Marcela F. (mafina4) ID 52861 | zobrazit další recepty
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 11 návštěvníkov)
Syrovo - cesnakové kúsky
[ recept č. 7092 zo dňa 1.9.2008 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
CESTO: 800 g polohrubej múky, 1 droždie, 2 lyžice kryštálového cukru, 0,5 L mlieka, olej, soľ. NA POSYPANIE: Soľ, Sezamové semiačka ( rasca ), 1 vajíčko. PLNKA: 250 g Hery, 14 strúčikov cesnaku, Soľ, 16 trojuholníkov taveného syra (môže byť, ja už nedávam) Petržlanova vňať nakrájaná, Vegeta, všetko spolu vymiešať.
POSTUP PRÍPRAVY
Vynikajúci recept. Teraz robím plnku podľa lubica007 - Perlu s cesnakom a grilovacim korenim. je to rovnaké a vynikajúce a samozrejme lacnejšie.
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
![]() |
Zo surovín vypracujeme cesto, ktoré necháme vykysnúť. Rozdelíme ho na 8 bochníčkov. |
![]() |
Každý bochníček na pomúčenej doske postupne rozvaľkáme cca 0,5 mm, je dobré ho rozvaľkať úplne na tenko, natrieme na ne pripravenú plnku |
![]() |
Zrolujeme do rolády. Pokrájame na trojuholníky, dáme na plech, potrieme rozšľahaným vajíčkom, posolíme, posypeme (rascou alebo) sezamovými semiačkami a necháme ešte trocha vykysnúť, dáme upiecť na 180 stupňov pekne do zlatista. |
![]() |
Dobrú chuť |
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI |
Jana J. (shy78) ID 245514 (11.7.2012, 14:00) |
Mne sa roztekajú Vie mi niekto poradiť kde robím chybu? |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Marcela F. (mafina4) ID 52861 (24.10.2012, 20:40) |
Janka, preco sa ti roztekaju? a kedy ich mas roztecene? pred pecenim, alebo po peceni? recept na cesto skus Janka urobit tak, ze nedaj naraz cele mliecko, ale postupne a nemusis mat cely pol liter mlieka, plnku robim uz iba z hery, cesnaku, sol, petrzlenova vnat a vegeta. Uplne staci. - teraz ked ich zrolujem, tak ich nakrajam, dam na plech a potom ich potieram a necham na plechu este napuchnut a ruru musis mat rozohriatu, vtedy je asi cely plech rozteceni...niekedy sa mi to stane |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Lubica L. (lubica007) ID 19881 (23.1.2009, 19:31) |
Ja ich robievam,su uuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuzstne.Som ich schopna zbstit sama .Do plnky vsak davam iba Perlu s cesnakom a grilovacim korenim.Zltka ani taveny syr nedavam.To by uz vyslo dost draho aj ked je to isto dobrucke.  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Marcela F. (mafina4) ID 52861 (7.2.2009, 21:24) |
Súhlasím Ľubi, sú úžastné, doma ich robievam až dvakrát cez sviatky, pretože sú hneď fuč. Robievam ich podľa receptu, no vyskúšam pre zmenu aj s cesnakom, Perlou a grilovacím korením. Určite sa hneď minú. Ďakujem za nápad.  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
|  | Marcela F. (mafina4) ID 52861 (26.8.2009, 23:05) |
Ľubi robievam ich podľa tvojej plnky a nikto si ani nevšimol, že je to iná plnka.... ....síce, ani nie je kedy, veď sa minú ani sa obzrieť nestačíš..... ...  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | ADRIANA M. (ADULKA25) ID 32836 (23.1.2009, 17:14) |
Prave som robila na zajtrajsiu Samkovu oslavu a sú MNAM MNAM dakujem za receptik  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Marcela F. (mafina4) ID 52861 (7.2.2009, 21:28) |
Aďka, myslím si, že sa hneď zjedli . Verím, že oslava dopadla na jednotku a samozrejme Samkovi, hoci troška neskôr, prajem všetko najlepšie k sviatku. . Ďakujem aj ja. |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
|  |  | ADRIANA M. (ADULKA25) ID 32836 (30.12.2009, 14:27) |
No ja skoro po roku odpisujem lebo idem spravit na Silvestra Vtedy boli vynikajúce. Dufam,ze sa mi podaria aj dnes  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |