. .. .. .. .. .. .
. .

Jablková šťava - RECEPT 7349

NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY

OVOCIE

ID 27136 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 7 návštěvníkov)


Jablková šťava


[ recept č. 7349 zo dňa  ]


POTREBNÉ PRÍSADY

Poradi mi niekto ako uskladnit jablkovu šťavu aby som ju nemusela zavarat ?A hlavne aby sa nepokazila a vydržala nejaky čas?

POSTUP PRÍPRAVY

dakujem.
<< Čo so slivkami? | Jablková šťava | Na 3 roky >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Simona M. (simka12) ID 69090 (1.10.2012, 18:44)
(Y)
ODPOVEDAŤ
Anna J. (andulka2) ID 48309 (16.9.2008, 8:59)
Robím jablkovú šťavu roky rokúce pasterizáciou do PET fliaš. Šťava je bez cukru a akýchkoľvek prísad.
Jablká odštavíte a šťavu necháte 24 hodín ustáť. Na druhý deň prelejete číru šťavu do inej nádoby, v ktorej ju zohrejete na 75 stupňov. (pasterizujete). (Kalný spodok postupne vypijete) Je nevyhnutné použiť zavárací teplomer. Po dosiahnutí 75 stupňov vypnete a šťavu nalievate do čístých PET fliaš až po vrch fľaše. Teplotu 75 st. je nevyhnutné dodržať aj kvôli pasteruzácii aj kvôli PET fľašiam. Zašraubujete vrchnák a fľašu položíte na ležato na 5-10 minút.
Keď šťava vychladne, fľaša sa máličko stiahne a úplne sa utesní.
Do šťavy sa nič nepridáva, ani cukor, ani voda, žiadny chemický prípravok. Dosiahne farbu zlatistého medu a vydrží roky.
Šťava sa robí len z jabĺk a hrozna. Z ostatného ovocia (bobuľoviny) sa robia mušty, lebo sa musí pridať voda a cukor.
ODPOVEDAŤ
Erika Š. (ika755) ID 27136 (16.9.2008, 19:51)
dakujem pekne za vyčerpavajuci navod.
ODPOVEDAŤ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu