. .. .. .. .. .. .
. .

Neapolské kuracie prsia - A gnocchi (noky). - RECEPT 820

NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY

KURACIE MÄSO A HYDINA

ID 7324 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 17 návštěvníkov)


Neapolské kuracie prsia - A gnocchi (noky).


[ recept č. 820 zo dňa  ]


Neapolské kuracie prsia -  A gnocchi (noky).


POTREBNÉ PRÍSADY

1 kg kuracích pŕs, trocha oleja, 4 PL kečupu(ja používam jemne pálivý), šťava z 1 citróna, 1/2 lyžičky čierneho korenia, soľ, vegeta. Bešamelová omáčka: 90g masla(cca 3 kopcové polievkové lyžice), 6 PL hladkej múky, 0,6 l mlieka. Na posypanie - strúhaný syr alebo parmezán, prípadne Nivu. Vhodná príloha Gnocchi, cestoviny, špagety..čo máte doma, alebo čo vám chutí!

POSTUP PRÍPRAVY

Toto jedlo patrí k mojim najobľúbenejším, kedže som ho práve dnes varila, tak som sa rozhodla pekne s vami podeliť o tento SUPER receptík! Je to veľká dobrota, chutí to aj detičkám mám to vyskúšané!
Gnocchi suroviny:450g uvarených roltlačených zemiakov, 75 g hlad.múky s troškou kypr.prášku, 1 vajce, 2 žĺtka, trocha soli. Postup: Z kúskou cesta prstami vyformujeme guľky vo veľkosti orecha a spološtíme ich vidličkou. Vo vriacej vode varíme kým nevyplávajú na povrch. Vytiahneme a hotovo! Gnocchi sa dajú kúpiť aj hotové chladené, alebo mrazené...
A tu to máme.


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI

Potrebné suroviny..
Mäsko umyjeme, pokrájame na malé kúsky( rezančeky)..
Prudko opečieme na oleji..
Keď sa mäsko zatiahne polejeme šťavkou z jednoho citróna..
Posolíme, povegetíme(nie mi, ale mäsko), pokoreníme..podlejeme asi 1 dcl vody a dusíme do mäkka..
Kým sa mäsko dusí, pripravíme si Bešamelovú omáčku..(maslo roztopíme, postupne pridávame mlieko a múku, treba poriadne miešať, aby nevznikli hrčky)..
Do hotovej omáčky primiešame kečup, necháme prejsť varom..
Vyzerá to nejak takto..
Do uduseného mäska pridáme bešamelovú omáčku a necháme prejsť varom..(môžte ochutnať a v prípade potreby dochutiť)
Premiešame a hotovo!
A tu to máme..Naložíme a ideme papkať! Prajem dobrú chuť!!!


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
<< Grilazove rezy | Neapolské kuracie prsia - A gnocchi (noky). | Lasagne s pórom a mletým mäskom >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Eva Š. (eva333) ID 10128 (4.3.2010, 14:47)
robila som prvý krát bešamelovú omáčku, bola (Y)
citrón sme doma nemali, ale aj tak to bolo skvelé, jednoduché ale skvelé.
:-)nabudúce vyskúšam aj s citrónom, dakujeme za receptík (clamp)
ODPOVEDAŤ
Monika K. (moniart) ID 3102, mimibazar.sk/moniart (23.3.2007, 12:44)
je to super papka (Y) (Y) (Y),dakujeme za super tip na obedik. Tomino to zjedol raketovou rychlostou (child8)
ODPOVEDAŤ
Adriana B. (AdrianaB) ID 7324 (23.3.2007, 12:58)
Monika som rada, že vám chutilo :-) :-) a aj maličkému (child5) (L)
ODPOVEDAŤ
Katarína Š. (katarina53) ID 5627 (18.1.2007, 19:04)
Tie zemiaky na gnocchy treba uvariť v šupke alebo nie? Mne pripomínajú tie noky svojim zložením šúľance, len majú iný tvar.
Za odpoveď ďakujem.
ODPOVEDAŤ
Adriana B. (AdrianaB) ID 7324 (18.1.2007, 19:57)
Ano tie zemiaky sa varia v šupke :-). Presne ako šúlance..je to vlastne taká talianska obdoba našich šúlancov ;-)..
ODPOVEDAŤ
Katarína Š. (katarina53) ID 5627 (19.1.2007, 19:39)
Ďakujem za odpoveď a vyskúšam túto kombináciu. ;-)
ODPOVEDAŤ
Adriana B. (AdrianaB) ID 7324 (20.1.2007, 8:16)
Vyskúšajte :-) a dajte vedieť ako chutilo :-P :-P! ;-)
ODPOVEDAŤ
ĽUBA K. (ľubkak) ID 620, mimibazar.sk/lubka (18.1.2007, 18:09)
ahoj,vyzera to super,ale nie je tam postup a suroviny na Bešamelovu omačku,ešte som ju nerobila.dakujem
luba :-D
ODPOVEDAŤ
Adriana B. (AdrianaB) ID 7324 (18.1.2007, 20:03)
Ahoj, postup je jednoduchý :-)(už som to tam dopísala).. Suroviny na bešamel sú uvedené v potrebných surovinách je to maslo, múka a mlieko ;-). Ak ti nebude niečo jasné napíš *-) ;-).
ODPOVEDAŤ
Renáta T. (stvorlistok) ID 1496, mimibazar.sk/stvorlistok (16.1.2007, 11:36)
Treti recept ktory vyskusam :o)
(Aj ked neviem ci je sutazny, ale vyzera to vyborne :o)
ODPOVEDAŤ
Adriana B. (AdrianaB) ID 7324 (16.1.2007, 11:52)
Ja som sa do súťaže nezapojila :-). Aj keď som mohla. Toto papko je skutočne špecialitka (PL) (Y) (Y)! Všetkým súťažiacim prajem veľa šťastia a teším sa na nové chutné receptíky, ktoré určite poskúšam :-P :-P. ;-)
ODPOVEDAŤ
Zuzka R. (zuzulien) ID 835, mimibazar.sk/zuzka (18.1.2007, 12:23)
čo si k tomu dala ako tu prilohu??to ma zaujalo..... :-o :-o
ODPOVEDAŤ
Adriana B. (AdrianaB) ID 7324 (18.1.2007, 14:25)
Mám aj recept na gnocchi(noky) tak ho pridám dopostupu ;-)..ešte som ich neskúšala.. :-)
ODPOVEDAŤ
Adriana B. (AdrianaB) ID 7324 (18.1.2007, 12:54)
Sú to Gnocchi (PL), dajú sa kúpiť hotové-mrazené..proste len hodíš do vriacej vody a keď vyplávajú necháš 1-2 minutky povariť a hotovo 8-|. ..Sú výborné (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Zuzka R. (zuzulien) ID 835, mimibazar.sk/zuzka (18.1.2007, 17:20)
dikes, to by moje baby isto jedli...take veci maju radi..... :-P
ODPOVEDAŤ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu