. .. .. .. .. .. .
. .

Štrúdľa z pivového cesta - RECEPT 8396

Lucia H. (gupka) ID 9968
.
Bazárik v Čechách
Oblasť: Bratislava
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 8.1.2007
Naposledy: 22.4.2024 10:02
Aktualizácia: 7.2.2020 21:02
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 271
RODINNÉ FOTOGRAFIE 180
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 3
RECEPTY 196
NÁVODY 3

MÚČNIKY, POHÁRE

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 20 návštěvníkov)


Štrúdľa z pivového cesta


[ recept č. 8396 zo dňa  ]


Štrúdľa z pivového cesta


POTREBNÉ PRÍSADY

45 dkg hladkej múky špeciál, 2dcl 12°piva, 1palmarin, na plnku: 2kg jabĺk, kr.cukor, 40dkg maku

POSTUP PRÍPRAVY

Tento víkend bola u nas moja krstna mama, vďaka ktorej mám recept na rýchle rožkové pirôžky a robila nám túto famóznu štrúdľu, najlepšiu akú som zatiaľ ochutnala, z tých čo sa nemusí cesto ťahať, tak tu ju máme....

OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI


z muky, piva (musí mať 12°) a zmäknuteho margarinu urobime cesto, ktore musi 12 hodin odpocivat zakryte na linke, čiže je ho dobre urobit vecer a na druhy den piect, alebo opacne, podla toho kedy mate cas a chut piect:o)minimum oddychu je 5 hodin, ale samozrejme cim dlhsie, tym sa lepsie valka...to pivo tam po upeceni nie je citit a zabezpecuje mierne podkysnutie, preto ten dlhy cas na oddych.


mame teda casu dost na očistenie množstva jablk


pomelieme si mak


cesto rozdelíme na 4 časti


na tenko rozvaľkáme na dĺžku plechu tak, aby sa nám štrúdľa zmestila na plech, budú tam všetky štyri vedľa seba


dobre pokvapkáme buď olejom, alebo roztopeným maslom


najprv dáme na cesto časť pomletého maku, ktorý sme celý zmiešali s asi desiatimi lyžicami cukru a rozdelili na štyri časti, takže nám vychádza na každú štrúdľu 10dkg maku a 50dkg jabĺk, na jednu dáme najprv časť maku+jablka+ďalšia časť maku ( z tých prvých 10dkg)


och zabudla som....jablká treba postrúhať a nechať postáť a potom riadne vyžmýkať


navrstvené jabĺčka a zase pokropiť maslom


jablká posypeme škoricou a cukrom, môžme celé množstvo jabĺk najprv zmiešať s cukrom a škoricou a tiež od oka rozdeliť na štyri časti, zasypeme makom (z tých prvých 10dkg)a z troch strán ako vidíte zahnúť


štrúdľu zavinieme, potrieme maslom a dáme na plech


tu sú nachystané a potreté olejom/maslom, budú pekne zlatavé, keď ich natriete aj žĺtkom (tieto ale nie sú žĺtkom potreté)


po upečení ich ešte potrieme maslom, tým budú vláčne....čerstvé sú zvrchu chrumkavé, ale po dôkladnom vychladnutí zvláčnejú ( teplovzduška 150st.asi 40 min. potom zvýšiť teplotu na 180st.dopiesť a sledovať povrch)


toto si naložil ešte horúce môj mladší syn, ktorý raz dávnejšie vyhlásil že je koláčotarián a ešte z toho zjavne nevyrástol, aj keď je vyšší odomňa.....dnes ráno ma ubezpečil po mojej otázke, či mu z tej štrúdle tak neskoro večer nebolo zle, že nie práve naopak bolo mu móóc dobre:o)))


takto vyzerala ráno a bola vláčnejšia a mňam, samozrejme, že môže byť orechove-jablková alebo višňovo-maková.


k čajíčku, či kávičke-dobrú chuť!



OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI
<< Zaručene chrumavé kuracie kúsky | Štrúdľa z pivového cesta | Makové pampúšiky s rumom >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Soňa T. (rexo) ID 108927 (11.9.2015, 16:11)
(Y) (C)
ODPOVEDAŤ
Lucia H. (gupka) ID 9968 (26.9.2020, 12:58)
(L)
ODPOVEDAŤ
Helga M. (helma) ID 184874 (10.3.2013, 17:25)
Dnes som piekla a je fakt fantastická, ďakujem za receptík (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Lucia H. (gupka) ID 9968 (7.11.2023, 9:25)
(L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Alexandra P. (alebat) ID 55021, mimibazar.sk/alebat (18.10.2009, 12:25)
Lucka práve som dopiekla túto skvelú štrúdlu (Y) (Y) (Y) trošku som sa obávala toho (B) ale všetko dobre dopadlo :-) cesto je chrumkavučké (zajic) výborné (clamp) . Dva kúsky som plnila makom a jablkami podľa tvojho receptu a do ostatných dvoch som dala mleté orechy, mandle, kúsky horkej čokolády a štipinku rumu ... (zajic) (zajic) (zajic) fantááázia.
Ideme na návštevu tak im zoberiem a verím že každému bude chutiť.
Opäť ďakujem za skvelý receptík. (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Lucia H. (gupka) ID 9968 (18.10.2009, 20:01)
Alexka moja zlatá [A] (F) (F) (F)veľmi sa teším Tvojmu komentáriku a že štrúdľa nesklamala (zajic)ďakujem aj za tip na tú druhú variantu, skúsim (zajic)mňam, orechy a rum...hmmm..... (zajic) (zajic) (zajic)rado sa stalo, ja ďakujem (L) (L) (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Denisa N. (Desynka) ID 58857, mimibazar.sk/desynka (15.10.2009, 10:45)
mňam,mňam,mňam |:o) |:o) |:o) dnes ráno mužíček protestoval,keď musel strúhať jablká.ja si už pochutnávam na mojej 1. štrúdle :-) a je (Y) a verím, že bude chutiť aj mojim chlapom.
ďakujem za recept a pridávam sa do skupiny koláčotariánov :-D
denisa
ODPOVEDAŤ
Lucia H. (gupka) ID 9968 (16.10.2009, 13:08)
Deniska, tak vitaj v klube ;-)som veľmi rada, že chutila a verím, že chutila aj chlapom (zajic)Ďakujem za milý komentárik (L) (L) (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
yveta m. (študentka) ID 90145 (13.7.2009, 9:06)
Luci, štrúdľu som piekla včera. Bola výborná (L). Všetci sme si dali ku kávičke.Kedže som nemala doma všetky suroviny, tak som som miesto 12 piva použila 10 a miesto palmarínu maslo, takže bola trošku drahšia, ale stálo to zato.Aj náš synátor, ktorý hoci čo nezie veľmi chválil a (zajic) na posedenie štyri kúsky. Odkazuje Ti, že bola fakt dobrá. Ďakujem za recept. Určite som ju nepiekla naposledy a skúsim aj iné varianty, aj keď neviem či prekonajú mak s jablkami. (clamp) (clamp) (clamp)
ODPOVEDAŤ
Lucia H. (gupka) ID 9968 (16.7.2009, 23:43)
Yvetka, ´dakujem za pekný komentárik a teším sa že tak chutila |:o) |:o) |:o) (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Sláva S. (ssmolkova) ID 46286, mimibazar.sk/ssmolkova (10.11.2008, 9:07)
Super receptík (clamp) (Y). Iba občas pečiem, ale odkedy som objavila šikovné maminky s receptami na MMB, je to častejšie a častejšie. Tento recept som si pridala so obľúbených.
ODPOVEDAŤ
Lucia H. (gupka) ID 9968 (10.11.2008, 11:16)
Slavi, tesim sa, ze sa ti receptiky pacia |:o)som zvedava, ci bude strudla chutit, pa (hello) (L)
ODPOVEDAŤ
Anna S. (Anka S.) ID 63807 (9.11.2008, 16:28)
Je to naozaj dobrá štrúdľa, výborná je aj s makom a jablkami
ODPOVEDAŤ
Lucia H. (gupka) ID 9968 (10.11.2008, 11:16)
Anka dakujem (L)
ODPOVEDAŤ
Klaudia R. (kladika) ID 65067 (5.11.2008, 18:07)
no takze strudla je hotova, len ja som to trooska poplietla, a cesto som dala z polovicnej davky, a plnku zo stvrtinovej (smich) ale cesto je krehucke, plnky sa mi zda aj tak dost...no som to ja za kucharku (H) ale raz ju urcite spravim original. Aj takto je ale super... (X)
ODPOVEDAŤ
Lucia H. (gupka) ID 9968 (6.11.2008, 13:39)
(Y)sikovna si (Y)hlavne ze chutila (Y)Klaudinka, dakujem (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Klaudia R. (kladika) ID 65067 (4.11.2008, 19:36)
8o| teraz som si precitala ze cesto musi stat (6) tak si ho idem teda len zamiesit a zajtra sa bude piect-a co sa stane ked dam pivo 10 ? nemam 12 .....muz pije len 10 (child4)
ODPOVEDAŤ
Lucia H. (gupka) ID 9968 (4.11.2008, 21:59)
Ahoj Klaudi, neviem ti povedat, co urobi desina, mam podobny recept na inu strudlu a aj to musi stat aspon tri hodiny, tusim na vsetky strudle je to tak *-)aj ten moj, ked si nahodou pivo da, tak len desinu a na toto sme museli kupit zvlast, mozno sa nic take nestane, len krstna mi prizvukovala, ze to musi byt dvanastka (L)
ODPOVEDAŤ
Eva T. (Evulqa) ID 33802 (3.11.2008, 20:02)
ahoj, táto štrúdľa vyzerá byť nebezpečne lakocinková, určite raz vyskúšam (L) (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Lucia H. (gupka) ID 9968 (4.11.2008, 16:01)
ja mám štrúdle veľmi rada, táto je super, ale teraz si dám na dlho pokoj :-$vyskúšaj, je mňam (hello) (hello) (hello) (L)
ODPOVEDAŤ
Jana C. (Naja) ID 3566, mimibazar.sk/najaa (3.11.2008, 10:37)
Toto super cesto sa robieva ja u nás.Odporúčam je jednoduché a fantastické (Y) (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Lucia H. (gupka) ID 9968 (3.11.2008, 14:50)
Janka ďakujem, ja som ju jedla veľmi veľakrát a konečne som videla ako sa aj robí (Y) (L)
ODPOVEDAŤ
Marianna S. (Marijanna) ID 49716 (3.11.2008, 10:30)
(clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (C) (C) (C) (hello) (hello) (hello) (wash)dost uz bolo dobrotok este kus a budem mat 100kg ;-) ;-)
ODPOVEDAŤ
Lucia H. (gupka) ID 9968 (3.11.2008, 14:49)
veru, ja veľmi ťažko odolávam tunajším dobrotkám, asi si dám do vianoc zákaz MMB :-D (L)
ODPOVEDAŤ
Alžbeta Š. (betyna8) ID 43155, mimibazar.sk/betyna8 (3.11.2008, 10:16)
Moja mamina robieva tiež takúto štrúdľu,z toho pivového cesta sa dajú urobiť aj iné dobrotky, šatôčky,slané tyčínky,pagáčiky.... (Y)
ODPOVEDAŤ
Lucia H. (gupka) ID 9968 (3.11.2008, 14:47)
Fíha, to som nevedela (Y)tak to je super, určite vyskúšam aj šatôčky |:o)ďakujem za tip (L)
ODPOVEDAŤ
Klaudia R. (kladika) ID 65067 (2.11.2008, 22:11)
(L)famozne to vyzera cez tyzden upeciem a dam vediet....mnaaaam (&)
ODPOVEDAŤ
Lucia H. (gupka) ID 9968 (3.11.2008, 14:46)
teším sa, dufam, že bude chutiť tak ako nám (L)
ODPOVEDAŤ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesta
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu