. .. .. .. .. .. .
. .

Medovníková miska s medovníčkami - RECEPT 7464

NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY

VIANOČNÉ CUKROVINKY

ID 9968 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 10 návštěvníkov)


Medovníková miska s medovníčkami


[ recept č. 7464 zo dňa  ]


Medovníková miska s medovníčkami


POTREBNÉ PRÍSADY

1.Medovníky : 60dkg obycajnej hladkej muky, 40dkg polejemneho cukru (krupica), 4 vajcia, 10dkg medu, 1 vanilkovy cukor, 3PL vlazneho mlieka a po MOKKA lyžičke : tlčený alebo mletý ( najlepšie ČERSTVO ) klinček+ badián,+škorica+ nové korenie a sóda bicarbona. Cesto večer zarobiť a na druhy den piect, pred pecenim potrieť žĺtkom .**************************************************************************************************************** 2.Medovníky: 1 kg hladkej múky, 1 palmarín, 25dkg medu, 25dkg práškového cukru, 4 celé vajcia, 2 čajove lyzicky skorice, 2 čaj.lyzicky sody bicarbony a ked pridate hore uvedene koreniny, mate skvele vonave medovnicky.

POSTUP PRÍPRAVY

urcite mate kazda receptik na medovnikove cesto, ak nie, je ich tu myslim dost a kedze su vianoce zachvilu tu, tak prikladam nieco pre inspiraciu...takuto misku sme dostali minuly rok, bolo to este pekne zabalene v priesvitnom celofane.
Pre zaujem dopisujem nas recept na prave medovnicky, ktore sice zmeknu az po par tyzdnoch, ale chutovo su super. Davam ich do velkej flase, ktoru prikryjem servitkou, ktoru poprepichujem ihlicou, flasu dam von na mraz na balkon a potom ked ich dam dnu zmeknu. Aj ked sa pozliepaju lekvarom, tak zmaknu. Mali by sa piect mesiac pred Vianocami. Tieto medovnicky maju vyraznu korenistu chut a vonu a zatial ich ziadne v tomto nepredčili.
Druhe medovnicky, to je recept na medovniky, ktore su makke hned. Ked budem tuto misku skusat piect pridam aj obrazkovy postup.


Zatial pridavam osvedceny recept od Ivetky:
18 dkg práškového cukru
2 lyžice medu
2 celé vajíčka
1 lyžica oleja
1 malá zarovnaná lyžička sódy bikarbóny
trošku škorice,hrebíček (alebo 1 lyžička korenia do medovníkov)
Postup:
Všetky suroviny spolu dobre v miske vymiešame. Potom pridáme preosiatu hladkú múku (T650) asi 30-40 dkg podľa potreby. Cesto dobre vypracujeme a necháme cez noc odpočívať na chladnom mieste.
Potom ho natenko vyvaľkáme a malými formičkami vykrajujeme rôzne tvary. Pečieme v mierne vyhriatej rúre.
(Tieto medovníčky sa vajíčkom nepotierajú).
Po upečení ich zlepujeme plnkou a oblievame čokoládou.
Plnka: ríbezlový džem, mleté orechy, cukor rum – všetko dobre vymiešať.


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI

zvrchu
medovníčky
miska, link na jej vyrobu je v komentaroch


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
<< Sacher- mini tortičky | Medovníková miska s medovníčkami | Peugeot torta >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Dajana M. (DajkaM) ID 324512 (8.11.2016, 8:32)
Veľmi sa mi páči ta medovníková miska, nemohli by ste mi poslať recept ako ste to zhotovili, pomocou čoho ste to tvarovali ? dakujem
ODPOVEDAŤ
Lucia H. (gupka) ID 9968 (8.11.2016, 11:28)
tuto som vtedy dostala, ale robila som podobnu tak, ze otocite misku vhodnu aj do rury hore dnom, namastite a pomucite a na to dat cesto a upiect tu je link na podobnu http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=3213
ODPOVEDAŤ
Lucia H. (gupka) ID 9968 (30.11.2008, 17:55)
Milé dievčence, keďže som ešte nestihla piecť, tak vám dávam do pozornosti tento postup na krásne misky z medovníkového cesta http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=3213 pri tejto je postup rovnaký, len miska je iná, tak sa ospravedlňujem za meškanie a želám krásne Vianoce a veselé pečenie (pernicek) (pernicek) (stromecek) (stromecek)
ODPOVEDAŤ
Marianna S. (Marijanna) ID 49716 (30.10.2008, 19:15)
Aji akurat tu špekulujem nad tou miskou a rozmyšlam či nie je lepšie ju urobit z cesta,ktore zmakne pomaly,aby sa nahodou nezlomila.A medovničky možu aj tie,ktore su makke neviem,čo myslite?????????? Ja sa nudim tak by som ničo urobila,šak do Vianoc nie je až tak daleko tak by som mala vyzdobu už od začiatku adventu. A špekulujem,že urobim malych 24 misiek a dam ich na jednu velku tacku namiesto klasickeho adventneho kalendara čo myslite?????? (santa) (santa) (santa) (santa) (santa) (child1)
ODPOVEDAŤ
Lucia H. (gupka) ID 9968 (30.10.2008, 19:23)
Ja budem robit urcite tie 1.medovniky , tie zmeknu az po case, ale ked su na vzduchu, tak stvrdnu, robim z nich aj ozdoby na stromcek, medovnikovu chalupku a ine vecicky, tak urobim aj tu misku z tohto cesta. Tie 2.medovniky su s maslom, takze su makke hned ako sa upecu a vychladnu a aj na druhy den a mozu sa jest hned, aj tie prve sa mozu hned jest ;-)ale su tvrdsie, pretoze vraj pravé medovnikove cesto je bez masla (L)
ODPOVEDAŤ
Marianna S. (Marijanna) ID 49716 (30.10.2008, 19:29)
Ja som km som bola doma som robila medovnčky podla mojej babky,ale neviem nikdy neboli take ako jej ;-) a ja by som si hned dala perniček tu ich nedostat (zajic) a ak ano kupče su ine ako domace :^) tak možno už zajtra budem vypekat pada nam (dest) (dest) (destnik) (destnik) každy den tak nieco vykuzlime diiik za receptik (hello) (hello) (hello) (hello) (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Viktoria S. (Iwone49) ID 65627 (29.10.2008, 11:32)
Ahojky...ta medovnikova miska sa mi velmi paci,nemozes mi poslat postup ako sa robi?...dakujem
ODPOVEDAŤ
Lucia H. (gupka) ID 9968 (30.10.2008, 18:50)
Viki, este som sa k tomu nedostala, ale hned ako bude trocha casu, tak skusim urobit misku aj s postupom (L)
ODPOVEDAŤ
Marianna S. (Marijanna) ID 49716 (2.10.2008, 7:21)
(clamp) (clamp) (clamp) (clamp) super tak ak sa podari budeme mat na Vianoce aj my takuto vyzdobu (L) (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Iveta S. (yvett) ID 11052 (22.9.2008, 7:59)
Je to nádhera, tá miska je super - nebol by náhodou postup na jej výrobu?
Medovníčky pečiem veľmi rada - recept mám úplne z prvého čísla časopisu Medovníčky (Y) (Y) (Y) |:o) |:o) |:o) |:o) |:o) |:o) (clamp) (clamp) (clamp)
ODPOVEDAŤ
Lucia H. (gupka) ID 9968 (22.9.2008, 17:12)
Ivetka, ked ju budem piect, tak pridam obr.postup. Ale odhadujem, ze to je pecene na pomastenej miske.... aspon to tak vyzera. Doplnim urcite. Poskytnes nam tvoj receptik na medovnicky? Budeme ti viaceré vďačné (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Iveta S. (yvett) ID 11052 (23.9.2008, 7:45)
Samozrejme, že poskytnem receptík - mám ho dokonca aj naskenovaný - ak mi napíšeš mailovú adresu, tak ti ho prepošlem, dokonca mám aj svoje foto z minulých vianoc. Dala by som to aj na stránku, ale neviem sem vkladať fotografie *-)
A mám ešte aj jeden skvelý receptík na zlepované medovníčky, ktoré (ak sa nezjedia) vydržia veľmi dlhú dobu
ODPOVEDAŤ
Jana U. (JankaU) ID 20626 (21.9.2008, 17:08)
Lucka, pekný večer, a prosím ťa boli tie medovníčky mäkučké? Ak máš dobrý recept, neposlala by si mi ho prosím ťa? lebo už som pár receptov vyskúšala, no vždy mi na druhý deň stvrdli a boli ako skala, tak hľadám nejaký lepší recept. Vďaka - Jana
ODPOVEDAŤ
Iveta S. (yvett) ID 11052 (23.9.2008, 7:49)
Janka, ak medovníčky stvrdnú, treba ich dať do skleneného pohára a povkladať tam plátky jabĺčok. Pohár prikryjem vrchnákom. Okrem toho, že je to účinné, je to aj dekoratívna ozdoba. Ja to takto robím každý rok a musím povedať, že moje medovníčky idú na odbyt v celej rodine.
ODPOVEDAŤ
Lucia H. (gupka) ID 9968 (22.9.2008, 17:07)
Ahoj Janka, tak som pridala recept na medovnicky z ktoreho je aj miska, je to ten druhy a ze vraj boli makke....ja som ich nejedla, nestihla som ;-) este som ich nerobila, chcem ich skusit, aj tu misku a potom pridam aj obr.postup, kedze sme ich dostali minuly rok, tak este nemam skusenost s tymto cestom, my robievame ten prvy recept. (L)
ODPOVEDAŤ
Gabriela L. (gabika sc) ID 24970, mimibazar.sk/gabikasc (21.9.2008, 18:44)
Janka pozri naše medovníky, tie sú mäkké od začiatku (zajic) (zajic) (zajic)
ODPOVEDAŤ
katka s. (mischa) ID 7257 (21.9.2008, 17:31)
no pokial si ja pamatam...oni zmaknu po case *-) *-) ci nie *-)
ODPOVEDAŤ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu