. .. .. .. .. .. .
. .

LOKSE - RECEPT 8969

NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY

SLADKÉ JEDLÁ

ID 68040 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 9 návštěvníkov)


LOKSE


[ recept č. 8969 zo dňa  ]


LOKSE


POTREBNÉ PRÍSADY

zemiaky,hladka muka special a sol.

POSTUP PRÍPRAVY

zemiaky v supke dame varit.uvarene zemiaky nechame vychladnut,potom ich osupeme a pomelieme na mlynceku.do misky si dame zmes a pridavame muku.cesto nesmie byt lepkave ani prilis mukove.cesto si rozdelime na niekolko bochnikov.kazdy bochnik si rozvalkame rukami ako ked robime slimaka z plasteliny.narezeme asi 4 cm siroke male bochnicky a kazdy rozvalkame velke ako palacinku,nesmu byt hrube cim tensie tym lespie.vyvalkane lokse poukladame na utierky vedla seba aby sa nezlepili.nachystame si plotnu a dame ju na mierny ohen,ked je dobre rozhriata dame lokse a uz ich pecieme.neodbiehajte od nich lebo su rychlo spravene,najlepsie sa otacaju s priborovym nozikom.dobru chut uz len na zaver prajem.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI

spravime si z z bochnika takyto sulec.
nakrajame si ho na taketo male kusky asi 4cm siroke
vyvalkame si z kazdeho maleho bochnika loksu velku asi ako palacinka a polozime ich na utierky vedla seba aby sa nelepili.
a uz len obraciame na plotne.. najlepsie lokse su pomastene s hucaciou mastou alebo plnene pecienkovou natierkou a uz leb vam prajem dobru chut..


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
<< Výborný koláčik s tvarohom a jablkami | LOKSE | Zapekané palacinky s tvarohom >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Natali F. (druna) ID 217609 (9.11.2011, 10:24)
urcite urobim,mnaaaaaaaaaaaaaaam (clamp) (clamp) (clamp)
ODPOVEDAŤ
Daniela P. (matusova danka) ID 69554 (9.11.2011, 10:02)
my milujeme lokse na sladko: potrete roztopenym maslom a pocukrovaned prask. cukrom. stale ich je malo ,-)
ODPOVEDAŤ
pavol m. (automobil) ID 132160 (29.6.2010, 15:51)
(Y)
ODPOVEDAŤ
Lucia G. (Luliky) ID 9334, mimibazar.sk/luliky (19.3.2009, 10:00)
:-) :-) Ahojte žienky, ja a moje detičky lokše milujeme (Y) A najradšej ich papkám s paštékou. Práve sa chystám ich robiť, jediné čo mi strašne prekáža je ten smrad ;-) (K) (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Lubica L. (lubica007) ID 19881 (27.11.2008, 10:13)
Moja babka robi uzastne lokse.Ale dava len zemiaky a hrubu muku.Solime ich az ked ich v mise omastime domacou mastou bravcovou,alebo vyskvarenou kacacou mastou.Su uzastne,aj ked kaloricke.Ale ked ich robievame tak 6 x do roka,na dreve,pekne na starom sporaku,kde sa dava len drevo,alebo uhlie.Je to dobrotka fajnova.
Babka ked mala prisnu dietu a nemohla nic s tukom tak jej sme urobili asi 6 loksi,prikryli dalsim tanierom,aby boli vlacne a ona si ich natierala slivkovym lekvarom.To bola tiez mnamka.
ODPOVEDAŤ
Helena B. (hela2) ID 37749 (27.11.2008, 10:03)
Ja tiež robievam takéto lokše. Pečiem ich však na suchej teflonovej panvici. Po upečení ich dávam na tanier, ktorý mám na kastróliku s horúcou vodou. Tak zostanú fajn mäkučké. Potieram ich roztopeným maslom do ktorého pridávam prelisovaný cesnak. Zapíjame ich mliečkom alebo zakysankou. (F)
ODPOVEDAŤ
Marika S. (finka) ID 64179 (27.11.2008, 9:38)
Toto robieva moja babina. Na vrch ich pri konzumácii potierame smotankou a zapíjame kyslím mliekom - tzv.kefírom, alebo acidkom...ale pravý kefír je lepší :-) mňááááááám
ODPOVEDAŤ
marta s. (skalička) ID 51393 (27.11.2008, 9:11)
Ivanka ja robievam tak isto lokše,len dávam obyčajnú hladkú múku,podľa mojej babičky.Lokše milujem makové,tvarohové,opečené na masti,robievam z nich aj stískance.pá (Y)
ODPOVEDAŤ
Anna J. (andulka2) ID 48309 (27.11.2008, 8:59)
Lokše milujem,ja ich robím na tetlonovej panvici nasucho, na platni smrdela zhorená múka.
ODPOVEDAŤ
ivana h. (Ivanya) ID 68040 (28.11.2008, 9:49)
ja mam recept od mojej maminy ktora je zo slovenskeho grobu,znama dedinka husacinkou a loksami.a este maly trik ak chcete aby boli lokse stale makke tak ich vzdy na tanieri obracajte,horuce na spodok,pekne sa sparia a nebudu suche..
ODPOVEDAŤ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu