ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 11 návštěvníkov)
Parížska torta
[ recept č. 7096 zo dňa 1.9.2008 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
Na korpus potrebujeme:4 vajcia,4lyž. polohrubej muky,4lyž. mletého cukru,1/2 balíčka praš. do pečiva, 2lyž kakaa
Na krem potrebujeme:2 smotany na šlahanie(tie male v krabičke po 250ml),4lyž. kryštaloveho cukru,4lyž. kakaa
POSTUP PRÍPRAVY
Ako prvy varíme krem,ktorý musí stáť v chladničke 24hod.všetky prísady na krem uvaríme aby to zovrelo a odstavime. Korpus: vajcia s cukrom vymixujeme do penistva,pridame muku a prašok do pečiva a nakoniec kakao.Dame piecť na 210°C.Po upečení dame korpus vychladnuť . Medzi tym si mozeme vymixovať krem do ktoreho dame na konci 2 stužovače.Krem natrieme na vychladnuty korpus.Môžete poliať s čokoladou alebo posypať s grankom (ja som prave čokoladu nemala)
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI
![]()
ide sa variť krem :)
![]()
vyšlahaný krem
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI |
 | Lucia B. (lucinab) ID 39508 (7.9.2008, 11:26) |
chcem Vám poďakovať za tento výborný recept...Torta sa už chladí v chladničke... najprv som mala obavy z toho krému, či sa mi vyšľahá, ale išlo to ako po masle... Ďakujem  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Ivana R. (ferre) ID 5433 (11.9.2008, 12:54) |
a ako vam chutila?  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
martina k. (basado) ID 48922 (3.9.2008, 13:19) |
ja by som sa chcela spytat na ten stužovač či sa dava či sa dava ked je ten krem už vymixovany alebo spolu aj s tym sa to mixuje? |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Ivana R. (ferre) ID 5433 (3.9.2008, 18:18) |
tesne pred koncom ho davam  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Lucia B. (lucinab) ID 39508 (1.9.2008, 11:23) |
ten krem treba vyslahat hned po uvareni alebo az po tom ked bude stat 24 hodin? |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Ivana R. (ferre) ID 5433 (1.9.2008, 11:33) |
až potom nech sa vydarí |
ODPOVEDAŤnahlásiť |