. .. .. .. .. .. .
. .

Dvojfarebná višňová/čerešňová torta z - RECEPT 8732

Mária K. (masenka) ID 166
.
mimibazar.sk/masenka
Oblasť: Galanta
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 15.5.2005
Naposledy: 26.1.2016 11:32
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 367
RODINNÉ FOTOGRAFIE 0
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 0
RECEPTY 20
NÁVODY 0

TORTY

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov)


Dvojfarebná višňová/čerešňová torta z


[ recept č. 8732 zo dňa  ]


Dvojfarebná višňová/čerešňová torta z


POTREBNÉ PRÍSADY

1 tortová forma 6 vajec 120 g práškového cukru 1 balíček vanilínového cukru 50 ml oleja 2 PL umu postrúhanú kôru z polovice citróna 200 g polohrubej múky 1 ČL kypriaceho prášku 2 PL kakaa 500 g umytých a vykôstkovaných višní ,kľudne aj zavárané(používam aj čerešne) 100 g krupicového cukru 100 g posekaných vlašských orechov (takéto množstvo uvádzajú v pôvodnom recepte,ale ja to niekedy preženiem s orechmi aj na dvojnásobnú dávku,my orechy milujeme) tuk a múku na vymazanie a vysypanie plechu Poleva: 100 g horkej čokolády 80 g masla 1 PL bielej cukrárenskej polevy

POSTUP PRÍPRAVY

Tento recept mám z časopisu Dobré jedlo, robievam ho často ,tu je postup prípravy:
1. Vajcia rozklepneme, žĺtky oddelíme od bielkov. Vo väčšej miske vy­miešame žĺtky s práškovým a vanilínovým cukrom, pridáme olej, um, nastrúhanú citrónovú kôru a polovicu preosiatej múky zmiešanej s kypriacim práškom. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh a spolu so zvyšnou múkou ho zľahka zapracujeme do cesta.

2. Cesto rozdelíme na dve časti. Do jednej pridáme preosiate kakao a premiešame. Bledé cesto nalejeme do vymastenej a vysypanej formy.

3. Višne zmiešame s 50 g krupicového cukru. Rovnomerne ich rozložíme na cesto vo forme. Posypeme orechmi zmiešanými s ďalšími 50 g krupicového cukru a zalejeme tmavým kakaovým cestom.

4. Formu s cestom vložíme do vy- hriatej rúry. Pri teplote 160/140 °C pečieme asi 40 až 45 minút. Po upečení necháme vychladnúť.

5. Nad parou rozpustíme polámanú čokoládu s maslom a vymiešame hladkú polevu, ktorou polejeme vychladnutý koláč. Do polotuhej polevy špirálovito nanesieme bielu polevu priamo z vrecúška od stredu až po okraj. Dekorovanie na povrchu polevy vytvoríme tak, že od stredu koláča roztiahneme polevu špicom dreveného špáradla. Postupujeme od stredu až po okraj v primeraných rozostupoch. Necháme stuhnúť. Krájame ostrým nahriatym nožom.


OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI


Tu je foto z časopisu,je krajšia ako tá moja, a moja je fotená mobilom :-))



OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI
<< Práve dokončená na krstinky | Dvojfarebná višňová/čerešňová torta z | Kuracia roláda so šparglou ,, na poslednú chvíľu,, s presným postupom nelepivej ryže >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
miriam v. (mirocka1) ID 18717 (7.2.2009, 13:57)
robila som podla vasho receptu
http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=10978#diskuse
dakujem
ODPOVEDAŤ
Juliana Š. (julianecka) ID 3078 (17.11.2008, 10:35)
jeeeej huraaaa, na tento receptik som sa tesila (radost) ^o) toto urcite vyskusam, aj ked s ceresnami, lebo visne nemame... :-| ;-) (L)
ODPOVEDAŤ
Emilia D. (filmuska) ID 25200 (16.11.2008, 21:13)
a obrazkovy postup je kde ? :-$ :-$ :-$
ODPOVEDAŤ
Mária K. (masenka) ID 166, mimibazar.sk/masenka (16.11.2008, 21:17)
je to velmi jednoduchy kolacik,nemyslim ze by to niekto nezvladol aj bez obrazkoveho postupu :-$ :-$ :-$a so spinavymi rukami sa mi tazko foti ;-)
ODPOVEDAŤ
Emilia D. (filmuska) ID 25200 (16.11.2008, 21:32)
no ja nezvladnem ani to kde obrazkovy postup je
ODPOVEDAŤ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu