
![]() |
končiace aukcie | ![]() ![]() |
návod na inzerciu | ![]() ![]() |
časté otázky | ![]() ![]() |
podmienky inzercie | ![]() ![]() |
ponuka reklamy | ![]() ![]() |
kontaktujte nás... | ![]() |
![]() |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy | ![]() |
TORTY |
Eva B. (moiraa) ID 27993 | zobrazit další recepty ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) Ruská torta[ recept č. 9964 zo dňa 1.1.2009 ] POTREBNÉ PRÍSADY KORPUS: 10 vajec, 180 práškového cukru, 200 g mletých orechov 3 PL strúhanky, KARAMEL: 10 KL kryštáľového cukru cukru, 0,2 l vody, 2 PL kakaa PLNKA: 250 g masla, 100 g práškového cukru, 2 PL silnej čiernej kávy, 50 g mletých orechov POLEVA: 100 g čokolády na varenie, 70 g stuženého pokrmového tuku HERA PL = polievková lyžica, KL = kávová lyžička POSTUP PRÍPRAVY KORPUS: Žĺtky vymiešame s cukrom. Z bielkov a štipky soli vyšľaháme tuhý sneh. Orechy pomelieme a zmiešame so strúhankou. Do vymiešaných žĺtkov striedavo pridávame tuhý sneh a zomleté orechy. Zakaždým zľahka premiešame. Tortovú formu vymastíme maslom, vysypeme hrubou múkou, nalejeme do nej cesto a pečieme v rúre (ja som piekla v elektrickej), ktorú sme si vyhriali na 200° C asi 15 minút. Rúru potom prepneme na 180°C a dopekáme cca 45 minút. Vychladnutý korpus prekrojíme na tri rovnaké pláty, potrieme plnkou a spojíme. Vrch torty a boky môžeme natenko potrieť touto istou plnkou. Ozdobíme podľa vlastných predstáv. (Ja si vždy pri mletí orechov povyberám tie najkrajšie polovičky orecha a poukladám dookola na čokoládovú polevu, ktorou som tortu poliala, alebo lentilkami, ale orechami krajšie ukáže). KARAMEL: Cukor necháme skaramelizovať, zalejeme 1 dl studenej vody a pri miernej teplote rozvaríme. Vo zvyšnom množstve vody rozmiešame kakao, vlejeme do karamelu a za občasného miešania 15 min. povaríme. PLNKA: Maslo vymiešame s cukrom a postupne pridávame karamel a čiernu kávu. POLEVA: Vo vodnom kúpeli roztopíme čokoládu so stuženým pokrmovým tukom, odstavíme a miešame, kým nevychladne. Zvyknem ešte čokoládovú polevu poliať s bielou polevou z bielka a cukru, buď kúpnou, alebo si sama pripravím. |