiesame cesto, ktore nechame nakysnut. Potom vygulame na 0,5 - 0,8 cm vysoke cesto a vykrajujeme poharom koliecka a uprostred urobime jamku na dzem popripade nutelu. Vyprazame v horucom oleji. Robila som to z 1/2 davky a vyslo mi 18 kuskov. Prejem Vam dobru chut. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) Denisa T. (Asined) ID 1681 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (4) posledné: 7.2.2007, 15:15 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
SLADKÉ JEDLÁ |
Klasika: Výborná žemlovka (z Vianočky)POTREBNÉ PRÍSADY 1 vianočka, 5 stredne veľkých jabĺk, 250g tvarohu, 2 celé vajcia, 2 bielky, 2 vanilkové cukr., krištál. cukor, 1 škoricový cukor, 3-4 dcl mlieka, maslo, 1-2 PL hrozienok, trocha stúhanky. POSTUP PRÍPRAVY Jednoduchý recept na klasickú dobrú žemlovku poteší asi najmä maminky(nemaminky), ktoré s varením začínajú..ale možno sa zapáči aj ostrieľaným kucháročkám a vyskúšajú ho! Žemlovka je výborná, lepšia ako z obyčajného pečiva..Nech sa páči tu je postup:.... OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 457 návštěvníkov) Adriana B. (AdrianaB) ID 7324 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (167) posledné: 1.5.2020, 23:51 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
SLADKÉ JEDLÁ |
Cucoriedkove lievance s medovou omackouPOTREBNÉ PRÍSADY 200 g hladkej muky, 2 lyzicky prasku do peciva, stipku soli, 1 vajce, 300 ml mlieka, lyzicu roztopeneho masla, 150 g cucoriedok (ja som pouzila zavarane, v originali boli cerstve), olej na vyprazanie * Na omacku: 6 lyzic medu, 3 lyzice rumu (pre deti radsej vynechame), 2 lyzíce citronovej stavy POSTUP PRÍPRAVY Tak tuto pochutku som nasla na ceskom Mimibazare, hadam sa nikto neurazi ked to to sem pridam v mojom prevedeni... Chutili detom aj dospelakom a ani rum nemusel byt ;) ! V mise zmiesame muku s praskom do peciva a solou. Pridame mlieko s rozslahanym vajickom. A vyslahame huste cesto, do ktoreho zamiesame roztopene maslo a polovicu cucoriedok. Na panvici (ak mate specialnu na lievace - mate vyhodu) rozpalime asi pol lyzíce oleja. Naberackou nalejeme trochu cesta a vytvorime placku s priemerom cca 8 cm ;). Smazime asi tri minuty z kazdej strany. Upecene polozime na kuchynsky papier - odsajeme prebytocny tuk... Suroviny na omacku vyslahame a omacka je na svete. Lievance podavame posypane zvysnymi cucoriedkami, poliate sladkou medovou omackou ... MNAM ;) Zobraz viac ... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) Eva V. (vinka) ID 5640 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
SLADKÉ JEDLÁ |
Snehové ozdoby na stromčekPOTREBNÉ PRÍSADY 5 bielok, 200 g kryštálového cukru a 150 g práškového cukru, 1 PL citrónovej šťavy POSTUP PRÍPRAVY Bielka dotuha vyšľaháme, postupne zašľaháme kryštálová a práškový cukor a nakoniec citrónovú šťavu. Bielková pena musí byť pevná. Šľaháme 10-15 minút. Penou naplníme cukrárske vrecko s ozdobnou špičkou a striekame kolieska, srdiečka alebo hviezdičky. Plech natenko potrieme stuženým pokrmovým tukom CERA a predznačíme vzory pohárom alebo vykrajovačkami, ktoré sme predtým namočili do múky. Sušíme pri teplote 80-100 st. C 1-1,5 hod. (dvierka rúry necháme pootvorené). Ak sa penové pečivo dobre odlepí, je usušené. Bielkovú penu môžeme prifarbovať potravinárskymi farbivami, poprípade máčať v čokoláde. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) Anita H. (aanitkaa) ID 661 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (1) posledné: 30.12.2009, 11:24 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
SLADKÉ JEDLÁ |
Medové koláčikyPOTREBNÉ PRÍSADY 650 g polohrubej múky, 300 g práškového cukru, 2 ČL jedlej sódy, 1 ČL klinčekov, postrúhaná citrónová kôra, 8 PL horúceho medu, 3 vajcia, mandle POSTUP PRÍPRAVY Do múky preosejeme cukor, pridáme jedlú sódu, potlčené klinčeky, postrúhanú citrónovú kôru a s horúcim medom, troma žĺtkami a dvoma bielkami zarobíme cesto (tretí bielok použijeme na potretie). Cesto vyvaľkáme na hrúbku 0,5 cm, vykrojíme rôzne tvary, potrieme ich rozšľahaným bielkom a upečieme v rúre predhriatej na 200 °C. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) Anita H. (aanitkaa) ID 661 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
SLADKÉ JEDLÁ |
Palacinkové trhance s tvarohom alebo Palacinkova torta ...POTREBNÉ PRÍSADY Mlieko, hladka muka, 2 vajicka, 250 g tvarohu /hrudkoveho/, 3 bal.vanil.cukru,1 balicek skor.cukru. 4 lyzice krup. cukru, slivkovy lekvar /alebo iny podla chuti, 250 ml sladkej smotany, hrozienka, trosku masla na vytretie formy, olej na vysmazanie palaciniek POSTUP PRÍPRAVY Z mlieka, 1 vajicka, hladkej muky a 1 van.cukru vypracujeme vlacne cesto a urbime priblizne 10 palaciniek. Do tohoto varenia zapojte aj svoje deticky, lebo hotove a vychladnute palacinky mozu vase ratolesti s radostou potrhat na male aj vacsie kusky. Pripravime si zapekaciu misku /malu jensku misku s priemerom asi tak 25 cm-nam taka uplne staci...:)/. Vymazeme jensku misku maslom, trhance zmiesame s tvarohom /ak mate vascie deti, pridajte aj trosku mleteho maku s cukrom/, hrozienkami /namocte ich na hodinku do teplej vody, aby zmakli a napucali/, van. a skoricovym cukrom a 3 lyz.krup.cukru a pridajte slivkovy lekvar. Dobre premioesajte, dajte do zapekacej formy a zalejte zmesou smotany, do ktorej ste pridali 1 vanil.cukor, 1 lyz.cukru a vajicko. Vlozte do vyhriatej rury na 180 C a zapekajte, pokym nie je povrch pekne zlatisty /cca 20 minut/. Ak by ste chceli z toho urobit fantasticku tortu, tak staci, aby ste po dopeceni formu zprudka schladili /teraz stacia aj 2 hodinky na balkone/, potom vyklopte na misu, polejte roztopenou cokoladou a dozdobte slahackou. Je to fantasticke, vrelo odporucam....:) Prajeme Vam dobru chut. Zuzana a Misko...:) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | Zuzana O. (zuzanaor) ID 6619 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 1.167 (zobrazuje sa 1141-1150) | << predošlé 1,.,110, 111, 112, 113, 114, 115, 116, 117 ďalšie >> |