. .. .. .. .. .. .
. .

Grófkin koláč - RECEPT 7279

Martina P. (rikinka) ID 16490
.
Oblasť: Spišská Nová Ves
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 20.5.2007
Naposledy: 28.5.2021 20:29
Aktualizácia: 23.10.2012 12:30
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 0
RODINNÉ FOTOGRAFIE 155
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 19
RECEPTY 141
NÁVODY 0

MÚČNIKY, POHÁRE

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci)


Grófkin koláč


[ recept č. 7279 zo dňa  ]


Grófkin koláč


POTREBNÉ PRÍSADY

CESTO: **450g polohrubej múky, **125g tuku, **1/2 bal.PDP, **200g práškového cukru, **4 žĺtky, 1-2 lyžice mlieka, **citrónová kôra, ** 1 lyžička kakaa. Na cesto uložíme: **7 očistených jabĺk, **sneh zo 4 bielkov, **1 vanilkový cukor, **2 lyžice kryštálového cukru, **70-100g sekaných orechov, 70-100g hrozienok

POSTUP PRÍPRAVY

V prísadach sú uvedené množstvá ingrediencií podľa originál receptu.
Ja som do cesta použila viac mliečka, podľa potreby, pretože cesto mi bolo akési nespojiteľné. Kakao som dala od oka, no viac ako 1 lyžičku, jablka si tiež dá každá koľko chce, sneh som ale urobila z 8 bielkov... zo 4 mi vyšli tak na pol koláča... hm....hrozienka som nedala a ešte som všetko posypala trošku škoricovým cukrom... ten mi tak k strúhaným jablkám sekne :o).
A ešte niečo.... neviem či len ja som nevedela cesto urobiť... takéto cesto som robila 1x, alebo je taký recept. Cesto som síce vyvaľkala, no na plech som ho nemohla dať, lebo sa trhalo, tak som ho dala rovno na nízky plech a rovno na tom plechu vaľkala.


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI

Na doske som si vypracovala toto čudo z ingrediencií na cesto, o ktorom som si myslela, že ho skôr vyhodím do koša ako spojím, no prilievaním mlieka sa to nakoniec spojilo :o). A to nehovorím, že sa medzitým dožadoval nie RAZ mojej pozornosti synček.....Takže vraj vláčne cesto sme si mali vypracovať....
1/3 z cesta som odložila v mikroténovom sáčku do chladničky...
Do zvyšku cesta sa malo pridať kakao... no neviem, či som ho pridala v správnej chvíli, ale pridala, cesto som znova rozbabrala, aby bolo kakao takmer všade /nakoniec cesto bolo predsa pekné hnedé :o)/
Ako som spomínala, potom som cesto bola nútená vyvaľkať rovno na nízkom plechu, pretože sa trhalo a išlo to ľahko. Plech som si samozrejme predtým vymastila a vysypala múkou.
Na cesto som dala nastrúhané očistené jablká, posypala som to vanilkovým, kryštálovým a škoricovým cukrom a posekanými orechmi. Hrozienka som nedávala, ale kto ich má rád.....
Na jablká som rozotrela sneh z bielkov...
Vytiahla som 1/3 odloženého vychladeného cesta z chladničky a postrúhala na koláč.
Piekla som ho v mierne predhriatej rúre asi 30 minút pri teplote 180 stupňov. Hotový som pofŕkala rozpustenou čokoládou. A toto vzišlo z mojej práce :o). Takže nebol problém s ničim... vlastne bol....odložiť zopár kúskov na vyfotenie :o). Plech je už umytý, odložený, zopár kúskov koláčika som si odložila na zajtra ku káve, pretože návšteva skoro všetko povysávala do seba....Bol perfektnýýýý !


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
<< Vaječný zapekanec | Grófkin koláč | Hrušková bleskovka :o) >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Eva L. (Evicta1) ID 83327 (5.10.2013, 18:12)
tento koláčik robievam roky, je proste výýýborný (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Martina P. (rikinka) ID 16490 (5.10.2013, 21:12)
Evka a vieš, že som ho už dlho nepiekla??? *-). Musím sa polepšiť :-S
(L)
ODPOVEDAŤ
lubica s. (marnaty) ID 53484 (12.9.2008, 10:48)
Tento koláč robievam, je výborný. Raz som skusila namiesto jabľk dať odkostkované čerešne a bol super! (Y)
ODPOVEDAŤ
Helena B. (hela2) ID 37749 (12.9.2008, 8:19)
(F) tento koláčik robievam. Je výborný (hello)
ODPOVEDAŤ
Anna S. (hormon) ID 19368, mimibazar.sk/hormon (12.9.2008, 8:02)
vyzerá vinikajúco (Y) ;-) :-p
ODPOVEDAŤ
Martina P. (rikinka) ID 16490 (12.9.2008, 9:06)
Robila som si poriadky vo veciach a naďabila som na 5 zošitov, kde som si kedysi dáááávno - tak 12-13 rokov dozadu - lepila a písala rôzne recepty, ktoré som doteraz vôbec nevyužila +o(. Tak sa teraz vytešujem ^o), keďže som toho času zaťažená na varenie a pečenie, že čo to vyskúšam :-p. Ale tu su už snáď všetky recepty odprezentované :^). Aj tento grófkin som už jedla u mamky, len trošku v inom podaní a teraz som ani netušila, že aj ja taký pečiem :-D :-D :-D :-D :-D. Ale je vynikajúci, a o to viac mi chutil, pretože som ho napiekla sama !!! (Y)
ODPOVEDAŤ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesta
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu