Jarmila V. (Božolé) ID 30389 | zobrazit další recepty
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci)
Storočný perník
[ recept č. 9107 zo dňa 1.12.2008 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
580g hladkej múky,300g práškového cukru, 4 PL medu, 1čl sody bikarbony, 4 vajcia, 1čl perníkového korenia,1čl mletého klinčeka a trochu škorice.Na náplň: slivkový lekvár,sekané orechy,hrozienka
POSTUP PRÍPRAVY
Vypracujeme cesto,necháme asi 2 hod. odležať.Potom rozdelíme na 4 časti,rozvaľkáme,potrieme slivkovým lekvárom,posypeme sekanými orechami a hrozienkami.Stočíme do rolády,potrieme rozšľahaným vajcom a pečieme pri 150°C 20 minút. Po vychladnutí porežeme na širšie rezy.Vydrží veľmi dlho mäkký. |
Jarmila V. (Božolé) ID 30389 (6.12.2008, 19:21) |
Ano pečieme 4 rolády,ale treba dať pozor,lebo cesto sa niekedy trhá,najmä ked ho vyvaľkáme moc tenké.Najlepšie je ked je studené,vtedy sa s ním pracuje dobre. |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Gabi H. (gaha1) ID 4525 (3.12.2008, 8:53) |
....takže budeme piecť 4 rolády?  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Alžbeta Š. (betyna8) ID 43155, mimibazar.sk/betyna8 (2.12.2008, 9:45) |
Tento pernik robievam už niekoľko rokov.Ja ho balím po vychladnutí do alobalu,vraj tak dlšie vydrží mäkký.Ale však ani nemá kedy zostárnuť,keďže sa spapká dosť rýchlo. |
ODPOVEDAŤnahlásiť |