Blanka B. (andromeda1) ID 64588 | zobrazit další recepty
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci)
SUPER CHLÉB
[ recept č. 8162 zo dňa 23.10.2008 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
Tento chleba peču nejčastěji.Je podobný tomu kupovanému.Na fotce je už jen zbytek,protože hned po upečení je rychle pryč.Tak tak jsem to stihla nafotit.Tento recept mám od paní Jitky H. z českého MMB.Jen na vysvětlení.Já měla k domácí pekárně odměrku ale ne všechny pekárny ji mají ale odměrka se rovná budˇmalá kávová lžička tj malá odměrka a velká polévková lžíce tj.velká odměrka.
160ml mléka, 150 ml vody, 1VO jablečného octa, 380g pšeničné mouky chlebové, 120g žitné mouky celozrnné, 2MO sušených kvasnic, 1 a půl MO celého kmínu, 2 a půl MO soli, špetka cukru
POSTUP PRÍPRAVY
Suroviny dáme do formy v daném pořadí a zapneme program č.1 - základní, velikost 1000g a kůrka tmavá. |
 | Zuzana D. (avanka) ID 14337 (13.11.2008, 18:27) |
Silvi, tak za chlebnik od Tuperware sa prihovaram aj ja...je to fantasticka vecicka, chlebik je v nom este na 5 den uplne super  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Silvia M. (sikovnica) ID 5882 (11.11.2008, 14:40) |
Vcera som piekla tento recept z polovicnej davky. Bol vynikajuci, nabuduce musim upiect plnu davku Len sa chcem opytat - nie som prilis skusena s tymito pekarnami. Ale chlebik bol skvely len tesne po vychladnuti. Ked trochu odstal - takych 4-5 hodin, uz bol trochu obschnuty, taky tuhsi a suchsi, aj ked bol dobre zabaleny v osatke a potom v sacku. Viete mi poradit nieco na toto? Je to skladovanim, alebo som spravila nejaku chybu pri peceni? A co s tym hnetacim hakom, co mi furt ostava zapichnuty v chlebe? Vopred vdaka za odpoved! |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Alžbeta Š. (betyna8) ID 43155, mimibazar.sk/betyna8 (12.11.2008, 9:12) |
Ahoj,ako som pisala pred casom,piekla som ho aj ja ako premieru v pekarnicke.Posledny kusok sme zjedli po 5 dnoch a bol fajn,makkucky a stale dobry, ale mozno tomu dopomaha aj chlebnik z tupperware,ktory odporucam.Ak chces,aby bol chlebik vlacnesji,pridaj 1-2 PL oleja,nic tym nepokazis. Mne ostava tiez jeden hak v chlebiku,ale keď vyklopim chlieb z formy,vyberierm ho hacikom,ide to lahko. |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
|  |  | Silvia M. (sikovnica) ID 5882 (13.11.2008, 16:06) |
Dakujem za tip, urcite to s tym olejom skusim. Inak je ten chlebik naozaj perfektny. S hacikom som sa pomaly zmierila - stale to tam ostava, ale fakt to ide vybrat v pohode  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Alžbeta Š. (betyna8) ID 43155, mimibazar.sk/betyna8 (6.11.2008, 8:30) |
Tak tento chlebík som piekla ako premiérovy na mojej novej pekárničke,vydaril sa super,vrelo odporúčam.Akurát kôrka by stačila stredná,lebo sa môjmu papkáčikovy zdá moc prepečená.Inak super  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |