. .. .. .. .. .. .
. .

Vážení návštevníci,
reagovať na príspevky môžu iba registrovaní užívatelia. Vyplňte krátky registračný formulár a staňte sa naším členom.
Ak ste už u nás zaregistrovaní, prihláste sa prosím.

Tešíme sa na vás.

Dukátové buchtičky troska inak - RECEPT 7424

NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY

SLADKÉ JEDLÁ

ID 3623 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 10 návštěvníkov)


Dukátové buchtičky troska inak


[ recept č. 7424 zo dňa  ]


Dukátové buchtičky troska inak


POTREBNÉ PRÍSADY

500 g hladkej muky, 3 dg drozdia, asi 2 dcl mlieka, 100 g masla, 110 g praš.cukru, štipka soli, 3 žĺtky, rum, 1 vanilkovy cukor, (2 lyžice hrozienok,kto nema rad nemusi davať) mletá škorica, maslo na vymastenie plechu KRÉM: 0,5 L mlieka, 2 žĺtky, 7 dg práškového cukru, 1 balíček vanilkového cukru, 2 PL maizény, rum

POSTUP PRÍPRAVY

Do múky zamiešame v mlieku vykysnuté droždie, roztopené maslo, soľ, 5 dg praskového cukru, vanilkový cukor, žĺtky,rum (môže byť aj esencia). Podľa potreby pridáme vlažné mlieko. Cesto nemá byť príliš mäkké, ked je cesto dobre prepracované necháme ho kysnuť asi 30 minút na teplom mieste (kto ma kysku vie presne kedy cesto je vhodne na spracovanie). Vykysnuté cesto na doske rozvaľkáme na hrúbku asi 5 mm,potom ho potrieme roztopenym maslom, posypeme práškovým cukrom, mletou škoricou (môžu byt aj hrozienka). Cesto zrolujeme ako na roladu. Potom závitky rozrežeme na dielce asi 1-1,5 cm. Poukladáme na vymastený plech,pričom ešte každy kusok pomastime. Na plechu ich ešte necháme stáť asi 15 minút troška kysnúť, až potom upečieme. Pečiem do zlatovova asi 30 minút pri teplote 180 C.
POSTUP K PRÍPRAVE KRÉMU:
V troške studeného mlieka žĺtky s maizénou, práškovým cukrom a vynilkovým cukrom a vlejeme do zvšného mlieka čo sme dali zohrievať. Uvaríme hustejší krem, môžeme pridať aj rum. Ak sa vam už nechce variť krém postačí aj uvarený klasický vanilkovy puding len redší.............

Prajem dobrú chuť
<< LASANE | Dukátové buchtičky troska inak | Malinové pokušenie >>
nahlásiť
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Soňa T. (rexo) ID 108927 (9.1.2017, 0:42)
(jezisek) (kolednici)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Aneta C. (Anet_007) ID 67403, mimibazar.sk/anet-007 (10.2.2012, 14:19)
^o) ^o) ^o)
ODPOVEDAŤnahlásiť
gabriela z. (gabca2408) ID 36679 (19.9.2008, 12:55)
Buchtičky boli veľmi dobré (Y) (Y) (Y) s dcérou sme sa rozhodli,že v pondelok bude repete,ale s kila múky.Takže kočky pečte, neoľutujete (L)
ODPOVEDAŤnahlásiť
gabriela z. (gabca2408) ID 36679 (19.9.2008, 11:02)
Už na nich pracujem (wash).Dám vedieť,ako sa podarili.Ďakujem za dobrý tip na dnešný obed (L)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Iveta P. (narcis26) ID 42855, mimibazar.sk/narcis26 (18.9.2008, 20:53)
určite som za receptííííík (L) (L)
ODPOVEDAŤnahlásiť
veronika s. (verenita) ID 25061 (18.9.2008, 19:02)
receeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeept ^o) ^o) ^o) ^o) ^o) (jidlo)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Ivka V. (iviatko) ID 262, mimibazar.sk/iviatko (18.9.2008, 17:24)
ja tipujem, ze sa cesto rozvalka, posype skoricou, alebo kakaom, zvinie, nakraja a uklada vdla seba a pecie ;-)
ODPOVEDAŤnahlásiť
marika s. (majika) ID 25798, mimibazar.sk/majika (18.9.2008, 17:00)
Katka ano môžeš!!!! (hello) (hello) (hello)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Eva K. (Vrsovanda) ID 55880 (18.9.2008, 16:49)
Prosim pridej recept!!!!!! (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Lenka M. (Lenkam) ID 128 (18.9.2008, 15:49)
Aj ja by som prosila recept,vyzerajú fajnučkovo,mňamka (clamp)!!!
ODPOVEDAŤnahlásiť
Dr. Zdenka P. (zdenka131) ID 12491 (18.9.2008, 15:44)
Samozrejme si prosíme recept. Ďakujem (Y)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Reklama | Podmienky pre používanie služby Mimibazar | Desatoro | Logo Overený obchodník | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Osobné údaje | Kontakt
Jednotné kontaktné miesta / Single Points of Contact | Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky používania služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Cookies | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra | Povinne zverejňované informácie

© 2001–2025 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s.
se sídlem náměstí Marie Schmolkové 3493/1, 100 00 Praha 10, IČO: 02346826, zapsaná v OR, sp.zn. B 19490 a dodávatelia obsahu