Vážení návštevníci,
reagovať na príspevky môžu iba registrovaní užívatelia. Vyplňte krátky registračný formulár a staňte sa naším členom.
Ak ste už u nás zaregistrovaní, prihláste sa prosím.
Tešíme sa na vás.
Adriana B. (AdrianaB) ID 7324 | zobrazit další recepty
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 38 návštěvníkov)
(Ne)vysmážané kurča a výborný mrkvový šalát
[ recept č. 931 zo dňa 4.2.2007 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
Kurča, 2 vajcia, hladkú múku, strúhanku, soľ. Šalát: 5 veľkých mrkiev, šťava z 1 citróna, 3 PL práš. cukru, vodu(3dcl.)
POSTUP PRÍPRAVY
Ja osobne vysmážané kurča nemusím, ale toto mám veľmi rada. Je to skvelá obmena klasického receptu. Kuriatko je oveľa chutnejšie,chrumkavejšie a menej mastné! Šalátik je v našej rodinke tiež veľmi obľúbený, je zdravý a rýchli.
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
![]() |
Potrebné suroviny..(klasika na vysmážané kurča) |
![]() |
Kuriatko zbyvíme kože, dobre nasolíme a obalíme v troj-obale.. |
![]() |
Na pekáčik nalejeme olej (tak aby celé dno bolo poliate tenučkou vrstvou)..poukladáme naň kuriatko a šup do rúry (vyhriatej na 210-220 stupňov)..pečieme asi 20-25 min, otočíme..(ak treba prilejeme troška oleja) a pečieme aj druhú stranu tiež cca 20-25 min, aby bolo kuriatko pekné zlato-hnedé.. |
![]() |
A takto vyzerá už upečené.. |
![]() |
Umytú mrkvičku postrúhame.. |
![]() |
Prilejeme šťavu z citróna.. |
![]() |
Cukor.. |
![]() |
Vodu..(podľa potreby)..premišame a hotovo.. |
![]() |
A hotovka..kuriatko najlepšie chutí so zemiakovým pyré a týmto šalátikom. Ako prílohu môžte kľudne zvoliť aj ryžu, hranolky..čokoľvek. Všetkým želám Dobrú chuť! |
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI |
Petra Z. (Petra3) ID 18029, mimibazar.sk/petra3 (6.11.2012, 21:27) |
Super , už robíme iba takto podľa tohto receptu  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Janka L. (jankalo) ID 108253 (8.10.2012, 20:17) |
Kuracie stehná som dlho nerobila, lebo ma odrádzalo množstvo oleja na prípravu. Ale tieto sú fakt super. Rýchla a bezprácna príprava a chuťovo vynikajúce. Už ich bude robiť často. Určite skúsim aj bravčové, prípadne karfiol, alebo aj fašírky. Vďaka za perfektný postup.  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Michaela B. (adamkopetko) ID 7429 (30.5.2007, 12:28) |
Dnes sme mali na obed, jednoduche,rychle a mnam. Dakujem za super typ.  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Adriana B. (AdrianaB) ID 7324 (30.5.2007, 13:08) |
Presne vystihnuté Miška je to mňamka. Som rada, že chutilo  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Jana C. (Naja) ID 3566, mimibazar.sk/najaa (30.5.2007, 12:07) |
Aďka vynikajúúúce.Dnes máme na obed,vlastne mali sme.Vďaka za inšpiráciu  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Adriana B. (AdrianaB) ID 7324 (30.5.2007, 13:07) |
Ďakujem Jani, som rada, že vám kuriatko chutilo  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | hana d. (darius) ID 9529, mimibazar.sk/darius (29.5.2007, 13:18) |
Chcem sa spýtať či su naozaj dosť chrumkavé ako bežne vypraženeéé stehienka???alebo menej. a ked su položene na tom pekači aké su z druhej strany nezlieza ta struhanka dolu??? |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Adriana B. (AdrianaB) ID 7324 (29.5.2007, 17:39) |
Ahoj, sú výborné podľa mňa ešte viac chrumkavé ako keď sa vysmážajú , strúhanka nezlieza, ono sa to krásne všetko prepečie, len to treba pootáčať, skús mne osobne to viac chutí ako vysmážané . |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
|  |  | hana d. (darius) ID 9529, mimibazar.sk/darius (5.6.2007, 12:56) |
Ano skusila som teraz v nedelu a podla mna boli dobre - lepšie ako vypražanéé. Ale moj mužíček povedal , že pre neho su moc suché , že su lepšie na oleji... |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
| |  |  | Adriana B. (AdrianaB) ID 7324 (5.6.2007, 18:38) |
každému chutí niečo iné , som rada, že si vyskúšala  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | MataS M. (MataSim) ID 9994 (12.2.2007, 20:15) |
Dobrý večer Adrianka, včera na obed som robila vaše (ne)vyprážané kuriatko a môžem povedať, že bolo (lebo okamžite zmizlo z misy) . Moje deti milujú vyprážané všetko atak som skúsila nový spôsob . Odteraz budem určite preferovať tento spôsob´. Mala som čistú kuchyňu, nemusela som stáť celé dopoludnie pri panvici a tá chuť sa nedá opísať. Vôbec to nebolo mastné a ešte k tomu chrumkavé . Odporúčam všetkým. |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Adriana B. (AdrianaB) ID 7324 (13.2.2007, 20:19) |
Som rada, že malo kuriatko taký úspech ..my ho máme tiež veľmi radi, je to špecialitka, však?!  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | alena l. (atik1) ID 5100 (6.2.2007, 21:45) |
Naozaj je veľm,i výborné, ja som ho pripravovala dnes na večeru spolu s tým mrkvovičkovým šalatom a všetci sme sa riadne na............ ďa,kujem za super recept. My všetci doma posielame  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Adriana B. (AdrianaB) ID 7324 (7.2.2007, 12:03) |
Ďakujééém ! Som rada, že ste sa dobre na.....  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Andrea S. (Andy2) ID 1666, mimibazar.sk/andy (6.2.2007, 9:38) |
Výýýýýbornééé. Včera som vyskúšala receptík a som spokojná. Kuriatko bolo chrumkavé a nebolo ani mastné. Keď bolo hotové, vybrala som ho z misy a preložila do inej. Tak sa nenapilo oleja. Určite si kuriatko na tento spôsob ešte urobíme. Adrianka, díky za dobrý tip.  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Adriana B. (AdrianaB) ID 7324 (6.2.2007, 10:00) |
Som rada, že vám kuriatko chutilo ..ja ho tiež prekladám do inej misy(máš pravdu..aby sa nenapilo toho oleja)..  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Gabi H. (gaha1) ID 4525 (5.2.2007, 12:17) |
Cez sviatky som videla v TV ako vysmáža jedna bývalá hlásateľka z STV - neviem, či ste to niekto skúšali, ale ona mala vedľa panvice s olejom hrniec s vriacou vodou a to niečo vysmážané (v tomto prípade ryba) vybrala z oleja varechami a na asi 1-2 sekundy to celé ponorila do tej vriacej vody a dala vysušiť do trúby. Všetka masť sa vraj z toho dostane do tej vody a je tu oveľa menej mastné. A naozaj - voda na konci ostala mastná a tmavá. Ja to určite vyskúšam, lebo vyprážané kurence máme veľmi radi - len ich skoro vôbec nerobím.  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Adriana B. (AdrianaB) ID 7324 (6.2.2007, 10:04) |
Vyskúšaj určite bude všetkým chutiť, je výborné !!! Mne zasa svokra vravela, že jedna jej známa takýmto spôsobom pripravuje aj rezne , môže o byť taktiež mňamkové .. |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Denisa T. (Asined) ID 1681, mimibazar.sk/asined (4.2.2007, 20:01) |
To vysmazanie sa mi velmi pozdava, kura, ktore sa vysmaza samo....  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Adriana B. (AdrianaB) ID 7324 (6.2.2007, 10:07) |
Je to super ! Treba skúsiť ..ja som spočiatku tiež myslela čo je to zač?! Klasické vysmážané kuriatko na toto nemá.. a robí sa samo .. |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
|  | Katarína Š. (katarina53) ID 5627 (6.2.2007, 19:18) |
Ja iba takto vyprážam kura, lebo mi liezlo na nervy, keď som stála pri panvici, stála... a pri vyprážaní stehien sa objavila niekedy "krv" skoro ma vystrelo. S tým namáčaním do horúcej vody po upečení je to pravda. Väčšinou to tak robia vtedy, keď má niekto problémy s podžalúdkovou žľazou. Takto "namočené" vyprážané mäso týmto ľuďom nespôsobuje pri trávení problémy. Ak dovolíte, ešte k tomu mrkvovému šalátu. Ja ešte k postrúhanej mrkve pridám jednu konzervu ananásu, jeden vanilkový cukor, šťavu z citróna a jednu polievkovú lyžicu medu. Takto pripravený šalát je tiež veľmi chutný a osviežujúci. Ak ho vyskúšate, možno mi dáte za pravdu. |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
| |  |  | hana d. (darius) ID 9529, mimibazar.sk/darius (29.5.2007, 13:19) |
Chcem sa spýtat na to maso ked sa namočí do vody stratí určite tu chrumkavosť však ???? |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
| |  |  | Adriana B. (AdrianaB) ID 7324 (7.2.2007, 14:58) |
Pravda , súhlasím s vami ..Ďakujem za receptík na šalátik, určite ho vyskúšam ! |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
| | |  | Katarína Š. (katarina53) ID 5627 (8.2.2007, 17:48) |
Aďka, včera mi nefungoval net, preto som sa neozvala a dnes mi zvedavosť nedala a tak som sa sem pozrela. Ten šalát zvyknem pripravovať aj v lete len tak, je fajn osviežujúci a aj zasýti.  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
| | | |  |  | Adriana B. (AdrianaB) ID 7324 (11.2.2007, 18:31) |
Kati dnes som robila šalátik podľa vás bol výborný . Použila som namiesto zaváraného čerstvý ananás..máte pravdu je to sýty šalátik, dala som si to navečeru a úplne mi to stačilo..Super ..  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |