. .. .. .. .. .. .
. .

Rizoto - vylepšené - RECEPT 7184

Eva T. (Evulqa) ID 33802
.
Oblasť: Košice
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 28.1.2008
Naposledy: 9.6.2021 21:23
Aktualizácia: 28.9.2013 18:26
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 3
RODINNÉ FOTOGRAFIE 347
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 0
RECEPTY 177
NÁVODY 0

BRAVČOVÉ MÄSO

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)


Rizoto - vylepšené


[ recept č. 7184 zo dňa  ]


Rizoto  - vylepšené


POTREBNÉ PRÍSADY

500g bravčového mäsa, cibuľa, mleté čierne korenie ( mčk ), soľ, mletá červená paprika, mletá rasca, 1 a 1/2 hrnčeka ryže, pór, konzerva šampiňónov, 3 vajíčka, 1 PL solamylu, mleté biele korenie, mrazená zelenina, posekaná petržlenová vňať, worčester, olej , bujón

POSTUP PRÍPRAVY

Babulienky konečne prišiel čas na dopísanie receptu. Povedala som si , že nenahodím nič nové, kým si nesplním resty. Keďže už mám pripravené ďalšie štyri a chcem sa s vami podeliť o ne , tak najprv dokončí rizoto. Takže začneme s mäsom. Základ každého rizota je perkelt. Čiže nakrájame si cibuľu, orestujeme ju na oleji , pridáme umyté na kosky nakrájané mäso, orestujeme, posolíme pridáme mletú červenú papriku, rascu, premiešame, stiahneme oheň, zakryjeme a necháme vydusiť šťavu, potom podlejeme vodou a uvaríme perkelt. Prípravu perkeltu som nefotila, lebo keď ja potrebujem foťák nikdy nie sú nabité baterky. Zbytok je už v obrázkovom postupe.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI


ryžu môžeme pripraviť na dva spôsoby: 1. uvaríme ju ako cestovinu vo vode do ktorej pridáme kocku bujónu , ale keď bude skoro uvarená pridáme k nej aj zeleninu a spolu dovaríme, pozor vodu budeme potrebovať............... 2. uvaríme ju klasicky na oleji opražíme, osolíme, zalejeme vodou 1cm nad ryžu, zakryjeme stiahneme oheň a dusíme.


nakrájame pór , pripravíme si bujón, ale len vtedy ak tú ryžu budeme klasicky dusiť, lebo v ňom potom uvaríme iba zeleninu a potom prejeleme bujónom pór


scedíme šampiňóny


kým sa varí ryža a mäso, vyšľaháme si vajíčka, posolíme pridáme mleté biele korenie a solamyl


na panvici zohrejeme lyžicu oleja a vylejeme vajíčka


vlastne robíme omeletu, ktorú opečieme z oboch strán


vyberieme ju na dosku, necháme trochu vychladnúť a nakrájame na pásiky


ak sme sa rozhodli ryžu variť ako cestovinu a už je uvarená aj zelenina, tak teraz ju zlejeme, ale tak , že do sitka dáme pór a touto vodou prelejeme pór.......... keď sme ryžu dusili klasickým spôsobom, potom zeleninu uvaríme v bujóne a pór prelejeme bujónom


k uvarenému mäsu pridáme zeleninu


šampiňóny, trochu povaríme


zmiešame s ryžou, pridáme worčester, ak treba soľ, korenie


nakrájanú omeletu a posekanú petržlenovú vňať, premiešame a ncháme prejsť chute a potom už papáme



OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI
<< Barna sutemény - hnedý zákusok mojej babičky | Rizoto - vylepšené | Rezané orechy ***** >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
marika s. (majika) ID 25798, mimibazar.sk/majika (9.9.2008, 10:40)
Evka ,vyzera to super (Y) (Y),len treba napisat čo všetko si tam dala. :-) :-) :-)
ODPOVEDAŤ
Eva T. (Evulqa) ID 33802 (4.10.2008, 18:07)
Majka užj je konečen na svete recept, dúfam, že sa oplatilo čakať :-) :-)
ODPOVEDAŤ
Adriana S. (adrika280) ID 34442 (7.9.2008, 17:50)
a cim?
ODPOVEDAŤ
Sylvia K. (sylvia225) ID 13427, mimibazar.sk/sylvia225 (9.9.2008, 10:56)
...oblohou asi *-) Ale vyzerá to dobre, už som hladná :-$
ODPOVEDAŤ
Eva T. (Evulqa) ID 33802 (4.10.2008, 18:29)
Už je tuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu toto malo byť pre Adriku, trochu som sa pomýlila
ODPOVEDAŤ
Eva T. (Evulqa) ID 33802 (4.10.2008, 18:06)
Silvi , konečne som ho dopísala 8-|
ODPOVEDAŤ
Eva T. (Evulqa) ID 33802 (9.9.2008, 14:34)
nie len oblohou, bude možno dnes , včera som sa vyhrážala, že deti majú smolu, no mala som ju ja, sotva som stihla nahodiť recept na hnedý koláč a už mi stáli za chrbtom, že škola je prednejšia , haha 20 minút sa venovali škole a potom samý pokec, atď... , mám ja smolu pri tých mojich (witch) (witch) (witch) (witch)
ODPOVEDAŤ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu