. .. .. .. .. .. .
. .

Vážení návštevníci,
reagovať na príspevky môžu iba registrovaní užívatelia. Vyplňte krátky registračný formulár a staňte sa naším členom.
Ak ste už u nás zaregistrovaní, prihláste sa prosím.

Tešíme sa na vás.

(Ne)vysmážané kurča a výborný mrkvový šalát - RECEPT 931

NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY

KURACIE MÄSO A HYDINA

ID 7324 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 38 návštěvníkov)


(Ne)vysmážané kurča a výborný mrkvový šalát


[ recept č. 931 zo dňa  ]


(Ne)vysmážané kurča a výborný mrkvový šalát


POTREBNÉ PRÍSADY

Kurča, 2 vajcia, hladkú múku, strúhanku, soľ. Šalát: 5 veľkých mrkiev, šťava z 1 citróna, 3 PL práš. cukru, vodu(3dcl.)

POSTUP PRÍPRAVY

Ja osobne vysmážané kurča nemusím, ale toto mám veľmi rada. Je to skvelá obmena klasického receptu. Kuriatko je oveľa chutnejšie,chrumkavejšie a menej mastné! Šalátik je v našej rodinke tiež veľmi obľúbený, je zdravý a rýchli.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI

Potrebné suroviny..(klasika na vysmážané kurča)
Kuriatko zbyvíme kože, dobre nasolíme a obalíme v troj-obale..
Na pekáčik nalejeme olej (tak aby celé dno bolo poliate tenučkou vrstvou)..poukladáme naň kuriatko a šup do rúry (vyhriatej na 210-220 stupňov)..pečieme asi 20-25 min, otočíme..(ak treba prilejeme troška oleja) a pečieme aj druhú stranu tiež cca 20-25 min, aby bolo kuriatko pekné zlato-hnedé..
A takto vyzerá už upečené..
Umytú mrkvičku postrúhame..
Prilejeme šťavu z citróna..
Cukor..
Vodu..(podľa potreby)..premišame a hotovo..
A hotovka..kuriatko najlepšie chutí so zemiakovým pyré a týmto šalátikom. Ako prílohu môžte kľudne zvoliť aj ryžu, hranolky..čokoľvek. Všetkým želám Dobrú chuť!


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
<< kolac z cukiny alebo cukinovy quiche | (Ne)vysmážané kurča a výborný mrkvový šalát | KOLÁČ TRIO II. (farebne naopak) >>
nahlásiť
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Petra Z. (Petra3) ID 18029, mimibazar.sk/petra3 (6.11.2012, 21:27)
Super (Y) , už robíme iba takto podľa tohto receptu ^o) (L)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Janka L. (jankalo) ID 108253 (8.10.2012, 20:17)
Kuracie stehná som dlho nerobila, lebo ma odrádzalo množstvo oleja na prípravu. Ale tieto sú fakt super. Rýchla a bezprácna príprava a chuťovo vynikajúce. Už ich bude robiť často. Určite skúsim aj bravčové, prípadne karfiol, alebo aj fašírky. Vďaka za perfektný postup. (Y) (Y) (Y) (F) (F) (F)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Michaela B. (adamkopetko) ID 7429 (30.5.2007, 12:28)
Dnes sme mali na obed, jednoduche,rychle a mnam. Dakujem za super typ. (L)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Adriana B. (AdrianaB) ID 7324 (30.5.2007, 13:08)
Presne vystihnuté Miška (Y) je to mňamka. Som rada, že chutilo (L)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Jana C. (Naja) ID 3566, mimibazar.sk/najaa (30.5.2007, 12:07)
Aďka vynikajúúúce.Dnes máme na obed,vlastne mali sme.Vďaka za inšpiráciu (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Adriana B. (AdrianaB) ID 7324 (30.5.2007, 13:07)
Ďakujem Jani, som rada, že vám kuriatko chutilo (PL) (L)
ODPOVEDAŤnahlásiť
hana d. (darius) ID 9529, mimibazar.sk/darius (29.5.2007, 13:18)
Chcem sa spýtať či su naozaj dosť chrumkavé ako bežne vypraženeéé stehienka???alebo menej. a ked su položene na tom pekači aké su z druhej strany nezlieza ta struhanka dolu???
ODPOVEDAŤnahlásiť
Adriana B. (AdrianaB) ID 7324 (29.5.2007, 17:39)
Ahoj, sú výborné podľa mňa ešte viac chrumkavé ako keď sa vysmážajú (Y), strúhanka nezlieza, ono sa to krásne všetko prepečie, len to treba pootáčať, skús mne osobne to viac chutí ako vysmážané :-) :-P.
ODPOVEDAŤnahlásiť
hana d. (darius) ID 9529, mimibazar.sk/darius (5.6.2007, 12:56)
Ano skusila som teraz v nedelu a podla mna boli dobre - lepšie ako vypražanéé.
Ale moj mužíček povedal , že pre neho su moc suché , že su lepšie na oleji...
ODPOVEDAŤnahlásiť
Adriana B. (AdrianaB) ID 7324 (5.6.2007, 18:38)
každému chutí niečo iné :-P , som rada, že si vyskúšala (L)
ODPOVEDAŤnahlásiť
MataS M. (MataSim) ID 9994 (12.2.2007, 20:15)
Dobrý večer Adrianka,
včera na obed som robila vaše (ne)vyprážané kuriatko a môžem povedať, že bolo (lebo okamžite zmizlo z misy) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp). Moje deti milujú vyprážané všetko atak som skúsila nový spôsob (Y) (Y). Odteraz budem určite preferovať tento spôsob´. Mala som čistú kuchyňu, nemusela som stáť celé dopoludnie pri panvici a tá chuť sa nedá opísať. Vôbec to nebolo mastné a ešte k tomu chrumkavé (L) (L).
Odporúčam všetkým.
ODPOVEDAŤnahlásiť
Adriana B. (AdrianaB) ID 7324 (13.2.2007, 20:19)
Som rada, že malo kuriatko taký úspech (Y)..my ho máme tiež veľmi radi, je to špecialitka, však?! |:o) (L)
ODPOVEDAŤnahlásiť
alena l. (atik1) ID 5100 (6.2.2007, 21:45)
Naozaj je veľm,i výborné, ja som ho pripravovala dnes na večeru spolu s tým mrkvovičkovým šalatom a všetci sme sa riadne na............
(PL)
ďa,kujem za super recept. My všetci doma posielame (F) (clamp)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Adriana B. (AdrianaB) ID 7324 (7.2.2007, 12:03)
Ďakujééém (L)! Som rada, že ste sa dobre na..... ;-) ;-)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Andrea S. (Andy2) ID 1666, mimibazar.sk/andy (6.2.2007, 9:38)
Výýýýýbornééé. Včera som vyskúšala receptík a som spokojná. Kuriatko bolo chrumkavé a nebolo ani mastné. Keď bolo hotové, vybrala som ho z misy a preložila do inej. Tak sa nenapilo oleja. Určite si kuriatko na tento spôsob ešte urobíme. Adrianka, díky za dobrý tip. (F)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Adriana B. (AdrianaB) ID 7324 (6.2.2007, 10:00)
Som rada, že vám kuriatko chutilo (PL)..ja ho tiež prekladám do inej misy(máš pravdu..aby sa nenapilo toho oleja).. (Y)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Gabi H. (gaha1) ID 4525 (5.2.2007, 12:17)
Cez sviatky som videla v TV ako vysmáža jedna bývalá hlásateľka z STV - neviem, či ste to niekto skúšali, ale ona mala vedľa panvice s olejom hrniec s vriacou vodou a to niečo vysmážané (v tomto prípade ryba) vybrala z oleja varechami a na asi 1-2 sekundy to celé ponorila do tej vriacej vody a dala vysušiť do trúby. Všetka masť sa vraj z toho dostane do tej vody a je tu oveľa menej mastné. A naozaj - voda na konci ostala mastná a tmavá.
Ja to určite vyskúšam, lebo vyprážané kurence máme veľmi radi - len ich skoro vôbec nerobím. (PL)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Adriana B. (AdrianaB) ID 7324 (6.2.2007, 10:04)
Vyskúšaj :-) určite bude všetkým chutiť, je výborné (Y) (Y)!!! Mne zasa svokra vravela, že jedna jej známa takýmto spôsobom pripravuje aj rezne :^), môže o byť taktiež mňamkové (B)..
ODPOVEDAŤnahlásiť
Denisa T. (Asined) ID 1681, mimibazar.sk/asined (4.2.2007, 20:01)
To vysmazanie sa mi velmi pozdava, kura, ktore sa vysmaza samo.... (Y)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Adriana B. (AdrianaB) ID 7324 (6.2.2007, 10:07)
Je to super (Y)! Treba skúsiť |:o)..ja som spočiatku tiež myslela čo je to zač?! Klasické vysmážané kuriatko na toto nemá.. (L) a robí sa samo (Y)..
ODPOVEDAŤnahlásiť
Katarína Š. (katarina53) ID 5627 (6.2.2007, 19:18)
Ja iba takto vyprážam kura, lebo mi liezlo na nervy, keď som stála pri panvici, stála... a pri vyprážaní stehien sa objavila niekedy "krv" skoro ma vystrelo.
S tým namáčaním do horúcej vody po upečení je to pravda. Väčšinou to tak robia vtedy, keď má niekto problémy s podžalúdkovou žľazou. Takto "namočené" vyprážané mäso týmto ľuďom nespôsobuje pri trávení problémy.
Ak dovolíte, ešte k tomu mrkvovému šalátu. Ja ešte k postrúhanej mrkve pridám jednu konzervu ananásu, jeden vanilkový cukor, šťavu z citróna a jednu polievkovú lyžicu medu. Takto pripravený šalát je tiež veľmi chutný a osviežujúci. Ak ho vyskúšate, možno mi dáte za pravdu.
ODPOVEDAŤnahlásiť
hana d. (darius) ID 9529, mimibazar.sk/darius (29.5.2007, 13:19)
Chcem sa spýtat na to maso ked sa namočí do vody stratí určite tu chrumkavosť však ????
ODPOVEDAŤnahlásiť
Adriana B. (AdrianaB) ID 7324 (7.2.2007, 14:58)
Pravda (Y), súhlasím s vami (clamp)..Ďakujem za receptík na šalátik, určite ho vyskúšam (L)!
ODPOVEDAŤnahlásiť
Katarína Š. (katarina53) ID 5627 (8.2.2007, 17:48)
Aďka, včera mi nefungoval net, preto som sa neozvala a dnes mi zvedavosť nedala a tak som sa sem pozrela. Ten šalát zvyknem pripravovať aj v lete len tak, je fajn osviežujúci a aj zasýti. (L)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Adriana B. (AdrianaB) ID 7324 (11.2.2007, 18:31)
Kati dnes som robila šalátik podľa vás :-) bol výborný (Y). Použila som namiesto zaváraného čerstvý ananás..máte pravdu je to sýty šalátik, dala som si to navečeru a úplne mi to stačilo..Super (Y).. (clamp)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Reklama | Podmienky pre používanie služby Mimibazar | Desatoro | Logo Overený obchodník | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Osobné údaje | Kontakt
Jednotné kontaktné miesta / Single Points of Contact | Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky používania služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Cookies | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra | Povinne zverejňované informácie

© 2001–2025 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s.
se sídlem náměstí Marie Schmolkové 3493/1, 100 00 Praha 10, IČO: 02346826, zapsaná v OR, sp.zn. B 19490 a dodávatelia obsahu