. .. .. .. .. .. .
. .

Vážení návštevníci,
reagovať na príspevky môžu iba registrovaní užívatelia. Vyplňte krátky registračný formulár a staňte sa naším členom.
Ak ste už u nás zaregistrovaní, prihláste sa prosím.

Tešíme sa na vás.

Jednoduchý MAKOVNÍK - RECEPT 8397

Veronika H. (bonifac) ID 64036
.
Oblasť: Košice
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 19.10.2008
Naposledy: 26.6.2023 18:06
Aktualizácia: 16.4.2011 22:24
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 1
RODINNÉ FOTOGRAFIE 6
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 0
RECEPTY 46
NÁVODY 0

MÚČNIKY, POHÁRE

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 47 návštěvníkov)


Jednoduchý MAKOVNÍK


[ recept č. 8397 zo dňa  ]


Jednoduchý MAKOVNÍK


POTREBNÉ PRÍSADY

Cesto:300 g polohrubej múky,1 vajce,3 lyžice práškového cukru,50 g masla,1/2 droždia,150 ml mlieka,štipka soli,olej,1 žĺtok na potretie Plnka: 150 g mletého maku,100-120 g práškového cukru (podľa chuti), 100 ml mlieka (podľa potreby)

POSTUP PRÍPRAVY

1. Do misky dáme múku, maslo, práškový cukor, vajce a štipku soli. Pridáme kvások - zohriate mlieko, droždie a lyžička cukru. Všetko spolu zmiešame a vypracujeme cesto. Necháme vykysnúť na teplom mieste 20-25 minút.

2. Medzitým si pripravíme plnku. Pomelieme si mak, do ktorého pridáme práškový cukor a mlieko. Premiešame, aby sa všetko spojilo a dostali sme hustejšiu plnku.

3. Vykysnuté cesto si rozvaľkáme a potrieme olejom. Rovnomerne natrieme makovou plnkou a zrolujeme. Dáme na plech, potrieme žĺtkom a poprepichujeme vidličkou.

4. Pečieme vo vyhriatej rúre pri 160 stupňoch 25-30 minút. Po vychladnutí nakrájame.

Dobrú chuť


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI

cesto natreté plnkou
zrolovaný makovník
pred pečením potrieme žĺtkom a popíchame vidličkou
upečený makovník
výsledok


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
<< Vynikajúci domáci TRDELNÍK :) | Jednoduchý MAKOVNÍK | ANANÁSOVÁ torta >>
nahlásiť
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Celkom: 25 (zobrazuje sa 1-20)1, 2 ďalšie >>
lubica s. (marnaty) ID 53484 (5.7.2019, 10:12)
Výborný bol...
ODPOVEDAŤnahlásiť
Gabriela C. (pifzinko) ID 308791 (15.6.2019, 7:26)
Vynikajuci recept... cesto uplne uzasne (musela som len pridat trocha muky), makkucke a vlacne. Uz sa robi dalsi. (Y) (F)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Katka K. (katkarupka) ID 268867 (20.12.2015, 21:40)
ta plnka sa nemusi povarit ?
ODPOVEDAŤnahlásiť
Veronika H. (bonifac) ID 64036 (18.2.2016, 10:47)
nie, nemusí, je to predsa len mak, cukor a mlieko :-) s varenou plnkou som to neskúšala, ale kto ju má radšej alebo je zvyknutý, môže vyskúšať...len treba dať pozor, aby nebola príliš riedka a dala sa dobre natrieť na cesto (H)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Martina Š. (Tinuška :)) ID 158691 (28.5.2013, 19:55)
Robila som ho a je výborný. Len sa chcem spýtať,že ako zrolovať,aby mi v rúre nepukol. Lebo som ho nerozvalkala na tenko.tiež mi tak na šikmo vyšiel do pekáča. Ale prečo praskol,to neviem. Ale je výborný. Mňam. :-)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Emilia B. (eemily) ID 53635, mimibazar.sk/eemily (21.4.2024, 10:55)
praskol vám preto, že z plnky sa potrebuje odpariť voda, ked nemá kade, tak praskne. Treba ho pred pečením popichať vidličkou
ODPOVEDAŤnahlásiť
Marcela B. (padinishop) ID 629, mimibazar.sk/padinishop (10.3.2013, 14:52)
Vynikajuci (Y)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Monika D. (monikaskorica) ID 116840 (18.2.2013, 13:40)
Velmi dobre sa pracovalo s cestom a velmi nam chuti. Urcite nepeciem posledny raz. Dakujem za vyborny recept.
ODPOVEDAŤnahlásiť
Veronika H. (bonifac) ID 64036 (7.3.2013, 17:53)
to som rada :-) nie je za čo (L)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Katarina Č. (pevina) ID 6757, mimibazar.sk/pevina (18.2.2012, 13:07)
akurat som ho spraVILA, LEN SOM ZAbudla natriet cesto olejom, vadi to moc? ,-)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Veronika H. (bonifac) ID 64036 (18.2.2012, 15:49)
nevadí :-) plnka je vďaka tomu trošku vlhšia a vláčnejšia ale pri makovej plnke to nie je veľmi podstatné (H) ale ja mám taký zvyk ,-)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Jana C. (Julinka20) ID 182490 (25.3.2011, 18:27)
(Y) urcite som nerobila naposledy.len nabuduce dam pozor aj na plnku aby bol aj pekny ,-) (*)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Veronika H. (bonifac) ID 64036 (26.3.2011, 14:56)
(Y) (Y) čo sa týka plnky je lepšie robiť takú hustejšiu aby nevytiekla alebo skúste nabudúce po potretí to žĺtko nechať trošku zaschnúť a až tak šupnúť makovník do rúry :-) ale hlavne, že chutí, nemusí byť vždy dokonalý na pohľad ,-)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Jana C. (Julinka20) ID 182490 (21.3.2011, 18:10)
prave som ho dopiekla (radost).cesto je vynikajuce (L)len plnku som urobila velmi riedku a vytiekla mi +o(.uvidime co povie (cinky).dakujem za skvely recept
ODPOVEDAŤnahlásiť
Veronika H. (bonifac) ID 64036 (21.3.2011, 21:46)
(L)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Veronika H. (bonifac) ID 64036 (21.3.2011, 21:44)
(Y) ďakujem (L) (L) a nemáš za čo :-$ ja tiež občas "odfláknem" prípravu plnky a potom je taký polovytečený a zdeformovaný ,-) ,-) verím, že aj tak bude chutiť :-) nemusí to byť predsa výstavný kus hlavne aby chutil ,-)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Denisa S. (jojoba) ID 188087 (21.3.2011, 13:38)
a už je v rure (Y)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Veronika H. (bonifac) ID 64036 (21.3.2011, 21:40)
(Y) dúfam, že bude chutiť ,-) :-$
ODPOVEDAŤnahlásiť
Marta K. (supermarta) ID 62155, mimibazar.sk/supermarta (24.9.2010, 23:26)
Veronika, tak tento makovy zavin vyzera uzasne (Y) (Y) (Y) (Y)urcite vyskusam (clamp) (clamp) (clamp)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Veronika H. (bonifac) ID 64036 (28.9.2010, 16:22)
nie len vyzerá ale aj chutí úžasne ,-) ,-)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Simona M. (SittaLilas) ID 159596 (18.9.2010, 18:29)
Makovník a orechovník stará NAJLEPŠIA klasika (clamp) (clamp)mňam
ODPOVEDAŤnahlásiť
Veronika H. (bonifac) ID 64036 (24.9.2010, 23:23)
súhlasím (Y) domáce makovníky a orechovníky sú úžasná mňamka ,-) ,-) (zajic)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Marta M. (marta1979) ID 104721 (18.9.2010, 18:11)
Veronika,dnes som vyskúšala makovník z tohto cetíčka a je super,veľmi dobre sa s ním pracovalo,mäkkučké super (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Veronika H. (bonifac) ID 64036 (24.9.2010, 23:21)
ďakujem :-$ to cesto mám rada práve preto a často ho používam,keďže sa s ním výborne pracuje a je úžasne mäkkučké ,-) ,-)
ODPOVEDAŤnahlásiť
zuzana h. (zuziht) ID 147572 (27.4.2010, 11:28)
Super makovnik , vyborne cesto. Chcem sa opytat ci si piekla aj pecene buchty z tohto cesta. (Y) (clamp)
ODPOVEDAŤnahlásiť
zuzana h. (zuziht) ID 147572 (11.5.2010, 8:05)
Dakujem velmi, vyskusam aj buchty, fakt super cesto ani mojej mamine sa este nepodaril taky vyborny makovnik, este raz vdaka za recept. V mojej rodine je uz slavny a vsetci si ho pochvaluju. (clamp)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Veronika H. (bonifac) ID 64036 (29.5.2010, 13:30)
Ďakujem :-$ :-$ Som rada,že má taký úspech :-$ a verím,že aj buchty budú mať podobný úspech (Y)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Veronika H. (bonifac) ID 64036 (6.5.2010, 15:34)
vďaka :-$ a áno používam to cesto aj na pečené buchty (H)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Jana M. (yamina) ID 104217 (15.3.2010, 10:15)
Veronika, veľmi dobrý koláč (Y) Mne sa síce nepodaril taký pekný vzhľadovo, ale chuť tento "nedostatok" prekryla. Vďaka za recept :-)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Veronika H. (bonifac) ID 64036 (17.3.2010, 18:06)
ďakujem (L) nie je za čo (L) vzhľad nie je až tak doležitý,hlavné je že chutil ,-) mne sa tiež občas nepodarí a popraská :-$ ale chutí stále :-D
ODPOVEDAŤnahlásiť
Eva K. (evekei) ID 31604 (12.3.2010, 16:55)
Veronika makovník je fakt super, dnes som ho piekla - cestíčko je mäkkunké, nadýchané - perfekt!!! (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) a aj sa mi s ním výborne pracovalo. Už som zjedla 4kusy a to makovníky nezvyknem jedávať, ale to cestíčko ma fakt dostalo :-) :-) vďaka za ohromný receptuš (L) (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Veronika H. (bonifac) ID 64036 (17.3.2010, 18:04)
ďakujem a nie je za čo (L) (L) ja by som zase makovník dokázala jesť stále :-D samozrejme ten domáci :-D a toto cestíčko mám rada lebo sa dá sa využiť na akékoľvek kysnuté dobroty ,-)
ODPOVEDAŤnahlásiť
martina p. (mauka) ID 8602, mimibazar.sk/mauka (26.1.2010, 18:16)
Veronika,tento tvoj makovnik je pre mna jednym z naj naj,ake som vobec jedla :-) :-) :-)uz som ho robila viackrat,a cesticko je vzdy tak uzasne,ze je makunke ako "cerstve"este aj na druhy den (Y) (Y) (Y) (Y)naozaj vsetkym odporucam (L) (L) (L) (L) (L)
http://www.mimibazar.sk/rodinne_foto.php?id=654292
ODPOVEDAŤnahlásiť
Veronika H. (bonifac) ID 64036 (30.1.2010, 17:00)
(Y) tesim sa, ze chuti... (clamp) (clamp) (clamp) a ten tvoj vyzera tiez krasne hned by som si dala (clamp)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Jana Abelovská (janeinka1) ID 54349 (9.4.2009, 0:20)
Skúšala som, dala som až 200 g mletého maku už zmiešaného s cukrom, čiže som cukru dala menej, ale hlavne že maku bolo dosť...bol naozaj vynikajúci, zjedol sa rekordnou rýchlosťou a určite som ho nerobila naposledy :) Popichanie pomohlo, ale kde som nepopichala, tam praskol, ale našťastie sa nič hrozné nestalo (L)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Veronika H. (bonifac) ID 64036 (12.4.2009, 16:12)
to som rada (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Eva P. (evike) ID 17077, mimibazar.sk/evike (upravené 7.3.2009, 16:06)
Skúsila som minulý týždeň a pre veľký úspech robím aj dnes (Y) (Y) (Y).Aj popichanie ihlou funguje na 100%. ;-) ;-) ;-) Ďakujem za receptík !!!!!Hlavne, že je recept na jednu baiglu, ktorá nám úplne stačí .
ODPOVEDAŤnahlásiť
Veronika H. (bonifac) ID 64036 (8.3.2009, 21:15)
som rada že mal úspech (Y) (Y) (Y) a nie je za čo (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Helena K. (helka333) ID 78665 (6.3.2009, 14:11)
Ja tiež makovníky doslova zbožňujem, len mám po nich kyselinu, ale aj tak si ich neviem odoprieť. Milujem aj makové bratislavské rožky, makové fliačky /cestoviny/ s medom, parené buchty s makom, atď. (Y) (Y) (clamp) (clamp)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Veronika H. (bonifac) ID 64036 (6.3.2009, 22:02)
(Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Celkom: 25 (zobrazuje sa 1-20)1, 2 ďalšie >>
Reklama | Podmienky pre používanie služby Mimibazar | Desatoro | Logo Overený obchodník | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Osobné údaje | Kontakt
Jednotné kontaktné miesta / Single Points of Contact | Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky používania služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Cookies | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra | Povinne zverejňované informácie

© 2001–2025 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s.
se sídlem náměstí Marie Schmolkové 3493/1, 100 00 Praha 10, IČO: 02346826, zapsaná v OR, sp.zn. B 19490 a dodávatelia obsahu