. .. .. .. .. .. .
. .

Guľky z pohánky v paradajkovej omáčke - RECEPT 8066

Petra G. (Pat) ID 9688
.
mimibazar.sk/pat
Oblasť: Zvolen
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 30.12.2006
Naposledy: 24.5.2024 6:35 včera
Aktualizácia: 24.5.2024 6:35 včera
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 11
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 573
RODINNÉ FOTOGRAFIE 0
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 0
RECEPTY 104
NÁVODY 14

BEZMÄSITÉ JEDLÁ

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 9 návštěvníkov)


Guľky z pohánky v paradajkovej omáčke


[ recept č. 8066 zo dňa  ]


Guľky z pohánky v paradajkovej omáčke


POTREBNÉ PRÍSADY

500 g pohánky, 2 vajcia, múka, koreniny podľa chuti

POSTUP PRÍPRAVY

Dnes som robila guľky z mletého mäsa v paradajkovej omáčke, pre deti som ale vymyslela zdravšiu verziu. Ostatné suroviny aj postup je rovnaký ako v mojom recepte na guľky z mletého mäsa v paradajkách. Guľky z pohánky urobíme tak, že pohánku zalejeme studenou vodou a necháme postáť, ja som nechala dve hodiny. Precedíme, pridáme vajcia, ochutíme podľa chuti (cibuľa, cesnak, rasca, vegeta.... - v tomto prípade som to kvôli deťom ochutila mierne), spojíme strúhankou alebo múkou, ja som pridala len grahamovú. Vytvarujeme guľky, opečieme na oleji............... a ďalej recept pokrarčuje ako pôvodný, ale aj omáčku som ochutením prispôsobila deťom.
<< Haruľa plnená syrom alebo bryndzou | Guľky z pohánky v paradajkovej omáčke | "Brumíkovia" >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Zuzana Č. (ZuzulienkaC) ID 30772, mimibazar.sk/zuzulienkac (16.1.2009, 15:26)
Peti, gulky je potrebne opiect na oleji? Nedaju sa toho radsej uvarit (rovno v parad.omacke)? Lebo asi dost oleja nasaju, ked v nom budu plavat..
ODPOVEDAŤ
Petra G. (Pat) ID 9688, mimibazar.sk/pat (16.1.2009, 15:59)
Určite sa nič nestane, keď sa uvaria priamo v omáčke, ale keď sa opečú na oleji, tak je istota, že sa nerozpadnú a sú chutnejšie. A olej ja používam len olivový, tenučkú vrstvičku. V tomto prípade sa nevyprážajú, pretože nejde o to, aby sa úplne tepelne spracovali, keďže sa ďalej dovaria v omáčke.
ODPOVEDAŤ
katarina k. (katuliK14) ID 55409 (19.10.2008, 21:46)
dakujem, milujem toto jedlo, ale nemám rada mäso...konečne nejaká náhrada |:o) |:o)
ODPOVEDAŤ
Petra G. (Pat) ID 9688, mimibazar.sk/pat (20.10.2008, 9:43)
Tak len dúfam, že vám budú aj chutiť, pre mňa to bola plnohodnotná náhrada (hello)
ODPOVEDAŤ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesta
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu