
![]() |
končiace aukcie | ![]() ![]() |
návod na inzerciu | ![]() ![]() |
časté otázky | ![]() ![]() |
podmienky inzercie | ![]() ![]() |
ponuka reklamy | ![]() ![]() |
kontaktujte nás... | ![]() |
![]() |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy | ![]() |
DOMÁCE PEKÁRNE |
Eleonóra K. (deniseee) ID 1443 | zobrazit další recepty ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 9 návštěvníkov) Lacný chlebík z pekárne[ recept č. 8123 zo dňa 22.10.2008 ] ![]() POTREBNÉ PRÍSADY 450 ml. vlažnej vody (ja dávam 470-475 ml, chlebík síce potom nie je na vrchu guľatý, ale vnútro nemá husté, ale práveže je ako koláč, taký mäkkulinký, a my to doma takto ľúbime najviac); 21 g. droždia (presne polovička z kocky, čo dostanete kúpiť v obchode - ešte malá rada - najviac sa nám osvedčilo droždie Vivo); 600 g. hladkej múky s označením T650; a v poslednej dobe davam aj trosku oleja (za dve lyzice) a trosku octu (za lyzicu) 100 g. múky ražnej či vyrážkovej; 2 lyžičky soli POSTUP PRÍPRAVY Veľa ľudí sa ma pýta, aký drahý je chlebík z pekárne, a pod. Dávam vám sem preto receptík na celkom obyčajný biely chlebík z pekárne, ktorý je lacný, a veľmi chutný. Ešte maličkosť, do pekárne vôbec nemusíte dávať len hotové zmesi, ktoré kúpite v obchode. Najlepší kuchár je vaša fantázia, a v pekárničke urobíte veľmi dobré chlebíky aj zo surovín, ktoré mávate bežne doma. Ale dosť obkecávania, poďme na to. Do nádoby na pečenie nalejte vodu, a pridajte rozdrobené droždie. Potom pridajte obe múky, urobte prstom dierku, nasypte soľ, dierku zahrňte a šup s nádobou do pekárničky. Ja mám Moulinex home bread Baguette, a pečiem tento chlebík na programe 2 (francúzsky chlieb), hmotnosť chlebíka 1000 g., čas prípravy 3:39. Kôrku si zvoľte podľa vlastnej chuti, či vypečenejšiu, či nie. Po upečení vyberte a nechajte vychladnúť. Dobrú chuť! |
![]() | Lucia F. (lucia13) ID 9254, mimibazar.sk/lucia13 (22.10.2008, 12:03) |
...idem vyskúšať....ďakujem ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
ODPOVEDAŤnahlásiť |