. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY > RYŽA A CESTOVINY

NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 672 (zobrazuje sa 571-580)<< predošlé 1,.,53, 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62, 63,.,68 ďalšie >>

RYŽA A CESTOVINY

Cestoviny so špargľou a brokolicou



POTREBNÉ PRÍSADY

ľubovoľné cestoviny aké nájdete doma,špargľa množstvo cca 8ks,brokolica ak nemáte čerstvú tak vytiahnite zásoby z mrazáku ako ja,šampiony,olivový olej, cesnak,cibuľa,mleté čierne korenie,vegeta,syr v črievku,strúhaný syr ak nemáte nevadí,smotan na šľahanie

POSTUP PRÍPRAVY

Hor sa na postup... je veľa hodín hihi aspoň pre mňa :-)))))))

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci)

Deni T. (fufik) ID 1652 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (16) posledné: 28.4.2008, 20:44 | PRIDAŤ KOMENTÁR

RYŽA A CESTOVINY

Výborné cestoviny



POTREBNÉ PRÍSADY

250 ml sladkej smotany, 2 tavené syry (syrokrém, bambino), 350 ml mlieka, maslo, 150 dkg šunkovej salámy, 1 hydinový bujón, 1 pol. lyžica hl. múky, bazalka

POSTUP PRÍPRAVY

Na masle krátko opražíme na pásiky pokrájanú šunkovú salámu. V sladkej smotane rozmiešame hydinový bujón a prilejeme k opraženej saláme. Pridáme 250 ml mlieka a tavené syry a miešame dokiaľ sa nám syry nerozpustia. Nakoniec pridáme ešte 100 ml mlieka, v ktorom sme rozmiešali 1 pol. lyžicu hl.múky a prilejeme do omáčky, necháme trošku prevrieť a odstavíme. Nakoniec ešte pridáme trošku bazalky. Omáčkou polejeme uvarené cestoviny (penne, špagety, vývrtky . . . ). Toto je naozaj skvelá omáčka, je výborná. Môžete si, kto má rád aj mäso, len orestovať ochutené korením (gyros) na pásiky mäso a opečené dať na cestoviny. My to papkáme ako ľahké jedlo, len klasika cestoviny a omáčka a navrch poukladám ešte plátky paradajok.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 20 návštěvníkov)

Denisa K. (zurka) ID 23860 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (6) posledné: 7.12.2010, 20:00 | PRIDAŤ KOMENTÁR

RYŽA A CESTOVINY

KANTONSKA RYZA



POTREBNÉ PRÍSADY

rzya 500g , mrkva 2 kusi, 150g kuracieho mesa , +vyvar , por , cinske korenie 3- vajcia,sampiony, mlieko

POSTUP PRÍPRAVY

udusime si ryzu ako obvikle a dame si nabok . medzi tzm si oprazime nastruhane mrkvi na struhadle a tiez oprezime na oleji , nakrajame si sampiony a tiey si opecieme na panvicke extra od mrkvy , dalej si pripravime mesko chvilu podusime kuracinku , a nakoniec urobime omeletu z vajec a mliecka a nakrajame na sliziky. Nakoniec vsetko premiesame a ochutime solou , cinskzm korenim, , vegetou. urcite neobanujete je to vznikajuce vznikajuce este sa nikdz nikto nestazoval

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci)

vali. janka, erika F. (Miňoňky) ID 41625 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (1) posledné: 23.5.2008, 18:27 | PRIDAŤ KOMENTÁR

RYŽA A CESTOVINY

Zapekane cestoviny



POTREBNÉ PRÍSADY

balicek cestovin penne
cca 0,5kg nastruhaneho syra najlespie s vysokym obsahom tuku, ten sa roztopi
25dkg sunky, sunkovej salamy alebo inej oblubenej udeniny
3 struciky cesnaku ( kludne aj 4)
smotana na slahanie
olivy
mlieko
hladka muka
olej
sol, korenie, bylinky

POSTUP PRÍPRAVY

... viac menej som stihla aj pofotit, takze k dispozicii je aj obrazkovy postup... ale na Marcelku sa nechytam :-(

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 25 návštěvníkov)

katarina s. (kassa) ID 9569 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (7) posledné: 18.12.2012, 8:49 | PRIDAŤ KOMENTÁR

RYŽA A CESTOVINY

Hovädzie na horčici a tarhoňa z mikrovlnky



POTREBNÉ PRÍSADY

Hovädzie (alebo bravčové) stehno, olej, lyžička plnotučnej horčice, cibuľa, rasca, soľ, strúhanka na zahustenie, tarhoňa

POSTUP PRÍPRAVY

Tarhoňa - netrápte sa s ňou na sporáku - za 10-15 minút ju mám hotovú v mikrovlnke (záleží od výkonu). Cestovinu opražím na oleji, presypem do sklenenej misy, nalejem vody, musí presahovať cestovinku aspoň o 1,5-2 cm, osolím ---NEZAKRÝVAM --- (ak zakryjete, vykypí Vám) - a v mikrovlnke nechám na plný výkon na 10 minút. Ak by sa Vám zdala ešte tvrdá, doliať aspoň 1 dl vody, premiešať a vtedy zakryť - nechať v mikrovlnke ešte na chvíľku - asi 4 min. Fantastická - ani tvrdá, ani rozvarená, a hlavne ani mazľavá. Tu nič nepokazíte. Ale radšej vždy menej vody, ako viac. Na sporáku mi ju vždy chytilo odspodu, potom zasa dávať každú chvíľu pozor, či mám dosť vody - takže som si to zjednodušila.

Hovädzie stehno nakrájam na kocky, na oleji spražím cibuľu, pridám mäsko, osolím, pridám rascu, podlejem, udusím do mäkka. Pridám plnotučnú horčicu, zahustím troškou strúhanky /nie múkou/, trošku nechám prevrieť.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 91 návštěvníkov)

Adriana B. (Aďka27) ID 32431 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (89) posledné: 24.5.2014, 10:16 | PRIDAŤ KOMENTÁR

RYŽA A CESTOVINY

SLOVENSKA RYZA



POTREBNÉ PRÍSADY

PROSííím poradte..........

POSTUP PRÍPRAVY

Potrebujem poradit ako sa najlepšie varí slovenksa ryza - cestovinova.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

hana d. (darius) ID 9529 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (11) posledné: 31.10.2013, 13:00 | PRIDAŤ KOMENTÁR

RYŽA A CESTOVINY

PASTICCIO



POTREBNÉ PRÍSADY

700 g mleteho masa (hovadzieho)
500 g makaronov No 2
1 velka cibula nakrajana na drobno
1/2 hrnceka oleja alebo margarinu,sol,cierne korenie,petrzlenova vnat,
2 velke paradajky alebo 250 g paradajkoveho pretlaku
400 g postruhaneho syru(rozny druh),struhanka
BESAMELv prasku + 1 1/4 l mlieka
alebo ak nemate v prasku tak si ho vyrobime z 4 PL muky,4 PL masla,1l mlieka,sol,cierne kornie,muskatovy orech,1 hrncek postruhaneho syru,mozno pridat 2 zltka ale nie je nutne

POSTUP PRÍPRAVY

Na panvici si na oleji opecieme najemno nakrajanu cibulu,pridame mlete maso,1 lyzicku soli,trochu cierneho korenia,petrzlenovu vnat jemne nakrajanu,paradajky tiez najemno nakrajane alebo pretlak rajcinovy a 2 1/2 pohara vody.Nechame podusit za obcasneho zamiesania na miernom ohni kym mlete maso nevsaje vodu.cca 30 minut.Ptom nechajte trochu vychladnut.Ztial si dame varit makarony do vriacej vody,podla navodu na obale.Scedime makarony prelejeme studenou vodou.Vratime do hrnca pridame maslo alebo olivovy olej a nastruhany syr (odlozime si nabok len 2 PL syra)
Makarony dobre premiesame.Pripravime si pekac ktory najskor vymazeme a vysypeme struhankou.Najprv do pekaca rovnomerne nalozime polku z uvarenych makaronov na ne dame polku uduseneho mleteho masa,znovu druhu polku makaronov a zvysok mleteho masa.Ak to nechcete robit vo vrstvach mozete makarony premiesat v hrnci okrem syra aj s udusenym mletym masom.Ak mate hotovy besamel v prasku pripravite ho podla naodu na obale.Ak nie tak si ho urobime nasledovne:do hrnca na varici si dame maslo a pockame kym sa nerozpusti,prihodime mukupo troskach a stale miesame.Ohrejeme si mlieko.Po 2 min muka obelie,zlozime z ohna.K muke pridavame zasa za staleho miesania mlieko a koreniny.Vratime na varic po urcitej dobe nam to zhustne-mozno pridat este zltka.
Makarony v pekaci rovnomerne zalejeme besamelom a posypeme vrch zvysnymi 2 PL syra a dame piect na 200'C cca 45-60 min.podla druhu truby.Po upeceni nechame vychladnut cca 30 min a potom krajame na stvorce..

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 7 návštěvníkov)

Monika P. (monikaki) ID 34541 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

RYŽA A CESTOVINY

Super jednoduche cestoviny velmi chutne



POTREBNÉ PRÍSADY

1 mlada cuketka, oravska alebo gazdovska slaninka, slahackova smotana, 2 lyzicky hladkej muky na zahustenie, voda, sol, cestoviny - vrtulky, penne, maslicky, aby to pekne vyzeralo :-))

POSTUP PRÍPRAVY

1. Uvarime cestovinku

2. omacka: na troske oleja poprazime slaninku, mnozstvo podla chuti, ja davam tak 4 platky na kocky na krajane, do toho dame na kusocky pokrajanu neosupanu cukinku, vyzera to krajsie so zelenou supkou, asi 5 minut restujeme, cukinka rychlo zmakne.

3. zalejeme slahackovou smotanou, v troske vody roztrepeme muku a omacku podla potreby zahustime

4. Podavame tesne po uvareni

Zobraz viac ...


ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov)

Silvia K. (sisina) ID 9063 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

RYŽA A CESTOVINY

Super špagety - alebo ako ich robíme my :o)



POTREBNÉ PRÍSADY

Všetko pri foto :o)

POSTUP PRÍPRAVY

Kuk dole :o)

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 11 návštěvníkov)

Martina Z. (mata198511) ID 20128 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (8) posledné: 11.4.2008, 20:58 | PRIDAŤ KOMENTÁR

RYŽA A CESTOVINY

milanske špagety



POTREBNÉ PRÍSADY

400 g špagiet., soľ., 60 g údenej slaniny., 60 g kečupu., 1 – 2 strúčiky cesnaku., 120 g strúhaného syra (parmezán, oštiepok, eidam)

POSTUP PRÍPRAVY

Do vriacej osolenej vody vložíte špagety a uvaríte. Uvarené scedíme, prepláchneme vlažnou vodou a vložíme do misy. Omastíme ich pokrájanou rozpraženou slaninou, premiešame s kečupom, do ktorého sme vmiešali pretlačený cesnak a nakoniec každú porciu posypeme strúhaným syrom.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

františek r. (trisestri) ID 30284 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (2) posledné: 20.10.2017, 16:14 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 672 (zobrazuje sa 571-580)<< predošlé 1,.,53, 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62, 63,.,68 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesta
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu