. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY

NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
NAJNOVĚJŠIE RECEPTY | NAJOBLÚBENĚJŠIE RECEPTY | NAJOBLÚBENĚJŠIE ZA POSLEDNÝ MESIAC | NAJDISKUTOVANĚJŠIE RECEPTY
POSLEDNE KOMENTOVANÉ RECEPTY
Promočná kniha (2) 13.6.2024, 12:11
CUKROVÉ LÍZATKÁ (9) 11.6.2024, 16:58
Pre kuchárku k 70tinám (1) 27.5.2024, 13:58
KiRina Syrečková Supernátierka (41) 26.5.2024, 11:43
Jednoduchý MAKOVNÍK (50) 21.4.2024, 10:55
Rýchla jednoduchá torta (3) 15.3.2024, 13:03
jednoduchý kurací perkelt (23) 16.2.2024, 23:10
DISKUSIE O RECEPTOCH žádosti o radu prosím pište pouze do diskusí o receptech
Celkom: 33 (zobrazuje sa 1-10)1, 2, 3, 4 ďalšie >>

BEZMÄSITÉ JEDLÁ

SPANAKOPITA - najlepsi slany kolac a jednoduchy ako facka



POTREBNÉ PRÍSADY

- baby spenat - syr feta - listkove cesto - korenie - jedna mala cerstva chilli papricka - olivovy olej - 1 vajce

POSTUP PRÍPRAVY

Jedna sa o typicky Grecky kolac ktory si doma vie urobit aj najvacsia nesika a vysledok vas vynesie dovysin. Treba kupit kvalitnu fetu potom je vysledok na nezaplatenie. Listkove cesto chladene vyvalkane predpripravene zozenete v obchode super je ze je zabalene priamo v papieri na pecenie

0. Dame si zohriat trubu na 180
1. Nakrajame si fetu na stvorceky
2. Na hlboku panvicu nalejeme trochu olivoveho oleja 2 polievkove lyzice a dame to na 3/4 plyn
3. do panvice vzszpete spenatove listy ( netreba umyvat) hned na to aj tu nakrajanu fetu
4. kym to zacne na panvici sycat si nasekame chilli papricku nadrobno
5. kydneme tam chilli papricku a cerstve korenie pekne z mlynceka

Zobraz viac ...


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci)

zuzka h. (zuzkarhb) ID 302173 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (3) posledné: 18.8.2014, 14:40 | PRIDAŤ KOMENTÁR

POLIEVKY

´Vyprošťovacia´ alebo opitá polievka



POTREBNÉ PRÍSADY

1 veľká cibuľa 2 paradajky 2 strúčiky cesnaku polievkový základ/bujón kúsok nivy, alebo aj iný syr toastový chlieb maslo

POSTUP PRÍPRAVY

(robievam si ju ako prvú pomoc po prehýrenej noci, recept na ňu mi v rámci hesla ´čo chladnička dala´ raz prezradila moja kamoška)

Popraž na masle na fúziky pokrájanú cibuľu s cesnakom, kým zosklovitie, pokrájaj si paradajky (ak ti vadia po uvarení ich šupky, obar ich a stiahni z kože a krájaj až následne). Do hrnca pridaj paradajky, nechaj dusiť, kým pustia vodu. Potom zalej vriacou vodou, pridaj polievkový základ. Nechaj prevrieť.
Na dno servírovacieho taniera postrúhaj nivu/iný syr. Zalej polievkou. Sprav si z chleba otasty, hrianky, natri ich maslom a polievku nimi zajedaj.
Paradajky polievke dodajú príjemnú kyslosť (nahradia uhorkovú vodu :-) ) a ´umelý´ vývar pohladí podráždený žalúdok. Verím, že si táto polievka nájde fanúšikov aj medzi vami. Dobrú chuť!

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

Zuzana H. (Huma) ID 28927 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

TORTY

Pre lodného kapitána- Kormidlo


PRO INSPIRACI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

jarmila v. (jarčav) ID 45293 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (3) posledné: 5.1.2014, 19:02 | PRIDAŤ KOMENTÁR

BEZMÄSITÉ JEDLÁ

Skvelá cibuľová pita - Pyco.



POTREBNÉ PRÍSADY

1 lístkové cesto naj je to z Lidla čiže 500g, 2 červené cibuľe a 2 biele cibuľe, štipka masla, cca 200g syr Feta, smotanový jogurt alebo kyslá smotana, cca 10 dkg tvrdého syru, kopor, biele korenie...

POSTUP PRÍPRAVY

je to veľmi jednoduché a chutné...ako vždy som improvizovala z toho čo dom dal takže tu je recept na to čo som vytvorila ja :
cibule nakrájame na tenké polkolieska a dáme restovať na masle do sklovita...cca 10 min...
lístkové cesto si rozvalkáme ja som to polkilové rozvalkala asi na velkosť veľkého plechu na pečenie....
syr feta rozdrobíme do misky kľudne aj rukami...pridáme cca 200g kyslej smotany....v povodnom recepte bol smotanový jogurt ale ten som nemala tak smotana dobre poslúžila...strúhaný tvrdý syr...trošku zo syra si necháme na vrchný posyp...ďalej pridáme kopor a biele korenie...zmes rozmiešame...
Takto pripravenú zmes rovnomerne rozotrieme na polovicu cesta...na zmes rozložíme do sklovita orestovanú cibuľu trochu si tiež necháme na vrchný posyp..nenatretú druhu polovicu preložíme cez tú naplnenú a pevne spojíme okraje aby nám zmes nevytiekla...vrch potrieme rozšľahaným vajcom...posypeme zvyšným tvrdým syrom a cibuľou....pečieme na 180 stupňov 15 - 20 min.do zlatista....ja som posledných 5 min dala pečenie pizze...kým koláč nakrájame necháme ho vychladnúť ...výborne chutí aj studený....prípadne so zeleninovým šalátom...dobrú chuť. Recept som skúšala s Pycovej kuchárky.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 19 návštěvníkov)

Lucia P. (Luzla1) ID 58386 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (9) posledné: 13.2.2013, 7:26 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Spiťák Izy



POTREBNÉ PRÍSADY

Hnedé cesto: 4 vajcia, 150 g práškového cukru, 50 ml vlažnej vody, 150 g zmäknutého masla, 1 lyžica kakaa, 1 prášok do pečiva, 120 g pomletých orechov, 70 g polohrubej múky ********** Orechová plnka: 200 g na hrubšie pomletých orechov, 4 lyžice práškového cukru, 1 vanilkový cukor, 150 ml rum ********** Čokoládová plnka: 3 vajcia, 150 g kryštálového cukru, 3 lyžice kakaa, 180 g masla (90 g maslo + 90 g helia) ********** Na potretie: ríbezľový, alebo marhuľový lekvár ********** Na posypanie: strúhaná čokoláda

POSTUP PRÍPRAVY

Plech s rozmermi 36x26 cm.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 8 návštěvníkov)

Kristína K. (kemkk) ID 251735 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (4) posledné: 5.1.2013, 22:24 | PRIDAŤ KOMENTÁR

VIANOČNÉ CUKROVINKY

GRECKA VASILOPITA



POTREBNÉ PRÍSADY

Recept je podla mojej oblubenej chef Argyro Barbarigu,trosku som si ho vsak upravila.175ml vlazne mlieko,150gr krystalovy cukor,1 lyzica velka med,100gr maslo,moze byt aj Hera,42gr -1 kocka cerstve drozdie,1 vanilkovy cukor,badyan,ktory vyvarime v mlieku,struhana supa z 1-2 pomarancov a 1 citrona snazila som sa najst preklad ,ale bohuzial nenasla pridavam aj tradicne korenie co tu pouzivaju do vianocky kakule a machlepi,ale nemusi byt,dalej 3 vajicka,ktore sme vybrali aspon 2 hodiny vopred z chladnicky,hrozienka namocene v konaku,susene brusnice,mozeme pridat aj susene na drobno pokrajane marhule no a 650 gr hladka, ale moze byt aj polohruba muka.Ak sme cokoladovi mozeme na zaver pridat do cesta cokoladu v kvapkach-slzach.Na potretie rozslahane vajicko a mozeme na vrch vlozit osupane mandle v tvare cisiel napr 2013 a na konecne zdobenie bielkova poleva a praskovy cukor,ak chceme mozeme pouzit cokoladu,pripadne marcipan potahovku.

POSTUP PRÍPRAVY

Ja to zvyknem miesat v pekarnicke ,Najprv povarim mlieko s 1 badyanom a maslom,potom badyan vyberiem a mlieko nechame vychladnut aby bolo vlazne,aby nam nespalilo drozdie!.Vlazne pridame do pekarnicky
a drozdie rozmrvime priamo do toho a hned pridame med, cukor ,a aj vanilkovy cukor,struhanu koru z pomaranca aj citrona,vajicka, susene plody a nakoniec postupne primiesavame muku.Nastavili sme to na program cesto-takze nam ho len vymiesi a nakysne...........kto nema pekarnicku tak miesame v kovovom lavoriku ,alebo
aj v hrnci ale nie s umelohmotnymi usami,lebo to dame nakysnut do rury na 50 stupnov a na spodok rury vlozime maly plech s horucou vodou,aby si o udrziavalo tu spravnu vlhkost,Maly plech ostava v rure aj po dobu pecenia.Nechame nakysnut pol az 3/4 hodinu.Potom si vymastime gulaty plech na tortu s odnimatelnou obrucou ak nemame tak to cele vystelieme papierom na pecenie ,aby sme to mohli bez problemov vybrat.Ked nam to pekne podkyslo oparne prelozime do formy/,aj prstencovu vystelieme -spodok
papierom na pecenie pomastime a aj kraje/
Vlozime do rury prikryjeme utierkou a nechame dalsiu pol hodiny kysnut na 50 stupnov teply vzduch
Potom uz len jemne potrieme vajickom a pecieme pri 170-180 stupnoch 40 minut.
Hned vytiahneme a prelozime na mriezku.Po vychladnuti zdobime podla vlastnej fantazie.
Greci do cesta vkladaju mincu zabalenu do alobalu a komu pri slavnostnom krajani na Silvestra a tiez na Novy rok pripadne ,bude mat dobry a hojny rok!!!Vasilopita moze byt aj nekysnuta ako babovka so struhanou pomarancovou korou,ale aj slana!Tvar vasilopity je zvacsa okruhly.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

Natali F. (druna) ID 217609 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

TORTY

Vypitá šálka kávy


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

x

POSTUP PRÍPRAVY

x

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Andrea O. (AďaO.) ID 5041 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (17) posledné: 31.8.2012, 18:21 | PRIDAŤ KOMENTÁR

CHUŤOVKY

Grécka špenátová spanakopita



POTREBNÉ PRÍSADY

Phyllo cesto: 1 šálka hladkej múky T650 1 šálka hladke múky špeciál00 3/4 šálky teplej vody 2 PL olivového oleja 1/2čl soli Náplň: Mrazený špenát Feta jarná cibuľka (môže sa pridať aj ricotta, vajíčko)

POSTUP PRÍPRAVY

Zo surovín na cesto vymiešame elektrickým šľahačom hladké cesto. Cesto 100x hodíme o pracovnú dosku a potom prikryjeme teplým hrncom na 30minút.
Na stôl si prestrieme obrus, jemne poprášime múkou. Cesto položíme do stredu a valčekom trochu rozvaľkáme. Potom používame ruky, ktorými od stredu vyťahujeme cesto ku krajom-je to jednoduché a rýchle, robila som to druhýkrát a cesto sa mi podarilo vytiahnuť na celý stôl.
(tu je pekná názorná ukážka http://www.youtube.com/watch?v=6ZcXjDMD_y4&feature=player_embedded)
Cesto necháme chvíľu postáť, zatiaľ si môžeme pripraviť plnku.
Na jarnej cibuľke podusíme špenát, pridáme rozdrvenú fetu. V originál recepte ešte pridávajú riccotu a vajíčko.
Z cesta krájame obdĺžniky veľké asi ako hárok papiera. Cesto potrieme olivovým olejom -ak máte rozprašovač, je to jednoduchšie. Preložíme hornú tretinu a potom spodnú, výsledkom je dlhý obdĺžnik. Opäť postriekame olejom. Do rohu dáme plnku a preložíme roh. Viac v obrázkoch.
Trojuholníčky potrieme olejom a dáme piecť na 180C na 20-25min.
Jednoduchší spôsob je použiť zapekaciu misu, do ktorej dáme asi 6 plátkov cesta, každé potreté olejom. Potom plnka a opať 6 plátkov. Potriet olejom a ostrým nožom nakrojiť hornú vrstvu cesta. Upiecť na 180C asi 40 minút a po vychladnutí nakrájať.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

Zuzana S. (zunicka) ID 114201 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (19) posledné: 30.9.2011, 15:26 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MLETÉ MÄSO

Pastierska pita



POTREBNÉ PRÍSADY

50 dk mletého mäsa (hovädzie, bravčové alebo teľacie), 20 g masla, 2 PL paradajkového pretlaku, 1 PL worchesterovej omáčky, 1 veľká cibuľa, 2 strúčiky cesnaku, 2 mrkvy, za pohár zeleného hrášku, soľ, čierne mleté korenie, 2 bobkové lístky, asi 2 dl mäsového vývaru alebo 1/2 hovädzieho bujónu. NA VRCH: 50 dk očistených zemiakov, 1 dl mlieka, 30 g masla, 2 žĺtka

POSTUP PRÍPRAVY

Zemiaky nakrájame na kocky a uvaríme v slanej vode. Cibuľu nakrájame nadrobno a opražíme ju na masle. Pridáme na drobné kocky pokrájanú mrkvu a bobkový list. Chvíľku popražíme a pridáme mleté mäso. Dobre premiešame a asi po 1 minúte pridáme pretlak a pretlačený cesnak. Varíme, kým sa tekutina nezredukuje aspoň o polovicu. Potom pridáme worchesterovu omáčku, korenie, soľ (pozor so soľou, kedže ešte pridáme vývar alebo bujón), vývar 2 dl alebo bujón+2dl vody. Panvicu prikryjeme pokrievkou a necháme pri nižšej teplote variť asi 15 minút. Pred dovarením pridáme hrášok a ešte povaríme, kým trocha nezmäkne.
Z uvarených zemiakov zlejeme vodu, pretlačíme ich, pridáme maslo, mlieko a žltka. Vymiešame na hladkú kašu.
Rúru predhrejeme na 180 C, program najlepšie ohrev zdola a zhora /alebo teplovzdušný/ +gril. Do pekáča dáme mäsovo-zeleninovú zmes. Na vrch natrieme zemiakovú kašu, pričom je koncom vidličky ozdobne rozotrieme. Pečieme do zlata asi 15-20 minút.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 12 návštěvníkov)

Miinka K. (miinka) ID 45774 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (7) posledné: 18.12.2011, 9:19 | PRIDAŤ KOMENTÁR

BEZMÄSITÉ JEDLÁ

PITA - slané tvarohové řezy



POTREBNÉ PRÍSADY

1 listové těsto (500 g), 2 vejce, 1 tvaroh (polotučný ve vaničce), 200 g balkánského sýra, 200 g zakysané smetany, 1 vejce na potření (dávám jen žloutek)

POSTUP PRÍPRAVY

Je to jednoduché a skvělé, u nás moc oblíbené...

1. listové těsto rozdělíme na 2 díly. Jeden rozválíme a přeneseme do zapékací mísy, kterou jsme vypláchli studenou vodou.

2. Připravíme náplň - smícháme tvaroh, vejce, zakysanou smetanu a nastrouhaný balkánský sýr. Navrstvíme na připravené těsto.

3. Přiklopíme druhou částí rozváleného těsta a okraje hezky zapravíme.

Zobraz viac ...


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

Zuzana B. (xblaz) ID 97788 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (2) posledné: 9.8.2010, 21:23 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 33 (zobrazuje sa 1-10)1, 2, 3, 4 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesta
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu