
![]() |
končiace aukcie | ![]() ![]() |
návod na inzerciu | ![]() ![]() |
časté otázky | ![]() ![]() |
podmienky inzercie | ![]() ![]() |
ponuka reklamy | ![]() ![]() |
kontaktujte nás... | ![]() |
![]() |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy | ![]() |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Daria M. (usa) ID 4281 | zobrazit další recepty ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 23 návštěvníkov) New York style Cheesecake na slovensky sposob[ recept č. 981 zo dňa 13.2.2007 ] ![]() POTREBNÉ PRÍSADY (kelimok ,asi 425g Riccotta cheese plnotucny plus rovnaky objem bieleho jogurtu )* alebo (680 g jemneho tvarohu a 125 ml kyslej smotany ) * alebo ( 680 g Creame cheese a 125ml kyslej smotany - takto je originalny recept ) *5 vajec * 1 cajova lyzicka vanilkoveho extraktu ( alebo vanilkovy cukor ) * 1 ,,cup'' (hrncek o objeme 250 ml ) cukru * trochu praskoveho kakaa * 1 balicek cokoladovych alebo obycajnych susienok ( nieco ako Bebe keksy, alebo Marina ) * asi 50g masla * ovocie na ozdobu POSTUP PRÍPRAVY Tento kolacik je v originaly neskutocne dobry, a veruze nepoznam nikoho kto by mu vedel odolat. Toto je taky experiment ako ho spravit doma. Cez tyzden som mala navstevu - Kathy, pani, ktora ma tento recept v repertoary a odskusany. Kathy ma slovensky povod a na tento experiment sa podujala s nadsenim. Nas experiment sprevadzali bojove podmienky, nakolko dany tyzden sa v nasom dome vsetko kazilo. Zacalo to pokazenym zachodom, z ktoreho sa valila voda, alarm o polnoci, zahadne pokazena chladnicka ( vsetky tie nakupy na makovo-tvarohovy kolacik od Marcelky...) Tesne pred polnocou ( to bola moja posledna sanca, lebo Kathy nasledujuci den odlietala o 5 rano ) som ju donutila, aby mi predviedla ako na to. V originalnom recepte hlavna ingrediencia je Cream cheese, ktory u nas nieje dostat, tak som vycitala z internetu , ze je mozne ho nahradit Ricotta - jogurt 1: 1. Teraz ked uz viem ako chutil vysledok, myslim, ze by bolo mozno v nasich podmienkach pouzit aj tvaroh. Tento dezert sa da ochucovat na rozne sposoby, ja som zvolila cokoladovy variant. OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ![]() zacneme tym, ze vyhrejeme ruru na 180 stupnov. V misticke si roztopime maslo. ![]() do mikrotenoveho sacka vlozime cokoladove keksy, (alebo ked chcete biely podklad tak obycajne ) , a kuchynskym valcekom ich rozdrtime na co najjemnejsie odrobinky ![]() Ku keksikovej drti pridame 1/4 ,,cup" ( hrncek o objeme 60 ml ) cukru a premiesame ![]() zmes vysypeme do tortovej formy ( ta s tym uzaverom , co zvacsuje obvod, ked tortu vyberame) . Formu nieje potrebne vymastit. ![]() zatial to vyzera takto ![]() pripravene roztopene maslo lyzickou prelievame na keksikovu drt a premiesame ![]() asi takto. My sme sa s tym moc neparali. ![]() cez voskovy papier rukou zatlacime, najsilnejsie ako vieme, aby sa vytvorila pevna suvisla vrstva ![]() takto by to malo vyzerat ![]() vlozime do truby (180 C ) na 10 minut zapiect. Takto mame pripraveny podklad. ![]() a ideme robit plnku. Do misy rozbijeme 5 vajec. ![]() vajcia vyslahame ![]() zvlast v miske premiesame v mojom pripade Ricottu a jogurt , v pomere 1 :1 ![]() k vajciam v miske pridame 1 ,,cup '' ( hrncek o objeme 250 ml ) cukru ![]() pridame 1 cajovu lyzicku vanilkoveho extraktu, alebo vanilkovy cukor ![]() premiesame ![]() pridame Ricottu s jogurtom ![]() a pri strednej rychlosti vsetko spolu do hladka vymiesame ![]() malo by to vyzerat nejak takto ![]() trochu zmesi , napriklad 1/4 si odlejeme do extra nadobky. ![]() ochutime kakaovym praskom ![]() zvysok cesta vylejeme do formy s upecenym podkladom ![]() s kakaovou zmesou budeme zdobit. Lyzickou nalejeme na biely podklad , vzniknu take bodky... ![]() spickou noza robime kruzive pohyby, cim vznikne ornament ![]() nadhera, toto bola moja oblubena cast ![]() vlozime do truby a pecieme pri 180 C asi od 40 min. do 1 hod. Tato cast je individualna, zavisi od truby a ktovieakych dalsich okolnosti. Spravne upeceny kolac nema byt vnutri tekuty. ( Prve sa upecu okraje, stred ako posledny) Pecieme dovtedy, pokiat nestuhne. Presvedcime sa sparadlom. ![]() dezert nechame vychladnut, opatrne ho uvolnime z formy, (kraje narezeme nozikom ) a dame na niekolko hodin vychladit do chladnicky. Mozme ozdobit ovocim. ![]() Fotka na porovnanie -takto by mal vyzerat OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI |
Kristína T. (jašidielko) ID 56687 (19.6.2011, 13:58) |
krasny postup, ukladam receptik ![]() ![]() |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Tomáš F. (tomino99) ID 146204 (19.6.2011, 13:43) |
Neskusat...skoda casu a penazi... ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Jana R. (Tylili) ID 58990 (26.4.2011, 22:55) |
aj toto vyskúšam ![]() |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | lucia s. (linlin) ID 29256 (2.12.2007, 16:11) |
super receptik, namiesto kyslej smotany som pouzila biely jogurt a bolo to super.... ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | Marcela Krištofíková (EmKa) ID 633 (13.2.2007, 22:50) |
Daria, aj napriek tomu, že sa u Vás všetko kazilo a napriek tomu, že tak skoro asi takýto originálny kúsok neochutnám, nemôžem nenapísať, že vyzerá úplne úplne fantasticky a hoci je hodinka pred polnocou, zjedla by som niekoľko kúskov a vôbec by som nemala žiadny pocit viny ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | ![]() | Daria M. (usa) ID 4281, mimibazar.sk/billy (13.2.2007, 23:21) |
Macka, tak toto je vazny kompliment pre mna , cenim si to. Ja sa zas vzdy tesim na Tvoje receptiky ![]() ![]() ![]() ![]() |
||
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | Alexandra N. (alexandra49) ID 2935, mimibazar.sk/alexandra49 (13.2.2007, 13:55) |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | Deni T. (fufik) ID 1652, mimibazar.sk/fufik (13.2.2007, 13:20) |
Daria je to úžasné vlastne vyzerá to úžasne ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | ![]() | Daria M. (usa) ID 4281, mimibazar.sk/billy (13.2.2007, 19:56) |
Andy, aj to chuti uzasne ![]() |
||
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | Alexandra P. (sasa) ID 1312 (13.2.2007, 10:56) |
Daria a kde zoženiem riccottu? ![]() |
|
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | ![]() | Eleonóra K. (deniseee) ID 1443, mimibazar.sk/deniseee (13.2.2007, 11:08) |
Riccottu predavaju aj v obycajnych potravinach, zarucene ju dostat v Tes.., tam ju zvyknem kupovavat ja. Sorry, ze odpovedam za Dariu, snad sa nenahneva... Byva obvykle okolo tvarohu, ci podobnych veci... ono je to taky akoby tvaroh, ale mnamkovy... ![]() ![]() |
||
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | ![]() | Daria M. (usa) ID 4281, mimibazar.sk/billy (13.2.2007, 14:19) | |
presne tak, dakujem...myslim, ze by v tomto recepte fungoval aj slovensky tvaroh plus smotana (vid recept ) ![]() |
|||
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | ![]() | Alexandra P. (sasa) ID 1312 (13.2.2007, 11:40) | |
ďakujem za info - cez víkendík sa na to vrhnem. Pa |
|||
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | Erika B. (BrDo) ID 3728 (13.2.2007, 8:57) |
Daria ahoj, vyzerá neskutočne lákavo, myslím, že sa Vám na slovenské pomery veeeľmi dobre podaril ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
ODPOVEDAŤnahlásiť |