. .. .. .. .. .. .
. .

Kanadský jablčník (Apple crumble) - RECEPT 928

Lucia G. (lucinkag77) ID 3941
.
mimibazar.sk/lucinkag77
Oblasť: Trenčín
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 12.5.2006
Naposledy: 23.7.2018 13:50
Aktualizácia: 1.3.2017 13:06
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 59
RODINNÉ FOTOGRAFIE 4
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 1
RECEPTY 2
NÁVODY 0

MÚČNIKY, POHÁRE

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 12 návštěvníkov)


Kanadský jablčník (Apple crumble)


[ recept č. 928 zo dňa  ]


Kanadský jablčník (Apple crumble)


POTREBNÉ PRÍSADY

8-10 jabĺk,
1/2 až 3/4 hrnčeka hnedého cukru,
1/2 vanilkového cukru,
1ČL mletej škorice,
trocha citrónovej šťavy,
6PL masla,
1 hrnček hnedého cukru,
1/2 hrnčeka ovsených vločiek,
2/3 šálky hladkej celozrnnej múky (špaldová),
1/4 ČL sódy bicarbóny.


POSTUP PRÍPRAVY

obr.príloha

OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI


Očistíme a nahrubo postrúhame jablká.


Kto má pripravené z jesene v pohároch, má o starosť menej. Kto nemá, vyžobre si 1-2 poháre od mamy, svokry (môj prípad), susedy, kamarátky...


Nastrúhané jablká zmiešať s cukrom (v tomto bode môžete hnedý cukor nahradiť aj bielym), vanilkovým cukrom a škoricou. Pokvapkať citrónovou šťavou.


Maslom si vymastíme zapekaciu nádobu.


Do vymastenej nádoby premiestnime jablkovú zmes a dáme do rúry vyhriatej na 100C na 20 minút.


Zatiaľ si roztopíme maslo.


Do roztopeného masla pridáme hnedý cukor, ovsené vločky a hladkú múku zmiešanú so sódou bicarbónou.


Pripravená posýpka vyzerá asi takto


Po spomínaných 20-tich minútach vyberieme koláč z rúry a teplotu zvýšime na 200C. Posýpku navrstvíme na jablká.


Asi takto.


Prikryjeme alobalom a dáme do horúcej rúry na 15 minút. Potom odokryjeme a ešte pripekáme ďalších 15 minút.


Hotovo. Tento dezert je najlepšie podávať ešte teplý s kôpkou vanilkovej zmrzliny, alebo šľahačky. Kto nechce pribrať, stačí podávať tak ako je prípadne s kávou, či teplým čajom.
Je to dezert ktorým ohúrite každého, komu ho naservírujete. Za to vám ručím ;o)



OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI
Kanadský jablčník (Apple crumble) | Finger foods - brokolicové od 9.mesiaca >>
nahlásiť
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Vlasta T. (Vanitka) ID 7848, mimibazar.sk/vanitka (8.1.2013, 23:53)
Luci, Tvoj recept mam vytlaceny uz aspon 3 roky a vcera som ho konecne urobila. (jidlo) Skvelý recept, vsetci si oblizali prsty, dokonca aj najmensi skriatok (Z), ktory sa vobec nekamarati s ovocim, si pytal este pridavok. (radost)
Jedine sa chcem spytat, ci je nejaky tip, ako ho slusne nakrajat a nalozit, lebo mne sa to nepodarilo. ,-)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Miriam K. (Mikri) ID 50427, mimibazar.sk/mikri (6.2.2010, 8:12)
Aj ja milujem tento koláčik ja ho mám zase z anglicka a je super! (Y) Ľahučký a s osladenou kyslou smotankou alebo zmrzlinkou či šlahačkou ako si napísala je mňam. Odporúčam (jidlo) (L) |:o)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Michaela N. (Michaelllla) ID 36218 (4.3.2008, 13:44)
(dance)Špaldovú múku a mnohé ďalšie zdravé veci majú v Bille aj v bio kvalite-síce o pár korún drahšie, ale predsa nebudem šetriť na vlastnom zdraví a zdraví mojich najbližších... (child2) (child1)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Jarmila C. (ciglanova) ID 9282 (upravené 4.2.2008, 12:01)
Kto mi poradi... Kde kupim spaldovu muku? Mam celozrnu, ale grahamovu... *-) Moze byt aj tato?
ODPOVEDAŤnahlásiť
Estera L. (saxinka) ID 14692 (4.2.2008, 17:02)
Jarka, ja som kúpila špaldovú múku v Kaufláči. Stála 49,90 :-P
ODPOVEDAŤnahlásiť
Jarmila C. (ciglanova) ID 9282 (5.2.2008, 11:33)
Vdaka. Dnes sa na neho chystam. Snad sa mi podari a bude jeditelny... lebo vzdy ked sa na nieco chystam, tak to nevyjde *-)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Estera L. (saxinka) ID 14692 (2.2.2008, 20:17)
Zdravím Vás :-)
dnes som piekla tento kolačik. Môžem ho odporúčať , je fajnový
Moje dodatky ku nemu : podla mna, stačilo by aj menej cukru, je trošku sladký. Ale proti gustu..... :-)
Ak niekto rozmýšla, koľko je asi 6 lyžic masla, môzem poradiť, že tak 100 g.
ODPOVEDAŤnahlásiť
Martina H. (MartinaPK) ID 12191, mimibazar.sk/martinapk (30.1.2008, 19:24)
Lucka - ja som ho spravila s kokosom. Namiesto vlociek (nemala som doma) som dala kokosovu mucku .. vysledok bol, ze som cely kolac zjedla skoro na posedenie :-P

Recept som posunula uz dalsim 2 kamoskam a nevedia si ho vynachvalit (Y) :-) (clamp) (clamp) (clamp)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Monicka F. (loonette) ID 13665 (25.1.2008, 6:12)
co ja viem, apple crumble byvaju iba pies.
ODPOVEDAŤnahlásiť
Lucia G. (lucinkag77) ID 3941, mimibazar.sk/lucinkag77 (4.3.2008, 13:22)
Kámoška z USA ho robí presne tak ako ja, iba jabĺčka krája na kúsky a nie strúha. Nerobí ho ak pie. Možno sú apple crumbles v niektorých oblastiach výlučne pies, niekde nie. Ja mám tento recept z Kanady.
ODPOVEDAŤnahlásiť
Katarína B. (Katka7777) ID 27712 (24.1.2008, 21:13)
LUCKA, myslíš, že tá múka musí byť nevyhnutne špaldová? Hnedý cukor doma mám, aj ovsené vločky, len tá múka mi chýba.
ODPOVEDAŤnahlásiť
Lucia G. (lucinkag77) ID 3941, mimibazar.sk/lucinkag77 (4.3.2008, 13:17)
Nemusí byť špaldová, ale ja dávam buď špaldovú alebo iba celozrnnú, pretože je tak ten koláč zdravší.
ODPOVEDAŤnahlásiť
Martina H. (MartinaPK) ID 12191, mimibazar.sk/martinapk (19.1.2008, 7:58)
Lucka :-)
tak som ta nasla :-$ uz sa tesim na kolacik, dnes ho spravim. Hned vcera som bola kupit jablka, lebo kolac bol vinikajuci (jidlo)
ODPOVEDAŤnahlásiť
eva e. (evael) ID 4472, mimibazar.sk/evael (10.6.2007, 16:30)
Kolacik je vyborny, ja som si zmiesala jablka s cucoriedkami, jednoduchy, rychly a na leto mnam mnam.
ODPOVEDAŤnahlásiť
ida s. (vlcica) ID 530, mimibazar.sk/vlcica (3.8.2009, 20:26)
za 15 min. vyberiem hotovy, tiez s cucoriedkami...akurat som to nemiesala, ale navrstvila, som zvedava
ODPOVEDAŤnahlásiť
Reklama | Podmienky pre používanie služby Mimibazar | Desatoro | Logo Overený obchodník | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Osobné údaje | Kontakt
Jednotné kontaktné miesta / Single Points of Contact | Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky používania služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Cookies | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra | Povinne zverejňované informácie

© 2001–2025 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s.
se sídlem náměstí Marie Schmolkové 3493/1, 100 00 Praha 10, IČO: 02346826, zapsaná v OR, sp.zn. B 19490 a dodávatelia obsahu