končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže 1 | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
DOMÁCE PEKÁRNE |
Eleonóra K. (deniseee) ID 1443 | zobrazit další recepty ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | Rožteky sladučké s hnedým cukrom[ recept č. 8193 zo dňa 24.10.2008 ] POTREBNÉ PRÍSADY Na 4 rožky: 110 ml vody (vlažnej), 65 g. hnedý cukor, 35 g. maslo, 1 žĺtok do cesta a 1 na neskoršie potretie, 1/2 lyžičky soli, 250 g. hladkej múky T650, 12 g. droždia. Na 8 rožkov: 220 ml vody (vlažnej), 130 g. hnedého cukru, 70 g. masla, 2 žĺtky do cesta, a 2 na neskoršie potretie, 1 lyžička soli, 500 g. hladkej múky T650, 24 g. droždia. POSTUP PRÍPRAVY Do nádoby na pečenie chlebíka si dáme suroviny v poradí: voda, hnedý cukor, droždie rozdrobené, žĺtok / ky a maslo. Potom pridáme múku, do ktorej spravíme dierku, do nej zahrnieme soľ. Nádobku dáme do pekárne a zapneme program 9 "bageta" (mám pekáreň Moulinex Baguette). Kto nemá tento typ pekárne, nech robí na programe "cesto". Po zaznení signálu vyberte pripravené cesto, a rozdelte ho na príslušný počet častí, podľa počtu vami zvolených rožkov. Vytvarujte rožky, či lupáky, alebo aký tvar pečiva ľúbite, potrite žĺtkom a dajte na plech do rúry upiecť. Použite ale nejaký pečúci papier, či ako sa to presne volá. Keď pečivko zozlatne, je hotovo. Tí ktorí pekáreň Baguette majú, vložia pripravené vytvarované rožteky do formy na to určenej, pohladkajú žĺtkom a šupnú do pekárne a po zapípaní proste vyberú hotové rožky. Tieto rožteky sú výborné s džemíkom a syn k nim miluje kakavko, takže Dobrú chuť. (Foto z titulky sú rožky z trúby, pekáreň ešte pečie, robíme z dvojtej dávky) OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI Upečené rožteky v pekárenskej forme Všetky hotové mňamkové, ešte teplulinké rožteky OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI |
Olga F. (honda) ID 29673 (14.11.2008, 8:28) |
Vyzerajú nádherne,aké droždie ste použili? Ja používam droždie Ruff z Kauflandu /sušené/. Má niekto odskúšané lepšie? Díky za odpovede. Olga |
ODPOVEDAŤ |
Eleonóra K. (deniseee) ID 1443, mimibazar.sk/deniseee (15.11.2008, 20:53) | ||
Nase najoblubenejsie a najcastejsie pouzivane do chlebikov a roztekov a bagiet je Vivo. Susene pouzivam malo, ale ak ste s nim spokojna, nemente ho, ja pouzivam napriklad na pecenie v trube pri roznych kolacoch ine drozdia, iba do pekarne kupujem toto, ale zalezi aj na tom, ake prave maju v obchode | ||
ODPOVEDAŤ |
Anka H. (ankahaj) ID 12354 (upravené 15.11.2008, 13:34) | |
Oli ja pouzivam len cerstve a to aj do dom. pekarne a cesticka mam vzdy ako oblacik a drozdie co kupujem sa vola LINCO z Lidla | |
ODPOVEDAŤ |
Lucia H. (Luc2) ID 5741, mimibazar.sk/luc2 (14.11.2008, 8:34) | ||
Oli, veď keď máte odskúšané,t ak načo meniť... ja používam aké príde a riadim sa tým, čo je napísané na obale...momentálne som kúpila sušené v Tescu, tak som zvedavá na to. Myslím, že väčšinou bývajú sušené na 500g múky, jediné jedno je na kilo a to biele balenie a je tam taký modrý vták - ohnivák , neviem názov.. By the way, rožteky vyzerajú skvele, určite vyskúšame. |
||
ODPOVEDAŤ |
Petra A. (peetka) ID 28978, mimibazar.sk/peetka (13.11.2008, 20:32) | |
Rožteky sú úžasné ,práve som ich dopiekla a už aj papkáme ! Dakujem za super receptík! | |
ODPOVEDAŤ |
Anka H. (ankahaj) ID 12354 (1.11.2008, 8:36) |
Elka tie rozteky su uzasneeeeeee fantastikus proste mnam |
ODPOVEDAŤ |
Eleonóra K. (deniseee) ID 1443, mimibazar.sk/deniseee (1.11.2008, 9:50) | ||
som nesmierne rada, ze vam chutia . My doma ich priam zboznujeme, ale robievam ich skor cez vikendy, ked je cas ich vsetky hned spapkat | ||
ODPOVEDAŤ |