končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Alica P. (Alice) ID 21420 | zobrazit další recepty ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) Pomarančové tiramisu[ recept č. 8974 zo dňa 26.11.2008 ] POTREBNÉ PRÍSADY Suroviny pre 6 osôb: 3 žĺtka, 75 g kryštálového cukru, 4 cl pomarančového likéru /Grand Marnier/, 500 g Mascarpone /je trošku drahší, môžete ho nahradiť syrom Ricota/, 250 ml pomarančovej šťavy, 250 g dlhých piškót, 2 PL pomarančovej kôry na zdobenie /alebo pomarančová, či citrónová poleva/ POSTUP PRÍPRAVY Postup Krém: Žĺtka s cukrom vyšľaháme do penista, pridáme polovičku likéru a celé Mascarpone a vyšľaháme. Postup Tiramisu: Druhú polovicu likéru zmiešame s pomarančovou šťavou, v ktorej budeme kratučko ponárať dlhé piškóty. Na dno formy dáme najskôr kratučko ponárané dlhé piškóty, potom vrstvu krému a opäť kratučko ponárané dlhé piškóty pokiaľ nevyplníme formu, posledná vrstva musí byť krém. Na koniec ozdobíme pomarančovou kôrou, alebo polevou podľa vášho výberu. Necháme v chladničke stuhnúť! Dopľnam ešte jednu vec, že som našla sušenú citrónovú kôru v BALE a výrobca je KOTÁNYI, nechcem robiť reklamu, ale je to fakt problém zohnať, tak aby ste vedeli :-)) OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI Pripravíme si všetky suroviny, takto vyzerá originál pomarančový likér - Grand Marnier, bežne ho kúpite, hoci je trošku drahší, ale naspäť k receptu do misky dáme žltka s cukrom a vymiešame do penista pridáme polovičku likéru a mascarpone a ďalej šľaháme pomaranče odšťavíme a šťavu si pripravíme do misky, v ktorej vieme máčať piškóty do pomarančove šťavy vlejeme druhú polovičku likéru, dobre premiešame do pripravenej "omáčky" máčame dlhé piškóty a ukladáme do formy, či už sklenej, keramickej, alebo akú doma máte na vrstvu piškót prichádza vrstva krému a na krém opäť vrstva namáčaných dlhých piškót, končíme vrstvou krému. polejeme polevou, alebo posypete postrúhanou pomarančovou, či citrónovou kôrou, ja som nezohnala chemicky neošetrený pomaranč, ani citrón, tak držím palce. :-) Nezabudnite odložiť do chladničky a nechať stuhnúť, tak na 2-3 hodinky. Ja som na poliatie použila takýto práškový citrónový výrobok. Kúpite bežne v hypermarkete :-) Tak Dobrú chuť !!! OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI |