
![]() |
končiace aukcie | ![]() ![]() |
návod na inzerciu | ![]() ![]() |
časté otázky | ![]() ![]() |
podmienky inzercie | ![]() ![]() |
ponuka reklamy | ![]() ![]() |
kontaktujte nás... | ![]() |
![]() |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy | ![]() |
OVOCIE |
Erika Š. (ika755) ID 27136 | zobrazit další recepty ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 7 návštěvníkov) Jablková šťava[ recept č. 7349 zo dňa 15.9.2008 ] POTREBNÉ PRÍSADY Poradi mi niekto ako uskladnit jablkovu šťavu aby som ju nemusela zavarat ?A hlavne aby sa nepokazila a vydržala nejaky čas? POSTUP PRÍPRAVY dakujem. |
Simona M. (simka12) ID 69090 (1.10.2012, 18:44) |
![]() |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Anna J. (andulka2) ID 48309 (16.9.2008, 8:59) |
Robím jablkovú šťavu roky rokúce pasterizáciou do PET fliaš. Šťava je bez cukru a akýchkoľvek prísad. Jablká odštavíte a šťavu necháte 24 hodín ustáť. Na druhý deň prelejete číru šťavu do inej nádoby, v ktorej ju zohrejete na 75 stupňov. (pasterizujete). (Kalný spodok postupne vypijete) Je nevyhnutné použiť zavárací teplomer. Po dosiahnutí 75 stupňov vypnete a šťavu nalievate do čístých PET fliaš až po vrch fľaše. Teplotu 75 st. je nevyhnutné dodržať aj kvôli pasteruzácii aj kvôli PET fľašiam. Zašraubujete vrchnák a fľašu položíte na ležato na 5-10 minút. Keď šťava vychladne, fľaša sa máličko stiahne a úplne sa utesní. Do šťavy sa nič nepridáva, ani cukor, ani voda, žiadny chemický prípravok. Dosiahne farbu zlatistého medu a vydrží roky. Šťava sa robí len z jabĺk a hrozna. Z ostatného ovocia (bobuľoviny) sa robia mušty, lebo sa musí pridať voda a cukor. |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | Erika Š. (ika755) ID 27136 (16.9.2008, 19:51) |
dakujem pekne za vyčerpavajuci navod. | |
ODPOVEDAŤnahlásiť |