Natali F. (druna) ID 217609 (9.11.2011, 10:24) |
urcite urobim,mnaaaaaaaaaaaaaaam  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Daniela P. (matusova danka) ID 69554 (9.11.2011, 10:02) |
my milujeme lokse na sladko: potrete roztopenym maslom a pocukrovaned prask. cukrom. stale ich je malo  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Lucia G. (Luliky) ID 9334, mimibazar.sk/luliky (19.3.2009, 10:00) |
Ahojte žienky, ja a moje detičky lokše milujeme A najradšej ich papkám s paštékou. Práve sa chystám ich robiť, jediné čo mi strašne prekáža je ten smrad  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Lubica L. (lubica007) ID 19881 (27.11.2008, 10:13) |
Moja babka robi uzastne lokse.Ale dava len zemiaky a hrubu muku.Solime ich az ked ich v mise omastime domacou mastou bravcovou,alebo vyskvarenou kacacou mastou.Su uzastne,aj ked kaloricke.Ale ked ich robievame tak 6 x do roka,na dreve,pekne na starom sporaku,kde sa dava len drevo,alebo uhlie.Je to dobrotka fajnova. Babka ked mala prisnu dietu a nemohla nic s tukom tak jej sme urobili asi 6 loksi,prikryli dalsim tanierom,aby boli vlacne a ona si ich natierala slivkovym lekvarom.To bola tiez mnamka. |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Helena B. (hela2) ID 37749 (27.11.2008, 10:03) |
Ja tiež robievam takéto lokše. Pečiem ich však na suchej teflonovej panvici. Po upečení ich dávam na tanier, ktorý mám na kastróliku s horúcou vodou. Tak zostanú fajn mäkučké. Potieram ich roztopeným maslom do ktorého pridávam prelisovaný cesnak. Zapíjame ich mliečkom alebo zakysankou.  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Marika S. (finka) ID 64179 (27.11.2008, 9:38) |
Toto robieva moja babina. Na vrch ich pri konzumácii potierame smotankou a zapíjame kyslím mliekom - tzv.kefírom, alebo acidkom...ale pravý kefír je lepší mňááááááám |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | marta s. (skalička) ID 51393 (27.11.2008, 9:11) |
Ivanka ja robievam tak isto lokše,len dávam obyčajnú hladkú múku,podľa mojej babičky.Lokše milujem makové,tvarohové,opečené na masti,robievam z nich aj stískance.pá  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Anna J. (andulka2) ID 48309 (27.11.2008, 8:59) |
Lokše milujem,ja ich robím na tetlonovej panvici nasucho, na platni smrdela zhorená múka. |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | ivana h. (Ivanya) ID 68040 (28.11.2008, 9:49) |
ja mam recept od mojej maminy ktora je zo slovenskeho grobu,znama dedinka husacinkou a loksami.a este maly trik ak chcete aby boli lokse stale makke tak ich vzdy na tanieri obracajte,horuce na spodok,pekne sa sparia a nebudu suche.. |
ODPOVEDAŤnahlásiť |