Eva T. (Evulqa) ID 33802 | zobrazit další recepty
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov)
Farebný špenátový koláč
[ recept č. 7994 zo dňa 17.10.2008 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
Na cesto: 300g hladkej múky, 150g palmarínu, 4PL studenej vody, štipka soli..............Špenátová plnka: mrazený špenát, 1 cibuľa, 4-5 paradajky, cortónová kôra, štipka kukrumy, 2-3PL nastrúhaného syra, soľ, korenie, štipka muškátového orieška, 2-3PL pražených tekvicových jadier, bazalka, olej, maslo na pekáč
POSTUP PRÍPRAVY
v postupe
tento výborný koláč je z 90DD, ale z druhej knihy, kde sa už môžu kombinovať bielkoviny so sacharidmi, ale bez syra sa dá aj v prvých 90 dní , ja som si takto urobila do pizzovej formy, viac v postupe....
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
![]() |
všetky suroviny na cesto vymiešame na hladké cesto a necháme ho trochu odpočívať, kto si nie je istý, že mu takéto cesto bude chutiť , kľudne si môže pripraviť svoje obľúbené pizzové cesto, toto cesto je veľmi podobné lineckému cestu aj po upečení |
![]() |
cibuľu nakrájame na drobno a orestujeme na 1 PL oleja |
![]() |
pridáme špenát |
![]() |
z jedného dobre umytého citróna nastrúhame kôru |
![]() |
pridáme ju k špenátu |
![]() |
soľ |
![]() |
korenie |
![]() |
kurkumu ( ja som nemala ) a muškátový oriešok |
![]() |
nasrtúhaný syr |
![]() |
cesto rozdelíme, rozvaľkáme prenesieme na pekáč vymastený maslom, z tejto dávky mi vyšlo na jeden pekáč |
![]() |
a jedna forma na pizzu |
![]() |
na cesto dáme špenátovú plnku, na ňu poukladáme na kolieska nakrájené paradajky, posolíme posypeme bazalkou a posekanými tekvicovými jadrami, vložíme do rúry a pečieme na 200°C asi 30minút |
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI |
 | Lucia H. (Luc2) ID 5741, mimibazar.sk/luc2 (17.10.2008, 20:56) |
Evi, tak toto skúsim určite , všetko čo tam ide ja môžem  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Eva T. (Evulqa) ID 33802 (17.10.2008, 21:00) |
Aj ja, len teraz nemôžem cesto so syrom , zase som sa dala na 90 DD, tak dúfam, že tentoraz do dokopem do konca končím pred vianocami a už teraz sa teším na tie dobroty  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Silvia K. (silviakov) ID 45553 (17.10.2008, 20:49) |
Toto by som možno aj skúsila....  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Eva T. (Evulqa) ID 33802 (17.10.2008, 20:58) |
Silvi skús je to fakt chutné, predstav si na lineckom ceste špenátovú plnku, dobre ochutenú  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
|  |  | Silvia K. (silviakov) ID 45553 (19.10.2008, 22:46) |
Asi sa mi podarí takto experimentovať až cez prázdniny, keď bude viacej času.........  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Lubica L. (lubica007) ID 19881 (17.10.2008, 19:53) |
tak toto vyskusam.Ked dam celu davku na velky plech,bude to velmi hrube???A este sa mi paci ten valcek,ktorym sa valka priamo na plechu.To som este nevidela taketo vymyslance ja rada. |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Eva T. (Evulqa) ID 33802 (17.10.2008, 20:26) |
Ľubka, môžeš dať kľudne aj celé na jeden plech , ale potom asi treba dlhšie piecť , alebo dať plech nižšie v rúre , aby sa zas tie paradajky nevysušili veľmi, ja som sa trochu bála, že to našim nebude chutiť, to cesto, lebo je to fakt iné ako klasické pizzové, ale na moje prekvapenie im to chutilo a že môžem aj nabudúce, len asi aj ja urobím trochu hrubšie cesto  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |