končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
CHUŤOVKY |
Adriana B. (Aďka27) ID 32431 | zobrazit další recepty ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 108 návštěvníkov) Focaccia farcita - plnený taliansky chlieb[ recept č. 8608 zo dňa 12.11.2008 ] POTREBNÉ PRÍSADY Na kvások: 75 ml teplej vody, 15 g čerstvého droždia /alebo 2 lyžičky sušených kvasníc/, 1 mokka lyžička cukru, štipka soli***Na cesto: 500 g hladkej múky ***T650***, 1 a 1/2 lyžičky soli, 300 ml teplej vody, 3 polievkové lyžice olivového oleja***Na náplň: 200 g mozzarelly, 200 g gorgonzoly, hrsť lístkov bazalky POSTUP PRÍPRAVY Dlho som odolávala tomuto receptu, dnes som ho ale vyskúšala a môžem povedať, že je to neuveriteľne voňavý a lahodný plnený chlebík. V tradičnej talianskej kuchyni sa ako náplň používajú napr.: kokteilové rajčinky, mozzarella a lístky rukoly, grilovaná zelenina, olivy, kapary.... Ale kľudne si upravte obsah podľa vlastných chutí. Príprava cesta vhodná aj v pekárničke. OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI Do misky si nalejeme teplú vodu /mala by mať telovú teplotu/, pridáme droždie, štipku soli a cukor, premiešame, zakryjeme a necháme aspoň 10 min. postáť. Múku preosejeme (aj dvakrát) - použite uvedenú múku, je určená na pečenie chleba. Pridáme soľ, premiešame, v strede urobíme priestor, do ktorého nalejeme kvások,olivový olej prilejeme teplú vodu, premiešame varechou. Bude to lepkavé cesto, ktoré prehodíme na pomúčenú dosku a aspoň 5-7 min miesime Keď sa cesto lepí na dosku, poprášime múkou. Takýto bochníček vrátime do tej istej misy - vymažeme ju olivovým olejom, prikryjeme utierkou a necháme 1 a 1/2 - 2 hodiny vykysnúť. Kým nám kysne cesto, nakrájame si mozzarellu asi na 2 mm plátky Nakysnuté cesto dáme na pomúčenú dosku, z misy sa odlepí jedna radosť rozdelíme si ho na dve časti, každú sformujeme (min. 3 min.) do bochníčka a necháme ich postáť aspoň 10 min. Potom jeden bochníček vyvaľkáme na kruh s priemerom cca 26 cm, prenesieme na maslom vymazaný plech /plech si vymažte po celej ploche, nielen pod placku/, naukladáme plátky mozzarelly a gorgonzolu nakrájame na menšie kúsky. Jeden cm po okrajoch si nechajte voľný gorgonzola - syr s modrou plesňou natrhajte lístky bazalky po celej ploche vyvaľkáme si druhý bochníček, o trošku väčší než ten prvý, aby sme dostatočne prekryli celý obsah a po okrajoch poriadne zatlačíme, aby sa obe placky spojili. Boky späť jemne sformujeme do okrúhlej placky. Necháme postáť ešte ďalších 30 min. Potrieme olivovým olejom, prstom urobíme do cesta hlbšie jamky /tam by mali ísť rozmarínové lístky, kto má/, jemne posoliť, alebo posypať hrubou soľou a upečieme pri teplote 190° C cca 30 min. /dozlatista/ - treba odsledovať. Keď to vyberiete z rúry, bude to placka so suchým povrchom, tak sa nezľaknite. Ihneď potrieme olivovým olejom - aspoň jednou lyžicou (ja som potrela najprv aj mliekom) a necháme len chvíľku (asi 10 min.) postáť. Kôrka trošku zmäkne. vonia ako chlebík, keď naň poklopete, vydáva duté zvuky Rozdelíme na polovicu zvislo aj vodorovne a každú štvrtinku ešte na tri časti. Podávame ešte teplé. je mäkkučký, šťavnatý, mňam.... OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI |
Celkom: 49 (zobrazuje sa 21-40) | << predošlé 1, 2, 3 ďalšie >> |
Ivana H. (aivanka) ID 67942 (8.12.2008, 14:10) | |
Ahojte, od kedy som objavila tento server, stále skúšam, vypekám, vyváram... je to paráda... asi som sa minula povolaniu... samozrejme, že tento chlebík som vyskúšala tiež a bol úžasný... Aj keď som tam dala menej syra... ale nabudúce sa nebudem báť... dám oveľa viacej... Super receptík |
|
ODPOVEDAŤ |
Adriana B. (Aďka27) ID 32431 (8.12.2008, 22:14) | ||
Ivanka, ale to je super, keď Ťa kuchtenie a pečenie baví A ja ďakujem za pochvalu, som veľmi rada, že sa chlebík vydaril Kľudne daj syru aj viac, keby bolo len na mne a pre mňa, tak si ešte pridám, ale moji papkáči len tak akurát, ani málo, ani veľa | ||
ODPOVEDAŤ |
Nikoleta H. (Hegniki) ID 15868, mimibazar.sk/hegniki (3.12.2008, 22:31) | |
Výborné!!!!! | |
ODPOVEDAŤ |
Adriana B. (Aďka27) ID 32431 (4.12.2008, 8:27) | ||
Ahoj Niky, tak sa to cesto nakoniec umúdrilo? Som veľmi rada , že Vám chutilo a ďakujem | ||
ODPOVEDAŤ |
Nikoleta H. (Hegniki) ID 15868, mimibazar.sk/hegniki (4.12.2008, 14:28) | |||
Umúdrilo sa veru a hneď sa aj minulo ! Ďakujem za recept, vyskúšam nabudúce aj s červenou obmenou! | |||
ODPOVEDAŤ |
Adriana B. (Aďka27) ID 32431 (4.12.2008, 22:10) | ||||
Nie je za čo ďakovať, rado sa stalo | ||||
ODPOVEDAŤ |
Nikoleta H. (Hegniki) ID 15868, mimibazar.sk/hegniki (3.12.2008, 18:59) | |
No už mi oddychuje bochník pred pečením, naplnený syrmi, čerstvou bazalkou a prosciuto crudom . Cesto mi nejak extra nevykyslo, no som optimista, tak dúfam, že bude dobré ! Určite napíšem ako to dopadlo ! | |
ODPOVEDAŤ |
Tatiana H. (tanickask) ID 5946, mimibazar.sk/tanickask (1.12.2008, 23:28) | |
Nestihla som skôr napísať,ale veľká chvála. Tvoj postup je perfektný, takže som to zvládla, všetkým nám chutilo . Malý sa tak nadlábol.... Nakoniec som to teda urobila s mozzarelou a nivou a trochou eidamu. Kúsok som spravila pre krpca len s mozz.a eid. A bazalku som mala len mrazenú, ale aj tak neskutočná mňamka. Trochu som zamrazila, ja totižto nemám rada kysnuté na druhý deň, takto to budem mať čerstvé aj neskôr. Posielam fotky, s Tvojimi sa to síce nedá porovnať, nabudúce asi trochu viac vyvaľkám, nech je cesto trochu tenšie a pridám syr viac ku krajom. Ale určite zopakujem čoskoro Ďakujeeem http://www.mimibazar.sk/rodinne_foto.php?id=393898 http://www.mimibazar.sk/rodinne_foto.php?id=393899 |
|
ODPOVEDAŤ |
Adriana B. (Aďka27) ID 32431 (2.12.2008, 8:58) | ||
Tánička, ďakujem za krásny komentárik Som rada, že chutilo aj drobčekovi Ale teda vydaril sa Ti nádherne Kľudne Ti stačí nechať 1 cm od kraja voľného cesta, len aby sa placky dobre spojili. My me si to na druhý deň na olovrant zohriali v mikrovlnke a poviem Ti, riadna bašta Už som ani nepotrebovala večerať A teším sa s Tebou | ||
ODPOVEDAŤ |
Martina P. (rikinka) ID 16490 (1.12.2008, 23:54) | ||
no dočkala som sa . Tani , alebo som sa radšej nemala dočkať... to vyzerá fantasticky. Ten vytekajúci syr... och Aďka, toho týždňa to musííííím vyskúšať !!!! Len sa chcem opýtať, je to skôr taká chuťovka, alebo dá sa to napr. aj na obed??? Ale skôr asi taká večera, nie? K telke, káve, čajíku..... , no idem het do hajan pre istotu. . Síce dopiekla som sucháre, aj som z nich už čo-to ukradla, ale hlad sa pohľadom na tvoj chlebík vrátil |
||
ODPOVEDAŤ |
Adriana B. (Aďka27) ID 32431 (2.12.2008, 9:15) | |||
Martinka, vyskúšaj. Je to veľmi sýte a je toho aj dosť. chcela len krajíky, bez syra, takže nám trom by to stačilo na jedenkrát v pohode. My sme si to práve dali ako chuťovku po večeri, no poviem Ti, že som v tom momente aj zabudla, že som nejakú večeru mala, keď som to ťahala z rúry Ale, keď si dáš dve várky čaju a posedíš pri telke aj dve hodiny, tak môže byť | |||
ODPOVEDAŤ |
Martina P. (rikinka) ID 16490 (2.12.2008, 21:42) | ||||
Ahoj Adka. Vyzerá teda faaakt . Dám vedieť, keď už budem odfukovať po ňom | ||||
ODPOVEDAŤ |
Adriana B. (Aďka27) ID 32431 (2.12.2008, 21:44) | |||||
Ahooooj Martinka, budem držať palce, nech sa vydarí. | |||||
ODPOVEDAŤ |
Tatiana H. (tanickask) ID 5946, mimibazar.sk/tanickask (1.12.2008, 13:12) | |
tak už kysne............. No a gorgonzolu nemali, tak som kúpila Nivu, snád to bude fajn.... Potom dám vedieť |
|
ODPOVEDAŤ |
Adriana B. (Aďka27) ID 32431 (1.12.2008, 13:31) | ||
Ahoj Táni, telepatia funguje Budem zvedavá aj ja Mohla som včera napísať, že hodí sa aj Hermelín a také podobné syry, ktoré sa viac "rozlejú", to ma v rýchlosti nenapadlo Určite mi daj vedieť | ||
ODPOVEDAŤ |
Tatiana H. (tanickask) ID 5946, mimibazar.sk/tanickask (30.11.2008, 21:59) | |
Mňam, tak toto musím vyskúšať. Skúšali ste to aj s nejakými inými syrmi? | |
ODPOVEDAŤ |
Adriana B. (Aďka27) ID 32431 (30.11.2008, 22:12) | ||
Táni, ja nie, robila som to prvýkrát, ale dá sa plniť akýmikoľvek druhmi syra, no musí to byť šťavnaté. Nám to v tejto kombinácii veľmi chutilo Tiež sa chystám vyskúšať aj iné, tak potom dám vedieť | ||
ODPOVEDAŤ |
Ľuba H. (1Lilly1) ID 71210 (30.11.2008, 15:22) |
Vyzerá super a určite aj tak chutí |
ODPOVEDAŤ |
Adriana B. (Aďka27) ID 32431 (30.11.2008, 21:45) | ||
Ďakujem Ľubka , chutí vynikajúco | ||
ODPOVEDAŤ |
lubica s. (marnaty) ID 53484 (25.11.2008, 23:12) |
ODPOVEDAŤ |
Adriana B. (Aďka27) ID 32431 (26.11.2008, 15:04) | ||
ODPOVEDAŤ |
lubica s. (marnaty) ID 53484 (25.11.2008, 23:08) |
Adka, pokiaľ som nemala pekárničku, tak to tiež fungovalo tak s miskou-kyskou. Ale teraz je to pohodlnejšie, dám všetko do pekárne a kým cesto kysne idem napr. na nákup. Tak prajem, aby u vás pod pekárnička bola. |
ODPOVEDAŤ |
Adriana B. (Aďka27) ID 32431 (26.11.2008, 15:02) | ||
Ďakujem Ľubka | ||
ODPOVEDAŤ |
lubica s. (marnaty) ID 53484 (20.11.2008, 22:55) |
Zajtra pečiem zas. A ešte som zabudla napísař, že cesto som robila v pekárničke. |
ODPOVEDAŤ |
Adriana B. (Aďka27) ID 32431 (21.11.2008, 13:21) | ||
Teším sa, že som sa mohla podeliť o recept na takúto dobrotu Inak, u mňa pekárnička = misa + radiátor Ale budem dobrá a možno si ju nájdem | ||
ODPOVEDAŤ |
Lenka S. (1Leni) ID 67070 (20.11.2008, 13:58) | |
No tento stopro vyskusame | |
ODPOVEDAŤ |
Adriana B. (Aďka27) ID 32431 (20.11.2008, 18:12) | ||
Leni, skús, je to mňamkota | ||
ODPOVEDAŤ |
lubica s. (marnaty) ID 53484 (20.11.2008, 13:46) |
Fantastické, včera som piekla a chlebík bol naozaj užasný. Mala so len jednu mozzarelu, tak som dala ešte na to olivy a bolo to super. |
ODPOVEDAŤ |
Adriana B. (Aďka27) ID 32431 (20.11.2008, 18:24) | ||
Ďakujem Ľubka Samozrejme, plniť sa môže čímkoľvek, čo máte radi Tak to sa teším, že chutilo | ||
ODPOVEDAŤ |
Anna J. (andulka2) ID 48309 (18.11.2008, 8:12) |
vyskúšané, overené, pečené cez výkend tri krát, vždy s inou plnkou, super |
ODPOVEDAŤ |
Adriana B. (Aďka27) ID 32431 (18.11.2008, 8:51) | ||
Anka, ďakujem. Sa teším, že chlebík chutil Rozmýšľala som, že ho urobím aj bez plnky, tak uvidíme. | ||
ODPOVEDAŤ |
veronika s. (verenita) ID 25061 (17.11.2008, 14:54) | |
uhm............ vyskusam, v taliansku sme focacciu mali pravidelne o piatej po diskoteke na ranajky , vyzera fajnovucko | |
ODPOVEDAŤ |
Adriana B. (Aďka27) ID 32431 (17.11.2008, 21:35) | ||
Téda, keby mi takéto dobroty núkali hneď zrána, ešte fajne teplučké, to by som brala Veronika, ďakujem Vyskúšaj a daj vedieť, ako Ti to chutilo | ||
ODPOVEDAŤ |
Alexandra O. (Alexa11) ID 4164, mimibazar.sk/alexa11 (13.11.2008, 21:52) | |
slintám tu ako bernardín, mňam to vyzerá, výborne napísaný postup aj skvelé fotky | |
ODPOVEDAŤ |
Adriana B. (Aďka27) ID 32431 (13.11.2008, 21:55) | ||
Ďakujem Saška My sme slintali včera pri horúcom plechu | ||
ODPOVEDAŤ |
Martina D. (aspeta) ID 7642, mimibazar.sk/aspeta (13.11.2008, 18:12) | |
márnosť, to je mňamka určite to urobim | |
ODPOVEDAŤ |
Adriana B. (Aďka27) ID 32431 (13.11.2008, 21:44) | ||
Je fajnučký Tinka, určite vyskúšaj | ||
ODPOVEDAŤ |
VLADIMIRA I. (MIMIMI) ID 10009, mimibazar.sk/mimimi (13.11.2008, 12:28) | |
Ďakujem za skvelýýý tip toto určite vyskúšam a aspoň spotrebujem trocha bazalky čo mi tu rastie ako burina. | |
ODPOVEDAŤ |
Adriana B. (Aďka27) ID 32431 (13.11.2008, 15:37) | ||
Aj ja chcem, aby mi bazalka rástla ako burina Vlaďka, skús | ||
ODPOVEDAŤ |
VLADIMIRA I. (MIMIMI) ID 10009, mimibazar.sk/mimimi (13.11.2008, 21:36) | |||
Hát, treba bývať tu na juhu | |||
ODPOVEDAŤ |
Adriana B. (Aďka27) ID 32431 (13.11.2008, 21:43) | ||||
ja si odskočím pokosiť | ||||
ODPOVEDAŤ |
Lubica L. (lubica007) ID 19881 (13.11.2008, 9:35) | |
Slo by to asi urobit aj z celozrnej muky,vsak? | |
ODPOVEDAŤ |
Adriana B. (Aďka27) ID 32431 (13.11.2008, 9:44) | ||
Ľubka, určite áno, ale odporúča sa v tejto knihe u všetkých receptov nahradiť len 1/3 múky za celozrnnú. Ingrediencie sú prispôsobené na bielu múku a každý druh sa správa inak, ale to vieš. Tak pre zachovanie chute a aby bola istota, že sa to vydarí, tak asi zmeniť len to odporúčané množstvo. | ||
ODPOVEDAŤ |
Nikoleta H. (Hegniki) ID 15868, mimibazar.sk/hegniki (13.11.2008, 9:25) | |
Vyzerá viac ako lákavo! | |
ODPOVEDAŤ |
Adriana B. (Aďka27) ID 32431 (13.11.2008, 9:28) | ||
Ďakujem Niki | ||
ODPOVEDAŤ |
Emília M. (Emily26) ID 52273 (13.11.2008, 9:13) | |
vyzerá to úžasné asi to tiež cez víkend vyskúšam i ked sma som ešte nerobila kysnuté cesto |
|
ODPOVEDAŤ |
Adriana B. (Aďka27) ID 32431 (13.11.2008, 9:22) | ||
Emily, ďakujem Keď použiješ droždie, ktoré bude mať dobu spotreby ešte v nedohľadne, tak by to určite malo vyjsť. Tak nech sa len vydarí | ||
ODPOVEDAŤ |
Celkom: 49 (zobrazuje sa 21-40) | << predošlé 1, 2, 3 ďalšie >> |