. .. .. .. .. .. .
. .

Lacný chlebík z pekárne - RECEPT 8123

NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY

DOMÁCE PEKÁRNE

ID 1443 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 9 návštěvníkov)


Lacný chlebík z pekárne


[ recept č. 8123 zo dňa  ]


Lacný chlebík z pekárne


POTREBNÉ PRÍSADY

450 ml. vlažnej vody (ja dávam 470-475 ml, chlebík síce potom nie je na vrchu guľatý, ale vnútro nemá husté, ale práveže je ako koláč, taký mäkkulinký, a my to doma takto ľúbime najviac); 21 g. droždia (presne polovička z kocky, čo dostanete kúpiť v obchode - ešte malá rada - najviac sa nám osvedčilo droždie Vivo); 600 g. hladkej múky s označením T650; a v poslednej dobe davam aj trosku oleja (za dve lyzice) a trosku octu (za lyzicu) 100 g. múky ražnej či vyrážkovej; 2 lyžičky soli

POSTUP PRÍPRAVY

Veľa ľudí sa ma pýta, aký drahý je chlebík z pekárne, a pod. Dávam vám sem preto receptík na celkom obyčajný biely chlebík z pekárne, ktorý je lacný, a veľmi chutný. Ešte maličkosť, do pekárne vôbec nemusíte dávať len hotové zmesi, ktoré kúpite v obchode. Najlepší kuchár je vaša fantázia, a v pekárničke urobíte veľmi dobré chlebíky aj zo surovín, ktoré mávate bežne doma. Ale dosť obkecávania, poďme na to.

Do nádoby na pečenie nalejte vodu, a pridajte rozdrobené droždie. Potom pridajte obe múky, urobte prstom dierku, nasypte soľ, dierku zahrňte a šup s nádobou do pekárničky. Ja mám Moulinex home bread Baguette, a pečiem tento chlebík na programe 2 (francúzsky chlieb), hmotnosť chlebíka 1000 g., čas prípravy 3:39. Kôrku si zvoľte podľa vlastnej chuti, či vypečenejšiu, či nie. Po upečení vyberte a nechajte vychladnúť.
Dobrú chuť!
<< ruže z lístia - pokus | Lacný chlebík z pekárne | "Šajtlavá"polievočka >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Lucia F. (lucia13) ID 9254, mimibazar.sk/lucia13 (22.10.2008, 12:03)
...idem vyskúšať....ďakujem :-) (flower) (flower) (flower)
ODPOVEDAŤ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu